2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar ya daha alışverişe başlamadı kimse biliyorum ama tecrübelilere sorum olacak.
Tek bir beşik alacak biri,
Anne yanı olabilen park yatak mı?
Anne yanı olabilen ahşap kenarlı beşiklerden mi almalı...
Herkes anne yanı diyor çevremdekiler bende öyle alacağım sanırım oda işini biraz daha büyüyünce halledeceğiz direk yatağa geçer ordan dedik

bende pınar süzme yiyorum şimdilik haklısın ua her günü aynı peynir yenmiyor cidden, pastorize başka peynirlerde bakacağım

bu da benim menü 🤭 1 kızarmış ekmek , avokado ile süzme peyniri karıştırdım, üstüne 1 yumurta, ceviz her sabah 3 4 adet yiyorum, yumurtayı değişik şekillerde yiyorum tiksinmemek için
En güzelini yapıyorsun. Afiyet bal şeker olsun bebise löp löp vitamin olsun inşallah.. 🤩 Ben de tekdüze yeme taraftarı değilim. Hergun kahvaltı sıkıcı geliyor bazen arada yulaf kepegi yoğurt yapıyorum içine muz dogruyorum fındık badem de ekleyip öyle yiyoruum. Bazende bugün olduğu gibi ara öğün ve kahvaltının yerini değiştirerek besleniyorum. 2 gün kabız oldum sabah 1 çay kaşığı organik Hindistan cevizi yağı yedim rahat çıktım tuvalete. Sizlerde kabızlık oluyor mu? Akşamları soda içiyor musunuz? Benim canım asla balık yemek istemiyor si,zde durum dedir?

En güzelini yapıyorsun. Afiyet bal şeker olsun bebise löp löp vitamin olsun inşallah.. 🤩 Ben de tekdüze yeme taraftarı değilim. Hergun kahvaltı sıkıcı geliyor bazen arada yulaf kepegi yoğurt yapıyorum içine muz dogruyorum fındık badem de ekleyip öyle yiyoruum. Bazende bugün olduğu gibi ara öğün ve kahvaltının yerini değiştirerek besleniyorum. 2 gün kabız oldum sabah 1 çay kaşığı organik Hindistan cevizi yağı yedim rahat çıktım tuvalete. Sizlerde kabızlık oluyor mu? Akşamları soda içiyor musunuz? Benim canım asla balık yemek istemiyor si,zde durum dedir?
Kabız olmadım sayılır ama bazen yanma oluyor sonrasında..zorlamıyorum da asla. Kabız olmamak için bol su içmek lazım günde 3 lt ye yakın içiyorum..
Balığı ben çokk severim ama dün yedikten sonra okdr soğudum ki hala midem kendine gelemedi..
Haftada bir az az yemeye çalışacağım.
Sabahtan beri başımı yastıktan kaldıramıyorum tonlarca ağırlık dökmüşler gibi üstüme 😅😅
Uzun bekleyişten sonra geldiği için şikayet asla etmiyorum şükrediyorum hep yeter ki sağlıklı olsunn🥺🥰

Herkes anne yanı diyor çevremdekiler bende öyle alacağım sanırım oda işini biraz daha büyüyünce halledeceğiz direk yatağa geçer ordan dedik
Anne yanı derken küçüklerden mi? Park yataklarda bazı ahşap beşiklerde anne yanı olabiliyor zaten ya. direk en minik anne yanı olanlar 6 8 aydan sonra sığmıyormuş çocuk. Bizim ikimizde uzun boyluyuz eşimle çocuk uzun olursa bizim 6 ayı bile bulmaz :) Bende anne yanı olan park yatak yada anne yanı olan beşik olsun diyom...
Beşikler daha şık ama park yatak daha kullanışlı diye duydum da :/

