2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Başlamış başlamış şimdiden koşun e bebek yada hepsi buradaya:)
Hemen bakıyorum 😂

Ya biz şimdi 6700 gr mız, şu an 3 no kullanıyorum ve 3 no dan yarım paket kaldı 4 noyu hiç açmadım denemedim bile ama 3 no tam oluyor hatta ağ kısmı büyük bel kısmı azıcık küçük gibi ben 3 no alayım mı? Siz kaç kiloda 4 noya geçtiniz hanımcımlar?

Kızlar alakasız olabilir ama size danışmak istiyorum
Nevresim takımı alacağım internetten tiftikleniyor ikidir.

Böyle kaliteli pamuklu varsa link verir mısınız alıp memnun kaldığınız var mı ?
Benimkiler hep Karaca hiç tiftiklenme olmadı ama ben 60° de yıkadığım için haliyle yastık yüzleri çekti azıcık

Hemen bakıyorum 😂

Ya biz şimdi 6700 gr mız, şu an 3 no kullanıyorum ve 3 no dan yarım paket kaldı 4 noyu hiç açmadım denemedim bile ama 3 no tam oluyor hatta ağ kısmı büyük bel kısmı azıcık küçük gibi ben 3 no alayım mı? Siz kaç kiloda 4 noya geçtiniz hanımcımlar?
Ben 1 ay önce Molfix 4 numaraya geçtim 7300 kızım

Ahahah anana bile güvenme deriz artık 🤣🤣 ya böyle melek çocuğa böyle ana denk gelmesi🤣🤣 senin kız yaramaz olsa kapı önüne koyar mıydın acaba🤣🤣
Yani annemlerde kalırdım heralde valla bakamazdım Allah çocuğumun kocamın yüzüne baktı şimdi bile oflayıp pufluyorum. Nazar değmesin Allahım 🫠🫠

Başlamış başlamış şimdiden koşun e bebek yada hepsi buradaya:)
Ayy sağ ol canım 4 ve 5 numaradan 200 tane aldım.
Hemen bakıyorum 😂

Ben 6500 olduğu sıra 4 numaraya geçtim. İç lastiği biraz sıkıyor gibiydi 3 numaranın. Şu an 7 kilo ikisini karışık kullanıyorum. Unuttuğum bir 3 numara varmış bitsin diye 😂

Hemen bakıyorum 😂

Ben 7de geçtim galiba 4e.. 3 oluyordu hala qma 4 te oluyor diye bir daha 3 olmadım

Ayy sağ ol canım 4 ve 5 numaradan 200 tane aldım.

Ben 6500 olduğu sıra 4 numaraya geçtim. İç lastiği biraz sıkıyor gibiydi 3 numaranın. Şu an 7 kilo ikisini karışık kullanıyorum. Unuttuğum bir 3 numara varmış bitsin diye 😂
Bende şimdi baktım karşılaştırdım 4 numara çok büyükmüş ya 2 paket 3, 2 paket 4 no sipariş verdim, 1 aya 3 no biter zaten ortalama 700 800 gr alıyor ayda.İç lastiği de şöyle ben biraz iç bölgeye sokuşturuyorum nasıl desem genişçe bağlamıyorum o zaman sıkmıyor ama genişçe bağlasam bacağının tombul kısmına denk geliyor o zaman sıkmış oluyor

Anladım .. sağlıklı ise ve sorun değilse bence takmayın .
Benim tek zorlandığım konu uyku . Geceleri sık kalkıyor .
Benim kiz geceleri gec uyuyor 10 dakika oldu uyayalı ancak desteksiz uyuyor bunun gece uyanmasini etkiledigini dusunuyorum. Gece bazen bir cok nadir 2 kere kalkar oda gozler kapali mama icin sag sola hareket eder sadece.
Ben yataga yanima yatiriyorum ne sallama ne pispislama sadece yanında uzaniyorum bu sekilde kendi kendine uykuya daldiginda uyanmiyor gece. Ama ne zaman sallayarak yada kucakta uyutsam surekli kalkiyor istersen birde benim gibi deneyebilirsin. Desteksiz uykuya dalma suresi uzun oldugu icin uyku suresininde uzun oldugu dusuncesi olustu bende bilemiyorum tabiki.

