2023 Ekim Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

İnşallah bu sefer olur. Güzel düşünün güzel şeyler olsun canım.
Benimki normal adet günüme göre dört gün falan erken gelmişti .yanlış hatırlamıyorsam eğer

Şu işin en stresli kısmı sanırım 5 gün labdan haber beklemek beni aramasınlar bu sefer dedim hiç, eşimi arıyorlar direk. Yoksa ben tel çalınca kalp krizi geçiriyorum her seferinde, bir de sormam gereken bişey olsa bile o an kafam çalışmıyor asla :)
Labdan ilk haberimiz geldi, yumurtalardan biri gayet güzel olgunluktaymış onu hemen dün döllemişler, diğeri bi tık geriden gelmiş ama bu sabah o da hazırmış onu da döllemişler 2embriyonun peşinde bi 5gün beni bekliyor

hayırlı olsun bence de bu defa transfere gideceksiniz içimden öyle geçti bu arada 3. günde dondurabilirler benimde geçen ay aynı şekilde oldu 2 yumurtam 3. gün dodnuruldu sayı az oldugu için 5. güne götürmek risk olur dedi embriyolog. Tekrar yumurta toplatacak mısınız? Ben de prp yaptırdım prp nin etkisi geçmeden tekrar yumurta almak istiyor doktorlar. Tedaviniz Maslak Acıbadem mi?

Sizin adınıza çok sevindim.
Hayat çok tuhaf mesela bazıları Rabb'im artırsın 20 tane yumurta ile başkayıp 10 tanesini donduruyorlar. Ama bazıları tek bir yumurta için kan ter içinde kalıyorlar. Yine de sonuç önemli tek olsun bizim olsun.
Kızlar kimse yanlış anlamasın.sadece hepimizin yol çizgisi farklı en son aynı ana yola bağlanıyoruz.
Hepimiz mutluluğu bebişlerimizle beraber tadalım.

Sabah sabah bir Edebiyat öğretmeni olarak çocuk edebiyatına çalışırsam sonuç bu olur

Ya çok teşekkür ederim inşallah içinizden geçtiği gibi olur
Ben prp yi eylül başında maslak acıbademde yaptırdım ama tüp bebek için oraya gitmeyi düşünmedim şuan için. Çok popüler yerler fabrika gibi olmuş artık, sizinle birebir ilgilenmekte bile zorlanıyorlar, aşırı kalabalık randevu saatleri sarkıyor vs. Dr umla birebir iletişimde olmayı tercih ediyorum. Vadi liv'de doğa seçkine gidiyorum ben, 3 tedavimi de onda gördüm. Doğa bey 5. Gün konusunda ısrarcı, ilkinde de öyle yapmıştık ama embriyolog yorum yapar da 3. Gün dondurulur mu bilemedim şimdi.

Prp sonrası 2. Reglinde gel demişlerdi bana maslak acıbademde ama ben ilk reglimi oldum vr direk doğa beye gittim, iğnesiz tedavi istiyorum dedim. Sadece klomen kullandım. Yani bir regl daha bekleyecek tahammülüm kalmamıştı açıkçası :) hemen bakalım olmazsa yine deneriz modundaydım.

Klomen bende gayet işe yaradı, iğnelerle bile büyütülemeyen yumurtalarım klomenle çok güzel büyüdü, amh düşük zaten az var ama prp nin de kesin etkisi vardır diye düşünüyorum. Bir tane orta kalite dondurulmuş yumurtam var, bu sefer 2 tane iyi kalite elde edersek bir daha toplatmadan transfer isterim direk. Yani şuan 1 tane bile iyi kalite elde etsek diğer orta kaliteyle birlikte çift yumurta transferi yaparız, bu şekilde şansın daha çok arttığını söylüyor doktorum

Çok haklısın, 1 olsun bizim olsun. Her birimizin yolu farklı, yumurta rezervi düşük olunca o bir tane bile nasıl umut oluyor ama

Bu arada 3.gün dondurulan embriyolarınızın kalitesi nasılmış? Benim ilk tedavide 5. Gün bir yumurtam donduruldu ama 3bc kalite, orta dedi dr ama baktım yani pek umut vaadetmiyor. Yalnızca kaliteli embriyo yakalarsak onunla birlikte veririz, şansı arttırmaya yardımcı olur dedi.

