2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bahsettiğiniz şeyi az önce yaşadım ben de tam kasığım taş gibi oldu sonra geçti hatta yürürken baya gerildiğini hissettim sanırım Leedong Leedong dediği gibi bebeğin hareketiyle alakalı 🤔
Evet canım benim az önce yine oldu baskı hissediyorum kasıklarımın ortası tam. Taş gibi oluyor hafif baskı yapınca ağrı oluyor ama hemen geçiyor diyorum ya 1/2 dakika sürüyor hatta ben araştırdım baya erken doğum riski falan mi diye o sertleşme kasılma tüm karnı sarıyormuş. Bu tamamen bölgesel ve bebeğin gerilme hareketi olarak düşünüyorum canım. Hemen yumuöuyor bebek hareket etmeye başlıyor rahatlıyorum.
Her şeyden korkar olduk zaten bir sıkıntı da gözükse detaylıda da gözükürdü. Doktorum da söylerdi. Farkediyorum dikkatli takip ettim hem hareketlenmeden önce bu sertlik oluyor genelde demekki uykusundan uyanıyor geriliyor sonra oynamaya başlyor.:)

Evet canım teşekkürler yoğun öksürük durumu var ve her saat daha da ilerliyor gibi hissediyorum...
Çok geçmiş olsun canım tez zamanda kavuşursun sağlığına inşallah. Doktorun ne diyor canım? İlaç takviyesi verdi mi. Sen gerçi yapılması gerekeni biliyorsundur ana öksürüğünü yumuşatacak şeyler al ılık kurşununu ıhmalur kaynat iyi gelir inşallah 🙏

Buraya bir keyifçi bırakıyorum 🧿🥰 annenin karnında da bacak bacak üstüne atmazsın ya😂😂

Eklentiler

• 322462B4-38AB-4903-9D21-5A9AC6B81296.jpeg
    322462B4-38AB-4903-9D21-5A9AC6B81296.jpeg
    62,5 KB · Görüntüleme: 100
Gebelikte ben gibi kaşıntı deride döküntü kal
kaŞıntılı kabarcıkları olan var mı arkadaşlar ,avuç içimde ayak tabanımda kuçuk kuçuk vardılar hep , gece cıkatrardı yine
Doktora sormuştum normal gebreikte cok sık görünen bir sey avuç içi syak tabanında kırmızı kucuk kasıntılı lekeker demişti ,dün duphaloc ve magnezyum içtim gece boyle kaşıntılı seyler cıktı kurdesen gibi , ilaçta yapmıs olabilir diye düşündüm kullanmayacağım bugun sabah şimdi söndü gibi kaşıntılar kabarıklıklar ,bebege bir zararı olmaz deniyor ama artar veya devam ederse gideceğim doktora,benzer problem yaşayan oldu mu acaba
Duphalac yapmış olabilir çok şekerli bir ilaç prospektüsünde yan etkilerini bi oku istersen

Evet canım benim az önce yine oldu baskı hissediyorum kasıklarımın ortası tam. Taş gibi oluyor hafif baskı yapınca ağrı oluyor ama hemen geçiyor diyorum ya 1/2 dakika sürüyor hatta ben araştırdım baya erken doğum riski falan mi diye o sertleşme kasılma tüm karnı sarıyormuş. Bu tamamen bölgesel ve bebeğin gerilme hareketi olarak düşünüyorum canım. Hemen yumuöuyor bebek hareket etmeye başlıyor rahatlıyorum.
Her şeyden korkar olduk zaten bir sıkıntı da gözükse detaylıda da gözükürdü. Doktorum da söylerdi. Farkediyorum dikkatli takip ettim hem hareketlenmeden önce bu sertlik oluyor genelde demekki uykusundan uyanıyor geriliyor sonra oynamaya başlyor.:)
bana da normal geldi canım bebekler büyüyor artık bu tarz şeyleri daha çok hissederiz bence

Ayy evet ayak ve kol agrılarım uyutmadı beni gece , üstüne bide kabızlık mahvoldum neyseki sabah yoktular , duphalac nasıl kullanıyorsunu günde bir defa mı bir kaşık mı
Yemekten once acken 5ml aliyoruz. Wc ye cikamadigimizda 3. Gun aliyoruz. Cikinca birakiyoruz. Sik kullanma dedi doktorum. Bunyen alisirsa dogumdan sonra ilacsiz cikamazsin dedi. Ancak ikinmani da ismiyorum ona gore kullan dedi.

