2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Geçmiş olsun kızlar.
Biz ilk hastalığı yılbaşında yaşadık atlattık.

Bu arada ben yürütmeyi tamamen bıraktım ve herkese yasakladım, annem, babam vs yürütmüyor kesinlikle.
Yatakta sürünme çalışmasıyla başladık, yatak yumuşak olduğu için daha cesur.
Şimdi halıda devam ediyoruz.
İlk başta çok yürümek istedi, azalta azalta, yerde daha çok vakit geçirerek alıştı zamanla.
Emekleme evresini atlamayın diyorlar zaten. Kendisi de sevmeye başladı şimdi.
Neden böyle bir sey söylediler çok merak ettim. Ve doktor buldunuz mu ?

Kızlar göğüs ısırma olayı varmı, 3 gündür özellikle ısırıp gülüyor, sadece ısırıp birakmiyorda uzunca tutuyor, canim cok yaniyor, tepkisiz kalamıyorum,ısıracak diye gergin emziriyorum, napsam bilemedim aynı sorunu yaşayan varmi

Kızlar göğüs ısırma olayı varmı, 3 gündür özellikle ısırıp gülüyor, sadece ısırıp birakmiyorda uzunca tutuyor, canim cok yaniyor, tepkisiz kalamıyorum,ısıracak diye gergin emziriyorum, napsam bilemedim aynı sorunu yaşayan varmi
benimki 3 aydır ara ara yapıyor canım gerçi aşırı acıyor ben de bağırıyorum hatta bazen oyun sanıyor 🥴 dişi çok kaşındığında yapıyor bence

3 gün sonra 9 aylık oluyor… insan tanem
B9D784DB-58DA-45DF-A1F5-F82CCE45A4CA.jpeg

durmadığı için altını hiç takamıyorum 🤣🤣

benimki 3 aydır ara ara yapıyor canım gerçi aşırı acıyor ben de bağırıyorum hatta bazen oyun sanıyor 🥴 dişi çok kaşındığında yapıyor bence
Benim kızda ara ara yapıyordu ama sean bildiğin bilinçli yapıyor, meme dişlerin arasında gülüyor, emmedigi zamanlarda da gogsum acıyor ısırdığı için

Bir iki kere göğüs ucumu üç dişiyle ezmeye çalıştı.cikmayqn disi kasındığı için yapıyor diye düşünüyorum. Çığlık atınca bıraktı. Ama sizinki oyuna çevirmiş 😅 belki küçük bir uyarı konuşması yapsanız ne kadar anlar bilmem de

İlacı nasıl iciriyorsunux. Vitaminleri calpolu istahla iç bebek , antibiyotik içmiyor tükürüyor ağlıyor. Var mı bir yonteminkz

Neden böyle bir sey söylediler çok merak ettim. Ve doktor buldunuz mu ?
Doktor maalesef. Dogumuma.giren ve ilk kontrollerini yapan doktora gitmistim yine en son ama cebinde sigara paketi gordum ve rahatsiz oldum acikcasi. Bebeklere bakiyor sonucta, en azindan hastane de icmemeli diye düşünüyorum.

Emekleme konusunda da tüm vucut koordinasyonunu iyi sağlaması icin, kaslarinin falan daha iyi gelismesi icin atlanmamasi gereken bir basamak olarak denk geldim bir kac kez, kendim de ayni fikirdeydim zaten. Oyle olunca emeklemesi icin alan yaratmaya basladik yurumesi konusunda yardim etmeyi biraktik.
Cunku kendi tirmanmaya, bir seylerden tutunup kalkmaya calismiyordu bizden bekliyordu yurutulmeyi hep.
Kendisine cabalayacagi sekilde oyunlar kurmaya, cesaretlendirmeye calisiyoruz, işe de yariyor gibi

Doktor maalesef. Dogumuma.giren ve ilk kontrollerini yapan doktora gitmistim yine en son ama cebinde sigara paketi gordum ve rahatsiz oldum acikcasi. Bebeklere bakiyor sonucta, en azindan hastane de icmemeli diye düşünüyorum.

