2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
minseo minseo Rheaa Rheaa kızlar sizin bilginize güvendiğim için öncelikle sizi etiketleyerek sormak istedim. 3-4 gündür rahatsızlığımdan buraya bile giremedim. 3 gündür ben de çok feci bi ishal başladı. Mide bulantısı, baş dönmeside cabası. Gün de en az 3 kez çıkıyorum. Bugun özür dileyerek söylüyorum tuvalete yetişmeye çalışırken çok hafiften kaçırdım bile eşimin yanında çok utandım🤦🏻‍♀️ Bu kan ilaçlarının her zaman kabız yapmadığını söylemiştiniz acaba bu derece şiddetli ishal de yapar mı acaba? Ben bu yaşıma kadar hiç bu şekilde ishal olmamıştım. Çok detayına da girmek istemiyorum ama tuvaleti batıracak kadar desem ayıp olmaz umarım😢 Yarın da geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum ama boşuna mı evhamlanıyorum acaba diye de düşünüyorum çok arada kaldım🙁
Canım geçmiş olsun öncelikle. Üzerinden zaman geçmiş umarım iyilesmissindir, duzelmistir. Net sundandir demek pek doğru değil ama ilk aklıma gelen demir ilacı yan etkisi oldu. Kiminde kabız kimind3 ishal yapabiliyor buny3den bünyeye değişiyor. İkinci seçenek salgın var çok uzun zamandır ishal ve kusma, ondan olabilir bir diğer seçenekte fena üşüttün ayaklarını 😑 eğer demir ilacindan ise ilacı biraktiginda 3-5 gun gibi hir zamanda duzelir diye dusunuyorum. Ama mutlaka bir doktora danis tabi. Birde vucudunu sususz birakma bol bol su ic. Ishal cok sivi kaybi yapiyor malesef. Birde probiyotik kullanabilirsin bu surecte ben sabit olarak kullaniyorum doktorum vermisti. umarım en yakın zamanda düzelir canım

Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.

Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.

Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?

Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?
Farklı bir noktadan olaya dahil olayım canım iki göğüs orantısız büyümeyle ilgili. Genelde sağ ve sol göğüs bildiğim kadarıyla tam aynı oranda olmuyor azda olsa farklılık mevcut diye biliyorum. Benim kızım emzirme döneminde sol memeyi daha çok tercih eden bir bebekti nedendir bilmiyorum. Sağ memeyi de emiyordu ama solla resmen aşk yaşıyordu 🤣 biri 10 dakikaysa öbürü saatler sürerdi... veeeee iki göğüs arasında belirgin bir fark olmaya başladı. Şuan sol göğsümün sağ göğüse göre gözle görülür bir oranti farkı var 😄 ne yapacağım bu seferde 2 sağ meme 1 sol meme emzirir oranı olabildiğince sabitlemeye çalışırım diyorum..

Rheaa Rheaa canım nasıl oldun toparlayabildin mi kendini?
Çok daha kötüyüm canım. Öksürük çok yoğunlaştı nefes alamıyorum bazen öksürük yoğunluğundan, yoğun öksürük olunca boğazım tahriş oldu iyice bazen kan geliyor o derece. Boğazım ayrı yanıyor açıyor nefes alırken ciğerlerimin damarlarını hissediyorum yanıyor resmen birde üstüne öksürük. Çok fenalardayım...

Buhar makinesi, sterilizör, burun aspiratörü hakkında tecrübeli anneler gerekli mi hemen alalım mı ne diyorsunuz?
Buhar makinesi almadım, sterilizot almıştım avent in , yenidoganda ve ilk ek gıda döneminde çok aktif kullandım kolaylık sağlıyor ama illaaaa olmazsa olmaz değil tercih ve bütçe hesabı önemli tabi.
Burun aspiratör mutlaka ama mutlaka al çünkü o kadar lazım oluyor ki. Eczaneden şu en basit olanlarından ağızla cekmelilerden aldık şuan 2 yaşında halen kullanıyorum aktif olarak.