Transferin 7. Gününden Günaydın
Zaman hem sanki çok yavaş geçti hem de bakıyorum ki bir hafta olmuş transferin üzerinden böyle bakınca hızla geçmiş gibi
Test günüme son iki gün var
Hayırlı uğurlu olsun Rabbim bize de görmeyi nasip etsin inşallah ya dualarını bekliyoruz

Kalitesi 4 b dedi hemşire iyi orta sınıfı dedi. Doktora da sordum 5. güne götürmeye çalışacak mıyız diye yumurta toplama sonrası ilk reglimde gittiğimde evet 1 kez daha yumurta toplamaya çalışalım en az 4 tane olsun o zaman 5. günü zorlayacağız dedi yani şimdi 3. gün dondurup sonra transfer zamanı çözüp 3 gün daha ilerleme gözleyecekler.
prp nin amh değerime katkısı olmadı açıkçası hatta yaptırdıktan sonra reglim farkedilir ölçüde azaldı. Ama kalitesine etki etmiş olabilir çünkü 2. denememde 3 yumurta çıkmıştı 1 döllenip ertesi gün bozulmuştu. Umarım 1 toplamada 5. güne gidecek embriyolar elde edebilirim çünkü benim 6. opum olacak:)

normalde kan muayene ona göre ikisi değerlendiriliyor sizin neden öyle olmuş ki

Peki yumurta büyütmeyi iğneli tedavi ile mi görüyorsunuz? Ben çok araştırdım, farklı dr a da gittim. Vardığım sonuç şu oldu, iğneli tedavi bizim gibi amh düşük olan kadınlarda çok da işe yaramıyor, iğne ile büyüyen yumurtaların kalitesi de nispeten düşük oluyor. Bu gittiğim diğer dr bana doğal siklusta takip etmeyi önermişti. Zaten az yumurtan var ve iğne ile iyice strese sokmanın manası yok dedi. Normal döngümüzde zaten reglin 2. Günü yumurta görülüyorsa, düzenli regl oluyorsak yumurta büyüyor ve çatlıyor demek. Ve yine normal döngüde zaten kaç yumurta olursa olsun tek bir folikül baskın çıkıyor ve ovulasyonda o folikülden yumurta salınıyor. Biz o yumurtanın peşine düşelim dedi, kendi büyüyen yumurtanın kalitesi çok daha iyi olacaktır dedi. Ben de ilk dr uma döndüm bu fikirden bahsettim çok sıcak baktı. Reglimin 2. Günü 4 yumurtam görünüyordu, biri 9 diğerleri 3er mm. O 9 mm olan zaten cepte büyüyecek belli dedi, gel biz klomen başlayalım en azından opu da 1 değil 2 yumurta toplama şansımız olur belki dedi ben de kabul ettim. Klomen ile 3 yumurtam büyüdü, 18,17,14 mmm. İğne kullandığımda maks 14 mm olmuştu benim yumurtalar. Ki şuanki 14mm olgun çıkmadı. Diğer 2si gayet olgundu dedi dr ve hala opu öncesi bile sana helal olsun nasıl büyüttün klomenle yumurtalarını ama dedi durdu
Bize havuz yöntemi uygulamak istiyorlar evet, ama sen daha önce denemediysen dr ile bu iğnesiz, klomenli tedaviyi bir danış istersen canım. Bu işi en popüler yapan aret kamar ama ben malum populer dr ve merkezlere karşıyım, prosedür aynı, lab da güvenilir ise başka yer olmasında hiç sıkıntı yok kanaatimce. İlgili yazıyı aşağıya bırakıyorum;

