Benim ki 2 gündür 3 uykuya düştü ama 9 da kalkıyor.. gece uykusunun düzene girmesi için gündüz uykuları düzenlemek lazım aslında... bir kitapta diyor ki ilk olarak 1. Gündüz uykusu düzene girermiş sonra 2. Uyku... ona dikkat edebilirsin.. mesela benim kız eskiden 1. Uykuya 1.15 dakikada dalardı. Diğerleri arasında 2 saat dururdu ama 1uykuya 1. 15dak nedense :) ama bn2 3 gündür kahvaltı edecem diye o saati kaçırdı 2 saat olunca iyice huysuzlanıyor kuzucuk..Ben desteğe çok takılmıştım ama farkettimki saatlerde oturmamış yani olay sadece destek değil belki o zaman daha kolay olur
Son uykuyu erkene çekmek için 3 uykuya gçmem lazım oda uyanıklık süresi olarak şuan dayanamaz gibi ya
Bizim sorunda dalamama ya 23.00 gibi daldı tekrar
4.ay direnci çok az azalmaya başladı bende biraz takip edeyim ve rutin oluşturayım dedim ama akşam uykusu çok can sıkıyor 5.aya geçince toplarız inş istiyorumki en geç 9 da uyusun ya
Gündüz 4 5 saat uyuması iyi.. bu zamanlarda artık 3 uykuya düşmeliler. Yani geneli düşüyor.. qmq seninki çok erken kalkıyor o nedenle 3 uyku yetmeye bilir.. 1.5 saat gayet iyi. Hatta tüm uykular 1 ile 2 saat arasında olmalı.. sadece son uyku 30 -45 dakika filan olmalı..
benim kızım 2 saat uyanık kalıyor genelde.. ben de gece uykusunu ona göre ayarlamaya çalışıyorum.. gece uykusu önce 2 saatten fazla duruyor ama nedense sende ona göre takip edip ayarlayabilirsin..
Benim ki 2 gündür 3 uykuya düştü ama 9 da kalkıyor.. gece uykusunun düzene girmesi için gündüz uykuları düzenlemek lazım aslında... bir kitapta diyor ki ilk olarak 1. Gündüz uykusu düzene girermiş sonra 2. Uyku... ona dikkat edebilirsin.. mesela benim kız eskiden 1. Uykuya 1.15 dakikada dalardı. Diğerleri arasında 2 saat dururdu ama 1uykuya 1. 15dak nedense :) ama bn2 3 gündür kahvaltı edecem diye o saati kaçırdı 2 saat olunca iyice huysuzlanıyor kuzucuk..
Sen şuan 6.30 da uyanma ile asla 3 uyku yaparak günü bitiremezsin canım çocuğa da yazık olur. 8 e falan alsan yaparsın da böyle uyanıklık saatlerinin 3-3.5 saat falan olması lazımErken uyandığı için 3 uykuya geçemiyorum bende dediğin gibi cnm gece uyku öncesi bugün 3 saate yakın bekledim ama yine kesintisiz dalmadı ya daha alışmadı ya da atak etkileri bakalım
Sen şuan 6.30 da uyanma ile asla 3 uyku yaparak günü bitiremezsin canım çocuğa da yazık olur. 8 e falan alsan yaparsın da böyle uyanıklık saatlerinin 3-3.5 saat falan olması lazım
Yani 3 uyku yaparsın çocuk daha erken uyuması lazım ama o zamanla olur. Ama bunu sen değil bebek düşürecek zaten.. sen şuan hemen yatırma nasıl uyuyorsa bir kere uyanıp tekrsr dalana kadar tut bebeği sonra yatır bir kaç gün.. sonra alışacaklar inş nen o aşamadayım şuanda.. yani illa gözünü açacak değil kıpırdar filan anlarsın..Kitapa göre kalkışı normal orda en erken 8.30 da gündüz uykusunu başlat diyodu bende öyle yapıyorum ama tutmuyo henüz akşam kısmıBizdede uykular hep 45 dk oluyodu sabah 1.5 saat uyudu mesela bakalım takip edicem 2 hafta kadar düzen oluşur belki
