2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Çok teşekkürler aslında o İlk Bi kaç gün stresliydi şükür atlattık darısı size olsun baya olmuş siz yazalı oldu mu yoksa, 🥲🥲
Sevindim atlattığınıza. Yok henüz olmadık, çalışmaya başladığım için bayramdan hemen önceki Cuma yaptırmayı planlıyoruz. Çok da hareketlendi bakalım nasıl olacak.
Yaa ne diyosun 😨 bizde geçen hafta cuma günü yaptırdık 6.ay aşılarını 9. Ay da gel kkk aşısı var dedi sağlık bakanlığı kampanya aşısı koydu 9.aya dedi pek kafama yatmadı zaten12. Ayda olacaklar mecburen. Bilmiyorum kafam karıştı büyük olasılıkla yaptırmicam 9.ay da olanı sizler ne düşünüyorsunuz kızlar
Ben hiç bilmiyorum artık, özel aşıları sorgulayarak yaptırıyorum da devletin yaptıklarını hiç sorgulamadan ne deseler yaptırıyordum.
Aaa kaynatılmıyor mu bilmiyordum 🙄 iyi de genelde emzik biberon ek gıda malzemeleri kaynatmalısın bana göre su da ben hepsini öyle yaptım içine karbonatta attım sıcak suyun hatta ..
Ben de oioi dışındakileri hep kaynattım ama onların kılavuzunda kaynatın yazıyor zaten. Oioi de malzeme farklı heralde.
@Purple91pırasayı sormuşsun canım .
Ben diğer sebzeler gibi haşlıyorum çatalla eziyorum iyice değişik bir şey yapmıyorum
Evet canım tamamdır 🙏🏻

Ben marketten günlük süt aldım. Pastörize olduğu için bende kaynatmadım ama hiç ısıtmadım da. Biraz mutfakta bekledi sadece. Sonra toz yoğurt mayası kullandım ancak mayayı fazla koymuşum sonradan anladım.. Süre bitince, dolaba kaldırdım. Dolaptan çıkarttığım da taş gibi gözüküyorlardı ancak kavanozu boşaltıp karıştırdığımda biraz krema gibi olduğunu gördüm. Tadı da yavan geldi.

Bizedeh hipy cici bebe önerdi ama her yer de yok evde nasıl yapıyorsun cnm bisküvi yi
Yoğurt yumurta pirinç unu nişasta tam buğday unu irmik ve saf zeytinyağı kabartma tozu ve vanilya şeker yok göz kararı yapıyorum kızımda süt alerjisi vardı böyle yapıp veriyordum tabi normal cici bebe gibi değil vermeden önce bi sıcak suda bekletiyorum irmikler şişiyor tam mama gibi oluyor doktorum bu tarifini çok beğenmişti :) şimdi oğlumada yapıyorum rahatsız etmiyor tok tutuyor hemde besleyici. İçine istediğini ekleyip çıkarabilirsin içine sinmeyen varsa eğer biraz uğraştırıyor ama değer bence hiç olmazsa doğal bide ürünlerin organik olanlarını alırsan daha bi sağlıklı olur

Sevindim atlattığınıza. Yok henüz olmadık, çalışmaya başladığım için bayramdan hemen önceki Cuma yaptırmayı planlıyoruz. Çok da hareketlendi bakalım nasıl olacak.

Ben hiç bilmiyorum artık, özel aşıları sorgulayarak yaptırıyorum da devletin yaptıklarını hiç sorgulamadan ne deseler yaptırıyordum.

Ben de oioi dışındakileri hep kaynattım ama onların kılavuzunda kaynatın yazıyor zaten. Oioi de malzeme farklı heralde.

Evet canım tamamdır 🙏🏻
İnşaAllah sizde kolayca atlatırsınız canım❤️

Anne sütü veriyorsun uyuyor mu peki 3-4 saat . Bende sadece akşamları yatarken veriyorum ama değişen bir şey olmuyor uzun uyumuyor yani yine aynı kalkıyor sık sık . Benimki de kaçta uyursa uyusun 35-40 dk sonra uyanıyor uykuya döndürmek zorunda kalkıyorum . Ben akşamları yatarken veriyorum sadece mama yiyip gazını çıkarıp yatıyoruz uzun uyusun diye ama işe de yaramıyor neden ısrarla devam ediyoruz bilmiyorum 🤷 Umut dünyası işte 🤦‍♀️
Gerçi benim mama hala 0-6 ay maması 6-12 ye geçmedik az kaldı bitsin diye bakıyorum . Cidden bazı bebekler 4 saat falan uyuyormuş cidden imreniyorum 🙄
Mdamla diye birini takip ediyorum Instagram da eğitim aldı yeni bebeğine akşam 8 den sabah 7:30 ya hiç uyanmamış demekki uyuyabiliyorlar 🙄
Maşallah ne güzel uyumuş bebek büyük insan gibi.. mama kullanmıyoruz biz canım. Gece iyice daldıktn sonra (öncesinde 2 kere en sz kesim uyanır) 3 3.5 saat uyuduğu oluyor keyfine bağlı

