Çok geçmiş olsunçok sağol canım evde calpol var ama açalı 6 ayı geçti. parol verdim. 37.5-38 arası geziyor. uyuyor arada uyanıp mızmız yapıp geri uyuyor. başına koluna nemli bez koymama izin vermiyorsabah hiçbir şeyi yoktu acaba dişten mi oldu ya diğer dişlerde hiç ateşlenmemişti.
Bulunduğum yerde olsa ben de götürmek isterdim. akşama kadar beni görüyor. Akşam babasını. Eş,dost akraba yok. Komşu da yok. Zaten bu zamanda kimseye güvenemiyoruz da. Kreş için çok küçük ama oyun grubu olsa götürürdümBebeğini oyun grubu ya da kreşe göndermeyi düşünen var mı? Ben yaşını doldurduktan sonra haftada 2-3 gün vermeyi düşünüyorum sosyalleşmesi için
canının yanmaması ya da canı yandığında tepki vermemesi de otizm belirtisiymiş. Benim kız bazen düşünce ağlamadan kalkıp oyununa devam ediyo hemen diyorum niye ağlamadı vsBenimki de asla kendi kendine 2 dk durmaz inanın 2 saniye durmuyor aklım almıyor nasıl bu kadar yorulmadan hareket edebilir diye sanki arkasından kovalayan var gibi sürekli emekliyor tırmanıyor oyuncak sepetini boşaltıyor odadan odaya koşturuyor kapıya tırmanıyor, Bebek arabasında kemerini sıktırmıyor mecbur gevşek bağlıyoruz aşağı sarkıtıyor kendini araba arkasına dönüyor, eşimle aramızda konuştuğumuzda el çırparak sinirli bi şekilde bağırıyor ilgilenin diye, ben yemek dahi yapamıyorum 11 aylık olacak 1 haftaya hala yüzümü kalktıktan kaç saat sonra yıkayabikiyorum uyusada dinlesem diye bekliyorum sabah altıda kalkıyor saat 14- 15 gibi anca bi saat uyuyor o da kucağımda çoğu zaman ağzında meme kalarak uyuyor çektiğim an uyanıyor, gece uyuturken kendini ordan oraya atıyor instagramda böyle çocuklara da otizmli diyorlar korkuyorum, bir yandan bakıyorum duyuları çok kuvvetli, 2 buçuk aylıkken anni diyordu, 9 aylıktan beri 2 kelimelik cümleler kuruyordu anne gel, baba gel, kedi ditti vs gibi o biraz içimi rahatlatıyor.
Benim kızım da ikizlerSenin bebeğin yengeç burcu sanırım bizimkilerden 24 gün sonra doğmuş sakin bi bebek olması çok doğal bence her bebek bir değil ki bence de aldırma
Bizimki ikizler mesela 15 dakika tek bir şeyle oynasa kesin bi sıkıntı var diye düşünürdüm çünkü doğduğundan beri çok hareketli zaten
İyi evet dökülmüyor ama içmiyo işte ağzını ıslatıp bırakıyo. En az 160 ml içmesi lazımmış kilosuna göre. Sıcaklar da bastırdı içer inşallah yaşına kadarBizimki buns benzer,wee baby-nin.Ama içmiyor,damak kaşıyıcı,oyucak gibi görüyor onuBen kaşıkla içiriyorum.Bu gün dışarıdaydık,çocuklar için satılan sudan aldım,onu içti.Bence anne sütü su ihtiyacını karşılıyorOsman hoca 1 yaşa kadar içmeye bilir,sorun yok,siz teklif etmeye devam edin diyor
en iyi olanı bu,instagramda infulencerler çok övüyor
Senin şu anlattıklarına şükredecek çok anne var bence gruptaBenim kızım da ikizlereşim sakin biri, ben de bebekken uslu bi bebekmişim ondan herhalde
Bebeğim hareketli bu arada sürekli koltuktan koltuğa yürür hiç durmaz yerinde. Atak zamanları aman aman. Bizsiz durmaz ağlar vs
Sadece genel olarak ağlamaz yani. Bi yere oturmaya gitsek ordan oraya emekleyip durur eziyeti olmaz
İyi evet dökülmüyor ama içmiyo işte ağzını ıslatıp bırakıyo. En az 160 ml içmesi lazımmış kilosuna göre. Sıcaklar da bastırdı içer inşallah yaşına kadar
