- 29 Mayıs 2019
- 1.740
- 2.572
-
- Konu Sahibi -kuzeyildizi-
- #8.161
Araba ve ana kucağı birini amazondan 18 diğerini hepsiburada dan 16 ya aldım. Amazon’da arada aptica lar çok indirime giriyor. Ben etrafımda bu modeli kullanıp çok memnun kalan var diye en baştan bunu alacağım demiştim. Ama aptica daha şık özellikle krem rengi. Trilogy city tek elle açılıp kapanıyor, ana kucağı bağlantı parçası olmadan takılıyor aynı zamanda parça gerekmeden oto koltuğu da oluyor. Oturma yeri tam yatıyor. Bir de baya korunaklı bir araba , rüzgar yağmur vs sıkıntı yaşanmaz. 6-7 sene kullananlar var. Amazon prime da aptica sadece arabada kampanya var bu arada. Eki Görüntüle IMG_6516.webponu kaça aldını tek elle çekme vs var mı ınglesına nın apticasına baktık 41 bin, mamas papasa baktık 33 bin chicconun anne yanı beşiğini aldım baby mallde ındırımlı 15 bin, bir de elekrikli anakucagı aldım 10 bine babys mom mı oyle bısı markası chicconun 8 bındı dıgerı bu işin asıl markası dıye onu önerdıler aldım artık arabaya karar veremedm cok pahalı geldı
Allahtan erkenden almısız odayı 45 50 bine geldi mdf bir de gercekten anlık degısıyor fıyatlar hanımlar uygun buldugunuzu alındaha uygunları var tabi onlara bakacagım şimdi bunlar özellikli olanlar biraz ama oda parası kadar neredeyse maşallah taksıtle dıınce ben de akan sular duruyor bi an galeyana gelecektım gelmedım şükür oda da almila da baktık 30-35 bin bandı ama sunta, Ankara Sitelerde doğal boyasız olan vs var 60-70 bine kadar çıktı.Hele bi yerde 150 bine falan gördük ama kaliteli diyor genelde artık hep montiseri yatakmıs on yasına kadar yatarmış inşallah
Aman Allahımdaha uygunları var tabi onlara bakacagım şimdi bunlar özellikli olanlar biraz ama oda parası kadar neredeyse maşallah taksıtle dıınce ben de akan sular duruyor bi an galeyana gelecektım gelmedım şükür oda da almila da baktık 30-35 bin bandı ama sunta, Ankara Sitelerde doğal boyasız olan vs var 60-70 bine kadar çıktı.Hele bi yerde 150 bine falan gördük ama kaliteli diyor genelde artık hep montiseri yatakmıs on yasına kadar yatarmış inşallah
Mantıklı cidden düşüncen. Bende yeni yeni tamamlıyorum bebek arabası hariç çoğu şeyi aldım bez falan değilde park beşik ıvır zıvır. Dolap alıcam şimdide. Küvet setini aldım daha bugünde her aldığım şeyde acaba erkenmi diyorum resmen. Ama düşünceniz mantıklı.22+5 ama ben 11-12 haftalıkken falan başladım alışverişe. Annem özellikle çok kızdı çok erken dedi ama dinlemedim. iyi ki de dinlememişim. 1 tane bebek arabası alacağım fiyata 2 tane bebek arabası ve ana kucağı aldım. bebek bezleri prima premium care tanesi 5 tlye falan geldi. Daha neler neler. Aldığım her şey iki katı şimdi. Hayat bu her şey normal gider doğumda ya da doğumdan sonra da kötü şeyler olabilir ama korkarak geçirmek istemem hamileliğimi. Bugün aldığımıza yarın zam geliyor ne alırsam kârdır diye düşünüyorum.
