2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Aynen ya.. bizim açık mutfak yanından kalkıp mutfağa gidiyorum 1 dk sonra çığlıklar ağlamalar 🥲🥲🥲

Bu arada Ada ana kucağında iken sağ eli ile hep kendine vuruyor, elinde oyuncak varsa yine ayni şekilde.. eller ayaklar kıpır kıpır ama hep sağ eli ile bacağına vurması dikkatimi çekti, sizlerde var mı böyle birsey yada dikkat ettiniz mi ?
Benimki saç çekmeyi öğrendi 2 tel saçı var onu çekiyo sonra ağlıyo🤣 onu bırakıyo düşman gibi kulağına yapışıyo ağlıyo kurtarmaya gidiyorum bu sefer benim saçıma yapışıyo🤣 burnunu babyvacla temizliyorum süpürgeye bi vurdu süpürgem kırıldı🤣 dyson fiyatlarını görünce bi inme geldi ama evlat işte napıcan😃😃

Benimki saç çekmeyi öğrendi 2 tel saçı var onu çekiyo sonra ağlıyo🤣 onu bırakıyo düşman gibi kulağına yapışıyo ağlıyo kurtarmaya gidiyorum bu sefer benim saçıma yapışıyo🤣 burnunu babyvacla temizliyorum süpürgeye bi vurdu süpürgem kırıldı🤣 dyson fiyatlarını görünce bi inme geldi ama evlat işte napıcan😃😃
🫣🫣 zavallı dyson.. geçen gördüm inanamadım fiyatlarına..

Bizimki de benim saçları yoluyor ya zaten döküldü iyice kel kaldım altlari da bizim sipa yoluyor.. hatta geçen yutmuş saçımı kustugu zaman gördüm şok oldum 😟

Kızlar neredeyse beş altı gün oldu çocuk hala çok cıvık gürültülü kaka yapıyor doktora sordum günde on kere yaparsa ishal deriz yapacak bir şey yok diyor illa on mu olması lazım hastaneye acile de götürmek istemiyorum başka bir hastalık kapar geliriz diye. Fosur fosur kaka yapıyor sesler öyle ama azıcık geliyor kaka genelde sıvı. Onun keyfi yerinde ateş kusma bir hastalığı yok ama ben rahatsızım ve üzülüyorum onun için zaten zor zor emiyor biberon asla almıyor hani sıvı vereyim desem öneriniz var mı bunu durduracak. Bestlak kullanmaya başlamıştım onu bıraktım belki ondandır diye
Kızım da doğduğundan beri gürültülü cıvık yapıyo hatta böyle mıçarken yüzüme bakıyo zoorttt attırıyo🤣 bi yandan da iyi oluyo hemen bitirmesini bekleyip açıyorum kaka yaptı mı diye düşünüp koklamıyorum😃 sıvı besleniyolae tabiiki cıvık olcak canım

🫣🫣 zavallı dyson.. geçen gördüm inanamadım fiyatlarına..

Bizimki de benim saçları yoluyor ya zaten döküldü iyice kel kaldım altlari da bizim sipa yoluyor.. hatta geçen yutmuş saçımı kustugu zaman gördüm şok oldum 😟
Benimki asılıyo sonra elinde kalan saçlara bakıp inceliyo vicdansız🤣

Buna bak canım. Blend etme sadece çatalla ezerek ver.
Zeytinyağının asiti çok düşük polifenol oranı ise yüksek olmalı. Test sonuçlarını paylaşan markalardan tercih edebilirsin💕

Teşekkür ederim canım 🌸
Ben spontane bir şekilde mayaladığım yoğurtla başlamış oldum 😅 az az verdim 3 gün, alerji vs olmadı. Bir de pirinçli kaşık mamasından veriyorum yatmadan 2 gündür, bayılarak yiyor 🥹 Sebzelere geçmedim henüz, tam 5 aylık olunca geçeceğim ve az pütürlü damağıyla ezebileceği kıvamda veririm sanırım. Evdeki zeytinyağından koyarım birkaç damla içine.
Biz tam 5 aylık olduk yine de erken mi diye düşünmüyor değilim kakasında kan vardı bugün doktoruna attık resmi 🙁
Canım ben patatesi çatalla ezdim komilinin bebek zeytinyağı vardı onu aldım. Çatalla pütürlü kalırsa da çay bardağının altıyla iyice ezebilirsin. Elma ve armutu da cam rendede ezip suyunu süzdüm verdim. Sırada kabak ve havuç var,bir de ev yoğurdu

