2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Doktora gittin mi? Ben de yaşadığım için biliyorum çok bitkin düşüyor insan öksürmekten ve böyle bir durumda ihlamur bal vs pek işe yaramıyor maalesef, cok geçmiş olsun
Evet canım ilk öksürük başladığı gece acile gittim. Doktor antibiyotik verdi birde parol. Kullanmaya devam ediyorum antibiyotigi ama parol kullanmadım agrim yok diye. Cok yoğun oksurukte nebulizatore serum fizyolojik koyup kullanıyorum o bir nebze rahatlatıyor ama her zaman da yapamıyorsun. Evet hicbirsey ise yaramıyor şuan 😒
Anladım canım bede sancı olmadı sen bi sor bakalım doktoruna bizi de haberdar et 💗

Of of çok geçmiş olsun canım. Kozalak macunu birebir öksürüğe bi doktoruna sorsana belki içebilirsin der 😔

Bende difüzör var, kendim de kuru havaya gelemediğim için almıştım baya rahatlatıyor ortamı onla idare ederim heralde. 🤔 Diğer dediklerine de indirimde bakayım uygun fiyatlı yakalarsam alırım sterilizör.

Ayy sıcağa hiç gelemeyen bi insan olarak okurken bile fenalık geldi 😩 Benim şansıma doğum yaptığım gün hastanede klimalar bozulabilir 🤣 Böyle saçmalıklar hep beni bulur çünkü ama dediğin gibi ben yanınma yine bi kalın diğerlerini normal ince viskon kumaş tarzı koyarım 😅
Her türlü hava sartina uygun koymak lazım canım 😄
çok çok geçmiş olsun , daha ilerlemeden bi doktora görünmek faydalı gibi. hepimizde üç aşağı beş yukarı ev yapımı tarifler var da insan gebelikte güvenip tüketemiyor ama bi tavuk suyu çorba limonla direnç verip yumuşatacaktır. çabucak atlatırsın inşallah 🙏🏼
Doktora gittim zaten canım antibiyotik kullanmaya devam ediyorum ama artıyor. Tavuk suyu kemik suyu sarımsak tuketimi arttırmayı planlıyorum bende 😄
Çok geçmiş olsun cok gecmeden doktora gidin bir sey olmaz allahın izniyle size ilaç verir geçer en yakın zamanda inşallah 🤲🏻🤲🏻💖
Sagol canim.. Hamilelik olduğu için etkili ilaç veremiyorlar ,verilenlerde çok çok etkilemiyor belki uzun vadede etkisini gösterir bakalım canım.
teşekkür ederim canım cevabın için :) bende emzirmeye başlayınca orantılamaya çalışırım artık :)) çok geçmiş olsun bu arada
Tesekkurler, bakalım bu süreçte olmazsa artık ilerleyen zamanda kesin yolları deneriz artık 😊
Hele hamileyken öksürük oyle zor ki. Geçmiş olsun ilac kullaniyosundur diye dusunuyorum o derece öksürük ilacsiz düzelmez. Ilerlemeden gecer insallah canim
Ay inşallah canım ya valla öksürmekten boğazım tahriş oldu nefes alırken canım acıyor.ay inşallah geçer çabucak kıza geçecek diye korkuyorum tüm gün üstümde dibdibeyiz

O ağrılar bende de oluyor canım, özellikle cok yürüyünce, ve ayakta kalınca

Ay benim oğlan da aynı 😃 sol tarafı çok emdi, e tabi haliyle fark var. Ben de senin gibi yapayım 2 sağ 1 sol 😃😃
Aynen canım sertleşiyor bir yerde toplanıyormuş gibi sancılı sonra saniyeler içinde geçiyor

Kızlar kasıklarımda toplanma sertleşme değil ee baskı hissediyorum ağrı oluyor doktoruma yazdım gel bakayım görmem lazım dedi. Hareketlerini sürekli aşağıda hissediyorum deyince de çağırdı şimdş yanına gidiyorum dua edin kötü bişi olmasın
Bir sıkıntı yoktur canım inşallah güzel haberlerini bekliyoruz 🙏

