- 19 Mayıs 2022
- 3.171
- 5.030
- 37
Ya inşallah iştahlı olurlar diğer türlüsü sıkıntı eziyetBebek irmiği sindirimi kolay diye öneriliyor ben çok fark görmediğin için normal irmik kullanıyordum.ve en çok kilo aldıran şeyin "irmik" olduğunu anladım.tarif bırakayım;
1 yemek kaşığı irmik, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay bardağı suyu karıştırarak pişiriyorum ocaktan alıp meyve ve pekmez ekliyorum.bazen de yoğurt. Meyve ilk aylarda muzun çeyrek kadarı ezilip konuluyor azıcık da zeytinyağ. (Bizim kendi ağaçlarımızdan zeytin toplanıyor götürüp yağ yaptırıyoruz her şeye zeytinyağ kullanıyoruz)
Elma ya da armut konulcaksa yine çeyrek kadar rendenin en ince yerinde ya da cam rende de rendelenip eklenir.
Diğer unlar daha besleyici deniliyor tam buğday unu da kullanılabilir.diğer unları kullanmadım
Influenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minikKızlar bebeğim influenza olmuş ya 2 gündür hep ateşli doktor şurup verdi onuda öğürüyor içmek istemiyo enfluvir şurup kullanan oldumu aranızda
Yani umarim kizmazlar hic bana gore degil suslu seyler falan dogum odasi susu de yapmadim, bizim odayi bos saniyorlardi
Pancar gibi koyu renkli besinler de kaka da kan goruntusu verebiliyor, aklinda olsun.Benim bebeğin uzun süredir kakasında mukus var hatta geçen 3-4 gün önce bir kere de çok hafif bir kan gördük bu mukus olması bir alerji olduğunu gösteriyor kan olunca da daha sıkıntılı olduğunu gösteriyormuş Bu yüzden ben hep yediklerimi dikkat ediyordum zaten Ama neye alerjisi var bunu bulamıyorum açıkçası Daha doğrusu doktor sadece mukus olduğu için bulmana gerek yok Kendini kasma ama hiçbir şey abartma dedim Şimdi de kan görünce biraz daha dikkatli ol hani Eğer bir daha kan görürsen o gün ne yediğini mutlaka değerlendir dedi O yüzden de biz yoğurdu 5 sebzeden sonraya bırakıyoruz süt ürünlerine alerji riski yüksek olduğu için o yüzden bana öyle dedi yani 5 sebzeden sonra yoğurt ver dedi
+1Keşke beni de emse sömürse başım dönse
Bir kusma uzmani olarak, besledikten sonra ayni pozisyonda 3-4 dakika daha tutup sonra basi dik olacak sekilde yatirmani tavsiye ederim. Hemen dik tuttugumuzda gaz ve karna basinc sebebiyle cikariyorlar.Dik tutmaktan ziyade kucagima aliyorum almamla cikariyo hepsini. Reflu olsa gun icindede kusmazmi sadece sabah yediklerinj hemen cikariyor
Benim kızımda yüzüstündeyken popoyu ayaklarını ve kafasını kaldırıyor. Ama yüzüstündeyken yana dönmeyi yada sırt üstünden yüzüstüne dönmeyi daha yapamıyorYa seninki baya hareketlenmiş büyümüş maşallahbenim alpi daha 4.5 aylık sayılır.yüz üstü koyunca yana devrilmeyi öğrendi bir tek he bir de yüz üstü koyunca popoyu ve ayakları havaya kaldırıyor
Canım benimki bir 15 gün önce yapıyordu ama şu an unuttu hiçbir dönme hareketi yokBenim kızımda yüzüstündeyken popoyu ayaklarını ve kafasını kaldırıyor. Ama yüzüstündeyken yana dönmeyi yada sırt üstünden yüzüstüne dönmeyi daha yapamıyorne zaman öğrenecek acaba
Bizde artık reflü yatağına zor sığıyoruz. Düşünüyordum o açıyı yatakta nasıl verebilirim diye ayaklarına kitap koymak çok mantıklıymış teşekkür ederimInfluenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minik
Yani umarim kizmazlar hic bana gore degil suslu seyler falan dogum odasi susu de yapmadim, bizim odayi bos saniyorlardi
Pancar gibi koyu renkli besinler de kaka da kan goruntusu verebiliyor, aklinda olsun.