Günaydınlar...12 yillik evliyim ve hiç hamile kalmamıştım. Yaşım 39 belki hiç dogum yapmadığım için her nedense erken menopoz olurum diye düşünürdüm. Sonrasında dogum yegenimi kaybettim korkunç bir haberdi şoka girdim hatta depresyona yurt dışında yaşıyorlar hemen vize işlemlerimi başlattım çünkü gömuldugunde orda olmak istedim. Sonra

Merhabalar, daha önce hiç hamile kalmadım ve yigenimi ocak ayında kaybettim. O üzüntü ile leke gelmeye başladı. Depremin bir haldeydim ve 1 hafta sonra Dr. Gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Bu arada Yaşım 39 oldu ocak ayında. Aslaaa beklemiyordum.
Hayırlı olsun sağlıkla kavuş inşallah canım 🥺🙏❤️ Allahım yeğeninin annesine sabırlar versin, hikayen mutlu sonla bitsin dilerim 🌸

Kızlar ya daha alışverişe başlamadı kimse biliyorum ama tecrübelilere sorum olacak.
Benim görümcemde anne tanı park yatak kullanmış onun daha kullanışlı olduğunu söylemişti bende park yatak almayı düşünüyorum

Kabız olmadım sayılır ama bazen yanma oluyor sonrasında..zorlamıyorum da asla. Kabız olmamak için bol su içmek lazım günde 3 lt ye yakın içiyorum..
Balığı ben çokk severim ama dün yedikten sonra okdr soğudum ki hala midem kendine gelemedi..
Haftada bir az az yemeye çalışacağım.
Sabahtan beri başımı yastıktan kaldıramıyorum tonlarca ağırlık dökmüşler gibi üstüme 😅😅
Uzun bekleyişten sonra geldiği için şikayet asla etmiyorum şükrediyorum hep yeter ki sağlıklı olsunn🥺🥰
Amiiinn hepimizin bebisleri insallah😍😍 ben sabah akşam progeston alıyorum dun ilk defa ayaklarımı yerden kesecek şekilde baş dönmesi oldu bugün ara ara da baş dönmesi oldu normal birseydir diye umuyorum bakalım.

çok sağol canım 💕 bütün bebişlere vitamin olur inşallah yediklerimiz 🙏 3 aydır düzenli olarak her hafta balık yedim ama artık asla yiyemiyorum, geçen eşim alalım dedi zor ikna ettim almamak için , yersem sadece hamsi yiyebilirim bu saatten sonra ya da takviye alırım 😑 kabızlık başlarda çok vardı şimdi kendiliğinden düzeldi, ama onda da kabak çekirdeği etkili oldu bende ve her gün yarım avokado yiyorum oda etkili olmuş olabilir , avokadodan da tiksinmeye başladım bitince almicam bi daha 🤭 sodaya gelince içiyordum ama beni daha kötü yapıyor hiç rahatlayamıyorum, bugün tam 2 aylık olduk ve her yerim aşırı şiş sanki kendimi şişmiş balon gibi hissediyorum 🙄

bende biraz araştırdım, çoğunluk anne yanı park yatak diyor, ahşap olanlar benimde çok hoşuma gidiyor ama bebişler ellerini ayaklarını koyuyormuş oraya sıkışma ihtimali var yani, bir de zaten 3 yaştan sonra çocuk odası yapacağımızı düşünürsek Montessori çocuk odaları çok iyi olur hevesimi onda gideririm diye düşünüyorum 🥰 park yatakların çok fonksiyonlu olanları var ben bi tane gözüme kestirdim bile 👻

Amiiinn hepimizin bebisleri insallah😍😍 ben sabah akşam progeston alıyorum dun ilk defa ayaklarımı yerden kesecek şekilde baş dönmesi oldu bugün ara ara da baş dönmesi oldu normal birseydir diye umuyorum bakalım.
evet progesteron yapıyor ondandır, benimki tüp bebek hala ilaçlarıma devam ediyorum, ani hareketlerde daha fazla oluyor, gece yatak içinde dönerken bile dikkatli olmaya çalışıyorum midem bulanıyor yoksa

evet progesteron yapıyor ondandır, benimki tüp bebek hala ilaçlarıma devam ediyorum, ani hareketlerde daha fazla oluyor, gece yatak içinde dönerken bile dikkatli olmaya çalışıyorum midem bulanıyor yoksa
Hangi ilaçları kullanıyorsun canım ne zamana kadar kullanacakmışssın bişey diyor mu doktor? Benim de tüp bebek ve hala çok ilaç kullanıyorum umarım bir şey olmaz..

