- 15 Temmuz 2015
- 18.700
- 31.197
Geçmiş olsun canım düzenli kullanımla atlatır Allahın izniyle zor bi süreç Rabbim kolaylık versinKızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyorçok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan
Böyle birşey yaşarsak kesin aynı şeyleri duyacağım daha götürmeden çok küçük canı acıyacak diyip diyip durdular başımın etini yedilerSünnet şöyle zor geçti benim için zor oldu psıkolojık olarak cok yıprandım , ilki 20 dk da lokal ile oldu bır saat bıle kalmadık hastanede eve döndük ve cabuk ıyılestı ben ağlamadım bile gayet mutlu eve döndük
İkincisi genel anestezi oldu yaklaşık 3 bucuk 4 saat kadar içerde kaldı 2 gece 3 günde hastanede yattık pipi yine aynı sekılde hızlı ıyılestı sorun olmadı
Ama insanların bana sana el kadar çocuğu sünnet ettırme dedık senın yuzunden oldu ımaları
Cocugu bıle bıle sankı bu duruma ben sokmusum gibi konuşmaları
Basından sonuna kadar tüm o acılarını çocuğumun canlı canlı pipisini makasla açmaya çalışırlarken o acıyı çekerken ben yanındaydım babası bıle duramadı oda da kaçtı gıttı ben kollarından tuttum cok ağladım cok fazla ağladım yani kendımı de suçladım psıkolojık olarak zordu benim için
Yoksa her ıkısıde aynı sekılde hızla ıyılestı bı sıkıntı yasamadık
Ki oğlum cok küçük olmasına ve hatırlamamasına rağmen pipisini asla ellettirmez banyodan banyoya zor temızlerim
Biz zatüre geçirdik sonra bronşit geçirdik çok zor ama geçiyor gerçekten merak etme sen bakımına dikkat et düzelecekKızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyorçok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan
Etmez miyim bütün ilaçlarına havalarına dikkat ediyorum sizinki kaç gün sürmüştü acaba hırıltısı gider mi balgamı atamıyor bebeğim ne olucak o hırıltıBiz zatüre geçirdik sonra bronşit geçirdik çok zor ama geçiyor gerçekten merak etme sen bakımına dikkat et düzelecek
Geçmiş olsun canım.. benim kızımda 40 günlükken bronsiolit oldu ilaçlarını kullanmaya devam et 1 haftaya genel durumu düzelir merak etme ama bizde geniz akıntısı nerdeyse 1 ay sürdü normal.bir süreç iylesmiyor diye düşünme yaniKızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyorçok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan
Teşekkür ederim canım
Biz tam 5 aylık olduk yine de erken mi diye düşünmüyor değilim kakasında kan vardı bugün doktoruna attık resmi
Ben de çatalla ezdim canım. Biz kabakla başladık ilk önce dün 3. Gün bitti bugün de kendi mayaladığım yoğurttan verdim biraz ilk günümüz kakada mukuslu kan varinanılmaz kötüyüm ya
Ece tadımlara geçti canım kıyafetle 6900 küsürler yani 6830 gram civarı dedi doktoru 63 cm ama çocuğumu parmak kadarken 63 ölçmüşlerdi başka bir yerde 61 ölçüyorlarDeniz nasıl?
Biz de başladık canım. Duru'nun alerji kakası nasıldı?
