2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.

Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.

Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?

Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?
Oncelikle gecmis olsun, dort ayda farkli bir sey cikacagini sanmiyorum,hamilelik hormonlari da sizde anksiyete yapmis olabilir.Hamilelikte gogusler sisiyor,farkin belirginlesmesi de cok normal gibi geldi.Yine de doktorunuza danisin tabikk.

Bir yakinimiz var,kiz bekar bir gogsu var digeri yok,ne teshis kondu bilmiyorum ama kizin herhangi bir saglik sorunu yok,ayrica saglik sektorunde calisiyor,her tetkiki yaptirmisti gayet saglikli,hic bir saglik problemi yok.

trigliserid ve kolesterol benim de yüksek uzun yıllardır , kullandığım bi ilacın yan etkisi. ama yaşım genç diye ilaç vermiyorlardı şimdi gebelikte hiç vermezler zaten ki doktorum tam kan sayımında bakmamış bile 😅 onu şimdilik kafana takma.
ama ishal şikayetin için gerçekten pek elle tutulur bi şey söylememiş. kullandığın magnezyum takviyesi magnezyum oksitse o ishal etkisi yapabilir bu arada.
günde 2 kan hapı da ben ilk kez duydum. ki benim hemoglobin değerim 10-11 arasıdır normalde 12-16 aralığında olmalı mesela. ona rağmen ben de tek kullanıyorum günde.
bence tahlil verebileceğiniz bi birime gidin. aile hekimi de en azından sebep ne anlaşılması için tahlil yapsaydı keşke nasıl iş bu 😒
Valla ben de şaşırdım ben kansızlıktan bayıldığım dönem bile günde 1 içiyordum zaten bu kan ilaçları çok hızlı etki eden ilaçlar

Bu korku neden içimizden hiç çıkmıyor acaba.korkudan alışveriş bile yapamıyorum. :KK43:
Sanirim bu korkular birazda hormonlardan kaynakli,hamile kalinca ilk uc ay gecsin alisveris yaparim diyordum,sonra fetal dna vereyim sonucuna gore,sonra detayliya gireyim oma gore alirim,eminim detaylidan sonrada otuzuncu haftayi goreyim ondan sonra baslarim derim😒 inanin dogunca da bitmiyor bu anksiyete,Allah saglik sihhat versin bebelerimize

Canım demir ölçümü icin 2 deger var, biri Demir (serum) bende referans aralıgı 33 - 193 olarak görünüyor. diğeri de senin yazdıgın Ferritin onun da referans aralıgı 13 - 150 görünüyor

Canım demir serum olarak gözüküyor.
Benim demir 37-145 aralığında 38 çıkmış
Ferittin de 13-150 aralığında 9.7 çıkmış çok da düşük değil o zaman doktorun dalgınlığına mı geldi acaba günde 2 kez dedi🤔

Aile hekimi benim doktordan da beter çıktı. O da ishal için bişey veremem hamilesin, muz ye dedi🤦🏻‍♀️ Muz yasak çünkü suyum fazla olduğu için diyetteyim dedim o zaman tuzlu yoğurtla patates ye dedi😄 onu ben de yapıyorum zaten gel de delirme.. Ayrıca 6 ekimde yaptırdığım teste ben hiç girip bakmamıştım doktor baktı diye şimdi kan değerime bakmak için girdiğimde dikkatimi çekti benim kolestrol testlerimde bi problem var sanki bana mı öyle geldi😐 doktorumdan yana güven problemi yaşamaya başladım şuan
Benim de kolesterol hdl kolesterol trigliserid yüksek çıktı albümin düşük çıktı doktoruma sorucam internette hamilelikte normal diyor

Benim demir 37-145 aralığında 38 çıkmış
Ferittin de 13-150 aralığında 9.7 çıkmış çok da düşük değil o zaman doktorun dalgınlığına mı geldi acaba günde 2 kez dedi🤔
Canım demirin düşük çıkmış senin. Benim 126 mesela senin 38 az bu aralıklara göre. Belki o yüzden 2 tane iç demiştir bilemedim valla bende 🤦‍♀️🤔

