2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Tepkisiz kalmak mı 😅😅 oz3llikle çiğniyor ya iki tane dişlik aldım. Umursamadı bile. Bir gün yatakta uykuluyum bunu da yanıma oturttum. Elimi de gözünün önünde tutuyorum oynasın diye. Parmağımı aldı ağzına götürdü. Dişleriyle parmağımın derisnu çekti. Sanki et yiyor 😅😅
hahahahahha çok tatlılar aslında ya keşke canımız acımasa 🤣🤣🤣

Bizde aynen yuvarlanma yapıyoruz, fırfır dönüyor evde

Daha çok küçükler, bi şeyi cok dersen degersizlesir, arsiz olurlar zaten, dikkat dağıtmak en guzeli

Bi iki ay daha bekleyim düzelmezse gotureyim bari
Bizimki de emeklemeye başlamadı. Ya tutunup kalkmaya çalışıyor. Ya da kucağa al diye ağlıyor 😅

bu arada hayır demek yerine dikkatini dağıtmak ve olumlu konuşmak gerekiyormuş. ben bunu büyük çocuklarda uyguluyorum işe yarıyor
mesela koşma demek yerine burada yürüyoruz gibi

Canim benim oğlumun enfeksiyonu var diye ilk başta antibiyotik vermisti doktor. Geçen hafta gittiğimiz de öksürürken kusacak gibi oluyor .balgam var galiba dedim. Enfeksiyon gecmis. geniz akintisi icin verdi. Ama popsu ve sunnet yeri iki uc gundur baya kizarik. Yarin ilac kullanmayacagim acaba onunla mi alakali diye .Başka alerjik bir şeyi yok.
çok geçmiş olsun inşallah şifa olur kuzucuğa 🥹 bizimki de ara sıra öyle oluyor sesi de inceldi doktora götürsem muhtemelen ilaç verecek.. bir gün daha bekleyeyim düzelmezse götüreceğim
bazen benim bebişin de sünnet yeri kızarık oluyor sen söyleyince hatırladım 🤒

çok geçmiş olsun inşallah şifa olur kuzucuğa 🥹 bizimki de ara sıra öyle oluyor sesi de inceldi doktora götürsem muhtemelen ilaç verecek.. bir gün daha bekleyeyim düzelmezse götüreceğim
bazen benim bebişin de sünnet yeri kızarık oluyor sen söyleyince hatırladım 🤒
Götür bence doktora. Öksürük filan varsa geç kalma. Kizarikligi sordun mu hiç. Doktora gittiğimiz gün kızarıklık olmuyor

Herkese selamlar. Meva'm da emekliyor biliyorsunuz. Ama bu sefer hızlandı zor koşuyorum peşine 😅 Yasak yerlere bilerek gidiyor Bir hoşuna gidiyor kahkaha atarak gidiyor bir de 😄 Hayır yapma cız kızım günde kaç kez söylüyorum hatırlamıyorum. Ramazan da geliyor oruç tutacak misiniz emziren annelerim.. Süt azalma durumundan korkuyorum ve acıkınca halsiz oluyorum. Önceleri hep tuttum kararsızım o yüzden..
Ben oruç için kararsızdım ama bugün tutamayacagimi anladım, öğle yemegi biraz gecikti basim döndü, gözümün onu karardı, şuan hala onun basagrisini cekiyorum, zaten ev tempom çok yoğun, akşam kadar 5 dk bile oturmam imkansız yemek yemekte dahil, birde aç karnına bayılırım
Bu arada bebeğinize ismiyle seslenince bakıyor mu? Benim oğlum bakmıyor. Emzirirken en ufak tikirtı da bakıyor. Her türlü sese bakıyor. Birileri konuşurken o da konuşmaya çalışıyor ama asla ismine dönüp bakmıyor.
Benim kızım biliyor ismini bakıyor, hatta evdekileri de biliyor, Emir nerde kızım diyorum abiye bakıyor, babannesi diyorum babanneyle bakıyor, babası deyince babaya, hatta kuşumuz var maviş, maviis dedimmi hemen heyecanla kuşa bakıyor

