2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Sağ ol canım. Tariflerde 6-7 aylık bebeklere hep kahvaltı hazırlıyorlar 🤔 yok yumurta sarısına lor, buğday unuyla omlet yanına meyve pekmez falan 😅 bir tadına baksın istiyorum ama ağzından içeri girmesine pek izin vermiyor. Şaşkın şaşkın bakıyor 😂
Benim dr önce sebze yoğurt meyve sonra kahvaltı dedi. Kahvaltılıkta yumurta sarısı , lor ve pekmez dedi.. bunları 7 aya kadar tatçakmış.

Kızlar benim yoğurdum hiç mayalanmadı yani süt kıvamını koruyor fırında 50 50 derece 5 dakika ısıttım 6 saat boyunca da mayaladığım sütü koydum bir açtım baktım ki hala süt kıvamında neyi yanlış yapmış olabilirim sizce 1 litre altın sütü ısıttım parmağı yakacak kıvamı getirdim bir yemek kaşığı yoğurt mayası koydum sizce neyi yanlış yaptim 🤣
Ay benimde ilk denemem oyle oldu altin sut ve active ikilisi. Sabah bir actim hala sut. 2. Deneyisimde mayaladim sofra bezine sarip 12 saat mutfakda beklettim yaklasik 6 saat civarida dolapda bekledi ve tuttu. Az once tekrar mayaladim bakalim umutluyum😁
Mayan az gelmis olabilir mi ben 1 kutu activenim hepsini kullaniyorum 1 litreye.

Ay benimde ilk denemem oyle oldu altin sut ve active ikilisi. Sabah bir actim hala sut. 2. Deneyisimde mayaladim sofra bezine sarip 12 saat mutfakda beklettim yaklasik 6 saat civarida dolapda bekledi ve tuttu. Az once tekrar mayaladim bakalim umutluyum😁
Mayan az gelmis olabilir mi ben 1 kutu activenim hepsini kullaniyorum 1 litreye.
Ben bir litreye bir. Yemek kasigi ekerin doğal yogurdunu kullandım az geldi heralde canım.
Buyuyo markasının toz mayasını almıştım iyi ki onla yapmamıştım bunu beceremeyen ben onu hiç yapamazmisim :)

5 aydır ilk kez kariyerime yönelmeye başladım kızlar. Kızımı eşime emanet ettim, onlar dışarda tur atacaklar, ben tezim ile ilgili konuşmaya hocalarım ile buluşmaya gidiyorum. Bol şans dileyin kızım bugün huysuz gününde inşallah sorun çıkmaz 😄
45 dk nin sonunda eşimi ariyim dedim; arkadan kızımın hunharca ağlaması, eşimin de kızımla hocaların yanına gelmesi, kızımın hocaların oy oy diye bağırarak sevmesi sonucu iyice katıla katıla ağlaması ve bizim hemen eve gelmemiz.🤣 Bir de 1 marta kadar haftanın bazı günleri hasta toplamak için hastaneye gitmem lazım, mecbur annem gelcek ankaradan belli günler o bakacak 😔

Kızlar size bişey danışacagim fikirleriniz benim için çok önemli. Benim kızım çok sakin bir kız idi. Herkes dışarıdan gören diyordu ki bu nasıl bebek uyuyor uyanıyor ağlamıyor gazı çok yok. İlk 2 ay gazlıydı sonra sana sakinleşti. Uzun uzun ağladığını bilmem hiç. Tek sorunumuz hala devam eden meme reddi..
Bir dönem ağlamayı unuttu sandım hatta amaaaaaa..

Son bir haftadır kiza bişey oldu.
Ben ayakta sallayarak uyuturum. En fazla 2 saat uyanık kalmaya dayanırdi. Sonra kucağımda severken bile gözleri giderdi uyurdu yani .

Şuan asla ayakta uyumak istemiyor. Yattığı an ağlıyor. Önceden ben oyun halısına yada oturma minderine koyup odadan çıkabilirdim. Şuan odadan çıkar çıkmaz yaygarayi basıyor. Çok mız mız oldu. 5 saattir uyumuyor şuanda düşunun. Meme de emmedi 4 saattir falan.
Neden böyle yapıyor
Hasta da değil gibi. Huy mu değiştiriyor yoksa. Bı derdi mı var 😞😞😞😞
Ya tam öyle bir dönemdeki insan dişe bağlamadan geçemiyor

