2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Gün içinde bebeğinizi nasıl oyalıyorsunuz? Kucak seven bir bebeğim var ve bu beni inanılmaz zorluyor. Dönencesine bakarak beşikte ve anakucağında oturarak sallanan oyuncaklarla da en fazla yarım saat oyalanabilir, tabii keyfi yerindeyse. Hiçbir şey yapamıyorum kendim ve ev için. Bel ağrısı boyun ağrısı da cabası. Ayağımda sallayarak uyutuyorum, ayağımdan aldığım zaman ve yastığı çektiğim zaman da uyanıyor çoğunlukla. Ayakta sallayan anneler yerine mi koyuyorsunuz nasıl uyutup kaçabilirim? Dakikalarca ayağımda uyuyor öyle, tuvalete bile gidemiyorum
Eskıden oturma odasında dururduk dedıgın gıbı saatlerce ayakta dururdu artık sadece yatak odasında sallıyorum oldugu gıbı yastıkla bırakıyorum sağ ve sol kısmına ayağım varmıs gıbı hissetsin dıye yorganı yada battanıye sıkıştırıyorum yastığı çekmiyorum yanı çekersen uyanır tabı 😂 ve piş piş yanında acık bırakıyorum ılk başlarda ıkı dk sonra uyanıyordu sonra yarım saat 50 dk fln boyle uyumaya başladı eğer cok uykusu varsa ve tekrar uyanıyorsa hemen yıne sallıyorum ve uyuduğunda yıne bırakıyorum ayakta tutmayı sırf wcye bile gidemiyorum sebebi ile bıraktım ıster uyusun ıster uyansın ayağımda kalmayacağını anlasın dedım işte idare ediyoruz
Ya ben emzirerek uyutuyorum ama çok benzer bi şey yapıyorum emzirirken aramıza amigurumi bi oyuncak vardı onu koyuyorum ayırırken ona sarıltıyorum, sağı soluna da yastık koyuyorum ki sıkışmış hissetsin. Önceden boşlukla bi sorunu yoktu, kollarını açar yatardı şimdi bi şeylere dokunmak istiyor uyurken etrafı yokluyor. Suratına kamera koyup sürekli izliyorum uyanır gibiyse tekrar emzirip kalkıyorum 🥲 Bi de mutfakta o mama sandalyesindeyse müzik eşliğinde yemek falan yapabiliyorum. Artık matında da oynamıyor yüzüstü dönüp dönüp bağırıyor, aşırı çığlık atıyor, başım çok ağrıyor ya sizinkiler de bu kadar bağırıyor mu 🫠

Gün içinde bebeğinizi nasıl oyalıyorsunuz? Kucak seven bir bebeğim var ve bu beni inanılmaz zorluyor. Dönencesine bakarak beşikte ve anakucağında oturarak sallanan oyuncaklarla da en fazla yarım saat oyalanabilir, tabii keyfi yerindeyse. Hiçbir şey yapamıyorum kendim ve ev için. Bel ağrısı boyun ağrısı da cabası. Ayağımda sallayarak uyutuyorum, ayağımdan aldığım zaman ve yastığı çektiğim zaman da uyanıyor çoğunlukla. Ayakta sallayan anneler yerine mi koyuyorsunuz nasıl uyutup kaçabilirim? Dakikalarca ayağımda uyuyor öyle, tuvalete bile gidemiyorum
Çoğunlukla kucaklayız bizde.. belim kopmuş durumda.. ana kucağında oyuncaklar ile oyaliyorum bu neşeli kitap mi ne💛 fisher price on..çek çek teknenin kureklerini diye diye uyuyorum artık hep dilimde😅😅

Benimki de çok çabuk sıkılıyo hele öğleden sonra 3e doğru evde zor tutuyrum direk sokağa kaçıyoruz bi 15-20 dk dolanıyo etrafı izliyo sonra uyuyo bu rutin oldu gerçekten 3 gibi asla durmuyo montunu giydirdiğim anda susuyo🤣 3e kadar sürekli bi oyalama halindeyim oyun halısı, oyuncaklar, camdan bakna, kitap okuma, anakucağında iş yaparken beni izliyo. Öyle böyle derken akşam oluyo

Kızlar, bebeler için güneş kremi araştıran var mı? Ne alacaksınız? Fiyatlar ucmadan alayım diyorum.. geçen sene hamileyken kendime siveno kullanmıştım bembeyaz yaptı yüzümü ve emilmiyor.. sizin arastirdiginjz yada tavsiye edeceğiniz ne var?