Kaç aylık canım
4 aylık canım
Kızlar benim oğlum doğduğundan beri 2 saatte bir kalkıyor. Bu ayda saat başı yarım saatte bir kalkıyor böyle olunca ben çok uykusuz kalıyorum. Grupta bebeği böyle olanlar var sanırım ne yapmayı düşünüyorsunuz bu hep böyle gitmeyecek değil mi?
Sabretmekten başka çare yok 😅 dişten olabilir diye bu gece diş jeli denicem.dişten değilse ataktır.atak hesaplama sayfasında 5 gün daha böyle gözüküyor sonrası bakalım geçecek mi 3 haftadır çekiyorum..
Kızlar ya benim çocuğumun saçında galiba Konak var Hiç olmazdı ama bu ara var Yani geçen bir zeytinyağı sürüp yıkadık hala var tarak da yok bende kullanmalı mıyım ama böyle hani beyaz kabuk kabuk olur ya bazı bebeklerde öyle yok Sadece ben diplerine bakınca saçları havaya kalkmıyor yapışmış oluyor oradan anlıyorum
Taramadan geçmesi çooook uzun sürüyor.çoğunu tarakla geçirdim ufak tefek olanlar 1,5 ayda kendi kendine geçti. Şampuan değiştim sebamed en iyisi
Hemen bakıyorum 😂

6200 de 4 noya geçtim 🙈

Benim kızımda 2. Ay kontrolünde az kilo almıştı ilk ay 1200 gram almış, 2. Ay sadece 500gram almıştı. Doktorumuz bana bazı şeyler önerdi. Önerdiklerini yaptığımda 1 haftada 350 gram aldı. Sonradan toparladık. Bu arada kızım 27 eylül doğumlu ve 3230 doğmuştu. Geçen hafta kontrolde 6600 çıktı kilosu.

Doktorun önerdikleri: (şeker hastalığınız yoksa)
-günde 100 gram tahin helvası
-günde 1 litre süt yada süt ürünü( yoğurt kefir muhallebi vs)
-günde 2 kere 1 fincan ılıtılmış pekmez için 1 tatlı kaşığı instant kuru maya çözdürülüp içilecek

Ben bunlara bi 10 gün devam ettim ama çok faydasını gördüm. Bu arada dut kurusu çayı ve kuru börülce salatasıda tükettim bol su içtim. Kilo alımımız şimdi iyi bence en azından birkaç tanesini deneyebilirsiniz 🌸
Çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim tavsiyelerinizi 😊

Bu arada 6.ayda tek öğün 7.ayda iki öğün diye hatırlıyorum.yanlış mı? Kızımda tadımlar var diye 5 buçuk ayda başlamıştım yine öyle yaparım sanırım

Benim kiz geceleri gec uyuyor 10 dakika oldu uyayalı ancak desteksiz uyuyor bunun gece uyanmasini etkiledigini dusunuyorum. Gece bazen bir cok nadir 2 kere kalkar oda gozler kapali mama icin sag sola hareket eder sadece.
Ben yataga yanima yatiriyorum ne sallama ne pispislama sadece yanında uzaniyorum bu sekilde kendi kendine uykuya daldiginda uyanmiyor gece. Ama ne zaman sallayarak yada kucakta uyutsam surekli kalkiyor istersen birde benim gibi deneyebilirsin. Desteksiz uykuya dalma suresi uzun oldugu icin uyku suresininde uzun oldugu dusuncesi olustu bende bilemiyorum tabiki.
Maşallah kizin yanına uzaninca ağlamadan duruyor mu
Benimkini hayal edemiyorum

Bu rutine ne zaman ve nasıl alıştı yaa? Böyle birşeye çok ihtiyacım var. Desteksiz uyuyan ve gece az uyanan bir bebek. Destekle uyutulduğunda daha sık uyandığı ile ilgili bir video çıktı bugün karşıma. Benim kızım memede yada kucakta sallamayla uyuyor. Sizin yöntemi deneyebilirim ama uyur mu şüpheliyim 🫣

Allahım sen konuyu biliyorsun amin 🙏

Ek gıda hangi ay nasıl yapılmalı diye bir video var. 7 . 8. Aylarda var sayfasında bakarsınız.. şöyle diyor 6 ve 6,5 ay arası 1 öğün.. 6,5 -7 ay arası 2 öğün..

dikloron dikloron hiskolikk hiskolikk septembrmom septembrmom Melikeben Melikeben ve diğerleri

Cuma doktora gidicem o ne derse onu yaparım ama bu kadını takip ediyorum izlerim videoyu yarın. Eşiyle olan iletişimini kendi eşimle çok benzetiyorum o yüzden çok yakın geliyor bana. 🥳

X