Kızlar bu ek gıdaya geçiş beni zaten geriyordu. Şimdi iki gündür havuç tadımı yaptırmaya çalışıyorum ve yutamıyor hala dil itme refleksi var. Sizce devam etmeli miyim? Tadımlara başlayanlar sizde durum nasıl?
Bir de çok fazla instadan ek gıda ile ilgili şeyler takip ettim, kitap okudum kafam karman çorman artık. Bununla ilgili yazı ya da video var mı bildiğiniz? Tadımlar hangi aşamaya geldiğinde kahvaltıya başlanır? Gece mamaları, çorbalar, pankekler ne zaman verilir? Beni aydınlatabilecek olan var mı? 🥲
Benim bildigim o refleksin kaybolması, cocugun yemeginnyrmek oldugunu bilmesi gorunce heyecanlanması falan gerekiyor. Kızımda da hala o redleks var ve kasıga falan oyle cırpınmıyo ben daha baslamadım. Ama 4 bucuk aylık daha
45 dk nin sonunda eşimi ariyim dedim; arkadan kızımın hunharca ağlaması, eşimin de kızımla hocaların yanına gelmesi, kızımın hocaların oy oy diye bağırarak sevmesi sonucu iyice katıla katıla ağlaması ve bizim hemen eve gelmemiz.🤣 Bir de 1 marta kadar haftanın bazı günleri hasta toplamak için hastaneye gitmem lazım, mecbur annem gelcek ankaradan belli günler o bakacak 😔
Ya tabi ki dayanılmaz aglaması ama acava babalar da boyle boyle mi alışacak

İnstada takip ettiğim biri var çocuğu bizimkilerden 3 ay filan büyüktür hep takıyor. güneşe bakamıyorduyazdan beri takıyorum gözlük alıştı diyor.. benimki de giç bakamaz bende alayım bari takarsa eğer rahat baksın yavrum
Ya bugün araçta güneş yüzüne vurunca gözlerini kıstı hep doğal olarak bende dr a gidince bi sorayım dedim nasıl yapalım, bi yandan alışsın diyorum ama zararı var mıdır bilemiyorum o yüzden bu konuyu sorup netleştireyim

İki gün sonra kontrolümüz var, kötüleşirse erkene çekeriz. İki kere kustu daha tekrarlamadı şükür

Belki de, tekrarlamadı şükür yoksa korkacaktım

3 dk emiyor sadece ya, sütün fazla geleceğini sanmıyorum ☹️

Bi gün öncesinde bi yere gittik sobalıydı terledi terini değiştim falan ama üşümeden çok sıcaklamıştı. İnşallah üşütmemişizdir 🥺
Biz bi dışarda gezerken esiyordu o gün iki defa kusmustu üşütmüştür demişti annem .arabasında sarılıydı iyice üşümemiştir demiştik.şimdi nasıl keyfi iyi mi

Kızlar ilk başta hangi un ve pekmez kullanılıyor ..
Keçiboynuzu harnup pekmezi canım kan da yapıyormuş . Ben pirinç unu kullandım irmik ve yulaf devam ettim. Bi de normal unu tereyağı ile kavurup muhallebi gibi yapıyorlar onu da tavsiye eden var bi kez denedim yuttu hemen kaz gibi😅

Keçiboynuzu harnup pekmezi canım kan da yapıyormuş . Ben pirinç unu kullandım irmik ve yulaf devam ettim. Bi de normal unu tereyağı ile kavurup muhallebi gibi yapıyorlar onu da tavsiye eden var bi kez denedim yuttu hemen kaz gibi😅
Heh tamam bileyimde ona göre memleketten getirebildiğimi getireyim 🤣 üzüm pekmezi peki ..

Kızlar bu ek gıdaya geçiş beni zaten geriyordu. Şimdi iki gündür havuç tadımı yaptırmaya çalışıyorum ve yutamıyor hala dil itme refleksi var. Sizce devam etmeli miyim? Tadımlara başlayanlar sizde durum nasıl?
Bir de çok fazla instadan ek gıda ile ilgili şeyler takip ettim, kitap okudum kafam karman çorman artık. Bununla ilgili yazı ya da video var mı bildiğiniz? Tadımlar hangi aşamaya geldiğinde kahvaltıya başlanır? Gece mamaları, çorbalar, pankekler ne zaman verilir? Beni aydınlatabilecek olan var mı? 🥲
Osman gonulal a sordular ek gıda için hangi kitabı önerirsiniz diye, o da kitap okumanızı önermem, kafa karışıklığından başka işe yaramayacak dedi🤷‍♀️

Doktorumuz;