Eskıden oturma odasında dururduk dedıgın gıbı saatlerce ayakta dururdu artık sadece yatak odasında sallıyorum oldugu gıbı yastıkla bırakıyorum sağ ve sol kısmına ayağım varmıs gıbı hissetsin dıye yorganı yada battanıye sıkıştırıyorum yastığı çekmiyorum yanı çekersen uyanır tabı 😂 ve piş piş yanında acık bırakıyorum ılk başlarda ıkı dk sonra uyanıyordu sonra yarım saat 50 dk fln boyle uyumaya başladı eğer cok uykusu varsa ve tekrar uyanıyorsa hemen yıne sallıyorum ve uyuduğunda yıne bırakıyorum ayakta tutmayı sırf wcye bile gidemiyorum sebebi ile bıraktım ıster uyusun ıster uyansın ayağımda kalmayacağını anlasın dedım işte idare ediyoruz
Yastıkla uyuması sorun olur diye çekmeye çalışıyordum ama son zamanlarda ben de dokunmuyorum yastıkla ne kadar uyursa uyuyor, uyanırken oturmaya çalışıyo kafasını kaldırıyor sıpa çok komik bir hal alıyo 😂 dediğin gibi deneyeceğim bakalım canım, kitliyor yoksa tüm gün
Oyun halısı var mı? Ben onun üzerinde çok oyalıyorum. Sesli oyuncaklardan çok hoşlanıyor eline ses çıkaran şeyler veriyorum. Geçen gün şişenin içine nohut koydum.( böyle yaptığım zamanlarda gözetimimde oluyor ne olur ne olmaz tehlikeli)
Bir de aynayı çok seviyor. Aynanın karşısına koyuyorum kendi bi süre eğleniyor.😂
Bir de anakucağını nereye gidersem oraya götürüyorum. Banyo yaparken alıyorum karşıma ben banyo yapıyorum o beni izliyor hatta arada su atıyorum üstüne, hep ama hep konuşuyorum.
Ayağımda unutmadığım için o konuda bi yorum yapamayacağım.
Oyun matı var kocaman, ona yatırıp üzerine oyuncaklarını astığım bir ahşap askılık var onu koyuyorum o şekilde oyalanabiliyor ama çok çabuk sıkılıyor her şeyden. Anakucağını ben de aynen banyoya bile götürüyorum başka türlü çok zor. Aynanın karşısına ana kucağıyla mı koyuyorsun?
Ya ben emzirerek uyutuyorum ama çok benzer bi şey yapıyorum emzirirken aramıza amigurumi bi oyuncak vardı onu koyuyorum ayırırken ona sarıltıyorum, sağı soluna da yastık koyuyorum ki sıkışmış hissetsin. Önceden boşlukla bi sorunu yoktu, kollarını açar yatardı şimdi bi şeylere dokunmak istiyor uyurken etrafı yokluyor. Suratına kamera koyup sürekli izliyorum uyanır gibiyse tekrar emzirip kalkıyorum 🥲 Bi de mutfakta o mama sandalyesindeyse müzik eşliğinde yemek falan yapabiliyorum. Artık matında da oynamıyor yüzüstü dönüp dönüp bağırıyor, aşırı çığlık atıyor, başım çok ağrıyor ya sizinkiler de bu kadar bağırıyor mu 🫠
Oturmaya başladı mı mama sandalyesine 🤩 Efe de çok bağırıyor çığlık çığlığa hepsi aynı bunların 😅
Çoğunlukla kucaklayız bizde.. belim kopmuş durumda.. ana kucağında oyuncaklar ile oyaliyorum bu neşeli kitap mi ne💛 fisher price on..çek çek teknenin kureklerini diye diye uyuyorum artık hep dilimde😅😅
Fisher price ayı ve piyano var şarkıları ezberledim artık pırıl pırıl yıldızcık, şirin mirin örümcek, sen de mutluysan alkışla, ellerimizi yıkarız yıkarız 😂 böyle uzar gider beynimde dönüyor sürekli
Benimki de çok çabuk sıkılıyo hele öğleden sonra 3e doğru evde zor tutuyrum direk sokağa kaçıyoruz bi 15-20 dk dolanıyo etrafı izliyo sonra uyuyo bu rutin oldu gerçekten 3 gibi asla durmuyo montunu giydirdiğim anda susuyo🤣 3e kadar sürekli bi oyalama halindeyim oyun halısı, oyuncaklar, camdan bakna, kitap okuma, anakucağında iş yaparken beni izliyo. Öyle böyle derken akşam oluyo
Gerçekten sokaklar parklar tam bir kaçış oluyo ya, direkt uyuyor arabasında temiz havada miss 👌🏻

