2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Canim gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun insallah
Rabbim yardimcin olsun

Kizlar benim oglan tam 3gundur huzursuz gece uykulari berbat
Bugun azi disin ucunu gordum
Simdi sknti şu ki sol gogsumu emmeyi red ediyor. Suan davul gibi sisti. Napabilirim almasi icin bilemedim

Gözünüz aydın kuzum sağlıcakla büyüsün inşallah

Canim gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun insallah
Rabbim yardimcin olsun

Gozunuz aydin! Sağlıkla buyusun minik!

Canım hayırlı olsunn, sağlıkla büyür yavru kuşunuu. Ay tekrar minik bebek kokusu çekmek ne güzeldir şimdii
Amin kızlar dünyada 5. günü bugün oğlumun kızım çok tatlı tepki verdi, yanağını kardeşine yaslıyor ayaklarını okşuyor merak ve şefkatle yaklaşıyor şimdilik çok güzel her şey. Bol bol emziriyorum yenidoğan kokusu bitmeden sık sık içime çekiyorum. Tabii uykusuzluk var gecelerimiz uzun oluyor ama çok güzel hissediyorum 3 ay sonra tekrar emzirebilmek harika bir duygu. Bugün de doktor kontrolümüz vardı her şey yolunda çok şükür

Kızlar bir kaç kere daha aynı soruyu sordum belki ama kafam allak bullak hala.. kızım haftaya 1 yaşına girecek inşallah ama biz hala yemek düzeni orurtamadik..

Emmiyor, süt yada mama da içmiyor..

Sizin günlük menunuz nasıl? Ev yemeği başladım ama et asla yemiyor.. hep kiyma kiyma.. balık ağlayarak yiyor.. ama hep ekmek istiyor..

Canım yemek için kendini çok yıpratma derim neyi sevip yiyeceği malesef cocugun kendine kalmış bisey oğlum yemek seciyordu.kendimce yanlış yaptığımı düşündüğüm şeyleri kızımda yapmiycam dedim ama bu daha fena seçiyor :)uyuyan bebek gibi yemek yemeyi seven bebekte şans işi.. benim kızda toplasan 3-4 yemeği ancak yiyor yemek istemediği şeyi mümkün değil yemiyor vurup döküyor tükürüyor ağzını kapatıyor falan ama kızım emiyor onunla idare ediyor artık ne kadar yetiyorsa ama senin bebis emmeyip mama da yemiyorsa doktora danış istersen kansızlık ya da enfeksiyon mu var acaba

1 yaş testlerini daha yaptırmadı haftaya bakicaz.. emmeyi bıraktı diyince sorun yok dedi.. istersen sabah pınar devam sütü ver ama 1 bardak dedi o kadar..

1 yaş testlerini daha yaptırmadı haftaya bakicaz.. emmeyi bıraktı diyince sorun yok dedi.. istersen sabah pınar devam sütü ver ama 1 bardak dedi o kadar..
Bir yas sonrasi bende mama ya da devam sütü gerekli görmüyorum..istahsizligida yeni olduysa dis olabilir ya da 1 yas civari da genelde böyle istahsiz bi dönemden geçiyor bebekler umarım düzelir.. benim kızda bisey yemiyor valla öğün olarak sadece kahvaltı var diyebilirim sonrasi yok bizde sebze yemekleri çorba vs hiç yemiyor bitek tarhana çorbası seviyor et tavuk yok balıkta keyfine kalmış dün balık vardı yedi mesela bugün ağzına bile sokmadı israr edince vurdu tabağı devirdi

Hiç mama içmeden uykuya dalmıyor kızım o yüzden günde 3 öğün mamaya devam ediyoruz ama bir yandan tabii normal yemekleri de yiyor ama bana mama olmasa sanki doymaz gibi geliyor siz böyle yazışınca merak ettim bir öğünde ne kadar yiyor bebekleriniz ve uykuya nasıl geçiyorsunuz

Canım mama isteyen bebek için demedim bunu bence her zaman önemli olan bebeğin ne istediği bebek mama almak istiyorsa 1 yas sonrasi gerek yok vermiyim demem ben.. içmek istemeyen bebek için zorlamaya gerek yok anlamında dedim doktorlarda genelde zaten 1 yas sonrasi devam sütünü gerekli görmüyorlar süt ve süt ürünlerinden alacağını yeterli görüyorlar amma tabi burada bebeğin iştahı yeme miktarı da önemli benim kızım emiyor ek gıdası oldukça az üzülüyorum tabi ama zorlamayla da olmuyor sütten ne alıyorsa artık deyip yoluma devam ediyorumsadece kahvaltı ogunumuz tam diyebilirim 1 yumurta salatalık labne gibi yiyor ara öğün meyve verirsem ona hayır demiyor yemek ise cidden sıkıntı çoğu gün tek öğün kahvaltıyla uyuyor yemek olarak yüzde 90 reddediyor dun palamut vardi evde bir kalin dilim palamutu yedi ama bugun agzina sokmak bile istemedi kajvaltidan sonra oglen 1 gibi bi kucuk kase uzum yedi aksam yemegi yemedi bol bol emiyor emerek uyuyor kilo alımı orta persentil olarak ...gelişimde sıkıntı yoksa doktor normal diyorsa çokta kiyaslamamk lazım bebek istahlarini her bebek aynı yemiyor ben oğlumla bile kiyaslayinca çok farklilar

