- 9 Mayıs 2022
- 3.901
- 3.518
- 63
- Konu Sahibi -kuzeyildizi-
-
Hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla tutunsun bebişMerhaba hanımlar bende dün transfer oldum 6. Gün ebriyorus doğal gebelik İnş olumlu sonuçlar alırız hepimiz
Beeeennnn gonca hanımMedipol Mega'da tedavi gören var mı ?
Bu durumda Salı gününe karar hangi testi yaparsam yapayım pozitifte görsem bir anlamı olmayacak gibi. Test günümü beklemem gerekecekTransferden sonraki gün 1. Gün olarak sayılıyor diye biliyorum ve evet size ertesi gün çatlatma iğnesi vermişler niye bilmiyorum demekki böyle bir yöntem var yeni öğrendim. Ve tekrar evet çatlatma iğnesi 10 gün kadar pozitif gösteriyor.
Transfer sonrası çatlatma iğnesi neden vuruluyor anlamadım ben de bilgisi olan var mıTransferden sonraki gün 1. Gün olarak sayılıyor diye biliyorum ve evet size ertesi gün çatlatma iğnesi vermişler niye bilmiyorum demekki böyle bir yöntem var yeni öğrendim. Ve tekrar evet çatlatma iğnesi 10 gün kadar pozitif gösteriyor.
Aslında ben de öncesinde de igne ilaç kullandirmadi doğal catlamasini bekledi 2 günde bir gidip kan verip muayene olup geldimDoğal siklusta yumurtayı çatlatıp öyle transfer yapılıyor transfer sonrası çatlatma iğnesi kullanılmıyor yani öncesinde kullanıyoruz.
Ay seninle yine mi aynı aydayızCanımmm beni de ekle 11 Eylül
aaaa ben de gonca hanım :)Beeeennnn gonca hanım
Transfer gününü saymıyoruz. Ertesi gün 1. gün kabul ediliyor. Hangi saat olduğu önemli değil. Yani sizin bugün 7. gününüz. Ovirtelle çatlatma iğnesi, onun etkisi hala devam ediyordur. Belki koyulaşma oldukça anlayabilirsiniz. Tutunduğunda Beta hcg artışa geçecek çünkü. Ama herkeste aynı hızda ve yoğunlukta artmıyor. Sanırım kan testi gününe kadar emin olmak zor. Diğeri yani Lucrin ise östrajen ve progestoren patejenleri içeriyor. Onlar betayı etkilemez tutunmaya yardımcı olur. Ama şu an sizin gördüğünüz çizgiden emin olmak maalesef zor çatlatma iğnesinden dolayı. İnşallah Allah’ın izniyle güzel haberler alırsınız.Transfer öğleden sonra olmuşsa o günü 1. Gün olarak mı sayıyorsunuz? Yani ben geçen hafta cuma günü saat 15 e doğru işleme girdim. Bugün kaçıncı günüm diye saymalıyım?hatta şu saatbirde işlem sonrası kolumdan bir iğne yaptılar ertesi sabah 9 da yapmam içinde bir iğne verdiler çatlatma iğnesi gibi bişey dediler. O da erken gebelik testine etki eder mi derseniz? Neden soruyorum. Çünkü az önce test yaptım ve çok silik bir çizgi görüyorum. Hem iğneleri n isimlerini hemde testi eklemeye çalışacağım. Bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim
Özellikle doğal siklus ilerleyenler ve estrofem gibi kalınlaştırıcı ilaçlar kullanmayanlar için o adet dönemindeki yumurtanın çatlaması sağlanıp çatlayan yumurtadan salgılanan sıvı ile rahmi gebeliğe yatkın hale getirmek ve tutunma sürecisini hazırlamak için yapılıyor. Çünkü salgılanan o sıvı ile bir uyaran gibi hamilelik için gereken hormonların devreye girmesi sağlanıyor. Ama bu genelde transfer öncesinde yapılıyor. Sanırım LH seviyesi henüz pik olmamış hastalar için sonrası da tercih edilebiliyor. LH pik olmadan yumurta çatlamaz çünkü.Transfer sonrası çatlatma iğnesi neden vuruluyor anlamadım ben de bilgisi olan var mı
test yaptın mı bugün galiba senin 8. gün transfer gününü de sayarsak. geçmişi okudum da ikimizin de doğal siklus . dilerim tutunuyordur hepimizin bebişleri .doktorumuz da ortakmış .Beeeennnn gonca hanım
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu durumda beklemekten başka çare yok. Amin, inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız.Transfer gününü saymıyoruz. Ertesi gün 1. gün kabul ediliyor. Hangi saat olduğu önemli değil. Yani sizin bugün 7. gününüz. Ovirtelle çatlatma iğnesi, onun etkisi hala devam ediyordur. Belki koyulaşma oldukça anlayabilirsiniz. Tutunduğunda Beta hcg artışa geçecek çünkü. Ama herkeste aynı hızda ve yoğunlukta artmıyor. Sanırım kan testi gününe kadar emin olmak zor. Diğeri yani Lucrin ise östrajen ve progestoren patejenleri içeriyor. Onlar betayı etkilemez tutunmaya yardımcı olur. Ama şu an sizin gördüğünüz çizgiden emin olmak maalesef zor çatlatma iğnesinden dolayı. İnşallah Allah’ın izniyle güzel haberler alırsınız.
