2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar tecrübeli analar bi bakın derdime çare bulalım kızım ben 6 aylık hamileyken ve kendisi de 9 aylıkken, sütüm kesildiği için memeden kesmiştim. Oğlum doğduğundan beridir de yani neredeyse 3 aydır sağımla günde 150 cc kadar veriyorum kızıma da sütümden. Şimdi 15 aylık ve iki gündür meme istiyor. Çok şaşkınım çünkü ben ilk başlarda ister diye düşünmüştüm hiç oralı olmamıştı. İki gündür gelip kazağımı kaldırıp altına giriyor memelerimi kokluyor meme diyip duruyor. Sizce versem yanlış mı olur isteyen çocuğa vermemek de kötü geliyor ama 6 aydır memeden kesilmiş çocuğa meme vermek doğru mu bilemiyorum Papatyamaviss sen ne dersin bu konuya

Peki ben de bir şey sorabilir miyim iki bebekli hayatı öneriyor musunya da baba ne tavsiye edersin kaç yas fark olmalı sence

Peki ben de bir şey sorabilir miyim iki bebekli hayatı öneriyor musunya da baba ne tavsiye edersin kaç yas fark olmalı sence
Canım bu tamamen senin durumuna göre değişen bir konu olduğu için net bir yorum yapmam imkansız. Yaşına, finansal durumuna, çocuk bakımına destek olan birileri olup olmayacağına göre çok değişir. Arası bu kadar yakın iki bebeğe tek başına bakmak imkansız. Bana annem destek oluyor bakımlarında, ayriyeten temizlik için yardımcı alıyorum haftada 2 kez. Eşim de çok yardımcı oluyor büyüğünün sabah kahvaltısını ettiriyor evden çıkmadan. Akşam gelince de banyosunu yaptırıyor uyutuyor. Bunlara rağmen ben çok yoruluyorum çünkü 7/24 yanlarında olan her şeylerinden sorumlu olan gün içinde ve geceleri bakımlarını veren benim. 1,5 senedir uykumu aldığım tek bir gün yok öyle düşün sosyal hayat zaten sıfır, normalde şu sıra rahatlıkla tekrar işe başlayabilecekken şimdi büyüğü kreşe başlamadan bunu yapamam çünkü iki çocuk birden kimseye emanet edemem. Artılarına gelirsek de hamilelik ve emzirme süreçleri sil baştan olmayacak, ikisi birlikte büyüyecekler. Ben her şeye rağmen iyi ki doğurdum diyorum sevgileri dünyaya bedel ayrıca yaşım 36 oluyor hamilelik defterini kapattığım iyi oldu 3 yıl ara versem kırkıma doğru daha çok zorlanırdım sil baştan gibi geliyor

Allah evlatlarını sana bağışlasın çok sevindim adına hem yardımcı hem de es desteğine benim eşim ilgilenmez maddi durumumuz iyi ama annesi ile aynı apt. Annesinin yardımcısı var bana yardımcı istersem kayinvalidem neler der bilemem biz 3 tane büyüttük o zaman tek yapardım her isimi diye başlar biliyorsunuz en iyi anne onlar biz şam annesiyiz evet beni kendime getirdin ikinci çocuk şuan yok. Zaten deri alti implanti taktirdim 4 yıl korur dedi doktorum. Gerçekten anne için yardımcı cok onemli (eş anne ya da bir başka yardımcı) her şey gönlünce olsun teşekkür ediyorum yanitin için

Ben 5 aylık hamileyken bebeğim 18 aylıkken kesmiştim ama çok vicdan azabı çektim. İkisini emzirecek halim enerjim hiç yoktu.olsaydı biraz güçlü olsaydım ikisini de emzirirdim.bence kendini iyi hissediyorsan emzir. zaten emdikçe çoğalır. Belki de sadece tadar bırakır

Bana da tadar bırakır gibi geldi tekrar emmeye başlar mı bilemedim. Belki bebeği emerken gördükçe merak etmiştir, zaten memeyi bırakan bebekler bile göğüse dokunarak, yaslanarak rahatlıyor, onlarla aralarında özel bir bağ var , belki sadece yakın olup rahatlamak istiyordur.

Hazır kesılmısken tekrar başlaması zor olur kuzum ama söyle bı durum var ben oğlumda kestıkten bır ay sonra falan açıp bakmıştı ağzına alınca ememişti unutmuş yani sonra kapamıştı emmecegını pek sanmam o yüzden yınede sevmesıne vs ızın verebılırsın yada bı bırak ne yapacak bikere gör belkıde meze bile oğlum gıbı yapar senınde otomatık vıcdanın rahat etmıs olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…