Kaşıkla yemeye alışsın diye veriliyor galiba.
Ben de çatalla ezdim canım. Biz kabakla başladık ilk önce dün 3. Gün bitti bugün de kendi mayaladığım yoğurttan verdim biraz ilk günümüz kakada mukuslu kan var ☹️ inanılmaz kötüyüm ya
Kuzum bizim doktor sa aile hekiminin verdiğini kullanmak istemezsen bestirpn ya da ocean mictofer kullanabilirsiniz dedi ben şimdilik aile hekiminin verdiğini veriyorum karar veremedim hangisini alacağımı.Bestironya da ferrum hausmann leke yapıyor mu acaba?

Nerelerdesin bayadır yoksun canım maşallah Ece'cim büyümüş ek gıdaya bile başlamış🧿Kilosu boyu nasıl Ece de Deniz gibi minik doğan bebelerimizden☺️

Bana doktorumuz kg başına 2 damla dedi.

Kuzum bizim doktor da kg başına 2 damla dedi.Peki bestiron leke felan yapıyor mu bilgin var mı?
Ece tadımlara geçti canım kıyafetle 6900 küsürler yani 6830 gram civarı dedi doktoru 63 cm ama çocuğumu parmak kadarken 63 ölçmüşlerdi başka bir yerde 61 ölçüyorlar 😂 Deniz nasıl?
Biz de Alper beyle devam ediyoruz. Çok şükür iyiyiz tabi alerjimiz hala devam ediyor bende diyete devam ediyorum. Ek gıda tadımlarına başlattı bugün. Bu 1 ay tadım yapın dedi 🥰 siz de durumlar nasıl başladınız mı siz de ?
Biz de başladık canım. Duru'nun alerji kakası nasıldı?
Biz kabakla başladık 3 gün kabak verdim bugün de yoğurdun ilk günüydü ama kakasında mukuslu kan var. Alerjiden şüphe ediyorum ama internette polip, enfeksiyon, makat çatlağı gibi şeyler de yazıyor ☹️

Teşekkür ederim canım 🌸

Biz tam 5 aylık olduk yine de erken mi diye düşünmüyor değilim kakasında kan vardı bugün doktoruna attık resmi 🙁

Ben de çatalla ezdim canım. Biz kabakla başladık ilk önce dün 3. Gün bitti bugün de kendi mayaladığım yoğurttan verdim biraz ilk günümüz kakada mukuslu kan var ☹️ inanılmaz kötüyüm ya

Ece tadımlara geçti canım kıyafetle 6900 küsürler yani 6830 gram civarı dedi doktoru 63 cm ama çocuğumu parmak kadarken 63 ölçmüşlerdi başka bir yerde 61 ölçüyorlar 😂 Deniz nasıl?

Biz kabakla başladık 3 gün kabak verdim bugün de yoğurdun ilk günüydü ama kakasında mukuslu kan var. Alerjiden şüphe ediyorum ama internette polip, enfeksiyon, makat çatlağı gibi şeyler de yazıyor ☹️
Hadi ya tüh , doktoru ile görüş istersen. Ben daha yoğurt denemedim

Hadi ya tüh , doktoru ile görüş istersen. Ben daha yoğurt denemedim
Görüştüm canım kabağın besin alerjisi yaptığını söyledi. İçindeki besin maddelerini sindiremediği için böyle bir tepki vermiş şuan içinde bulunduğumuz süreçte normal böyle şeyler olabilir dedi kabağı keseceğiz bir süre dedi (sanırım sonra bir daha denemek isteyecek).
Kabakta dikkatli olun kızlar demek ki bazı bebeklere ağır gelebiliyor 🙁
Canım kullandığın zeytinyağının fotosunu atar mısın hep losyon çıkıyor 😂

Görüştüm canım kabağın besin alerjisi yaptığını söyledi. İçindeki besin maddelerini sindiremediği için böyle bir tepki vermiş şuan içinde bulunduğumuz süreçte normal böyle şeyler olabilir dedi kabağı keseceğiz bir süre dedi (sanırım sonra bir daha denemek isteyecek).
Kabakta dikkatli olun kızlar demek ki bazı bebeklere ağır gelebiliyor 🙁
Canım kullandığın zeytinyağının fotosunu atar mısın hep losyon çıkıyor 😂
Bende bugün kabak verdim takip edelim bakıyım. Komili değil kristal imiş bu zeytinyağı