Birde bazen mukusu yesil sebzeler yapabiliyor, pirasa ispanak semiz vb
+1
Bir kusma uzmani olarak, besledikten sonra ayni pozisyonda 3-4 dakika daha tutup sonra basi dik olacak sekilde yatirmani tavsiye ederim. Hemen dik tuttugumuzda gaz ve karna basinc sebebiyle cikariyorlar.
Bu arada kizlar, kizimin yatagi kendinden ayarlanabilen reflu yatagiydi. annemlere geldigimde park besik getirmistik ve hep dik uyumaya aliskin oldugu icin bir kac gun kusma oldu. Sonra kardesim park besigin bas kisimdaki ayaklarina kalin 2 kitap koydu ve 45derece aci yaptik. Aklinizda bulunsun
6. Aydan sonra dedi doktor ben anlaştım gideceğimKızlar yakın zamanda doktora gidecekler için bebek boyunu sormuştum Bir de doktora gidecek olanlar doktorunuza şu soruyu sorabilir misiniz emzirirken lazer epilasyon yapılabilir mi
Doktora birebir sormadım ama instagramda dr. Ekin pasinlioğlu var çocuk doktoru onun hikayesinde görmüştüm bu bilgiyi. Bakmak istersen profilinde öne çıkanlar kısmında "Bilgiler" başlığında.Kızlar yakın zamanda doktora gidecekler için bebek boyunu sormuştum Bir de doktora gidecek olanlar doktorunuza şu soruyu sorabilir misiniz emzirirken lazer epilasyon yapılabilir mi
Mamayı şırıngayla verirken bile o kadar zorlandım ki her öğünde saçımdaki beyazlar artıyordu resmen ajajaj gerçekten çok zor iştahsız bebeği beslemek anksiyetem tavan yapıyorYa inşallah iştahlı olurlar diğer türlüsü sıkıntı eziyet
Bende anlaşmaya gittim altı ay dolmadigi için kabul etmediler6. Aydan sonra dedi doktor ben anlaştım gideceğim
1 Yaş mı aldın canım 9 ay mı aldın? Güle güle kullanın15 parça aldım 1500e bayanuyguna geldi teşekkür ediyorum.
Bu arada kocam beni sizin yüzünüzden boşucak
İnan hiç yeşil sebze yemiyoruz eşim yüzüncen hep et.. anneme gidince direk sebze istiyorumInfluenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minik
Pancar gibi koyu renkli besinler de kaka da kan goruntusu verebiliyor, aklinda olsun.
+1
Bir kusma uzmani olarak, besledikten sonra ayni pozisyonda 3-4 dakika daha tutup sonra basi dik olacak sekilde yatirmani tavsiye ederim. Hemen dik tuttugumuzda gaz ve karna basinc sebebiyle cikariyorlar.
Bu arada kizlar, kizimin yatagi kendinden ayarlanabilen reflu yatagiydi. annemlere geldigimde park besik getirmistik ve hep dik uyumaya aliskin oldugu icin bir kac gun kusma oldu. Sonra kardesim park besigin bas kisimdaki ayaklarina kalin 2 kitap koydu ve 45derece aci yaptik. Aklinizda bulunsun
Yok yazlık aldım 1 1,5 yaş genelde. 11 inde kışlıklar için bakıp alırım e bebeğe inşallah.1 Yaş mı aldın canım 9 ay mı aldın? Güle güle kullanın
Ben de önümüzdeki ay gidicem çünkü eşim kızıma hala tek bakamıyorBende anlaşmaya gittim altı ay dolmadigi için kabul etmediler
Oysa bize teşekkür etmeli ki yazın 2500 vermekten kurtardık15 parça aldım 1500e bayanuyguna geldi teşekkür ediyorum.
Bu arada kocam beni sizin yüzünüzden boşucak
Takılıyorum ya evet askılı çıtçıtlı body ler 55 60 a düşüyor şortlar da . Çok iyi olduOysa bize teşekkür etmeli ki yazın 2500 vermekten kurtardık
Benim kıza bişi oldu ağlıyor 40 dakikadır ancak sustu sakinledi. Bakacağım inşallahTakılıyorum ya evet askılı çıtçıtlı body ler 55 60 a düşüyor şortlar da . Çok iyi oldubikini de aldım
Bedenler tükeniyor acele et.Benim kıza bişi oldu ağlıyor 40 dakikadır ancak sustu sakinledi. Bakacağım inşallah
Influenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minik
+1