Henüz bulantı yok ama o da yakındır.. baş dönmesi çok fenaydı fitil olarak mı kullansam acaba bu seferde leke gelmeye devam ettiği için korkuyorum

çok sağol canım 💕 bütün bebişlere vitamin olur inşallah yediklerimiz 🙏 3 aydır düzenli olarak her hafta balık yedim ama artık asla yiyemiyorum, geçen eşim alalım dedi zor ikna ettim almamak için , yersem sadece hamsi yiyebilirim bu saatten sonra ya da takviye alırım 😑 kabızlık başlarda çok vardı şimdi kendiliğinden düzeldi, ama onda da kabak çekirdeği etkili oldu bende ve her gün yarım avokado yiyorum oda etkili olmuş olabilir , avokadodan da tiksinmeye başladım bitince almicam bi daha 🤭 sodaya gelince içiyordum ama beni daha kötü yapıyor hiç rahatlayamıyorum, bugün tam 2 aylık olduk ve her yerim aşırı şiş sanki kendimi şişmiş balon gibi hissediyorum 🙄
Hepsi geçecek inşallah.. Aallah tamamına erdirsin. Tuz tüketmek şişkinlik yapıyor aslında ama o olmadan da su içilmiyor. Avokado hergun yarım yiyorum akşam yemekleriyle daha rahat yiyorum o sebeple kahvaltıdan çıkardım akşama ekledim. Sodayı da kalsiyum ve magnezyum için içiyorum.

Canım bende anne yanı olabilen park yatak var mecbur onu kullanacağım, bebekken o parmaklıklı ahşap yuvarlak beşiklerden vardı ama çok zor oldu bana anne yanı olmuyordu çünkü, anne yanı olabilen ahşap ya da ufak anne yanı bez beşikler var onlardan almanı tavsiye ederim park da uzun vadeli kullanmak için kullanışlı 👍

Progestan baş dönmesi yapıyor kuzu🥲 etkiliyor dinlen bol bol

Hangi ilaçları kullanıyorsun canım ne zamana kadar kullanacakmışssın bişey diyor mu doktor? Benim de tüp bebek ve hala çok ilaç kullanıyorum umarım bir şey olmaz..
yok yok bir şey olmaz korkma olması gereken bu
progestan 50 mg ampul 1x1
progestan 200 mg fitil 2x2
estrofem 3x1 ( kalp atışından sonra azaldı dozu 3x2 kullanıyordum 12.haftaya kadar kullanacakmışım)
clexane 0.4 1x1 ( kalp atışından sonra coraspin ve prednol kesildi )
bir de folik asit ve d vitamini alıyorum, hoca iğneyi kesebiliriz ama fitile devam edeceksin her dr un tedavi şekli değişiyor kimi 10.haftada hepsini bıraktırıyor, benim çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı bakalım , bende ilaçları bırakacağım sorun olmayacağı günleri iple çekiyorum 🙏

Henüz bulantı yok ama o da yakındır.. baş dönmesi çok fenaydı fitil olarak mı kullansam acaba bu seferde leke gelmeye devam ettiği için korkuyorum

fitil leke yapmaz canım, sen ağızdan aldığın için yan etkilerini daha fazla yaşıyorsun, fitil olarak kullanınca emilimi daha iyi oluyor diye biliyorum

fitil leke yapmaz canım, sen ağızdan aldığın için yan etkilerini daha fazla yaşıyorsun, fitil olarak kullanınca emilimi daha iyi oluyor diye biliyorum

X