Ben bugün tadımda 2. Günüm henüz bir şey olmadı . Bakalım yarını da geçersek yumurta da cepte olacak .. sırada tatlı kabak ve kırmızı kapya biber var 😁
Bizim alerji oldu her yeri kabardı tumurta sarısındq:KK43: 2 hafta sonra yine deneyecex

4.ay uyku gerilemesi ayı ve bit çok alışkanlık kazandığı ay yani sen bu ayda ne yaoarsan ona alışacak . Bizde 20 gün sürdü ger saat başı kalkmaktan feleğim şaşmıştı ama geçiyor o ay uyku eğitimi de verebilirsin yani uyku dğznlemesi yapabilirsin zor oluyor ama alışıyorlar dünyayı fark ettikleri için .
Her saat başı uyandığı için her uyandığında emzirmedim eğer mızmızlanıyorsa yanına gitmedim bekledim biraz ama ağlıyorsa yanına gidip beşiğinde poposuna vurarak pışpışladım . Emme saatlerini ben ayarladım yani .. yani mutlaka destekli uyuyorlar sık sık kalkıyorsun benimki 6 aylık hala 2 saatte bir kalkar 😁
Çok teşekkür ederim

Rica ederim her zaman sorabilirsin yardımcı oluruz mutlaka bilen biri olur burada konu her neyse
Bu arada siz naparsanız ona alışacak demişsiniz ya. Bebeğim bu zamana kadar hep beyaz gürültü ile uyudu. Maalesef ki beyaz gürültü sabaha kadar açık :KK43: gündüzleri sorun değil ama geceleri eşimle kesik kesik uyumamıza neden oluyor o ses. Bırakmak istiyordum. Bu zamanda bıraksam daha mı çabuk alışır? Ama kararsızda kaldım ses atak döneminde daha iyi de gelebilir mi bilemedim :KK43:

Kizlar göz doktoruna muayene oldunuz mu 5.ay kontrolünde Dr bı göz muayenesi olun diye önermişti ama araştırma hastanesinden sıra almak hak getire bu nedir sürekli giriyorum bakıyorum çok zor randevu bulmak
Biz 3. Ay civarında götürdük galiba şehir hastanesinin cocuk hastanesi kısmında cocuk göze sonra 1 yasında gelin dediler bazı hastaneler 9. Ayda bakıyo bazıları 1 yasta
Aaa bilmiyordum, bide şey varmış ece44 olan 135 cm e göre mi üretiliyomuş ne ece129 150 öyle bişi daha okudum.

Ebebek ve civile baktık biz elele yoktu, olanların hiçbiri yatmıyordu nerdeyse ya da görevli bilmiyordu 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ eve gelince videosunu gördük bayağı yatıyor falan diğer özellikleri de güzel diye bi cesaret sipariş verdik. Görmeden aldık yani şansa 😂
Teşekkür ederimm, inşallah sizde biran önce kafanıza yatanı bulursunuz insan bi rahatlıyor araştır araştır insanın kafası çorba oluyo 😂😂
Geldi mi sevdin mi
Kızlar hamileyken Tetanoz aşısı olmuştuk ya onun 3. Dozunu oldum ben bugün.. unutmazsam 5e kadar olcam ki ömür boyu korusun
Aa aile hekimi mi arıyo napıyo
Kızlar bebelerin çamaşırlarını hangi programda yıkıyorsunuz 🤔
30 derecede 30 dk yıkıyorum sonra ek durulama yapıyorum 22 dk
Kızlar ek gıdaya başladık bizde önce sebze ri önerdi doktorumuz patates sevmedi oğlum yoğurt seviyor birde tarhana çorbası verdim fena değildi ama mama içmeden uyumuyor bir türlü doymuş gibi duruyor yinede istiyor mamayı nezamana kadar kullanicaz acaba🙄
Bugun osman gönülal 18. Aya kadsr dedi