Off o da zor canım vallahi, emzirsem vicdanim daha rahat olacak ama şimdi yemegince iyice üzülüyorum.. 19 haftalik olduk bizde 1 ay önce sütüm kesildi.. üst üste geldi resmenn

Doktor mamaya devam dedi mi peki? Ek gidasi iyi ise ufak ufak azaltmak daha iyi olabilir belki..

Uyku konusunda linç yemeyeyim ama ben eve salincak aldım.. Aptallasana kadar sallıyorum resmen . Yoksa uyumuyor.. eskiden meme de uyurdu.. meme de bitince bunu buldum çözüm..

Off o da zor canım vallahi, emzirsem vicdanim daha rahat olacak ama şimdi yemegince iyice üzülüyorum.. 19 haftalik olduk bizde 1 ay önce sütüm kesildi.. üst üste geldi resmenn
Canım.annelik vicdan yuku üzülüyoruz anlıyorum seni ama yıpratma kendini sütten nasibi o kadarmış sağlık olsun gerisi boş

Teşekkür ederim canım ben biraz endişeleniyorum bazen çünkü kızım da kahvaltı sevmiyor gece beslenmesi arada yapıyoruz sabaha karşı uyanıp bazen mama istiyor o günler kahvaltı etmiyor mesela. Birkaç dilim muz veya şeftali yiyor bir iki kaşık labne yiyor yumurtayı tadıp bırakıyor o günlerde. Öğlen bir kase çorba içiyor yoğurt yiyor akşam yemekte ne varsa yiyor ama az ama çok.

Doktor mamaya devam dedi mi peki? Ek gidasi iyi ise ufak ufak azaltmak daha iyi olabilir belki..
Uyku konusunda linç yemeyeyim ama ben eve salincak aldım.. Aptallasana kadar sallıyorum resmen . Yoksa uyumuyor.. eskiden meme de uyurdu.. meme de bitince bunu buldum çözüm..
Doktor kontrolümüz 13. ayında olacak yüz yüzeyken detaylı soracağım şimdilik günde 3 öğün toplam 500 ml civarı mama içiyor günlük
Valla hiç yargılamıyorum canım yeter ki uyusun moduna geçiyor insan yeri gelince

Benim kız 7 gibi uyanıyor hemen kahvaltı yapıyor gece bir kere emdiği için çok aç uyanıyor. Haftada beş gün yumurta veriyorum iki gün muhallebi tarzında veriyorum. Yumurtayı genelde bir şeyli omlet yapıyorum. Muhallebilyi de sütlü hurmalı meyveli falan yapıyorum. İlk uykusundan uyandıktan sonra çorba içiyor her çorbasına kemik suyu koyuyorum koymazsam kuzu kiyma koyuyorum. Sonra meyve yiyor. Bir kaç saat sonra ya meyve püresi yapıyorum ya yoğurt ya da tekrar çorba tarzı yiyor bizim yemeğiniz kendine uygunsa ondan yiyor uzun zamandır bizim yemeklerden yiyor hatta. Aralarda eline illa bir şeyler veriyorum ekmek kemirmeyi çok seviyor ya da grisini falan. Akşam uyumadan kaşık maması ya da muhallebi yapıyorum. Mama içmiyor günlük iki ennnn fazla üç kere emiyor. Etli baharatli yiyecekler seviyor ona göre hazırlıyorum benim damak tadım neyse tamamen onunda aynısı oldu tuza dikkat ederek ben ne seversem onu yediriyorum açıkçası. Uyuyacagi zaman kucağımda yatıyor ninni söylüyorum öyle uyuyor. Gündüzde iki kere uyku yapıyor birer saatlik. (Öğünleri bir kase oluyor genelde) İştahı olmadığı zaman zorlamıyorum hiç, yemek yedirirken de ağzından çıkarırsa bir kaşık daha vermiyorum yemeği kaldırıyorum. Kitaplara bakarak yiyor genelde ya da bir elinde kaşık oluyor güya oda yiyor.

Benim kızım bir sey yemiyor yaa ozellikle bu günlerde bana yapıştı emmek istiyor zaten şu demir surubuyla basim belada iyice bunaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…