Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben Alaattin e gidiyorum biliyorsundur onu da :) geçen detaylı için üniversite hastanesine gitmiştim Oradaki prof yaptırmamı söyledi Kime yaptıracağımı sormak aklıma gelmedi Allattine de randevum bu ay sonu ve bundan bahsetmedi 10 gün önce gittiğimde Geç kalmıyayım diye kendim halledeyim dedim ama o noktada kafam karıştı Şeker yüklemesinin süresi var mı
Tabii biliyorum. Sevgi'de yapıyorlar istersen yaptırabilirsin boşa para vermeyeyim demiyorsan tabi. 24-28 hafta arası yazıyor ve galiba da öyle... sen kaçıncı haftadasın ki..

Öff ben yanlışlıkla yeni doğanı çok aldım galiba Yurt dışına gitmiştim uygun ve daha kaliteli diye karışık bir şeyler almışım keşke bir yaş

Merhaba bilgiler için teşekkürler 🙏 ıslak mendil ben de almayı düşünmüyorum Bu önerinize katılıyorum Pişik ile ilgili sudokrem denediniz mi Öneriyor musunuz?
Balıkesirin neresinde yaşıyorsunuz acaba Merkezdeyim ben de Hoş geldiniz bu arada aramıza
Benim kızım alerjik bir bebekti ki halen alerji sıkıntılarımız var bu nedenle ilk zamanlarda teşhis konulmadığı için çok fena pişik oluyordu birkaç çeşit krem denedim en iyi ve en çabuk etki eden bepantholün pişik kremi idi..belki çocuktan çocuğa değişiyordur ama gerçekten çok çabuk şekilde iyileştirdi

Herkese merhabalar, 6 buçuk aylık bir bebeğim var ve 2. bebeğime hamileyim. Evet, aşırı erken bir gebelik ama gelesi varmış muzur çocuğumun yapacak bir şey yok :)) Sayfaya yeni girdim bir kaç soru okudumm henüz bilgilerim tazeyken de size bir kaç bilgi vermek isterimmm. Umarım işinize yarar..

Gördüklerimden ilk soru bebek için ıslak mendil almayı düşünen anneler içinn...
Bebeğinize ilk aylarda lütfen ne kadar doğal içerikli deseler de ıslak mendil almayın. Dikdörtgen pamuklar var onları minik minik ıslatarak silmeniz en uygunu veeee ennn önemli bilgiyi veriyorum.. BEBEĞİNİZE HİÇBİR ÜRÜNÜ DENEMEDEN STOK YAPMAYIN...

2. gördüğüm soru bebek beziydi..
Yukarıda söylediğim deneme olayına bebek bezi dahil... ama şunu söyleyebilirim ki ilk 40 gün için Prima Premium bence önemli, kalite pek şaşmaz diye düşünerek alıp memnun da kaldım. Sen ne kullanıyorsun derseniz şuan sleepy bionatural kullanıyorum ve ondan da memnunum ama normal sleepy çiş kaçırdı ve pişik yaptı ama yinee bu deneyimler herrr bebekte farklı sonuçlar doğuruyor onun için denemeden edinmeyin dedim...

3. gördüğüm soru şampuan ben mustela kullanıyorum ve gayet memnunum bu ürünle alakalı da kimseden hiç şikayet duymadım... Pişik kremi de mustela idi ama ona çokk iyi etkili diyemem evet engelliyor minik minik kullanınca ama pişik olunca kurtarmıyor bilginiz olsun, siz alınn ama yine doktorunuza başka ne kullanabilirim diye lütfen sorun...

4. gördüğüm soru da zıbınla alakalı bunları zaman zaman edinebilirsiniz 5-6 tane işinizi görüyor aslında ama diyelim 2 defa kaka kaçtı işte o zaman o leke, yıkama narin olduğu için geçmiyor, takıntılı bir anneyseniz -ki ben öyleyim hep attım öyle olunca- illa ki ilave olarak alıyorsunuz bunların da kullanım süresi bebeğinizin büyüme hızına çok bağlı ama klasik e bebek alışverişi 6 al 5 öde sizin için şimdilik güzel kampanya diyebilirim :) bir de mart başı değilse ya da çok soğuk bir şehirde değilseniz uzun kollu değil yarım kollu zıbın size yeterli olurr son olarak da göbeği düşene kadar incecik üst zıbın kullanacağınızı unutmayın bu da size 3-4 tane yetecektir tabi allah korusun sorun yaşamazsanız ...

