2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Oyy kıyamam Eceye inşallah diğer besinler normal geçer canım
Ama maşallah iyi toplamış Ece Deniz 4.ay kontrolde 6 kg 63 cmdi bakalım 5.ayda çok kilo almaz gibi 7 kg olmaz heralde
Maşallah Deniz de kocaman olmuş canım benim ya görmüştüm fotosunu köpüşle olması lazım yanlış hatırlamıyorsam araları nasıl
Canım biz 4 saatte bir mamayla besleniyoruz 150-160 cc kadar içiyor. Tam 5 aylık olduktan sonra başladık doktor patates,havuç, kabak, muz, elma, yoğurt,kefir (ev yapımı olmak şartıyla) gibi şeylerle başlayabileceğimizi söyledi. Buharda haşlayıp çatalla eziyorum ve max 2 çay kaşığı veriyorum sebzeleri, meyveleri de cam rendeden geçirip suyunu süzüp vereceğim

Çok geçmiş olsun oğlumda sünnet olduğunda ilk gün çok ağlamıştı büyük ihtimalle ağrısı var şurup falan verin dedi mi doktor biz vermiştik

Hadi hayirlisi olsun canim. Allah damatligini da gostersin.simdi iyi mi biraz daha ?

Geçmiş olsun Aslanıma. Allah damatlığını da göstersin. Böyle okudukça stres basıyor beni bu sünnet işinde Baharda yaptıracağız muhtemelen .

Kızlar hepinize teşekkür ederiz calpole rağmen ilk gün çok ağladı özellikle ilk idrarda ve idrarı geldiği zaman ağladı 2-3 kez şuan daha iyiyiz biraz şişme mevcut doktor kasık bölgesi çok yağlı gömülme olabilir dedi bir tek o kafama takıldı bu yönden tecrbesi olanlar var mı? Birde Aslan çok hareketli dönmek istiyor sanki daha erken bile yaptırsam iyi olcakmış bacaklarını tutunca sinirleniyor

Gomulme konusunds Papatyamaviss tecrubeli diye hatirliyorum

Öyle mi Papatyamaviss canım bilgilendirir misin neden oldu me yaptın
Nedeni yok doktorun dedıgı gıbı kuzum kaşık bolgesı cok yağlı olduğu için gömülme yaşadık benı dr uyarmadı ona rağmen ben kendımce cıkarttım hep ama yapısıklık oldu ve ıkıncıye sünnet olmak zorunda kaldı , her alt açmasında bas parmaklarınla bastırıyorsun kafasını komple dısarı çıkarana kadar görüyorsun krem verdıyse doktor onu da kullan yürümeye çıktıktan sonra boyları uzadıkça gıdıyor o gömülme bır yaş sonrası genelde

Oo maşallah sünnet mi oldunuz? Bu dönme, oturma, yürüme konularında her bebeğin hazır oluşu farklı olabilir bence erken değil

Kabarma kızarıklık falan oldu mu kuzum üzüldüm ya bu zamana kadar hiç fark ettiğin birşey oldu mu

Bu mesajı cumartesi alıntılamıştım şimdi siteye girdim öyle söyleyeyim
Uyku sorunları hala çözemedik gün içinde mızmızlanmalar cabası ooy oy
yaa umarım çıkmaz alerjisi kuzum geçmişler olsun

Geçmiş olsun, bu kan testleri her zaman doğru olmuyor diye duydum ama doktorunuz da bilgilendirir. Bize yapılmadı bu yaşta henüz belli olmaz diye. Çok geçmiş olsun inşallah alerji değildir, çok zor

Kabarma kızarıklık falan oldu mu kuzum üzüldüm ya bu zamana kadar hiç fark ettiğin birşey oldu mu
Kabarma, kızarıklık falan olmadı canım. 3.5 aydan beri sadece mama ile gidiyoruz ondan önce de sağımla az az süt alıyordu ve hiç böyle bir şey olmamıştı. Hatta burada bazı kızlar kakada mukustan falan bahsediyordu ben de bakıyordum var mı diye yoktu
Sağol canım inşallah çıkmaz ama geriye çok bir şey kalmıyor
Geçmiş olsun, bu kan testleri her zaman doğru olmuyor diye duydum ama doktorunuz da bilgilendirir. Bize yapılmadı bu yaşta henüz belli olmaz diye. Çok geçmiş olsun inşallah alerji değildir, çok zor
Sağol canım benim evet çok zor hazırlamış olduğu bir listeyi gösterdi süt ve yumurta alerjisi çıkarsa şunlardan uzak durun diyeceğim katı bir diyet uygulanacak dedi

Gün içinde bebeğinizi nasıl oyalıyorsunuz? Kucak seven bir bebeğim var ve bu beni inanılmaz zorluyor. Dönencesine bakarak beşikte ve anakucağında oturarak sallanan oyuncaklarla da en fazla yarım saat oyalanabilir, tabii keyfi yerindeyse. Hiçbir şey yapamıyorum kendim ve ev için. Bel ağrısı boyun ağrısı da cabası. Ayağımda sallayarak uyutuyorum, ayağımdan aldığım zaman ve yastığı çektiğim zaman da uyanıyor çoğunlukla. Ayakta sallayan anneler yerine mi koyuyorsunuz nasıl uyutup kaçabilirim? Dakikalarca ayağımda uyuyor öyle, tuvalete bile gidemiyorum

Eskıden oturma odasında dururduk dedıgın gıbı saatlerce ayakta dururdu artık sadece yatak odasında sallıyorum oldugu gıbı yastıkla bırakıyorum sağ ve sol kısmına ayağım varmıs gıbı hissetsin dıye yorganı yada battanıye sıkıştırıyorum yastığı çekmiyorum yanı çekersen uyanır tabı ve piş piş yanında acık bırakıyorum ılk başlarda ıkı dk sonra uyanıyordu sonra yarım saat 50 dk fln boyle uyumaya başladı eğer cok uykusu varsa ve tekrar uyanıyorsa hemen yıne sallıyorum ve uyuduğunda yıne bırakıyorum ayakta tutmayı sırf wcye bile gidemiyorum sebebi ile bıraktım ıster uyusun ıster uyansın ayağımda kalmayacağını anlasın dedım işte idare ediyoruz

Oyun halısı var mı? Ben onun üzerinde çok oyalıyorum. Sesli oyuncaklardan çok hoşlanıyor eline ses çıkaran şeyler veriyorum. Geçen gün şişenin içine nohut koydum.( böyle yaptığım zamanlarda gözetimimde oluyor ne olur ne olmaz tehlikeli)
Bir de aynayı çok seviyor. Aynanın karşısına koyuyorum kendi bi süre eğleniyor.
Bir de anakucağını nereye gidersem oraya götürüyorum. Banyo yaparken alıyorum karşıma ben banyo yapıyorum o beni izliyor hatta arada su atıyorum üstüne, hep ama hep konuşuyorum.
Ayağımda unutmadığım için o konuda bi yorum yapamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…