Eklentiler

• IMG_20240225_202341.jpg
    IMG_20240225_202341.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 37
Teşekkür ederim canım 🌸

Dr ne dedi canım? Umarım besin alerjisi çıkmaz 🙏🏻

Çok geçmiş olsun canım.. 😟😟 bal kabagi vericek musun? Erken mi yoksa.. aldım ben buzluğa attım
Sağol canım yok kuzum vermeyeceğim bu tabloda ☹️
Dr ne dedi canım? Umarım besin alerjisi çıkmaz 🙏🏻
Besin alerjisi dedi canım maalesef. Fotoğraf atmıştık daha sonra aradık yarın kontrole götüreceğiz ☹️ umarım sadece kabakla sınırlı kalır bu durum

Teşekkür ederim canım 🌸

Oyy kıyamam Eceye inşallah diğer besinler normal geçer canım🙏🏻
Ama maşallah iyi toplamış Ece 🧿Deniz 4.ay kontrolde 6 kg 63 cmdi bakalım 5.ayda çok kilo almaz gibi 7 kg olmaz heralde 🥹

Kızım da doğduğundan beri gürültülü cıvık yapıyo hatta böyle mıçarken yüzüme bakıyo zoorttt attırıyo🤣 bi yandan da iyi oluyo hemen bitirmesini bekleyip açıyorum kaka yaptı mı diye düşünüp koklamıyorum😃 sıvı besleniyolae tabiiki cıvık olcak canım
Benimki de hep cıvık yapıyor ama bu aralar cıvık değil yarısı su oluyor bez emiyor.biraz kaka oluyor bezde öncekiler gibi değil yani :) Anne olmak delilik resmen ya günlerdir çocuğun pokunu düşünüyorum 😃😃

Kizlar merhaba ek gidaya baslayan varmi biz 5 aylik olucaz nasipse martin 2sinde.
ek gidaya baslayanlar ne veriyorsunuz,ne kadar veriyorsunuz
Ne kadar mama veriyorsunuz saat araliklari ne kadar.beni bilgilendiriseniz sevinirim🙂
Oglum 9 yasina girdi unuttum herseyi nasil yapiyorduk nekadar veriyoduk

Kizlar merhaba ek gidaya baslayan varmi biz 5 aylik olucaz nasipse martin 2sinde.
ek gidaya baslayanlar ne veriyorsunuz,ne kadar veriyorsunuz
Ne kadar mama veriyorsunuz saat araliklari ne kadar.beni bilgilendiriseniz sevinirim🙂
Oglum 9 yasina girdi unuttum herseyi nasil yapiyorduk nekadar veriyoduk
Merhaba benim kızım 4 ay 3 haftalık sadece mamayla besleniyor biz tadımlara başladık şuana kadar kabak havuç armut elma ve muz verdim 3 gü in kuralıyla
Sebzeleri buharda haşladım ve çatalla iyice ezdim içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum ve 2 çay kaşığı bazen 3 çay kaşığı kadar verdim
Meyveleri de cam rendede rendeledim hem suyundan hem tanesinden yedirdim aynı şekilde
Anne sütü almadığımız için doktor bu ay 150 cc mama 4 saat arayla vermemi söyledi o şekilde devam ediyoruz 🥰🙏

Merhaba benim kızım 4 ay 3 haftalık sadece mamayla besleniyor biz tadımlara başladık şuana kadar kabak havuç armut elma ve muz verdim 3 gü in kuralıyla
Sebzeleri buharda haşladım ve çatalla iyice ezdim içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum ve 2 çay kaşığı bazen 3 çay kaşığı kadar verdim
Meyveleri de cam rendede rendeledim hem suyundan hem tanesinden yedirdim aynı şekilde
Anne sütü almadığımız için doktor bu ay 150 cc mama 4 saat arayla vermemi söyledi o şekilde devam ediyoruz 🥰🙏
Bizde mama ile besleniyoruz.cok tesekkur ederim

Benimki de hep cıvık yapıyor ama bu aralar cıvık değil yarısı su oluyor bez emiyor.biraz kaka oluyor bezde öncekiler gibi değil yani :) Anne olmak delilik resmen ya günlerdir çocuğun pokunu düşünüyorum 😃😃
Nası oldu devam etti mi su olayı

X