Yaptırmaya nasıl karar verdiniz acaba ? Öncesinde herhangi bir şeker testi yaptırdınız mı açken felan ya da ailenizde var mıydıAy maşallah hanımlar ne güzel bir çok şey almışsınız ben daha araştıramadım bile ama fiyatlar uçuk gerçekten belliki. Ben bugün bambaşka bi dertle geldim şeker yüklemesi yapıldı bugün ve gebelik şekerim çıktı malesef. Var mı acaba aramızda bu durumda olan
10 a aldm 4moms u babymalldrn ındırım bıtmedıyse bakınAna kucağına karar veremedim , 4moms mamaroo dediler 12-14 arası bir de iki tane almam gerekiyor çok masraflı olacak, babybjörn alıp da asla bebeği durmayanlar varmış, nuna yı da anlamadım aparatı ayrı satılıyor , o olmadan sallanmıyor mu yani. ikizde en gerekli şey diyorlar tek olsa sürekli slingde taşıyayım da iki bebek zor. Doğduktan sonra mı deneyerek alsam. Mobilya almadım, almayacağım da sadece ikeadan beşik aldım , dolabımız bol bol var zaten, içine de şimdilik yataş juno. Tek beşikte beraber yatıracağım 4 ay.
benım de haftasınu yapılacak bana sormadı doktor bıle ac gel haftasonu dedı heralde onu yapacak, ;( dıkkat etmen gerekıyor artık gecmıs olsunAy maşallah hanımlar ne güzel bir çok şey almışsınız ben daha araştıramadım bile ama fiyatlar uçuk gerçekten belliki. Ben bugün bambaşka bi dertle geldim şeker yüklemesi yapıldı bugün ve gebelik şekerim çıktı malesef. Var mı acaba aramızda bu durumda olan
Hiç araştırdınız mı peki ? Ben kararsızım yani tam net olarak yaptırayım ya da yaptırmayım diyemiyorumbenım de haftasınu yapılacak bana sormadı doktor bıle ac gel haftasonu dedı heralde onu yapacak, ;( dıkkat etmen gerekıyor artık gecmıs olsun
Yani bunda kararsız kalacağınız bir durum yok bence açıkçası gebelik şekeri önemli bir konu bebek sağlığı için . Benim veya ailemin bi diyabet geçmişi yok ama arkadaşlarımdan ve çevremden gebelik şekerinin bebek üzerinde etkisini birebir gördüğüm örnekler var . Bebek gelişimini ciddi anlamda etkiliyor eğer bilmez kontrolsüz beslenir ve takip ettirmezseniz. Öğrenirseniz de zaten beslenmenize dikkat etmeniz ve yürüyüş vb biraz hareket katmanız lazım hayatınıza , bebeğin gelişiminin de takibini yapmanız lazım.Olumsuz bir tarafı yok yani bilmenin. Açıkçası benim zaten biraz kilom var dikkat etmek iyi olacak bu süreçte . İnşallah sağlıkla devam eder süreç hepimiz için.Hiç araştırdınız mı peki ? Ben kararsızım yani tam net olarak yaptırayım ya da yaptırmayım diyemiyorum
Canım önce açken kan alıyor sonra yazdığı şeker içeriğini alıyorsun eczaneden içiyorsun. İçtikten Tam bir saat sonra bir daha kan alıyor. Sonra bir saat daha bekliyorsun 2. Saatte bir daha kan alıyorlar . Şekerli içeriği içtikten sonraki o iki saatlik bekleme sürecinde de su gıda ve hiçbişey tüketmiyorsun. Ona göre ayarla kendini ve yanında biri bulunsun mümkünse . Benim ilk gebeliğim malum sonrasında iki kez kan alındığını ve iki saat bekleme olduğunu bilmiyordum açıkçası onun için bilmeyenler varsa yazmak istedim .benım de haftasınu yapılacak bana sormadı doktor bıle ac gel haftasonu dedı heralde onu yapacak, ;( dıkkat etmen gerekıyor artık gecmıs olsun
Bende de çıktı gebelik şekeriAy maşallah hanımlar ne güzel bir çok şey almışsınız ben daha araştıramadım bile ama fiyatlar uçuk gerçekten belliki. Ben bugün bambaşka bi dertle geldim şeker yüklemesi yapıldı bugün ve gebelik şekerim çıktı malesef. Var mı acaba aramızda bu durumda olan
Çok geçmiş olsun sizinki yüksek o halde .ben de 24. Haftadayım , Benim de açlık 90 çıktı dahiliyeye yönlendirdi bakalım umarım insülin gerek kalmadan diyetle yürüyüşle toparlanır diye ümit ediyorum ben de. Endokronolijinin karar vermiş olması en güzeli tabi. Evet bebek üzerine etkisi büyük malesef dikkatli ve takipli olmak gerekiyor. Siz de gereken herşeyi yapıyorsunuz zaten Allah yardımcımız olsun hepimizin sağlıkla gelirler inşallah.Bende de çıktı gebelik şekeri
Benim zaten önceden de yüksek çıkıyordu
Son zamanlarda ağzım dilim kurumaya başladı.
