2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ben geçen gün sana avili söylemedim 🙈aşırı baygınlık veriyo kızım hastanede uyumadığı zaman veriyorlardı avili serumla onunla uyuyordu. Bende kurdeşen olmuştum avil iğne yapılmıştı aşırı uyku yapmıştı. Sana hap olarak mı verdi dr bak gece dışında alma sızar kalırsın
Yok şurup olarak verdi bana değil zaten bebeğime verdi . Valla by akşam 3 ml ver dedi verdim ama bi etki yapmadı 1 saatte uyandı uyuttum . Az mı verdim bilmiyorum 🤷. Ama ben doktora söylemiştim etki yapmaz diye . Bu melatoninden daha masum bi deneyelim dedi 😏 ilk gün etki etmez ama 2. Gün bi bak dedi .. bakalım

Yok şurup olarak verdi bana değil zaten bebeğime verdi . Valla by akşam 3 ml ver dedi verdim ama bi etki yapmadı 1 saatte uyandı uyuttum . Az mı verdim bilmiyorum 🤷. Ama ben doktora söylemiştim etki yapmaz diye . Bu melatoninden daha masum bi deneyelim dedi 😏 ilk gün etki etmez ama 2. Gün bi bak dedi .. bakalım
Bende sana verdi sandım🤣 sen gerçi sızar kalırsın zaten bebiş bi uyusa ahahss😂
Alerji şurubu zaten avil anima her ilaç gibi zorda kalmadan hiç birimiz istemeyiz ilaç vermeyi mecbur kalıyoruz maalesef Rabbim başka dert vermesin dr kaç ml ver demişti?

He 3 ml ver demiş şimdi baktım yarım ölçek yazıyor internette 3 yaşa kadar.

Yani tam hatta yarım ml fazla vermişim 🤣 ama yok etki etmedi .. ya zaten mecbur olmasam verir miyim kimse vermez ama işte .. yarım ml 2,5 değil mi ?
Evet 2.5 ml yapar ama yarım ml çok etki etmez korkma etmemişte zaten😁 avili verince başka ilaç falan verme

Bunun için yapacak Bişey yok kendini çok yıpratma derim biraz daha büyüdükçe düzene girecek inş biliyorum çok bunaldın aynısını kızımda yaşadım yanımda kimse yoktu üstelik kızıö özel gereksinimli bir bebekti bir sürü hastalığıda vardı ve ciddi hayatı tehdit eden hastalıklar hastanelerdeydik sürekli. Biliyorum şuan içini açmıyorum bunları yazınca ama naz yaptığını düşün bebişinin iyi olsun evinizde ya da mutlu olduğunuz ortamlarda olun inan ki gerisi boş. Oğlumda da yaşıyoruz dönem dönem mesela iş yapamıyorum asla akşama kaxar bi bulaşık makinesi boşaltıp dolduruyorum yemek yapıyorum eğer ki başka iş yaptıysam yemek yapamıyorum falan şuan psikolojim alt üst durumda yardım edecek hiç kimse yok eşim desen akşam geliyo mıy mıy üstüme konuşuyo ben uykusuz moralsiz yorgun bi şekilde bide onun çenesini çekiyorum, çocuklar desen onlar ayrı telden çalıyor sürekli evi dağıtıyorlar bütün dolap ve çekmecelere kilit attım onu bile açıyorlar dolaplar çekmecelerin içi yerlerde.ama yine sakin kalmaya çalışıyorum kızımla hastanede kaldığım günleri unutamıyorum. Evde terliksiz gezmek halılara basmak evde yerde yatmak çocukla oyun oynayıp yuvarlanmak bi mısır patlatsam da tv karşında otursam diyordum hastanede kaldığım dönemde ne büyük nimetmiş rutinlerimiz Rabbim rutinlerimizi bozmasın oralara düşürmesin. Kusura bakma bunları sadece senin için yazmadım eminim ki hepimizde şuan böyle sıkıntılar var. Bende biraz doluyum içimi boşaltmak istedim 🙁dertleşeceğim hiç kimsem yok maalesef 🙁
Ne güzel yazmışsın valla hepsine aynen katılıyorum aynı şeyleri ya da benzer şeyleri yaşıyoruz diyeyim en komiği de bu eşler bence yahu bize dir dir etmiyorlar mı yuzune diyorum ki bak şimdi seni bogazlayacagim 😂 sanki biz elimizden geleni yapmıyoruz bir de profesör oluyorlar başımıza 😂 çok zor günler yasamissin canım ya ömrünüzün bundan sonrası ailenle evlatlarinla sağlıklı sıhhatli müthiş geçsin inşallah Rabbim güzel şeyler yaşatsın🙏 , benim de yaşadığım acılarım var diyorum ya aynı olmasa da insan bazen içine girince ruhen cokuyorsun en iyisi hemen kafayı dağıtmak, zaten çocuklardan bol bol kafan dağılıyor baksana enerjileri süper kilit te vursan evi yıkıyorlar 🥰❤️