Bana kalırsa sabah uyumak istediğinde tekrar uyutun belkide bu sayede uyku saatleri erkene çekilir daha rahat uyur.18.00dan sonra 2 saat dolunca uyuması lazımmış. Uykuyu kaçırırlarsa da uyuyamama, saat başı kalkma gibi şeyler oluyor. Bebekler rutini düzeni sever.eğer kitap okuyacaksanız 19.30da başlayıp 20.de bitmesi iyi olur.müzikle kitapla uykusu kaçmış gibiBu uyku işini ben anlamadım gitti ya
20 gündür kaçta uyutmuşum uyanmış vs yazıyorum ve bebeğim genelde 6.30 7 7.40 gbi uyanmış ve bu uyanmadan sonra hep 1.5 tuttum uyutmadım yani en erken gündüz uykusu 8.30 olmadı diye uyutmuyorum uyucak olsada uyumasına izin vermiyorum
Bugün mesela 6.30 da uyandı 8.30 -10.00, 11.45-12.30, 14.30-15.20, 17.08-18.00 şeklinde uyudu
Akşamda 20.15 gbi karanlığa aldım kitap okudum uyku müziği dinledik uzandık 21.00 uyudu 21.50 de uyandı pış pışladım kucağıma alıp uyuyo koyuyorum beşiğe uyanıyo gözler kapalı ağlıyo 22.00 gibi emzirdim dalıyo yine öyle yani dalamıyo uyanık değil aslında
Erken kaldırın etken uyusun deniyo genelde etken kalkmamıza rağmen neden erken geceye geçmiyo ya bu durumda gece kaçta uyudu deniliyo birde dü gecede böyleydi 1 e kadar saat balı uyandı yani 1 demi başladı yani gece uykusu
Kucağımda pış pışladığım için mi böyle oluyo ya
Yani her bebeğin dinamiği farklı tabi. Nazenin 3 uyku yapıyor suan 45 45 1,5 saat şeklinde. 19 19:30 gibi uyuyor sabah 7 veya 8 de kalkıyor gece uykusunun kalitesine göre. 4 uyku yapıyordu bazen uykuya geçmesi daha zor oluyordu 20:00yi geçiyordu her uyku öncesini yarım saat açarak 3e düşürdüm.4.ay için çok mu ya 4 5 saat uyku deniyo bu ay için bugün ilk uyku 1.5 saat oldu ama normalde 45 dk 1 saat
Birde 4 uyku yapıyo şuan 3 e düşürsem dayanabilirmi bilyorum uykusu geliyo düşürmeyi düşündüm 5.ayı bekliyim dedim sonra az kaldı diye
Senin gündüz kaç saat yatıyo cnm
Nazenin de 6 gibi uyanıyor bu arada ben ayağıma alıyorum sallıyorum öyle uyutuyorum. Yoksa kalkmak istiyor. Artık otomatiğe bağlamışım uyurken de kalkarsa sallayabilşyorumEvet mecburen sabah uyutuyorum 8.30 gibi bazen 8 de kalktığıda oluyo ama geneli 6.30 7
Sanırım 6.ayda oturcak saat ve düzen bnm bakalım
Ben daha önce sorup bilgi almıştım bir cümlesine gıcık olduğum için devamını araştırmadım.. ilk 5 gün çocuğunuza dokunup okşayabilirsiniz diyor.. ya bu 5 gün neye göre yani hangi çocuk Belki senin çocuğun 5 gün Ama belki benim çocuğum 7 gün de o seviyeye gelecek.. böyle yazdığı için çok keskin hatlı bir eğitim olduğunu düşünüp vazgeçtim.. Çünkü bu eğitimde Her çocuğa özel olmalı.. klasik cümlelere uyacak olsa zaten kitaplardan okuyup yaparsın. Eğitmene ne ihtiyaç var.. kaldı ki fiyat istediğinde de zaten çok ticari amaçlı olduğunu hissettim ben 3 gün şu fiyat 5 gün bu fiyat 7 gün bu fiyatKızlar uyku eğitimi konusunda Sema Çakıcı Akça hanımı duyan var mı? Bana diğer eğitmenlerden eğitim itibariyle daha profesyonel geldi.
Eşim ile uyku düzenini kafaya koyduk bugun itibariyle. Cabamiza ragmen basaramazsak uyku eğitimi satın alacağız.