Bak bugün benimki de öyle. Evde babası var ondan mı bilmem o varken huyu değişiyo sankiSenin şu anlattıklarına şükredecek çok anne var bence gruptahiiiç takılma nasıl her insan aynı değil her bebek de aynı değil benimki ben odadan çıktığım gibi ağlamaya başlıyor hayır emekleyerek geliyosun zaten yanıma niye ağlıyosun yani tuvalete girsem evde kıyamet kopuyor komşular eziyet ettiğimizi düşünüyor olabilir bence sürekli ilgi bekliyor sürekli onunla oynayalım isyiyor kendi kendine oynaması için bile yanında oturmam lazım gittiğim yerde asla rahat vermiyor bayram günü ablama kahvaltıya gittik ben kahvaltı yapamadım mesela çünkü bilin bakalım neden
Ayni benim kiz dün kardesim geldi onun da iki kizi var biri üc yasinda biri de 14 aylik dün basta onlar etrafta kosusturdular benim kiz twmkinli temkinli bakti kucaktan inmedi 15 dk sonra peslerine süründü durduBak bugün benimki de öyle. Evde babası var ondan mı bilmem o varken huyu değişiyo sanki
mama sandalyesine oturmadı ağladı kucakta duracakmış. Odadan çıkınca ağlaya ağlaya geldi yanımıza
Böyle günleri de oluyo tabii ki benim kız kucak çok sever mesela saatlerce durabilir kucaktasadece topluluk önünde uslu. İlk çekinir hatta yarım saat kucağımda oturur öylece
Küçük cadılar işte günleri günlerini tutmuyooor
geçmiş olsun şu an aynıyızHerkese selamlar. Meva mın hastalığı bayram girdi. 1 haftadır şimdi ben hastayım boğaz ağrısı öksürük. İnşallah kızıma geçmez dün 38.3 bulduk calbol banyo ile gitti. Şükür bugün ateş yok yine diş geliyor beliiKendi kendine oynamak bizde en fazla 10 dakika yine peşimde koşmaca yaşıyoruz.umarim bu uzun oynamalarına dönüşür yoksa çok zorluyor. 1 dakika bıraksam kazalar yaşıyor.
çok sağolÇok geçmiş olsun
Dün sabah uyandı o zaman başladı akşama kadar huysuzluk ağlak huzursuzdu bütün gün. 38.3 a kadar çıktı duş calpor sonrası aksam 9 da sabah 9 a kadar uyudu. Bugün daha iyi şükür sadece uykuya direnme 6 saat uyumayıp zor uykuya daldı. Size de geçmiş olsun. Anneler ve bebeler hiç hasta olmalar.geçmiş olsun şu an aynıyızateşle beraber huzursuzluk oldu mu? benimki çok aşırı ağlıyor doğduğundan beri hiç bu kadar ağlamamıştı
ahhh kuzum benim kıyamam yaDün sabah uyandı o zaman başladı akşama kadar huysuzluk ağlak huzursuzdu bütün gün. 38.3 a kadar çıktı duş calpor sonrası aksam 9 da sabah 9 a kadar uyudu. Bugün daha iyi şükür sadece uykuya direnme 6 saat uyumayıp zor uykuya daldı. Size de geçmiş olsun. Anneler ve bebeler hiç hasta olmalar.
Benim kızım süpürge sesinden korkmazdı şimdi yanında açınca aşırı korkuyoKizlar ya demin buzlugun cekmecisini actim kizim cok korktunürktü zipladi hemen yanima geldi bazen bazi seslere asiri hassas davraniyor yani bu zamanlarda kesilmis olmasi gerekmez mi
Bende yumurta sarısı ve labne ile yaptım iki defa haşlanmış yumurtadan daha çok sevdiOğlumda sade omleti sevmiyor bi gün su yerine domates suyu koydum baya severek yemişti.
Benim kızım robot süpürgeyi izlemeyi çok seviyor ama her çalıştırdığımda önce bir irkiliyor, korkuyor. Bulaşık makinesinin bitme sesinden de tedirgin oluyor. Bilmediği her gürültü de bir ürküyor.Kizlar ya demin buzlugun cekmecisini actim kizim cok korktunürktü zipladi hemen yanima geldi bazen bazi seslere asiri hassas davraniyor yani bu zamanlarda kesilmis olmasi gerekmez mi
Çocuktan çocuğa değişiyor. Ben ucuuzndan pahalaisina kadar bir kaç çeşit emzik aldım. Hiç birin begenmedigeçmiş olsun
Osman hocanın oğlu da bunu kuılanmış.O,yüzden inandım