4.-aydan beri bizim de böyle . Bence de uykuyla arası yok bizimkilerin . Büyüdüklerinde illa ki uyuyacaklar ama o zamana kadar bizim hal ve dermanımız kalırsa iyi .. 1 yıldır doğru düzgün düşünemiyorum ,2 kere bayıldım , her şeyi unutuyorum öyle basit şeyleri bile unutuyorum. Bir şeyi 2-3 defa yapmak durumunda kalıyorum ..
odaya gidiyorum niçin geldiğimi unutuyorum 😏
Sinir kısmını söylemiyorum bile mayın tarlası gibiyim .. eşim diyor ki ne oldu sana bıcır bıcır konuşurdun şimdi sessizsin . Sende he dedim o zaman çok konuşuyorum diye şikayet ediyordun şimdi de susuyorum diye .. olsun sen konuş diyor .. sanki bilmiyorsun dedim ya .. ay adamı bile dövesim var tövbe tövbe 🤦‍♀️🤦‍♀️
Dün gece düşündüm ya acaba zaman hızlı aksa da uykuya geçtiğimiz evreye hemen geçsek.. yani çalışmayan arkadaşlarımın bebekleri akşam 9 yatıyor sabah 8 kalkıyor binde bir gece 3 gibi uyanıyor demiştim zaten acaba beni mi özlüyor desem annemden alınca hep dibdibeyiz hiç bir tane iş yapamiyorum, yahu biz dün gece yatana kadar 22 oldu tam dalmışım ve nasıl uykum var anlatamam ne çabuk sabah oldu ya dedim saate bir baktım 22.20 haydaaa 😅😅😅 sonra yine yattık pis pis falan 23 23.40 00.30 gibi uykuya geçtik ama aralarda yine kalktığı yazmadigim vardır sonra uykuya geçiyor 04.00 gibi kalkıyor ve ağlamalar inanılmaz huysuzluk ... Her şeyi düşündüm acaba aç mı doymuyor mu bir ağrısı mi var canı mi yanıyor yok anam bizim evlat bu
Uyku sersemligi ve uykusuzluk gerçekten çok zor annecim kıyaslamak gibi olmasın ama başka bebekler uyuyor suan sen niye ayaktasin gece gece şimdi diyorum o da bana mirildaniyor , biri baksa da şöyle 4 saat deliksiz uyusam bende, düşüp bayilacagim az kaldi

Dün gece düşündüm ya acaba zaman hızlı aksa da uykuya geçtiğimiz evreye hemen geçsek.. yani çalışmayan arkadaşlarımın bebekleri akşam 9 yatıyor sabah 8 kalkıyor binde bir gece 3 gibi uyanıyor demiştim zaten acaba beni mi özlüyor desem annemden alınca hep dibdibeyiz hiç bir tane iş yapamiyorum, yahu biz dün gece yatana kadar 22 oldu tam dalmışım ve nasıl uykum var anlatamam ne çabuk sabah oldu ya dedim saate bir baktım 22.20 haydaaa 😅😅😅 sonra yine yattık pis pis falan 23 23.40 00.30 gibi uykuya geçtik ama aralarda yine kalktığı yazmadigim vardır sonra uykuya geçiyor 04.00 gibi kalkıyor ve ağlamalar inanılmaz huysuzluk ... Her şeyi düşündüm acaba aç mı doymuyor mu bir ağrısı mi var canı mi yanıyor yok anam bizim evlat bu
Uyku sersemligi ve uykusuzluk gerçekten çok zor annecim kıyaslamak gibi olmasın ama başka bebekler uyuyor suan sen niye ayaktasin gece gece şimdi diyorum o da bana mirildaniyor , biri baksa da şöyle 4 saat deliksiz uyusam bende, düşüp bayilacagim az kaldi
Al işte seninki de benimki gibi .. Geçen gün komşuya gittik benimki sabaha kadar uyuyor dedi 😱 nasıl ya dedim .. gece 11 gibi biberon mamasını veriyorum 12 gibi yatıyoruz sabah 7 gibi kalkar dedi ay maşallah 🧿 dedim .
Benim ki 9 da yatır gece uykusuna .. akşam 10-11-00:45-02:00-03:35-05:00-06:00 zaten 8 de de kalkar dönmez uykuya .. bütün gün de bütün gece uyumuş gibi dinç full enerji 1dk durmak yok. 🤦‍♀️