valla canım bunu ben de düşünüyorum, 1 tane uzun kollu kalın pamuklu bu önü düğmeli geceliklerden almıştım hastane için bi onu koyucam. bi tane de bu viskon kumaş tarzı sabahlıklı takımlardan alayım dedim sade bişey denk gelirse inşallah. kışın doğum yapanlar doğumdan sonra sıcak basıyor hastaneler sıcak oluyor diyorlar çok kalın giyilmez heralde. Bi tane de pijama takımı koyarım uzun kollu. ben ortamı cayır cayır yakıp kısa ya da askılı giyinmekten ziyade ortam sıcaklığı normal uzun kollu giyinmeyi seviyorum o yüzden evde giyeceğim pijamaları da uzun kollu alıcam
Hormonlar tavan, yeni doğan stresi derken her yandan ateş basıyor kuzum, ikincisi de hastaneler cok sıcak oluyor ben kış doğumu yapan arkadaşlarıma ziyarete gittiğimde resmen icersi sauana gibiydi üstüne cam acmislardi... Her ihtimale karşı 1 uzun kollu pijama alırım ama kısa ve ince pijama kullanacağım cok net biliyorum.

Çok daha kötüyüm canım. Öksürük çok yoğunlaştı nefes alamıyorum bazen öksürük yoğunluğundan, yoğun öksürük olunca boğazım tahriş oldu iyice bazen kan geliyor o derece. Boğazım ayrı yanıyor açıyor nefes alırken ciğerlerimin damarlarını hissediyorum yanıyor resmen birde üstüne öksürük. Çok fenalardayım...
Doktora gittin mi? Ben de yaşadığım için biliyorum çok bitkin düşüyor insan öksürmekten ve böyle bir durumda ihlamur bal vs pek işe yaramıyor maalesef, cok geçmiş olsun

Ahh kızlar anne olmak ne kadar zor hergün bir problem bitti derken yenisine uyanıyosun çok yıpratıcı zor , cennet o yuzden annelerin ayaklarında , kayınvalidemi pek sevmezdim şimdi ona bile sempati duyar oldum sever oldum bu çekmelerimden dolayı .eşimde yok yanımda daha zor , aracım var eşim hamile kalınca gitmeden aldı ama ehliyetim yok, cok önce yazılmıstım ama kanama vb yuzunden ertelesmıstım hep yarın başlayacagım direksiyon derslerine 12 kasımda sınav olurmus alırım inşallahta artık işime hastaneme eczaneme kendim giderim . okadar zorki ailem ilçede yasıyor ben merkezde onlardan uzak . Kabızlık ve kol bacak agrısı yasıyorum diye sorunlarım cıkmıstı bugun magnezyum disporal ve duphalac verdi doktor aldım şimdi eve geldım her tarafım kabarmış ellerim kollarımda bacaklarımda kırmızı kabarcıklar cıkmıs kasıntılı zaten öncesindede vardı az şimdi dahada nüksetti artık bugun içtiğim ilaçlar mı arttırdı bilmiyorum, gebelik önceside ciltte alerjiye meyilli bir insandım , yani 2 şey olabılır diye düşünüyorum ya ürtiker ( annemde olan bir rahatsızlık) yani kurdeşen , ya a alerjik kaşıntı bunların bebege bir zararı olur mu bilgisi olan var mı?her şey sınav sabredecegiz bebeğime bir zararı olmasında başka bir sey istemıyorum 😢😢😢
Cok geçmiş olsun, doktora gitseniz belki kaşıntı icin biseyler verebilir, ilaçların yan etkisi ise ilaçları degistirir.