Kizlar lohusa pijama takimlarinizi nasil almayi dusunuyorsunuz boyle kalin mi yoksa normal penye mi. Malum Mart soguk ya. Benim onceki Temmuz ayiydi 1 takim ince penye idi ici tisort ustunde de sabahligi vardi digeri normal kalinlikta o da sabahlikli.Allah nasip ederse Mart sonu en erken dogum olur onlari kullansam olur mu diye dusundum. Olamdi 1 takimda daha kalin alirim normal pijama takimi onden duğmeli.
Ben normal orta ayar alirim. Lohusaliktaki o sicak basmasini bence kis bile engelleyemez :KK70: kasirga icine atsinlar beni :KK70:

bana da normal geldi canım bebekler büyüyor artık bu tarz şeyleri daha çok hissederiz bence
Evet canım zaten 2 haftadır oluyor sürekli yaşıyorum yer genişledi o da aşağı tarafları daha çok sevdi herhalde ama orası biraz dar geliyor bence :)))bir de büyüdükçe oluyor demekki sığmıyor :) sağlıkla gelsinlerde bir an önce 🌸🙏

Ben normal orta ayar alirim. Lohusaliktaki o sicak basmasini bence kis bile engelleyemez :KK70: kasirga icine atsinlar beni :KK70:
Ya ben ne cok sicaga ne soguga dayanirim ama Temmuzun en sicaginda dogurdum yine de sicak beni basmadi.Kendimi de usutturmek istemem sicak bassa da sicak tutarim kendimi😁Zaten cok cabuk idrar yolu enfeksiyonu da olan biriyim

Çok daha kötüyüm canım. Öksürük çok yoğunlaştı nefes alamıyorum bazen öksürük yoğunluğundan, yoğun öksürük olunca boğazım tahriş oldu iyice bazen kan geliyor o derece. Boğazım ayrı yanıyor açıyor nefes alırken ciğerlerimin damarlarını hissediyorum yanıyor resmen birde üstüne öksürük. Çok fenalardayım...
Yaa cok gecmis olsun .Hamile olmasak hatmin çicegini tavsiye ederdi. Benim Yazin bir.oksuruk tuttu Allah im kimseye yasatmasin hic bir sey fayda etmedi. En.son oturup agladim. Neyse.kayinpederim sütû kaynat 5 6 Hatmin cicegi icine at iliyinca suz ic dedi. Ona basladim hemen duzeldim.

Bilgi sahibi annelere birşey sormak istiyorum.

Doona kendiliğinden tekerlekleri katlanabilen puset alacaktım ama araştırdığıma göre pusetler çok sık kullanılmamalıymış. 1-2 saat belki. Zararlıymış bebek için. Daha çok tamamen sırtı düz olabilen bebek arabalarını tercih edin diyorlar. Bende ağır ve hareket zorluğu olur diye almak istememiştim ama şimdi araştırıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bilgi sahibi annelere birşey sormak istiyorum.

Doona kendiliğinden tekerlekleri katlanabilen puset alacaktım ama araştırdığıma göre pusetler çok sık kullanılmamalıymış. 1-2 saat belki. Zararlıymış bebek için. Daha çok tamamen sırtı düz olabilen bebek arabalarını tercih edin diyorlar. Bende ağır ve hareket zorluğu olur diye almak istememiştim ama şimdi araştırıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Canım joie litetrax 3 aldım ben tam yatıyor memnuniyet yüksek. Doona kısa süreli kullanılıyor diye biliyorum

Gebelikte ben gibi kaşıntı deride döküntü kal
kaŞıntılı kabarcıkları olan var mı arkadaşlar ,avuç içimde ayak tabanımda kuçuk kuçuk vardılar hep , gece cıkatrardı yine
Doktora sormuştum normal gebreikte cok sık görünen bir sey avuç içi syak tabanında kırmızı kucuk kasıntılı lekeker demişti ,dün duphaloc ve magnezyum içtim gece boyle kaşıntılı seyler cıktı kurdesen gibi , ilaçta yapmıs olabilir diye düşündüm kullanmayacağım bugun sabah şimdi söndü gibi kaşıntılar kabarıklıklar ,bebege bir zararı olmaz deniyor ama artar veya devam ederse gideceğim doktora,benzer problem yaşayan oldu mu acaba
çok geçmiş olsun canım kısa zamanda atlatırsın inşallah kaşıntı çok zor bir durum çünkü :dua:

X