Çok geçmiş olsun canım tez zamanda kavuşursun sağlığına inşallah. Doktorun ne diyor canım? İlaç takviyesi verdi mi. Sen gerçi yapılması gerekeni biliyorsundur ana öksürüğünü yumuşatacak şeyler al ılık kurşununu ıhmalur kaynat iyi gelir inşallah 🙏
Ihlamuru her sabah kahvaltıda kızıma yapıyorum zaten, kahvaltı kültürümüz çay dan ıhlamura verildi resmen 😄
Yaa cok gecmis olsun .Hamile olmasak hatmin çicegini tavsiye ederdi. Benim Yazin bir.oksuruk tuttu Allah im kimseye yasatmasin hic bir sey fayda etmedi. En.son oturup agladim. Neyse.kayinpederim sütû kaynat 5 6 Hatmin cicegi icine at iliyinca suz ic dedi. Ona basladim hemen duzeldim.
Tesekkurler, hatmin çiçeğini ilk kez duydum bu arada. Ama yinede daha önce denemediğim bitkisel bir şeyi hamilelikte ve emzirme döneminde kullanmak doğru gelmiyor bana. Belki benim bilmediğim bir alerjim vs vardır. Ama önerinizi aklımın bir köşesine yazdım.
O ağrılar bende de oluyor canım, özellikle cok yürüyünce, ve ayakta kalınca

Ay benim oğlan da aynı 😃 sol tarafı çok emdi, e tabi haliyle fark var. Ben de senin gibi yapayım 2 sağ 1 sol 😃😃
Neden acaba sol ağırlıklı 😃😃 eşit emseler ya bizde uğraşmayalım. Kışın felan sorun yokta yazın sahilde çok komik oluyordu ya 😂😂 belirli çözümler deneyeceğiz artık 😄

Ihlamuru her sabah kahvaltıda kızıma yapıyorum zaten, kahvaltı kültürümüz çay dan ıhlamura verildi resmen 😄

Tesekkurler, hatmin çiçeğini ilk kez duydum bu arada. Ama yinede daha önce denemediğim bitkisel bir şeyi hamilelikte ve emzirme döneminde kullanmak doğru gelmiyor bana. Belki benim bilmediğim bir alerjim vs vardır. Ama önerinizi aklımın bir köşesine yazdım.

Neden acaba sol ağırlıklı 😃😃 eşit emseler ya bizde uğraşmayalım. Kışın felan sorun yokta yazın sahilde çok komik oluyordu ya 😂😂 belirli çözümler deneyeceğiz artık 😄
Şuan icin onermiyorum zaten hamilelikte bitkisel seyler tehlikeli doktorlae bile onermeye korkarken ben kimseye onermem😅Sadece hani hamile olmasak insan denerde hamile.olunca malesef insan bir sey yapamiyor.

Kızlar kasıklarımda toplanma sertleşme değil ee baskı hissediyorum ağrı oluyor doktoruma yazdım gel bakayım görmem lazım dedi. Hareketlerini sürekli aşağıda hissediyorum deyince de çağırdı şimdş yanına gidiyorum dua edin kötü bişi olmasın
Hiçbir şey olmayacak insallah. Bize de haber ver canım mutlaka

Yoktur Allahın izniyle bende de oluyor alta toplanıyor bazen kasılıyor

Bir sıkıntı yoktur canım inşallah güzel haberlerini bekliyoruz 🙏
Hiçbir şey olmayacak insallah. Bize de haber ver canım mutlaka
Yoktur Allahın izniyle bende de oluyor alta toplanıyor bazen kasılıyor
Kızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 64
Naptin canim gorundun mü

Kızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.
cok gecmiş olsun. açıklık nasıl olabilir onu anlayamadım. içeride dedigine göre rahim ağzı kapalıdır herhalde, onunla ilgili olsa eve göndermezdi. zaten doğuma kadar böyle gidenler var demiş. doktoru dinle bol bol yat dinlen canım, Allah ın izniyle sağlıkla tamamlayacaksın hamilelik sürecini, zaten gözlemleyecegiz demiş. naçizane tavsiyem uzun süre ayakta kalma, eğilip çömelme hareketlerinden kaçın, kabız olmamaya dikkat et. iyi düşün, moralini yüksek tut, doktorunla da irtibat halinde ol farklı bir durum olursa.