Canım ben de martin ilk haftasiyim, 19.haftada hissetmeye başlamıştım ben, önce kelebek kanat çırpıyor sanki zamanla hafif karın gurultusu gibi oluyor 😍20. Haftaya geldiğinde hem sıklaşıyor hem de belirginleşiyor 🥰 çok değişik bir duygu , mucizevi hissettiriyor 🤰 bu arada göbek deliğinin altında kasik kısmında hissediyorum ben 😍
Teşekkür ederim cevap için :dua: 18+2 deyim az kaldı o zaman bende kanat çırpmaları hissedecem inşallah :)

canım benim de kolestrol ve HDL kolestrol ref aralıgının üzerinde cıktı, trigliserid normaldi. doktorum kaygılanma bunlar tek basına bir anlam ifade etmiyor dedi. istersen sen de doktoruna danış. buarada ishal için dahiliyeye gidebilirsin bence de, hamilelikte kullanabileceğin güvenli ilaçlar mutlaka vardır diye düşünüyorum, en azından probiyotik önerebilir.

Canım evet biraz yüksek ama hamilelikte kolestrol genel olarak yükseliyor diye biliyorum. Sana zaten diyet önerdiği için belki çok ciddiye alıp söylememiştir. Ama ishal için ben olsam madem tahlil yapmıyolar 2 gün içme bişey kaybetmezsin pekmez iç, iyileşmeyi gözlemle sonra tekrar iç ilacı baktın şiddetlendi ilaçtan olduğu kesinleşir

trigliserid ve kolesterol benim de yüksek uzun yıllardır , kullandığım bi ilacın yan etkisi. ama yaşım genç diye ilaç vermiyorlardı şimdi gebelikte hiç vermezler zaten ki doktorum tam kan sayımında bakmamış bile 😅 onu şimdilik kafana takma.
ama ishal şikayetin için gerçekten pek elle tutulur bi şey söylememiş. kullandığın magnezyum takviyesi magnezyum oksitse o ishal etkisi yapabilir bu arada.
günde 2 kan hapı da ben ilk kez duydum. ki benim hemoglobin değerim 10-11 arasıdır normalde 12-16 aralığında olmalı mesela. ona rağmen ben de tek kullanıyorum günde.
bence tahlil verebileceğiniz bi birime gidin. aile hekimi de en azından sebep ne anlaşılması için tahlil yapsaydı keşke nasıl iş bu 😒
Kolestrol konusunda içim rahatladı sayenizde çok sağolu 🙏🏻 Kan ilacımıda gün de 1 kez alıcam zaten 10 tane kalmıştı, 4 kasımda da detaylı ultrason randevum var o gün de muhtemelen tekrar kan testi veririm duruma göre tekrar içerim ya da içmem. İshal durumu bugun de geçmezse yarın da bi dahiliyeye giderim artık

Ya evet benim de öyle yani sıkıntılı bir şey gibi gelmedi ama böyle elektrik çarpıyormuş gibi garip 😁
Merhaba az önce cıktım , doktorum doc. dr. ve alanında cok iyi diye belirteyim öncelikle, doktor özellikle ilk gebelikte çok normal oldugunu karıncalanma hafif karın agrısı şiddetli olmadıgı sürece kasık ve bel agrısı olabilecegini soyledi, benım ayrıca cok fazla tuvaletim gelıyor hiç tutamıyorum böbreklerimdede baskı az agrı hissedıyorum bunuda soyledim idrar testim temiz oldugu için normal oldugunu rahmin böbreklere mesaneye baskı yapabileceğini hamilelikte normal oldugunu ifade etti ,agrıların şiddetli olmadığı ve kanama lekelenme olmadıgı sürece endişe etmemek gerektiğini soyledi , onun dışında bebegim toplanıyor gibi oluyor benım ultrason esnasındada toplandı ve karnım sertleşti kasılma mı bu diye sordum güldü , hayır kasılma değil bebek hareket ederken toplanabılır normal kasılma olsa nefesin kesilir gibi agrı olur dedi ayrıca sıklaşır arada boyle olması normal rahim büyüyor ve doğumada hazırlanıyor aynı zamanda dedi ,bebegide asagıda hissettiğimi bazen oralarda tekmelediğinide sordum normal bebek asagıda değil konumu guzel dedi umarım sizinde içiniz rahatlamıstır 🤲🫶🏻🙏

Oncelikle gecmis olsun, dort ayda farkli bir sey cikacagini sanmiyorum,hamilelik hormonlari da sizde anksiyete yapmis olabilir.Hamilelikte gogusler sisiyor,farkin belirginlesmesi de cok normal gibi geldi.Yine de doktorunuza danisin tabikk.