4. Ay bitiminde minik tadımlara başlattı. Günde 1-2 kaşık 1-2 defa tadsın dedi. Siz ne yiyorsanız o dedi. Tarhana, yoğurt ve sebzeler.
5. Ay bitiminde ise artık öğün oturtacağız sabah çorba+pernir+zeytin+yumurta akşam da kuzu etli çorba+yoğurt dedi. %100 uygulayamadım ama beni çok rahatlattı çünkü gerildiğim bir süreçti. Normalde hiç bu yaklaşımı uygulamaya niyetli değildim ama doktorumuza çok güvendiğim için böyle ilerlemeyi uygun buldum. Anne olduktan sonra farkettiğim şey o instagram bir batak. Tüm anneler sildim. Evladımın annesi onlar mı? Benden daha iyi bilemezler. Ancak onları görünce acaba acaba acaba dolup taşıyordum. Birkaç uzmanı bıraktım. Gerisini komple sildim. Ben yeterli bir anneyim ve evladımlar sayfamız bize özgün olacak. Aşırı kitap okumayı da bıraktım. ( pozitif disiplin hariç ) bence biraz kendimize güvenmeliyiz. Herşeyi ordan burdan öğrenemeyiz. İçgüdüsel olarak evladımıza ne iyi ne kötü biliyoruz. Kafanı topla, kendine ve bebeğine odaklan. O bunu yapmış, bu kitap bunu demiş kenara bırak neye ihtiyacı var bir gör, gözlemle. Doğru cevap orda. Ha ben ne yapardım, öğürme ve ittirme bir refleks olduğu için abartmadan vermeye devam ederdim. Birde ben açıkçası üzülüyorum bebeklere tadsız tuzsuz yemekler yapınca. O yüzden de doktorumuzun önerileri beni çok mutlu etti. Kriterim şu: tuz katıldığında ben keyifle yiyorsam buluta da veriyorum. Yok yemezsem o yemeği hiç yapmıyorum. İrmik, yulaf bilmem ne ben yemiyorum buluta da yedirmeyi açıkcası planlamıyorum. Ha çok hoşuma gider bir tarif o zaman düşünürüm. Sadece bu gidişimizde doktorumuza keçiboynuzu pekmezi dut ğekmezi vs gibi şeyleri soracağım. O aklımda.

Sağ ol canım. Tariflerde 6-7 aylık bebeklere hep kahvaltı hazırlıyorlar 🤔 yok yumurta sarısına lor, buğday unuyla omlet yanına meyve pekmez falan 😅 bir tadına baksın istiyorum ama ağzından içeri girmesine pek izin vermiyor. Şaşkın şaşkın bakıyor 😂
Aile sofrasina dahil ediyor musun? Boyle karsisinda sapur supur birseyler yiyebilirsin sen yerken kucagina alabilirsin once onun agzina dogru goturup sonra hop kendi agzina.😂
Birde agzindan cikarma ve ogurme reflexi cok dogalmis zamanla gececekmis.

Canım benim ki 1 ay önce itme refleksi yapıyordu. Kan damlasına başladıktan sonra itme refleksini bırakmıştı. Şimdi yutuyor ama ağzında emiklerken geri çıkıyor 🤣 tekrar sokuyorum yutuyo itmedi hiç. Sadcee patatesi itti. Tadını sevmediği için
Başka bi sebzeyle mı devam etsen acaba

Yerim onun şaşkın bakışlarını. Ben ilk başlarda gıdaların tek tek tanıtılmasını daha doğru buluyorum ama sen nasıl istersen öyle yap.
Tek tek veriyorum canım. Havuç verdim. Bugün tatlı patatese başlıyorum. Ben 6. Ayda millet nasıl veriyor onu merak ettim canım. Ne ara tadım bitiyor da hemen kahvaltıya geçiyorlar ya da biten tadımlar kahvaltı olarak verip ikinci öğünde mi tadımlara devam ediyorlar diye merak ettimn😇
Benim dr önce sebze yoğurt meyve sonra kahvaltı dedi. Kahvaltılıkta yumurta sarısı , lor ve pekmez dedi.. bunları 7 aya kadar tatçakmış.
Evet ben de böyle gideceğim canım en mantıklısı bu geliyor. Demek ki 1 aya bitiyor temel şeyler 🥰
Benim bildigim o refleksin kaybolması, cocugun yemeginnyrmek oldugunu bilmesi gorunce heyecanlanması falan gerekiyor. Kızımda da hala o redleks var ve kasıga falan oyle cırpınmıyo ben daha baslamadım. Ama 4 bucuk aylık daha

Ya tabi ki dayanılmaz aglaması ama acava babalar da boyle boyle mi alışacak
Evet bizimki de daha tam tepki vermiyor. Bizimle oturuyor yemek vakitlerinde aslında biliyor ama daha tam istemiyor sanırım. Demir ilacına da ilk başta tepki veriyordu kendim yiyor givi yaparak gülerek oyun şeklinde alıştırdım bu da öyle olacak galiba 😅
Osman gonulal a sordular ek gıda için hangi kitabı önerirsiniz diye, o da kitap okumanızı önermem, kafa karışıklığından başka işe yaramayacak dedi🤷‍♀️
Evet ya bu iş kitapla olacak iş değil. Aileye, çocuğa göre gitmesi lazım. Bir de içine girdikçe alışacak gibiyiz. Gene doğru söylemiş 😂
Doktorumuz;