Biz kabakla başladık 3 gün kabak verdim bugün de yoğurdun ilk günüydü ama kakasında mukuslu kan var. Alerjiden şüphe ediyorum ama internette polip, enfeksiyon, makat çatlağı gibi şeyler de yazıyor
Ah canım benim çok üzüldümSağol canım yok kuzum vermeyeceğim bu tabloda
Besin alerjisi dedi canım maalesef. Fotoğraf atmıştık daha sonra aradık yarın kontrole götüreceğizumarım sadece kabakla sınırlı kalır bu durum
Hırıltı biraz sürüyor ama geçiyor benim oğlum bakgamdan dolayı kusuyorfu o şekilde atıyordu birde ben burnunu yıkayıp sırtına taputman yapıyordum yani elimi kürek yapıp aşağıdan yukarıya vuruyordum sonrada babyvac aspiratör ile kalanları çekiyordum havalarını verdik antibiyotik aldı antibiyotikle düzeldi zaten hırıltısı sadece düzeldikten sonra geç gitti ama gidiyor yani kalıcı olmuyor doktorun dediklerine dikkat et canım genel durumu düzelecek merak etmeEtmez miyim bütün ilaçlarına havalarına dikkat ediyorum sizinki kaç gün sürmüştü acaba hırıltısı gider mi balgamı atamıyor bebeğim ne olucak o hırıltı
Evet bende böyle düşünüyorum aslında çokta mıtluydum taki bu gömülü pipi olayı çıkana kadar yapışmaya müsait her açtığımda çekiyorum şuan yukarı ama canım sıkıldı birazD dra21 canım sünnetini hayırlı olsun Rabbım damatliginida göstersin...ben oğlumu 15 aylıkken sünnet ettirmistim evet illaki bi zorluğu var bi operasyon oluyor sonuçta ama iki erkek kardeşim 8-9 yaşlarında sünnet oldular onların durumuna göre coook çok kolay oldu ileriki yaşlarda inan daha zor 1 hafta yataktan çıkamamıştı iki kardeşim de hem ağrıları hemde bence psikolojik boyutu ağır olmuştu...bence ne kadar erken yapılırsa sünnet o kadar iyi o yüzden erken yaptırdın diyenlere hiç kulak asma
Zeytinyağı en doğalından kullanabilirsin bence açık yarası kalmadıysaHırıltı biraz sürüyor ama geçiyor benim oğlum bakgamdan dolayı kusuyorfu o şekilde atıyordu birde ben burnunu yıkayıp sırtına taputman yapıyordum yani elimi kürek yapıp aşağıdan yukarıya vuruyordum sonrada babyvac aspiratör ile kalanları çekiyordum havalarını verdik antibiyotik aldı antibiyotikle düzeldi zaten hırıltısı sadece düzeldikten sonra geç gitti ama gidiyor yani kalıcı olmuyor doktorun dediklerine dikkat et canım genel durumu düzelecek merak etmeantibiyotik kuullanıyorsa pişik olabilir onu takip edebilirsin bide
Evet bende böyle düşünüyorum aslında çokta mıtluydum taki bu gömülü pipi olayı çıkana kadar yapışmaya müsait her açtığımda çekiyorum şuan yukarı ama canım sıkıldı birazsağol kuzum bu arada
Sünnet şöyle zor geçti benim için zor oldu psıkolojık olarak cok yıprandım , ilki 20 dk da lokal ile oldu bır saat bıle kalmadık hastanede eve döndük ve cabuk ıyılestı ben ağlamadım bile gayet mutlu eve döndük
İkincisi genel anestezi oldu yaklaşık 3 bucuk 4 saat kadar içerde kaldı 2 gece 3 günde hastanede yattık pipi yine aynı sekılde hızlı ıyılestı sorun olmadı
Ama insanların bana sana el kadar çocuğu sünnet ettırme dedık senın yuzunden oldu ımaları
Cocugu bıle bıle sankı bu duruma ben sokmusum gibi konuşmaları
Basından sonuna kadar tüm o acılarını çocuğumun canlı canlı pipisini makasla açmaya çalışırlarken o acıyı çekerken ben yanındaydım babası bıle duramadı oda da kaçtı gıttı ben kollarından tuttum cok ağladım cok fazla ağladım yani kendımı de suçladım psıkolojık olarak zordu benim için
Yoksa her ıkısıde aynı sekılde hızla ıyılestı bı sıkıntı yasamadık
Ki oğlum cok küçük olmasına ve hatırlamamasına rağmen pipisini asla ellettirmez banyodan banyoya zor temızlerim
Bir çocuğu en çok annesi babası düşünür, onun için en iyisini onlar yaparlar. Anlamıyorum bu söylemleri, ağzı olan konuşuyor işte. Tanıdık tanımadık sokaktaki teyzeler bile o çocuk üşür çekiyorlar. Doymadı mama ver, çocuğu ağlatma, öyle yapma şöyle yap o kadar çok yaşadım ki bu süreçte. Çocuk olunca hayatımıza karışma hakkı mı verildi insanlara? Sünnet konusu da en ağırı olmuş suçlayıcı konuşmaya ne hakları var ya zaten en çok üzülen de anne-baba oluyor. Peki nasıl tepki verdin?Böyle birşey yaşarsak kesin aynı şeyleri duyacağım daha götürmeden çok küçük canı acıyacak diyip diyip durdular başımın etini yediler