Emekleme konusunda da tüm vucut koordinasyonunu iyi sağlaması icin, kaslarinin falan daha iyi gelismesi icin atlanmamasi gereken bir basamak olarak denk geldim bir kac kez, kendim de ayni fikirdeydim zaten. Oyle olunca emeklemesi icin alan yaratmaya basladik yurumesi konusunda yardim etmeyi biraktik.
Cunku kendi tirmanmaya, bir seylerden tutunup kalkmaya calismiyordu bizden bekliyordu yurutulmeyi hep.
Kendisine cabalayacagi sekilde oyunlar kurmaya, cesaretlendirmeye calisiyoruz, işe de yariyor gibi
Bizimki de yürümeye çok meraklı Belim o kadar ağrıdı ki artık bıraktım ben de ama bu sefer tutunup ayağa kalkıyor hatta el ve ayaklarıyla basıp maymunlar gibi yürümeye çalışıyor emeklemeyi pek sevmiyor.

Bizimki de yürümeye çok meraklı Belim o kadar ağrıdı ki artık bıraktım ben de ama bu sefer tutunup ayağa kalkıyor hatta el ve ayaklarıyla basıp maymunlar gibi yürümeye çalışıyor emeklemeyi pek sevmiyor.
Ay bizimki onu yapsa iyi. Hep biz yürütelim istiyordu.
Kendi başina uğraşsa hic sorun değil.

Belini daha fazla yorma bence, ne güzel kendisini yolunu buluyormus. Benimki hep yaninda olayim ben yaptirayim istiyor olmazsa agliyor

Kızlar bugün oğlumu 9.ay kontrolüne götürdüm. 26 mayıs doğumlu. Neyse, çok iştahsızdı zaten ek gıda sürecimiz çok kötü ilerliyor. Doktor dudakları cildi solgun görünüyo dedi. Kan değerlerine baktı. Tahmin ettiği gibi çok çok düşük çıktı. Ferritini 1 😔 hemoglobini 6 çıktı ki 11 üstü olmalı. Reflüsüni arttırıyor diye demir ilacını vermiyordum. Şimdi ferifer kaşık şurup verdi,b12si de çok düşük olduğu için sprey verdi. 15 gün sonra kontrolü var 3 ay yakın takip edilecekmiş. Bakalım, dua edin inşallah kan değerleri yükselsin kızlar😞 keşke iştahsızlığından anlayıp daha önce muayeneye götürseydim diyorum,içim içimi yiyor bu yüzden.

3 gün sonra 9 aylık oluyor… insan tanemEki Görüntüle 3392941

durmadığı için altını hiç takamıyorum 🤣🤣
Ben de benimkinin bezini zor takıyorum,yana dönmeye,ya oturmaya çalışıyor,zorka sırtüstü yatırıyorum,gün geçtikce daha da hareketleniyor
Kızlar bugün oğlumu 9.ay kontrolüne götürdüm. 26 mayıs doğumlu. Neyse, çok iştahsızdı zaten ek gıda sürecimiz çok kötü ilerliyor. Doktor dudakları cildi solgun görünüyo dedi. Kan değerlerine baktı. Tahmin ettiği gibi çok çok düşük çıktı. Ferritini 1 😔 hemoglobini 6 çıktı ki 11 üstü olmalı. Reflüsüni arttırıyor diye demir ilacını vermiyordum. Şimdi ferifer kaşık şurup verdi,b12si de çok düşük olduğu için sprey verdi. 15 gün sonra kontrolü var 3 ay yakın takip edilecekmiş. Bakalım, dua edin inşallah kan değerleri yükselsin kızlar😞 keşke iştahsızlığından anlayıp daha önce muayeneye götürseydim diyorum,içim içimi yiyor bu yüzden.
Geçmiş olsun,inşallah çabuk yükselir.Buharda haşlanmış pancar,Pancarlı çorba,pancarlı omlet,ispanaklı omlet,kırmızı et,pekmez,mercimek de verin.Bunlar da kan arttırıyor

Çok geçmiş olsun 💐. Umarım çabucak toparlar değerleri.
Hiç üzmeyin, suçlamayın kendinizi. Tedavisini başlamış doktorunuz. Bebekler hemen toparlıyorlar.
Demir ilacını verirken aç olmasına dikkat edin iyi emilsin. Kan değeri bu kadar düşükken yemek istememesi normal, zorlamayın bence. Değerleri yükselince iştahı açılır

X