Oyun matı var kocaman, ona yatırıp üzerine oyuncaklarını astığım bir ahşap askılık var onu koyuyorum o şekilde oyalanabiliyor ama çok çabuk sıkılıyor her şeyden. Anakucağını ben de aynen banyoya bile götürüyorum başka türlü çok zor. Aynanın karşısına ana kucağıyla mı koyuyorsun?
Evet ana kucağı ile koyuyorum ama aynayı çok sevdiği için tummy timeda da kullanıyorum
Tabi tummy time 5 dk sadece😂

Evet çok 😂 dönme muhabbetınden sonra bende halıya bırakamıyorum artık banyo oturanını oyun halısının ortasına koyuyorum öyle oynuyor yada oturağı mutfak tezgahına koyuyorum vs örümcek alıcam ya gezsin peşimde 😂

Nedeni yok doktorun dedıgı gıbı kuzum kaşık bolgesı cok yağlı olduğu için gömülme yaşadık benı dr uyarmadı ona rağmen ben kendımce cıkarttım hep ama yapısıklık oldu ve ıkıncıye sünnet olmak zorunda kaldı , her alt açmasında bas parmaklarınla bastırıyorsun kafasını komple dısarı çıkarana kadar görüyorsun krem verdıyse doktor onu da kullan yürümeye çıktıktan sonra boyları uzadıkça gıdıyor o gömülme bır yaş sonrası genelde
Off bir daha sünnet olsun istemiyorum ya zor geçti bizim🤦🏻‍♀️ ne zamandı 2. Ye sünnet olduğunda yapısıklık olur diye korkuyorum ya bende krem önermedi şuan

Off bir daha sünnet olsun istemiyorum ya zor geçti bizim🤦🏻‍♀️ ne zamandı 2. Ye sünnet olduğunda yapısıklık olur diye korkuyorum ya bende krem önermedi şuan
Şöyleki çok nadir görülen bir vaka dediler bize sünnet yapam doktor hastanede ilkkez böyle bi durumla karşılaşıyorum dedi gömülü pipi kilolu bebeklerde olması çok doğal ve normal bir süreç , o zaman annemlerdeydim ben her alt açmamda bastırıyordum ama orda annemde altını cok acıyordu muhtemelen atladık bır ıkı bez de bastırma durumunu yada tam çıkartamadı annem gece den sabaha kalktık çıkmıyordu bastırınca hani sadece delik kısmı ve basının cok azı gozukuyordu cok uğraştık çıkmadı hastanede iki farklı doktor denedi çıkmadı sonra fakülteye sevk edildik orda da cerrahlar amelıyattan önce makas vs kullanarak açmayı denedıler ama bu süreçte zaten bır hafta oyle kalmıştı cocuk doktor doktor gezerken ertesı sabah tekrar sünnet oldu , sonrasında da direk sargı çıktığı gibi gömüldümü evet anında ama bakımına cok dıkkat ettim bır ıkı sık kontrolü oldu bır bucuk yaş cıvarı gömülme bitti diyebilirim , yani güzelce yıka her bezde mutlaka çıkar ilk bir iki ay atlatınca daha bişey olmaz Allah’ın izniyle , bizim iki sünnet arasında bir ay var tam

