- 9 Ocak 2015
- 12.718
- 28.996
Oncelikle gecmis olsun, dort ayda farkli bir sey cikacagini sanmiyorum,hamilelik hormonlari da sizde anksiyete yapmis olabilir.Hamilelikte gogusler sisiyor,farkin belirginlesmesi de cok normal gibi geldi.Yine de doktorunuza danisin tabikk.Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.
Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.
Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?
Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?
Bir yakinimiz var,kiz bekar bir gogsu var digeri yok,ne teshis kondu bilmiyorum ama kizin herhangi bir saglik sorunu yok,ayrica saglik sektorunde calisiyor,her tetkiki yaptirmisti gayet saglikli,hic bir saglik problemi yok.