Al işte seninki de benimki gibi .. Geçen gün komşuya gittik benimki sabaha kadar uyuyor dedi 😱 nasıl ya dedim .. gece 11 gibi biberon mamasını veriyorum 12 gibi yatıyoruz sabah 7 gibi kalkar dedi ay maşallah 🧿 dedim .
Benim ki 9 da yatır gece uykusuna .. akşam 10-11-00:45-02:00-03:35-05:00-06:00 zaten 8 de de kalkar dönmez uykuya .. bütün gün de bütün gece uyumuş gibi dinç full enerji 1dk durmak yok. 🤦‍♀️
Bizimki gerçekten emmeyle alakalı galiba bak arakadasin da mama veriyor benim konuştuğum 2 kişi de mama onlar emzirmeyi çoktan bıraktı belki de o yüzden kalkıyorlar bilemedim bir de bana doktorum dedi nasıl uykuya dalarsa hep öyle uyumak ister mesela ayağında sallarsan hep sallanmak gibi emerek uyuyorsa hep memeyi arar ve öyle uyumak ister o yüzden elini tut pispisle şarkı söyle ya dedim hocam ben uyusa duaciyim hiç öyle uyur mu sallayarak zor uyuyor aslında yanlisi orda yapıyorsun dedi bilemedim onun uykusunu beklersek hiç uyumaya niyeti yok bakalım bu devran bir yerde değişecek 😊

Bizimki gerçekten emmeyle alakalı galiba bak arakadasin da mama veriyor benim konuştuğum 2 kişi de mama onlar emzirmeyi çoktan bıraktı belki de o yüzden kalkıyorlar bilemedim bir de bana doktorum dedi nasıl uykuya dalarsa hep öyle uyumak ister mesela ayağında sallarsan hep sallanmak gibi emerek uyuyorsa hep memeyi arar ve öyle uyumak ister o yüzden elini tut pispisle şarkı söyle ya dedim hocam ben uyusa duaciyim hiç öyle uyur mu sallayarak zor uyuyor aslında yanlisi orda yapıyorsun dedi bilemedim onun uykusunu beklersek hiç uyumaya niyeti yok bakalım bu devran bir yerde değişecek 😊
Muhtemelen bizimki de öyle . Daha 13 aylık erken meme için kesmeye bilmiyorum 🤷 valla .. üst komşum ben 14 aylıkken kestim valla rahat ettim dedi de bana küçük geliyor daha ya . Bi 20 aylık 22 aylık falan olsun .. aynen mama verdikleri için bence .. bende ayağımda sallıyorum uyku döngüsünde tekrar sallanmayı isteyebilir o ayrı alışkanlık .. Eğitim falan diyorlar onda da ağlatıyorlar diye istemiyorum

Ne güzel yazmışsın valla hepsine aynen katılıyorum aynı şeyleri ya da benzer şeyleri yaşıyoruz diyeyim en komiği de bu eşler bence yahu bize dir dir etmiyorlar mı yuzune diyorum ki bak şimdi seni bogazlayacagim 😂 sanki biz elimizden geleni yapmıyoruz bir de profesör oluyorlar başımıza 😂 çok zor günler yasamissin canım ya ömrünüzün bundan sonrası ailenle evlatlarinla sağlıklı sıhhatli müthiş geçsin inşallah Rabbim güzel şeyler yaşatsın🙏 , benim de yaşadığım acılarım var diyorum ya aynı olmasa da insan bazen içine girince ruhen cokuyorsun en iyisi hemen kafayı dağıtmak, zaten çocuklardan bol bol kafan dağılıyor baksana enerjileri süper kilit te vursan evi yıkıyorlar 🥰❤️
Sağol canım evet hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz napalım akışına bıraktım hayatı artık hiç bir şeye yetişemiyorum 😅
Amin canım amin evet zor günlerdi Rabbim bir daha yaşatmasın hiç bir çocuğa gelmiş geçmiş olsun Rabbim sizlerede sağlıklı uzun ömürler versin ailecek İnşaAllah 🤲 🤲 ❤️