Dr un dediklerini ihmal etme dinlen stres yapma canim. Kontrole kadar da daha iyi durumda olur insallah 🤲

geçmiş olsun inşallah bir şey olmaz. stres bugün yaparsın ama çabuk atlatmaya çalış çünkü en ufak faydası olmadığı gibi sürekli kalp çarpıntısı hep zarar.
fiziksel kısıtlamaya git , mümkün mertebe kalkma, eğilme, yerden bir şey almaya kalkma ,yukarı uzanma ki karın iç basıncın değişikliğe uğramasın. 1 hafta içindeki değişimi gözlemleyecektir. inşallah bi şey çıkmaz. rahim ağzı geri toparlayabiliyormuş çünkü.
bende 2 haftada bir gidiyorum şu an önlem olarak.

hayırla sağlıkla vakitlice kavuşmalar nasip olsun hepimize 🙏🏼🙏🏼

canım rahim uzunluğun nasıl ? bence içini ferah tut doktorun dediği gibi rahim yapısı ile de alakalı olabilir. bu tarz durumlarda en iyi şey uzanmak ve dinlenmek. çok gezme,iş yapma,yürüyüş yapma bu konu ile ilgili bir şeyler araştırıp kendine olumsuzu yükleme. detaylıda bunla alakalı bir şey söylemiş miydi doktorun ?

Canım çok geçmiş olsun peki bu ilk defa mi göründü yani bu açıklık yeni mi oluşmuş anlamadım

kızlar selam. bugün detaylı ultrasonum vardı doktor bildiginiz hırpaladı beni 3-4 saat oldu hala kendime gelemedim. dün de şirket yemeği vardı 12 bucukta geldim eve belki onun da yorgunlugu var :/ çok şükür bebişimin tüm organları saglıklı herşeyi yolunda. plasenta da normal konuma gelmiş, çok rahatladım. muayenenin ortasında bizimki dönmedi bi türlü oyuzden bazı organlarına bakamadı, çıkın 10 dk hoplayın zıplayın çikolata yiyin öyle bir daha gelin dedi :KK70: geldim sonra görebildi çok şükür ama muayene boyunca aleti okadar cok bastırdı ve karnımı okadar salladı ki sersem gibi oldum hala geçmedi. önceki detaylı ultrasonum hiç böyle değildi cok rahat gecmişti, bir de doktor klasik müzik filan açmıştı ortam daha rahatlatıcıydı, bu gittigim perinatalog beni geriyor biraz. çok şükür bu süreci de atlattım diyorum en azından, hepiniz icin saglıklı kontroller diliyorum ❤️

Eklentiler

• 20221026_122816.jpg
    20221026_122816.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 54
canım rahim uzunluğun nasıl ? bence içini ferah tut doktorun dediği gibi rahim yapısı ile de alakalı olabilir. bu tarz durumlarda en iyi şey uzanmak ve dinlenmek. çok gezme,iş yapma,yürüyüş yapma bu konu ile ilgili bir şeyler araştırıp kendine olumsuzu yükleme. detaylıda bunla alakalı bir şey söylemiş miydi doktorun ?
evet o benim de aklıma geldi, detaylıda nasıl farkedilmemiş olabilir ya da sonradan mı olustu

kızlar selam. bugün detaylı ultrasonum vardı doktor bildiginiz hırpaladı beni 3-4 saat oldu hala kendime gelemedim. dün de şirket yemeği vardı 12 bucukta geldim eve belki onun da yorgunlugu var :/ çok şükür bebişimin tüm organları saglıklı herşeyi yolunda. plasenta da normal konuma gelmiş, çok rahatladım. muayenenin ortasında bizimki dönmedi bi türlü oyuzden bazı organlarına bakamadı, çıkın 10 dk hoplayın zıplayın çikolata yiyin öyle bir daha gelin dedi :KK70: geldim sonra görebildi çok şükür ama muayene boyunca aleti okadar cok bastırdı ve karnımı okadar salladı ki sersem gibi oldum hala geçmedi. önceki detaylı ultrasonum hiç böyle değildi cok rahat gecmişti, bir de doktor klasik müzik filan açmıştı ortam daha rahatlatıcıydı, bu gittigim perinatalog beni geriyor biraz. çok şükür bu süreci de atlattım diyorum en azından, hepiniz icin saglıklı kontroller diliyorum ❤️
Bizim minnoşlar dertli hep elleri kafalarında 😂🙈 geçip gitmesine sevindim canım bundan sonraki süreç de sağlıkla ilerlesin insallah ❤️

X