Doğal siklus olan arkadaşlar transferden sonra hangi ilaçları kullanıyorlar acaba ben dün transfer oldum doğal siklus oldu şuan prolutex iğne 1 adet estrofem sabah bir akşam bir bide folik 1 var günde 1 adettest yaptın mı bugün galiba senin 8. gün transfer gününü de sayarsak. geçmişi okudum da ikimizin de doğal siklus . dilerim tutunuyordur hepimizin bebişleri .doktorumuz da ortakmış .
Doğal siklus olan arkadaşlar transferden sonra hangi ilaçları kullanıyorlar acaba ben dün transfer oldum doğal siklus oldu şuan prolutex iğne 1 adet estrofem sabah bir akşam bir bide folik 1 var günde 1 adet
coraspin, folik asit, progestan kullanıyorum ben.Doğal siklus olan arkadaşlar transferden sonra hangi ilaçları kullanıyorlar acaba ben dün transfer oldum doğal siklus oldu şuan prolutex iğne 1 adet estrofem sabah bir akşam bir bide folik 1 var günde 1 adet
Açıkçası sadece adetin 2. günü kan tahlillerim istendi birde adetin 11. günü rahim kalınlığı kontrolü için muayeneye gittim. onun dışında bir tahlil ya da muayene olmadı direkt transfer günü verildi ve o günde direkt transfer yapılıp çıkınca iğne yaptılar. Ben depremzedeyim bizim dondurulmuş embriyolar bize bilgi verilmeden Mersin Tüp Bebek merkezine gönderilmiş. Ama o kadar pişmanım ki orada yaptığım için. Hiç bir aşamasından memnum kalmadım. Kalan 2 embriyoyu da uzattırdım mecbur ama tekrar denemek zorunda kalırsam kesinlikle orada işlem yapmak istemiyorum. Embriyoları başka yere alabilirsem alırım alamazsam tüm süreci tekrar yaşamayı göze alırım yine orada yaptırmamÖzellikle doğal siklus ilerleyenler ve estrofem gibi kalınlaştırıcı ilaçlar kullanmayanlar için o adet dönemindeki yumurtanın çatlaması sağlanıp çatlayan yumurtadan salgılanan sıvı ile rahmi gebeliğe yatkın hale getirmek ve tutunma sürecisini hazırlamak için yapılıyor. Çünkü salgılanan o sıvı ile bir uyaran gibi hamilelik için gereken hormonların devreye girmesi sağlanıyor. Ama bu genelde transfer öncesinde yapılıyor. Sanırım LH seviyesi henüz pik olmamış hastalar için sonrası da tercih edilebiliyor. LH pik olmadan yumurta çatlamaz çünkü.
Evet yaptım ve çizgi varCanım test yaptın mı? Z Zeynep8793
Evet iğne vuruldum ben ben toplamadan önce bugün 12. Gün iğne de ve testimde silik çizgi çıktı hayali falan da değil gözle görülüyorÇatlatma iğnesi mi vuruldunuz acaba ben iğnemi aldım ama vurulamadımkendiliğinden çatladı test yapmaya o kadar korkuyorum ki
Ben de 1 eylül transferiyim 5.gun embriyosuMerhaba kızlar 1 eylülde 1 tane dondurulmuş embriyo transferi yapıldı. Bu ikinci tüp bebek denememiz. 13 Eylül test günüm. Sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah pozitif olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?