Biz 9 buçuk aylık olmak üzereyiz, 9 kilo 70 cm güncel ölçüleri, alkış yapıyor, evimizdeki yaşayanları tanıyor, henüz belli başlı bi kelime duymadım sadece meme isterken mmmmme diyor, bi kaç defa mama enneh gibi kelimeler cıktı ama sık olmadığı için öylesine söylenmiş rastgele kelimeler diye düşünüyorum, birine seslenmek istediginde o kisiye bakarak eeh diye hitap ediyor, emeklemiyor, ayağa kalkmaya çalışmıyor sadece yuvarlanarak evi dolanıyor, 6 dişi var ek gıda ve blw ye güzel uyum sağladı, hep kucakta ve gezmek ıstiyor, oturmayın diyor, bi ön balkon bi arka balkon, hava güzel olursa arabasıyla 2 3 tur atıyoruz dışarda o kadar

Götür bence doktora. Öksürük filan varsa geç kalma. Kizarikligi sordun mu hiç. Doktora gittiğimiz gün kızarıklık olmuyor
hiççç sormadım bir defa kivi verince olmuştu diye ona yordum. ama sonradan da gördüm. çok öksürmüyor ama sesi gitmiş ağlarken belli oluyor:) burnu çok akıyor. aile hekimine sordum ateşi yoksa hiç getirme dedi diye rahat davranıyorum sürekli burnunu temizle dedi
bu arada şu süpürgeye takılan aparatı bana kim önermişti allah ondan razı olsun bu günlerde öyle işe yaradı ki🙏♥️

bizimki genel olarak seslenince bakıyor. anne nerde deyince bana bakıyor. eğer bi şeye odaklanmışsa hiçbir dediğimizi takmıyor. bugün ablamlarla görüntülü konuştuk hiç sallamadı onları sürekli emziğinin peşine gitti🤣
bir de enne diyor bazen an-ne olarak çıkarıyor ağzını yaya yaya söylüyor. bilinçli söylemiyor. birkaç hafta önce ma ma diyordu şimdi demiyor. istemediği yemek olursa ya da yemek istemiyorsa kendini kaskatı yapıp ağlıyor sandalyede oturtamıyoruz. ay bir insanın her gün huyu değişir mi? değişiyormuş🙈♥️

ben de birazını ihtiyacı olan birini buldum ona vereceğim. ne vermeye ne atmaya gönlüm razı olmuyor ya. kaldırmak da istemiyorum 😪 analıq

Bu arada bebeğinize ismiyle seslenince bakıyor mu? Benim oğlum bakmıyor. Emzirirken en ufak tikirtı da bakıyor. Her türlü sese bakıyor. Birileri konuşurken o da konuşmaya çalışıyor ama asla ismine dönüp bakmıyor.
Bakmadığı baktığından daha çok diyeyim ama araban nerde baban nerde deyince hemen dikkat kesilip onlara bakıyor.

Kızlar ben şimdi otizml3 ilgili bir video izledim. Kollarını sallaması. Parmakları sürekli birbirine degdirip oynaması belirtiler arasında. Bunları benim çocuğum yapıyor. Sizinkiler de yapıyor mu ? Aslında çok gul3c ve sürekli konuşmaya çalışan bir çocuk. Zannetmiyorum öyle bir şey olduğunu ama merak ettim sizde de böyle şeyler var mi
Müzikte sallanmak süpürge izlemek bunlar da otizm belirtileriyemiş güya Oğlum müzik duyunca hemen oynamaya başlıyor oyalansın diye artık süpürgeyi önüne koyuyorum İlla çalışsın istiyor, ilk başlarda korkmuştum ama bütün olarak değerlendirdiğimde bence gayet sağlıklı.

hiççç sormadım bir defa kivi verince olmuştu diye ona yordum. ama sonradan da gördüm. çok öksürmüyor ama sesi gitmiş ağlarken belli oluyor:) burnu çok akıyor. aile hekimine sordum ateşi yoksa hiç getirme dedi diye rahat davranıyorum sürekli burnunu temizle dedi
bu arada şu süpürgeye takılan aparatı bana kim önermişti allah ondan razı olsun bu günlerde öyle işe yaradı ki🙏♥️
Kivi bir yaşından önce yasak demişti doktor bana . Belki o alerji yapmış olabilir.

X