Bu arada siz naparsanız ona alışacak demişsiniz ya. Bebeğim bu zamana kadar hep beyaz gürültü ile uyudu. Maalesef ki beyaz gürültü sabaha kadar açık :KK43: gündüzleri sorun değil ama geceleri eşimle kesik kesik uyumamıza neden oluyor o ses. Bırakmak istiyordum. Bu zamanda bıraksam daha mı çabuk alışır? Ama kararsızda kaldım ses atak döneminde daha iyi de gelebilir mi bilemedim :KK43:
Bunu meselq müzikle değiştirebilirsiniz emerek uyuyorsa mayışınca beşiğine bırakın mızıldanana kadar besikte dursun aglayıncs tekrar emzirip tekrar koyun bu esnada müzik acık dursun sonra kapatın dalınca. Benim eski mesajlarıma bakabilirsiniz ben de uyku gerilemesinin ardından besiginde uyutmaya baslamıştım

Ben marketten günlük süt aldım. Pastörize olduğu için bende kaynatmadım ama hiç ısıtmadım da. Biraz mutfakta bekledi sadece. Sonra toz yoğurt mayası kullandım ancak mayayı fazla koymuşum sonradan anladım.. Süre bitince, dolaba kaldırdım. Dolaptan çıkarttığım da taş gibi gözüküyorlardı ancak kavanozu boşaltıp karıştırdığımda biraz krema gibi olduğunu gördüm. Tadı da yavan geldi.
Toz yoğurt mayası kullanmaktan ziyade activanın probiyotik yoğurdunu kullanmayı deneseniz bi .. ısıtmadan bende deneyeyim öyle oda sıcaklığında yapmışsınız genelde parmak dayanacak ılıkta olması gerekiyor ya ondan öyle yapıyordum denerim sizin yaptığınız şekilde de

Beyaz gürültü bizde de açık 4.ayda hep açıktı . Ben 5.ayda falan bırakmıştım . Emziriyorsan göğüs pedine sütünü sık beşiğin kenarlarına sıkıştır yada bütün gün giydiğin kıyafeti beşiğin kenarına koy 😌 biz de anlayana kadar bi kaç gün işe yaramıştı belki sende de yarar ..
bi arkadaşımın bebeği 11 aylık hala beyaz gürültü ile uyuyor iyice alışmış ben öyle olsun istemedim . Bir de ben karanlıkta uyutuyorum sadece sokak lambası giriyor odaya o da ben gece wc ye gidiyim diye 😁 onun haricinde oda lambam var emzirirken yakıyorum ..
uyku uykunun mayasıdır .. her kalktığında emzirme alışmasın döndür uykuya popoya pışpışla emzikle vs . Benimki emzikle dönüyor ona alıştı . İleri de emzik bırakma sorunumuz olacak .
Çok zorlanırsan bazı bebeklerde işe yarıyormuş ben pek inanmasam da olurda çevrenden de gördüysen uyku eğitimi al en azından desteksiz uykuya alışmış olur .

Beyaz gürültü bizde de açık 4.ayda hep açıktı . Ben 5.ayda falan bırakmıştım . Emziriyorsan göğüs pedine sütünü sık beşiğin kenarlarına sıkıştır yada bütün gün giydiğin kıyafeti beşiğin kenarına koy 😌 biz de anlayana kadar bi kaç gün işe yaramıştı belki sende de yarar ..
bi arkadaşımın bebeği 11 aylık hala beyaz gürültü ile uyuyor iyice alışmış ben öyle olsun istemedim . Bir de ben karanlıkta uyutuyorum sadece sokak lambası giriyor odaya o da ben gece wc ye gidiyim diye 😁 onun haricinde oda lambam var emzirirken yakıyorum ..
uyku uykunun mayasıdır .. her kalktığında emzirme alışmasın döndür uykuya popoya pışpışla emzikle vs . Benimki emzikle dönüyor ona alıştı . İleri de emzik bırakma sorunumuz olacak .
Çok zorlanırsan bazı bebeklerde işe yarıyormuş ben pek inanmasam da olurda çevrenden de gördüysen uyku eğitimi al en azından desteksiz uykuya alışmış olur .
Uyku eğitimi almayı düşünmüyorum. Kızım zaten huysuz ve ağlak bir bebek gün zor geçiyor. Bu zamana kadar en azından gece uykusu düzgündü şimdi o da gitti ne yapacağım bilmiyorum.

Bunu meselq müzikle değiştirebilirsiniz emerek uyuyorsa mayışınca beşiğine bırakın mızıldanana kadar besikte dursun aglayıncs tekrar emzirip tekrar koyun bu esnada müzik acık dursun sonra kapatın dalınca. Benim eski mesajlarıma bakabilirsiniz ben de uyku gerilemesinin ardından besiginde uyutmaya baslamıştımMaşallah şimdi bebeğiniz kendisi mi uyuyır

X