Aklıma geldikçe yazıyorum ama prp sonra amh bir daha baktırmadım ben çok da önemsemiyorum o değeri, sonuçta reglin 2. Günü ultrasonda görülen yumurta sayısı önemli ki o da zaten aydan aya da değişiklik gösterir. Toplanan yumurtalar kaliteli de çıkarsa prp ve diğer yaptığım şeyler işe yaramış diye bakarım :)

çok teşekkür ederim evet soracağım, hatta daha önce başka merkezdeydim denemelerde başarısız olmama rağmen doktorumu da çok seviyordum ve onunla devam etmeyi düşünüyordum ama Acıbadem'de prp+exozom yaptırdığım için tedaviyi bütünsel olarak onlara emanet etmek istedim bir de dediğin gibi laboratuvarının iyi olduğunu düşündüğüm için.
Hatta Acıbademdeki doktorum opu öncesi E2 hormonuma ve gördüğü 6 yumurtaya ki ölçüleri 17 ile 20 arasındaydı bakarak 5 inin olgun çıkmasını beklerdik dedi, senin bir sonraki tedavinde 22-23 mm e götürmeye çalışacağız yumurtaları dedi, Acıbadem'de bırakın ilaçsızı daha önce kullanmadığım miktarda ilaç kullandım öyle ki normalde 15-20 k öderken 50 k iğne parası ödedim şok olmuştum:)

evet evet ben de öyle düşündüm ama bana verilen örneklerde hastanın 0,6 olan değerinin prp sonrası 1,3 lere çıktığını gördüm o nedenle sayısı artmadı dedim dediğiniz gibi 1 tane olsun yeterki sağlıkla ilerlesin.

Of offf 50k mı inanılmaz :/ bu tüp bebek işi o kadar sektörleşmiş ki çaresiz dr lara güveniyoruz ne derlerse yapıyoruz ama işte bana biraz da fazla fazla yapılıyor herşey ticari kaygı ile gibi geliyor açıkçası. Bak işte ben klomenle 2 yumurta toplattım hiç iğne kullanmadan, klomen de 100 liralık bi hap yani öyle düşün :) demek ki böyle de olabiliyormuş. Yani bir denemekte fayda var. Ben ilk dr uma gidip bu ilaçsız tedaviyi talep ettim ve eğer sıcak bakmasaydı kesinlikle onunla devam etmeyecektim. Bence bir denemende fayda var belki sende de işe yarayacak ki yumurtaların da gayet güzel büyüyormuş ben 20li rakamları hiç göremedim

Hatta bana da prp+exozom önerdiler ben yine aynı şeyi düşündüm. Prp 5-6 yıldır uyguladıkları ve belli bir istatistik bilgi verebildikleri bir yöntem olmuş. Exosom çok yeni, bir istatistik zaten veremiyorlar o yüzden de hatta prp ile birlikte öneriyolar ki hani tek başına güvenmezsen uygulamaya diye ve bir de prp mi prp+exosom mu ikileminde kalıyorsun ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum ne gerekirse yapılsın bişey eksik kalmasın diyorsun ve yaptırıyorsun. Aşırı güzel bir pazarlama taktiği var ortada. Ben sadece prp yaptırdım bu yüzden :)

çok iyi yapmışsın kesinlikle aynı fikirdeyim aslına bakarsan exozomu da istatistik oluşturmak için yaptırıyor yalnızca muhtemelen. Açıkçası yaptırmadan önce de bahsettiğim eski doktoruma sormuştum tavsiye etmediğini bilimsel kanıtlayıcı niteliği olmadığını söyledi dediğin gibi elimden gelen her şeyi denemiş olmak için kabul ettim.
eşimde de sorun var benim trafik kazası sonucu engelli kaldı spermlerini tese ile aldırmak zorunda kaldık. Zaten 1 tüp dondurulmuş spermimiz kaldı onu da denedikten sonra ancak merkez değiştirebilirim çünkü spermler 3 kez dolaştı zaten artık taşımak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…