Bir yakinimiz var,kiz bekar bir gogsu var digeri yok,ne teshis kondu bilmiyorum ama kizin herhangi bir saglik sorunu yok,ayrica saglik sektorunde calisiyor,her tetkiki yaptirmisti gayet saglikli,hic bir saglik problemi yok.
teşekkür ederim canım bendeki aksesuar meme yani açıklamak gerekirse koltuk altımda meme dokusu oluşuyor garip bir durum. En riskli durumu meme kanseri riski ordada var.. Artık doğumdan sonra emzirme sürecide bitince ameliyatla aldırırım..
Genel cerraha gitmiştim kendi doktoruma hiç sormamıştım bu kontrolümde soracağım mutlaka
Zaten hamilelikteki bütün belirtiler maşallah tavan bende şuan :olamaz:
mide bulantısı,kusma, baş dönmesi koltuk altı kararması, çatlaklar, yüzümde lekelenme, uykusuzluk , sık idrara çıkma , ateş basması, daha daha bir sürü şey :KK70:

Kızlar boğazımda hafif bir agrım vardı ,crp 16 cıkmıstı hatırlasanız antibiyotik kullanmalı mıyım diye düşünüyordum, enfeksiyon hastalıkları uzmanına gittim bugun , crp nin tek basına bir anlam ifade etmediğini kan sonuclarında WBC ,NEU vb bu tarz degerlerinde değerlendirilmesi gerektiğini benimde kan degerlerimde anormallik bakteriyel bir enfeksiyon veya antibiyotik kullanmamı gerektirecek bir durum olmadıgını, CRP 16 nin gebelikte yüksek bir deger olmadıgını gebelerde zaten CRP nin normalden fazla yükselebileceğini cok yuksek olmadıgı sürece endişe etmemek gerektiğini soyledi. Ardından boğazımdaki enfeksiyonun viral(viral ise antibiyotiğe gerek yokmus) mi bakteriyel mi oldugunu anlamak için adını ilk defa duydugum Pro-Fer-Tro(proct) diye bir test istedi sonucundada enfeksiyonun viral oldugunu ve antibiyotik kullanmamın gereksiz olacagına karar verdi . Crp si hafif yukselenler olursa endişe etmemeleri için burayada yazayım dursun diye düşündüm

Merhaba az önce cıktım , doktorum doc. dr. ve alanında cok iyi diye belirteyim öncelikle, doktor özellikle ilk gebelikte çok normal oldugunu karıncalanma hafif karın agrısı şiddetli olmadıgı sürece kasık ve bel agrısı olabilecegini soyledi, benım ayrıca cok fazla tuvaletim gelıyor hiç tutamıyorum böbreklerimdede baskı az agrı hissedıyorum bunuda soyledim idrar testim temiz oldugu için normal oldugunu rahmin böbreklere mesaneye baskı yapabileceğini hamilelikte normal oldugunu ifade etti ,agrıların şiddetli olmadığı ve kanama lekelenme olmadıgı sürece endişe etmemek gerektiğini soyledi , onun dışında bebegim toplanıyor gibi oluyor benım ultrason esnasındada toplandı ve karnım sertleşti kasılma mı bu diye sordum güldü , hayır kasılma değil bebek hareket ederken toplanabılır normal kasılma olsa nefesin kesilir gibi agrı olur dedi ayrıca sıklaşır arada boyle olması normal rahim büyüyor ve doğumada hazırlanıyor aynı zamanda dedi ,bebegide asagıda hissettiğimi bazen oralarda tekmelediğinide sordum normal bebek asagıda değil konumu guzel dedi umarım sizinde içiniz rahatlamıstır 🤲🫶🏻🙏
Aaa çok sevindim sizin için de zaman ayırdığınız icin çok teşekkür ederim rahatladım ben de😍❤️

X