Ay artırayım o zaman ne yapayım bilemedim 🤷 ay ilaç veriyorum bari uyusun , etki etmeyecekse boşa veriyorum gibi 🤣
Yok yok verme fazla 😁nasılsınız uyudu mu kuzucuk bugün gündüz nasıldı acaba karnı mı aç oluyo doyurucu ne veriyorsun yatmadan önce bizimki açken asla uyumaz

Yok yok verme fazla 😁nasılsınız uyudu mu kuzucuk bugün gündüz nasıldı acaba karnı mı aç oluyo doyurucu ne veriyorsun yatmadan önce bizimki açken asla uyumaz
Hayır uyumadı etki etmiyor uykuya ilk yatışta tamam ama 1 saat ondan sonra başlıyor sonra işte sabaha kadar yat kalk . Bu gece 2den sonra annemi kaldırdım anne lütfen diye kadın sabaha kadar baktı da 6ya kadar uyumuşum ..
hero baby in gece maması var iyi geceler maması 5 yemek kaşığı yapıyorum veriyorum . Olmadı içine muz atarım . Yatmadan 2 saat önce yer . Yatarken beni emer uyuruz . Sen ne veriyorsun

Meraba kizlar,bişey soracaktım benim kızın kilo sorunu var, bende bu kutularin içinde satılan devam sutlerinden almaya başladım. Sizde veriyor musunuz? Devam sütü yerine normal pastörize inek sütü mü versem daha iyi ?
Doktorumuz 1 yaşı geçtiği için inek sütü verebilirsiniz demişti

Hayır uyumadı etki etmiyor uykuya ilk yatışta tamam ama 1 saat ondan sonra başlıyor sonra işte sabaha kadar yat kalk . Bu gece 2den sonra annemi kaldırdım anne lütfen diye kadın sabaha kadar baktı da 6ya kadar uyumuşum ..
hero baby in gece maması var iyi geceler maması 5 yemek kaşığı yapıyorum veriyorum . Olmadı içine muz atarım . Yatmadan 2 saat önce yer . Yatarken beni emer uyuruz . Sen ne veriyorsun
Hero baby gece maması sütlü muzlu pirinçli yada meyveli tahıllı olandan hazırlayıp her akşam yediriyorum.

Hero baby gece maması sütlü muzlu pirinçli yada meyveli tahıllı olandan hazırlayıp her akşam yediriyorum.
Bende meyveli tahıllı dan yediriyorum demekki durmuyo karnında acıkıyor hemen . Pirinç un muz yapacağım bi akşam 🤦‍♀️ çare arıyorum resmen . Seninki uyuyor mu ? Olmadı eğitim alacağım ..

Kızlar bir sorum olacak size. Benim kızın saçı kısa kaldı. Sizde durumlar nedir? Anasına çekmiş sanırım. Benim de saçım geç uzar. Benim bebeden bir ay küçük müdürümün kızı var bayağı saçı uzamış. Bizimki kısa kaldı ona göre. Sizlere sorayım istedim. 😂

Meraba kizlar,bişey soracaktım benim kızın kilo sorunu var, bende bu kutularin içinde satılan devam sutlerinden almaya başladım. Sizde veriyor musunuz? Devam sütü yerine normal pastörize inek sütü mü versem daha iyi ?
Merhaba, eger saglikliysa bagisiklik sistemi iyi boyu uzuyor ise kilo almasina gerek yok. Doktoruna danisarak takviye kullanabilirsin supravit diye bir surup vardi istah da aciyor. Birde dogal bir karisim var bende kizima yaptim ise yaradigini dusunuyorum, asagiya ekleyecegim linki.

Merhaba, eger saglikliysa bagisiklik sistemi iyi boyu uzuyor ise kilo almasina gerek yok. Doktoruna danisarak takviye kullanabilirsin supravit diye bir surup vardi istah da aciyor. Birde dogal bir karisim var bende kizima yaptim ise yaradigini dusunuyorum, asagiya ekleyecegim linki.

Evet boy da persentil olarak normal gidiyor, iştahsızligi ara ara oluyor. Bağışıklığı da normal çok şükür. Bende yapmaya çalışayım teşekkür ederim

X