Belkide canım ondanda olabilir ama bebegin hereketini anlayabiliyorum bu çok farklı bir bir anda oluyor sancılı oluyor bilemiyorum dogrusu bu yeni olan bir durumda degil 17 haftalıkken de oldugu olmuştu benim
Anladım canım bede sancı olmadı sen bi sor bakalım doktoruna bizi de haberdar et 💗
Of of çok geçmiş olsun canım. Kozalak macunu birebir öksürüğe bi doktoruna sorsana belki içebilirsin der 😔
Buhar makinesi almadım, sterilizot almıştım avent in , yenidoganda ve ilk ek gıda döneminde çok aktif kullandım kolaylık sağlıyor ama illaaaa olmazsa olmaz değil tercih ve bütçe hesabı önemli tabi.
Burun aspiratör mutlaka ama mutlaka al çünkü o kadar lazım oluyor ki. Eczaneden şu en basit olanlarından ağızla cekmelilerden aldık şuan 2 yaşında halen kullanıyorum aktif olarak.
Bende difüzör var, kendim de kuru havaya gelemediğim için almıştım baya rahatlatıyor ortamı onla idare ederim heralde. 🤔 Diğer dediklerine de indirimde bakayım uygun fiyatlı yakalarsam alırım sterilizör.
Hormonlar tavan, yeni doğan stresi derken her yandan ateş basıyor kuzum, ikincisi de hastaneler cok sıcak oluyor ben kış doğumu yapan arkadaşlarıma ziyarete gittiğimde resmen icersi sauana gibiydi üstüne cam acmislardi... Her ihtimale karşı 1 uzun kollu pijama alırım ama kısa ve ince pijama kullanacağım cok net biliyorum.
Ayy sıcağa hiç gelemeyen bi insan olarak okurken bile fenalık geldi 😩 Benim şansıma doğum yaptığım gün hastanede klimalar bozulabilir 🤣 Böyle saçmalıklar hep beni bulur çünkü ama dediğin gibi ben yanınma yine bi kalın diğerlerini normal ince viskon kumaş tarzı koyarım 😅

Cok geçmiş olsun, doktora gitseniz belki kaşıntı icin biseyler verebilir, ilaçların yan etkisi ise ilaçları degistirir.
İlaçları bıraktım şuan bakacagım artarsa devam ederse gidecegim annemde kurdeşen var aynı onun gibi benımkide sabah cok azalıyor aksam cıkıyorlar yarın geçmez artış gösterirse gidecegim , kurdeşenin ciltte kaşıntı kabarıklıgın ,bebege zararı olmaz diye okuyorum o yuzden bekleyecegım biraz hayırlısı inşallah 🤲🏻💖

Evet canım teşekkürler yoğun öksürük durumu var ve her saat daha da ilerliyor gibi hissediyorum...
çok çok geçmiş olsun , daha ilerlemeden bi doktora görünmek faydalı gibi. hepimizde üç aşağı beş yukarı ev yapımı tarifler var da insan gebelikte güvenip tüketemiyor ama bi tavuk suyu çorba limonla direnç verip yumuşatacaktır. çabucak atlatırsın inşallah 🙏🏼

Çok geçmiş olsun cok gecmeden doktora gidin bir sey olmaz allahın izniyle size ilaç verir geçer en yakın zamanda inşallah 🤲🏻🤲🏻💖

Farklı bir noktadan olaya dahil olayım canım iki göğüs orantısız büyümeyle ilgili. Genelde sağ ve sol göğüs bildiğim kadarıyla tam aynı oranda olmuyor azda olsa farklılık mevcut diye biliyorum. Benim kızım emzirme döneminde sol memeyi daha çok tercih eden bir bebekti nedendir bilmiyorum. Sağ memeyi de emiyordu ama solla resmen aşk yaşıyordu 🤣 biri 10 dakikaysa öbürü saatler sürerdi... veeeee iki göğüs arasında belirgin bir fark olmaya başladı. Şuan sol göğsümün sağ göğüse göre gözle görülür bir oranti farkı var 😄 ne yapacağım bu seferde 2 sağ meme 1 sol meme emzirir oranı olabildiğince sabitlemeye çalışırım diyorum..
teşekkür ederim canım cevabın için :) bende emzirmeye başlayınca orantılamaya çalışırım artık :)) çok geçmiş olsun bu arada