Ya bir anne evladının kötülüğünü ister mi onu ağlatmak ister mi hiç sonra kendimizi suçlayıp duruyoruz
Kuzum benim oğlumda kiloluydu gomulme olmuştu ama yapışma olmadı hiç papatyanın dediği gibi büyüdükçe o gomulme gidiyor...sen canını sıkma illa yapışma olacak diye birsey yok papatyacim şanssızlık yaşamışHırıltı biraz sürüyor ama geçiyor benim oğlum bakgamdan dolayı kusuyorfu o şekilde atıyordu birde ben burnunu yıkayıp sırtına taputman yapıyordum yani elimi kürek yapıp aşağıdan yukarıya vuruyordum sonrada babyvac aspiratör ile kalanları çekiyordum havalarını verdik antibiyotik aldı antibiyotikle düzeldi zaten hırıltısı sadece düzeldikten sonra geç gitti ama gidiyor yani kalıcı olmuyor doktorun dediklerine dikkat et canım genel durumu düzelecek merak etmeantibiyotik kuullanıyorsa pişik olabilir onu takip edebilirsin bide
Evet bende böyle düşünüyorum aslında çokta mıtluydum taki bu gömülü pipi olayı çıkana kadar yapışmaya müsait her açtığımda çekiyorum şuan yukarı ama canım sıkıldı birazsağol kuzum bu arada
Hiç duymadım öyle birşey ama dr normal dediyse birkaç gün daha kontrol et bakalımKızlar bebeğim resmenin kakası resmen sümük. Mukus falan değil bildiğin yeşil sümük mıçıyo çocuk. Doktoruna foto attım sorun yok diyo. Acaba burnundaki ve genzindeki akıntıyı böyle mi atıyo düz mantık düşünüyorum
Bizimki de öyle Dr normal diyorKızlar bebeğim resmenin kakası resmen sümük. Mukus falan değil bildiğin yeşil sümük mıçıyo çocuk. Doktoruna foto attım sorun yok diyo. Acaba burnundaki ve genzindeki akıntıyı böyle mi atıyo düz mantık düşünüyorum
Gün içinde bebeğinizi nasıl oyalıyorsunuz? Kucak seven bir bebeğim var ve bu beni inanılmaz zorluyor. Dönencesine bakarak beşikte ve anakucağında oturarak sallanan oyuncaklarla da en fazla yarım saat oyalanabilir, tabii keyfi yerindeyse. Hiçbir şey yapamıyorum kendim ve ev için. Bel ağrısı boyun ağrısı da cabası. Ayağımda sallayarak uyutuyorum, ayağımdan aldığım zaman ve yastığı çektiğim zaman da uyanıyor çoğunlukla. Ayakta sallayan anneler yerine mi koyuyorsunuz nasıl uyutup kaçabilirim? Dakikalarca ayağımda uyuyor öyle, tuvalete bile gidemiyorum
Ana kucağında, mutfak masasının üzerinde ben biberon yıkarken, yemek yaparken beni izliyor sıkılınca mama sandalyesine alıyorum elinde hep çıngırak, diş kaşıyıcı falan oluyor bir süre sonra yoruluyor odasına, salona geçiyoruz yatıyor oyun halısında ya da yere battaniye falan açıyorum onun üzerinde oyalanıyor biraz kucak gezerek biraz oturarak oyalama çalışıyorumbugün ben işe başladım 3-4 saat bıraktım bebeğimi ilk defa kızlarçok zordu. Babası baktı bir de, bakıcıya nasıl emanet edeceğim bakalım göreceğiz bayramdan sonra
Ay hiç bilmiyorum bunları kız annesiyimOlduk ama çok zor geçti bizim ya birde gömülü pipi olayı çıktı başımıza
Geçmiş olsun canım benim tez zamanda gitsin bu hastalıklarKızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyorçok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan
Ön iki alt dişi damağının yan tarafında beyaz iz yapmışDişler ne alemde kızlar? Kuzey'in altta biri çıktı dün göründü ucuBugün bi baktım üst yan kesici diş çıkmış aynı görünüyor hiç bakmıyordum onlara daha var diye Sıralı gitmeyecek galiba oğlum bütün zamanlamalara karşı benim canım ne zaman isterse diyor
Atlatirsiniz canim. Bizde hastanede yattik ciktik yakin bir donem ama bizim kanimizda bakteri ve beslenme sifirdi. 6 saat araliklarla hava aldik 1 hafta ve burun temizleme.yaptik cok sukur gectiKızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyorçok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan
Kan ilaci kullaniyorsan rengi normal. Bizimde hep sumuk gibi kan olmadigi surece sorun yapmiyorlar canimKızlar bebeğim resmenin kakası resmen sümük. Mukus falan değil bildiğin yeşil sümük mıçıyo çocuk. Doktoruna foto attım sorun yok diyo. Acaba burnundaki ve genzindeki akıntıyı böyle mi atıyo düz mantık düşünüyorum