Şöyleki çok nadir görülen bir vaka dediler bize sünnet yapam doktor hastanede ilkkez böyle bi durumla karşılaşıyorum dedi gömülü pipi kilolu bebeklerde olması çok doğal ve normal bir süreç , o zaman annemlerdeydim ben her alt açmamda bastırıyordum ama orda annemde altını cok acıyordu muhtemelen atladık bır ıkı bez de bastırma durumunu yada tam çıkartamadı annem gece den sabaha kalktık çıkmıyordu bastırınca hani sadece delik kısmı ve basının cok azı gozukuyordu cok uğraştık çıkmadı hastanede iki farklı doktor denedi çıkmadı sonra fakülteye sevk edildik orda da cerrahlar amelıyattan önce makas vs kullanarak açmayı denedıler ama bu süreçte zaten bır hafta oyle kalmıştı cocuk doktor doktor gezerken ertesı sabah tekrar sünnet oldu , sonrasında da direk sargı çıktığı gibi gömüldümü evet anında ama bakımına cok dıkkat ettim bır ıkı sık kontrolü oldu bır bucuk yaş cıvarı gömülme bitti diyebilirim , yani güzelce yıka her bezde mutlaka çıkar ilk bir iki ay atlatınca daha bişey olmaz Allah’ın izniyle , bizim iki sünnet arasında bir ay var tam
Anladım canım süreci anlattığın için sağol 2. Sünnetiniz zor geçti mi peki

Anladım canım süreci anlattığın için sağol 2. Sünnetiniz zor geçti mi peki
Sünnet şöyle zor geçti benim için zor oldu psıkolojık olarak cok yıprandım , ilki 20 dk da lokal ile oldu bır saat bıle kalmadık hastanede eve döndük ve cabuk ıyılestı ben ağlamadım bile gayet mutlu eve döndük
İkincisi genel anestezi oldu yaklaşık 3 bucuk 4 saat kadar içerde kaldı 2 gece 3 günde hastanede yattık pipi yine aynı sekılde hızlı ıyılestı sorun olmadı
Ama insanların bana sana el kadar çocuğu sünnet ettırme dedık senın yuzunden oldu ımaları
Cocugu bıle bıle sankı bu duruma ben sokmusum gibi konuşmaları
Basından sonuna kadar tüm o acılarını çocuğumun canlı canlı pipisini makasla açmaya çalışırlarken o acıyı çekerken ben yanındaydım babası bıle duramadı oda da kaçtı gıttı ben kollarından tuttum cok ağladım cok fazla ağladım yani kendımı de suçladım psıkolojık olarak zordu benim için
Yoksa her ıkısıde aynı sekılde hızla ıyılestı bı sıkıntı yasamadık
Ki oğlum cok küçük olmasına ve hatırlamamasına rağmen pipisini asla ellettirmez banyodan banyoya zor temızlerim 🥹

Ya bu ay hesabını hamileyken de karıştırıyordum, şimdi de öyle. Biz tam 22 haftalık olduk. Uygulamaya göre 4 ay 25 günlük, hesabıma göre 5.5 aylık (22/4). Siz nasıl hesaplıyorsunuz?

Ya bu ay hesabını hamileyken de karıştırıyordum, şimdi de öyle. Biz tam 22 haftalık olduk. Uygulamaya göre 4 ay 25 günlük, hesabıma göre 5.5 aylık (22/4). Siz nasıl hesaplıyorsunuz?
5.5 aylık değil aslında. Çünkü bir ay 4 hafta değil. Ben hafta saymıyorum artık. 20 ekim doğumlu. 4 ay bir haftalık😃

Kızlar kızım bronşit oldu 1 haftadır hastalıkla uğraşıyoruz hastaneye yatırmadılar ama antibiyotik öksürük şurubu 2 çeşit hava kullanıyoruz ona rağmen hırıltısı ve tıkanıklığı geçmiyor 😞çok zor zamanlardan geçiyoruz bana moral verin ne olur atlatır mıyız bunu ya sanki kızım eridi gitti çok üzülüyorum varmıydı bizim gibi bu denli hasta olan 🥲🥲🥲

Arkadaşlar hormonlar hala kendine gelmeyen var mı? 4 ay oldu doğum yapalı hala bir anda sıcak basıyor su içinde kalıyorum ki normalde üşüyen biriyimdir ben kansızlık var ama özledim üşüdüğüm günleri :) hiç bir sebep yokken bir anda ter basıyor ve çocukta sicaklamıştır diye hemen onunda üstünü açıyorum

X