• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

merhabalar yumurta toplama sürecinden sonraki süreç çatlama iğnesi verilir ya da verilmez doktorun verdiği tedaviye göre daha sonra rahim dinlendirme yapabilir ya da rahiminizin duruma göre taze transfer yapabilir sonra kan vermek için gün sayma süreci şeklinde devam eder.
yumurta çatlatma için ilk önce yumurtaların belli boyutta olması gerekmiyor mu? atıyorum 15 mm geldi ondan sonra çatlatma olur gibilerdinden. çünkü femera yada klomenle yada gonal f iğnesiyle büyütmek gerekmiyor mu

Kızlar femara kullandım 5 gün sonra doğal siklus devam edecekti.bugun kontrole geldim bir önceki kontrole göre istediği gibi büyümemis yumurtalar çok canım sıkıldı.kan tahlilini bekleyelim dedi .başına gelen var mi

Selam kizlar ben dün transfer oldum doktorum bugün iki tane ganopeptyl iğne yap dedi sizce neden yaptiriyorlar bunu birde bu iğneden hcg hormonu var mi bilgisi olan cevap verirse sevinirim

yumurta çatlatma için ilk önce yumurtaların belli boyutta olması gerekmiyor mu? atıyorum 15 mm geldi ondan sonra çatlatma olur gibilerdinden. çünkü femera yada klomenle yada gonal f iğnesiyle büyütmek gerekmiyor mu
evet çatlama için belli bir boyuta gelmesi lazım kimi doktor çatlama iğnesi vermiyor doğal siklus şeklinde tedavi uyguluyor. diğer uygulamada yumurtalar belli bir olgunluğa gelince çatlatıp topluyorlar dölleme işlemi yapıyorlar taze yada dondurulmuş transfer şeklinde devam ediyor.

Selam kizlar ben dün transfer oldum doktorum bugün iki tane ganopeptyl iğne yap dedi sizce neden yaptiriyorlar bunu birde bu iğneden hcg hormonu var mi bilgisi olan cevap verirse sevinirim
Hayırlı olsun 🥰
Ben Opu işleminde Gonapeptyl kullandım çatlatma iğnesi olarak. Ki çatlatma iğnesinde de beta hormonu var olduğunu düşünüyorsak bence bunda da vardır.

Kızlar femara kullandım 5 gün sonra doğal siklus devam edecekti.bugun kontrole geldim bir önceki kontrole göre istediği gibi büyümemis yumurtalar çok canım sıkıldı.kan tahlilini bekleyelim dedi .başına gelen var mi
uzun protokol uygulandı 3.haftada dahi yumurtaların cok yavas buyuyuor dedıler ılac dozunu arttırdılar.ılk gıttıgımde4-5 yumurta vardı 11 ml e kadR buyumustu.Ilac artırımıyle opudan once 25 ml e kadar cıkmıstı 7 yumurta toplandı 2 si 3.gün transfer edildi.Biri iyi biri orta kalite.Velhasıl son günler atağa gecıyor uzulmeyın ben uzulmustum buyumuyor gelısmıyor dıye ;(

uzun protokol uygulandı 3.haftada dahi yumurtaların cok yavas buyuyuor dedıler ılac dozunu arttırdılar.ılk gıttıgımde4-5 yumurta vardı 11 ml e kadR buyumustu.Ilac artırımıyle opudan once 25 ml e kadar cıkmıstı 7 yumurta toplandı 2 si 3.gün transfer edildi.Biri iyi biri orta kalite.Velhasıl son günler atağa gecıyor uzulmeyın ben uzulmustum buyumuyor gelısmıyor dıye ;(
Ben opu değil transfer olacağım .nasıl bir tedavi bu hiç aklım almadı zaten

Hayırlı olsun 🥰
Ben Opu işleminde Gonapeptyl kullandım çatlatma iğnesi olarak. Ki çatlatma iğnesinde de beta hormonu var olduğunu düşünüyorsak bence bunda da vardır.
Teşekkür ederim canım ☺️ yaa ne biliim ben ilk tedavimde uzun protokol olmustu ve bu igneyi 20 gune yakin kullanmıştım demek ki farkli amaclarda da kullanilabiliyor

Ben opu değil transfer olacağım .nasıl bir tedavi bu hiç aklım almadı zaten
Anladığım kadarıyla şimdi doğal siklusta ben kendiminkini anlatayım. Ben normal şekilde muayenelere gittim yumurtalar kendi kendine belli olgunluğa ulaştı son gün baktılar iyi büyüklükte çatlatma yaptılar o şekilde vücudu normal bir doğal bir gebelikmiş gibi kandırdılar 5 gün 6 gün sonra transfer oldu çatlatmadan.
Şimdi sizinkini düşünüyorum sizde sanırım yumurtaları o belirli büyüklüğe ulaştırmaya çalışmak için bi takım ilaç vermişler. Ama istenilen olmamış. Bunu gonalf ile de yapan doktor var bildiğim kadarıyla.
Şimdi size ya dozu arttıracaklar o yumurtalar 18-20 mm arasında olabilmesi için. Yada gonalf tarzı bişey verecekler. Ama bu benim tahminim yani o konuda çok bilgim yok. Ama mantığı bu şekilde olsa gerek diye düşünüyorum.

Back