Endokrinoloji ye gittim
Kan verdim.
Aclik tokluk.
Hoca aradı seker yüklemesine gerek kalmadı sizde gebelik şekeri var dedi.
Diyetisyene gidiyorum diyetle aclik şekeri düşmedi.İnsüline başladık 1 hafta oluyor
Günde 10 kere seker olcuyorum
Sabah aç kahvaltı sonrası 1. Tokluk 2 tokluk
Öglen aç sonra tokluk 1 ve 2. saat
Akşam aç sonra 1 saat tokluk 2 saat tokluk
Gece yatmadan da ölçüyorum
Diyetle tokluk düşüyor da aclik gene yüksek
Gebelerde aclik 95 alti tokluk 140 altı olması lazımmış.
Hap bebeğe zararmis insulinin zararı yokmuş.
Kan sulandirici kullaniyordum bir de insülin iğnesi çıktı düşük doz 6 da koldan yapıyorum her akşam 22.00 de
İnşallah doğum sonrası geçer
Seker bebegin ya küçük bebek ya da iri bebek olmasına neden oluyormus
Teşekkür ederim aclik şu aralar 120 lerde çıkıyor 95 alti lazım tokluk bazen 140 i geçiyor bazen 100 lerde 120 lerde çıkıyorÇok geçmiş olsun sizinki yüksek o halde .ben de 24. Haftadayım , Benim de açlık 90 çıktı dahiliyeye yönlendirdi bakalım umarım insülin gerek kalmadan diyetle yürüyüşle toparlanır diye ümit ediyorum ben de. Endokronolijinin karar vermiş olması en güzeli tabi. Evet bebek üzerine etkisi büyük malesef dikkatli ve takipli olmak gerekiyor. Siz de gereken herşeyi yapıyorsunuz zaten Allah yardımcımız olsun hepimizin sağlıkla gelirler inşallah.
Ben de şimdi yaptırıyorum. 25 dakika sonra kan vericem.Ay maşallah hanımlar ne güzel bir çok şey almışsınız ben daha araştıramadım bile ama fiyatlar uçuk gerçekten belliki. Ben bugün bambaşka bi dertle geldim şeker yüklemesi yapıldı bugün ve gebelik şekerim çıktı malesef. Var mı acaba aramızda bu durumda olan
Bugün 50 g lik yapıldı yüksek çıktı üst sınırın üstünde. şimdi 100 g lik yapalım diyecek galiba hoca. size kaç g lik yapıldı?Ay maşallah hanımlar ne güzel bir çok şey almışsınız ben daha araştıramadım bile ama fiyatlar uçuk gerçekten belliki. Ben bugün bambaşka bi dertle geldim şeker yüklemesi yapıldı bugün ve gebelik şekerim çıktı malesef. Var mı acaba aramızda bu durumda olan
Bana 75 grlık yaptı canım. Ben bugünden itibaren beslenmeme dikkat etmeye başladım be şeker ölçüm cihazını aldım kullanıyorum her öğün öncesi açlık ve 1 saat sonrası da tokluk şekerine bakıyorum . Sonuçlara göre hareket edicez dedi doktor.Bugün 50 g lik yapıldı yüksek çıktı üst sınırın üstünde. şimdi 100 g lik yapalım diyecek galiba hoca. size kaç g lik yapıldı?
Ayşe hanım sonucunuz ne oldu ?Bugün 50 g lik yapıldı yüksek çıktı üst sınırın üstünde. şimdi 100 g lik yapalım diyecek galiba hoca. size kaç g lik yapıldı?