Nazenin de 6 gibi uyanıyor bu arada ben ayağıma alıyorum sallıyorum öyle uyutuyorum. Yoksa kalkmak istiyor. Artık otomatiğe bağlamışım uyurken de kalkarsa sallayabilşyorum
Kızlar uyku eğitimi konusunda Sema Çakıcı Akça hanımı duyan var mı? Bana diğer eğitmenlerden eğitim itibariyle daha profesyonel geldi.
Eşim ile uyku düzenini kafaya koyduk bugun itibariyle. Cabamiza ragmen basaramazsak uyku eğitimi satın alacağız.
Arkadaşım var aynı şekilde sorumlu uykusu olan bir bebeği var, 5 ay 6 ay diye bekledi bekledi şuan 7.5 aylık oğlu sabaha kadar uyumuyor Şubat'ın sonunda uyku eğitimi alacak. Ben aylarla ilgili olduğunu düşünmüyorum artık, gereken yerde gerekli eğitimi almayi düşünüyorumBende dün isyanlardaydım yine gece bi uyandı 3.30 da 6 da uyudu bidaha
Bu indanlar napıyoda öğretiyo ya gerçekten kısa sürede kesintisiz uyuyolar
Uyku önemli bi sorun ve bn artık çok zorlanıyorum 5.ay olsada geçmicek gibi hissetmeye başladım
Arkadaşım var aynı şekilde sorumlu uykusu olan bir bebeği var, 5 ay 6 ay diye bekledi bekledi şuan 7.5 aylık oğlu sabaha kadar uyumuyor Şubat'ın sonunda uyku eğitimi alacak. Ben aylarla ilgili olduğunu düşünmüyorum artık, gereken yerde gerekli eğitimi almayi düşünüyorum
Ya ben mesela düşünüyorum çok mu kafaya takıyorum diye. Hayır. Kızımla gülüp oynasiyoruz gün içinde nasıl mutluyuz, ama iş uykuya gelince eşim de dahil çok yipraniyoruz. Bu 4. Ayda olmadı, hep vardı, bu ay daha da kötüleşti. Uyumayan bebek, uyumayan anne demek. Çocuğuma yeterince gulememem demek, gözümün sürekli saate yatağa bakmasi demek. O yüzden ben araştırdım bir kaç kişiyi. Bir de kendi başıma cozemiyorum gibi, yani uyku saatini mi düzene sokayım, uyuduğu yer gündüz salon, onu mu düzene sokayım, meme desteği sallama desteği var, gece sürekli uyanma var. Bunların hepsinin sağlıklı bir gelişim için düzene sokulması lazım. Desteksiz uyusun istemiyorum, odasına bırakınca uyusun istemiyorum, yanında olayım, elini tutayım konuşayım ama nolur artık uyutma çabaları 2 saati bulmasın. Bir de instada annebebekdoktorunun bir storysi dikkatimi çekti. Eğer yeterince bilgi sahibi değilseniz, bebeğinize uyku düzeni oluşturmak, sürekli bir şeyler denemek onun için çok daha kötü. Bir profesyonelden yardım almanız bu açıdan daha iyi olur demişti. Burda eğitmenlerin ekmek parasına müdahale etmemek kimseyi etkilenmemek için özelden konusabiliriz incelediğimiz araştırdığımiz kişileri.Banada ataktan ziyade bazı alışkanlıklar oluştu gibi geliyo
Her uyandığında emsin istiyo mesela ağladıkça emzirdik biz bozduk birazda düzeni
5. 6.ay tam ideal eğitim için bir fiyat bilgisi yada süreçle ilgili bir şey öğrenirsen burdada paylaşırmısım cnm
Evet ben de yere koyuyorum hatta bez değişimini bile yerde yapmaya başladım. Artık koltuk guvenli değilKızlar Bu arada Osman Hoca videosunda diyor ki bu ayda yaptığı şeyler artık çocuk öğreniyormuş o yüzden Mesela çocuk yerde oynasın istiyorsanız bu ay mutlaka yere bırakın bol bol yerde beraber durun gerekirse zaman geçirin ki yerde oynamayı öğrensin ileride tek başına oynayabilsin diyor bilginize... O yüzden ben sürekli yerde oynatmaya çalışıyorum O oynamasa da ben yanında duruyorum ama ikimiz beraber yerdeyiz günün çoğunu böyle yapmaya çalışıyorum