İlaçları bıraktım şuan bakacagım artarsa devam ederse gidecegim annemde kurdeşen var aynı onun gibi benımkide sabah cok azalıyor aksam cıkıyorlar yarın geçmez artış gösterirse gidecegim , kurdeşenin ciltte kaşıntı kabarıklıgın ,bebege zararı olmaz diye okuyorum o yuzden bekleyecegım biraz hayırlısı inşallah 🤲🏻💖
gebelik kolestazı da olabilir canım dr a sormuş muydun bunu ? kolestazda kaşıntı oluyor ama

Hele hamileyken öksürük oyle zor ki. Geçmiş olsun ilac kullaniyosundur diye dusunuyorum o derece öksürük ilacsiz düzelmez. Ilerlemeden gecer insallah canim

Günaydın umarım güzel haberler alacağımız bir gün olur :dua: Yarın doktor kontrolüne gidecektim ama doktorum Amerika'ya gitmiş kendimi zar zor tutmuştum oysa :olamaz: kliniğini aradım 2 kasıma randevu aldım. 19+5 te olacağım o güne detaylı ultrason randevusuda aldım 19-24 haftalar arası öneriyorlarmış erken değil değil mi? tam gün izin almışken işyerinden herşeyi aynı gün aradan çıkartmak istedim.. Ama ne kadar korktuğumu tahmin bile edemezsiniz bugün bütün ofise çikolata aldım bana dua edin diye resmen rüşvet dağıtıyorum :olamaz:

Günaydın umarım güzel haberler alacağımız bir gün olur :dua: Yarın doktor kontrolüne gidecektim ama doktorum Amerika'ya gitmiş kendimi zar zor tutmuştum oysa :olamaz: kliniğini aradım 2 kasıma randevu aldım. 19+5 te olacağım o güne detaylı ultrason randevusuda aldım 19-24 haftalar arası öneriyorlarmış erken değil değil mi? tam gün izin almışken işyerinden herşeyi aynı gün aradan çıkartmak istedim.. Ama ne kadar korktuğumu tahmin bile edemezsiniz bugün bütün ofise çikolata aldım bana dua edin diye resmen rüşvet dağıtıyorum :olamaz:
Guzel haberler alacaksin canim insallah 🥰🤲 beni dr um 20+ lara denk getirdi.

Guzel haberler alacaksin canim insallah 🥰🤲 beni dr um 20+ lara denk getirdi.
teşekkür ederim canım inşallah hepimiz doğurana kadar hep güzel haberler alırız :dua: doktoruma sordum randevu almadan önce alayım mı diye al dedi. Özel sektörde malesef kontroller yasal hakkımız olmasına rağmen sıklaşınca problem oluyor..

Gebelikte ben gibi kaşıntı deride döküntü kal
kaŞıntılı kabarcıkları olan var mı arkadaşlar ,avuç içimde ayak tabanımda kuçuk kuçuk vardılar hep , gece cıkatrardı yine
Doktora sormuştum normal gebreikte cok sık görünen bir sey avuç içi syak tabanında kırmızı kucuk kasıntılı lekeker demişti ,dün duphaloc ve magnezyum içtim gece boyle kaşıntılı seyler cıktı kurdesen gibi , ilaçta yapmıs olabilir diye düşündüm kullanmayacağım bugun sabah şimdi söndü gibi kaşıntılar kabarıklıklar ,bebege bir zararı olmaz deniyor ama artar veya devam ederse gideceğim doktora,benzer problem yaşayan oldu mu acaba

Eklentiler

• 99877F88-99D2-49A3-8A97-6146F00535EA.jpeg
    99877F88-99D2-49A3-8A97-6146F00535EA.jpeg
    68,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 90B17575-41B1-4ACF-B21E-8CC235061DE3.jpeg
    90B17575-41B1-4ACF-B21E-8CC235061DE3.jpeg
    69,4 KB · Görüntüleme: 39
  • BD88416E-62AD-47B6-B554-31E535311EB3.jpeg
    BD88416E-62AD-47B6-B554-31E535311EB3.jpeg
    98,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 46DDDFB1-8ED8-45B7-9248-EFC025EAB631.jpeg
    46DDDFB1-8ED8-45B7-9248-EFC025EAB631.jpeg