Bu arada kayıt yapılabilirse sevinirimm, sat 2 temmuz 18+2 deyiz bebeğim erkek ve Balıkesir'de yaşıyoruz...

şimdi kendi soruma geliyorum :)) 18+ haftasında olan bebeklerin anneleri içinn, bebeğinizin gramı ve boyu ne kadar? :)
Merhaba, aramıza hoş geldiniz:) bilgiler için teşekkür ederiim🥰 benim 18+2 de 295 gramdı boyunu sormayı unutmuştum 🥲🥲

Ben şeker yüklemesini 27. Haftada yaptırıcam. Eşimle benim kan uyuşmazlığım olduğu icin onunda kanını vericem ebe 2 iş olmasın ikisini aymı gün yaptırırsın dedi. Şeker yüklemes icin aç gidilmesi lazım. İlk aclık şekeri icin kan alacaklarmıs. Daha sonra şurubu icip 1 saat bekleyip tekrar verecekmisiz.

Benim kızım alerjik bir bebekti ki halen alerji sıkıntılarımız var bu nedenle ilk zamanlarda teşhis konulmadığı için çok fena pişik oluyordu birkaç çeşit krem denedim en iyi ve en çabuk etki eden bepantholün pişik kremi idi..belki çocuktan çocuğa değişiyordur ama gerçekten çok çabuk şekilde iyileştirdi
Teşekkür ederim bu bilgi cepte dursun gerekirse müdahale için o zaman değerlendirin artık
Tabii biliyorum. Sevgi'de yapıyorlar istersen yaptırabilirsin boşa para vermeyeyim demiyorsan tabi. 24-28 hafta arası yazıyor ve galiba da öyle... sen kaçıncı haftadasın ki..
23. Haftadayım aa acele ettim ben o zaman . Boşa para vermeyeyim diye düşünüyorum aynen. Madem zamanım var uygun bir zamana randevu alıyım. Yarın öğleden sonra şehir hastanesine gidecektim zaten oradaki doktora da sorarım . Teşekkürler 🙏

Bir de kızlar; 5. Aydan itibaren sırt üstü uzun süreliğine yatmak sakıncalı oluyormuş fakat istemsizce sırt üstü yattığım oluyor ve yoğun bir şekilde tekmeler başlıyor ne zaman uzansam, bebek rahatsız olduğu için olabilir mi acaba :KK43:
Fark edince hemen yan dönüyorum sonrasında

Teşekkür ederim bu bilgi cepte dursun gerekirse müdahale için o zaman değerlendirin artık

23. Haftadayım aa acele ettim ben o zaman . Boşa para vermeyeyim diye düşünüyorum aynen. Madem zamanım var uygun bir zamana randevu alıyım. Yarın öğleden sonra şehir hastanesine gidecektim zaten oradaki doktora da sorarım . Teşekkürler 🙏
Sağlık ocağında yapıyorlar mı acaba? Rv beklemek yerine belki o da çözüm olabilir he şimdi aklıma geldi. İstersen bir sor ebene.

Kızlar bir soru daha geceye bırakıyorum Bebek kamerası olarak şu telefon ya da tabletle kullanılanları almak hakkında ne düşünüyorsunuz Tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum . Fiyatı daha uygun görünüyor . Tabletim var ona bu işi ayırabilirim . Kullanışlı olur mu Ve gerekli mi Uzaktan da izlenebiliyor mu

Bir de kızlar; 5. Aydan itibaren sırt üstü uzun süreliğine yatmak sakıncalı oluyormuş fakat istemsizce sırt üstü yattığım oluyor ve yoğun bir şekilde tekmeler başlıyor ne zaman uzansam, bebek rahatsız olduğu için olabilir mi acaba :KK43:
Ben hiçbir pozisyonda uzun süre yatamıyorum zaten :/ o yüzden azar azar hepsinde yatmış oluyorum kendimi kısıtlamıyorum ya da suçlu hissetmiyorum güvendiğim birkaç doktor da aynı şeyi söylüyor 🤎

Yaaa ben bunu sordum doktorum güldü 😂 gerinmediğin sürece bence de sorun olmaz. Uyurken o aylarda ben de yattım geçen gebeliğimde bir şey olmadı. Sonrasında yatamayacaksın zaten bu arada, sonra çok özleniyor gergin olmadan şimdilik tadını çıkartmaya çalış bence 😂

X