4. Ay bitiminde minik tadımlara başlattı. Günde 1-2 kaşık 1-2 defa tadsın dedi. Siz ne yiyorsanız o dedi. Tarhana, yoğurt ve sebzeler.
5. Ay bitiminde ise artık öğün oturtacağız sabah çorba+pernir+zeytin+yumurta akşam da kuzu etli çorba+yoğurt dedi. %100 uygulayamadım ama beni çok rahatlattı çünkü gerildiğim bir süreçti. Normalde hiç bu yaklaşımı uygulamaya niyetli değildim ama doktorumuza çok güvendiğim için böyle ilerlemeyi uygun buldum. Anne olduktan sonra farkettiğim şey o instagram bir batak. Tüm anneler sildim. Evladımın annesi onlar mı? Benden daha iyi bilemezler. Ancak onları görünce acaba acaba acaba dolup taşıyordum. Birkaç uzmanı bıraktım. Gerisini komple sildim. Ben yeterli bir anneyim ve evladımlar sayfamız bize özgün olacak. Aşırı kitap okumayı da bıraktım. ( pozitif disiplin hariç ) bence biraz kendimize güvenmeliyiz. Herşeyi ordan burdan öğrenemeyiz. İçgüdüsel olarak evladımıza ne iyi ne kötü biliyoruz. Kafanı topla, kendine ve bebeğine odaklan. O bunu yapmış, bu kitap bunu demiş kenara bırak neye ihtiyacı var bir gör, gözlemle. Doğru cevap orda. Ha ben ne yapardım, öğürme ve ittirme bir refleks olduğu için abartmadan vermeye devam ederdim. Birde ben açıkçası üzülüyorum bebeklere tadsız tuzsuz yemekler yapınca. O yüzden de doktorumuzun önerileri beni çok mutlu etti. Kriterim şu: tuz katıldığında ben keyifle yiyorsam buluta da veriyorum. Yok yemezsem o yemeği hiç yapmıyorum. İrmik, yulaf bilmem ne ben yemiyorum buluta da yedirmeyi açıkcası planlamıyorum. Ha çok hoşuma gider bir tarif o zaman düşünürüm. Sadece bu gidişimizde doktorumuza keçiboynuzu pekmezi dut ğekmezi vs gibi şeyleri soracağım. O aklımda.
Dediklerini ekran görüntüsü olarak aldım festii. Ben ilk başta çok kurallara takıldım şimdi zamanı gelince başa çıkamadım bence. Yok tuz böbreklerine zararlı yok hazır organik tarhana olmalı, salça olmamalı derken boğuldum. Geçen gün çay kaşığı ucu ile tarhana çorbası yapmıştım ondan verdim. Onu yalana yalana yedi ama havuçla başa çıkamadı 😂 biraz kitap biraz anam babam usulü gideceğim. Tatsız tuzsuz yemekler şöyle ekstra bir tuz olmadığı sürece zararı olmaz ama böbrekler daha tam gelişmediği için zarar diyorlar o yüzden bana mantıklı geliyor. Bizim verdiklerimizden verirken çok takılmayacağım kaşık kaşık yemeyecek sonuçta. Un konusunda da şunu okumuştum. Beyaz un içerik olarak besleyici değil. Bebeklerde çok az yedikleri için bir kaşık un koyuluyor zaten onun da buğdayın verimli işe yarayan kısmı olsun isteniyor. Bana mantıklı geliyor. Sürekli devam edilemez belki bazılarına ama aile olarak tam buğday, çavdar ekmeği gibi şeyleri hayatımıza atabiliriz diye düşünüyorum. Ben keçiboynuzu özü ve dut özü almayı planlıyorum. 😅
Aile sofrasina dahil ediyor musun? Boyle karsisinda sapur supur birseyler yiyebilirsin sen yerken kucagina alabilirsin once onun agzina dogru goturup sonra hop kendi agzina.😂
Birde agzindan cikarma ve ogurme reflexi cok dogalmis zamanla gececekmis.
Evet canım yemek zamanlarında hep yanımızda 15 gündür mama sandalyesi mutfakta ondan oturuyor. Ondan öncede kucakta, oyuncağında oturuyordu. Evet çok zorlamadım denemeye devam 😇

Kızlar hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim 🥰 gerçekten iyi ki varsınız

X