2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Herkese çok teşekkür ediyorum yanlız değilmişim herşeyi kafaya takmaktan hasta olucağım yoksa azıcık salmam lazım bu arada kızlar ben en son bir yaş kontrolüne gittim birdaha kontrole şu tarihte gel demedi kan testi falan birdaha ne zaman veriliyor birde balık yağı kullanan arkadaşlar öneriniz varmı

Ben calışmıyorum evdeyim. Deli gibi kitaplar aldım hep de elimde. Ama ya kapatıyor, ya da hemen sayfalarını ceviriyor kapatıyor. Bir sekilde her gun elimizde ama okuma 0. Isırmaya, yırtmaya, sayfa çevirmeye uğraşıyor benimki de… instadan görüp etkinlik için toplar falan aldım ben de. Yok renk ayırmaymış, yok kutudan atmaymış falan. Hikaye. Normal top gibi bir iki yuvarlıyor. O kadar. Yüzüne bakmıyor… kuleler gördüm aldım. Hep gördüğüm bebekler kendileri diziyordu. Ben diziyorum. Hanımefendi yıkarsa bir yıkıyor. O da birkaç defa. Sonrasında gene kule öylece ortada dizili. O totosunu dönüp gidiyor… o kulelerin içine toplar atmayı denedim. Öyle oynatayım diye. Hiç bana mısın demedi. Kutuları sadece kemirmek için kullanıyor kule falan hikaye… kego yapanlar gördüm. Onu da aldım. Gösterdim ettim falan. O da yok yani. Diş kaşıyıcı olarak kullanıyor gerisi gene yok..bantlarla çorap etkinliği gördüm. Onu da denedim. Bandı söktü attı ve yoluna devam etti. Yok eşleştiriyormuş, çorapları söküyormuş falan. Yok yani yapmıyor… ben baya denedim de yaptırayım diye. Ama yok yani. Bence kücükler ve anlamıyorlar… puzzle gördüm gene instada yapıyordu bebekler falan. Denedim onu da. Aldı ısırdı attı. Diş kaşıyıcı olarak kullanıyoruz onu da… buz dolabı magnetleri gördüm onlarla oynuyorlardı falan. Onun da yüzüne bakmadı… sırf ağlamasın diye mutfakta önüne kaplar falan koyuyorum bazen. Valla onlarla daha cok ilgileniyor. Önüne koyduğum oyuncaklardansa , mutfak poşetlerini alıp karıştırmayı daha cok deviyor. Etkinlik diye görüp yapmaya calıştığım hiçbir seyde bir şey yapmazken, misal posette bulduğu muzların kabuklarını soyuyor. Etkinliklerle kazansın diye beklediğimiz becerileri bence onlar doğal hayat akışında kendi kendilerine ediniyorlar zaten… çok şey denedim, deniyorum ama bence hiçbiri kendi kendine keşfettiği şeyler kadar etkili değil. Öğrenecekse gene öğreniyor. Yapacaksa gene yapıyor. Yapmayacaksa gene yapmıyor. Bebeğin yapısı. Bebeğin ilgi alanı. Bebeğin kapasitesi. Bence tamamen bununla alakalı…bir etkinliği yapan bebeler etkinlik olmasa dahi evde başka seylerden kendi kendilerine bir uğraş bulup bir etkinlik haline getiriyorlar zaten. İlgisi varsa o olmasa da başka bir seyi yapıyor yani. İlgisi yoksa da ben gibi deneseniz de totosunu çevirip gidiyorlar… biraz yürüme konusu gibi bakmak lazım bence. Yürüyecekse o bebiş evde yürüsün diye ekstra bir sey almadan da, çok üstünde durmadan da o bebek yürüyor ama yürümeyecekse henüz sen neler neler denersen dene, ne kadar aman alıştırma yaptırayım, aman şunu yapayım dersen de hazır değilse yürümüyor… bu etkinliklere de öyle bakıyorum ben. Öyle görüyorum yani. Her biri kendi zamanını bekliyor ve farklı zamanlarda farklı beceriler kazanacaklar. Hepsi kendi zamanını bekliyor... O yüzden hiçkimse kendini suçlamasın. Zamanı geldiğinde hepsi her şeyi öğrenecek. Kendisi için doğru zaman geldiğinde…

Sosyal medyam yok kafam raad ben 🤣

En sevdiği şeyleri söyliyeyim; bilimum poşet, su damacanası, yürüme arkadaşı olarak kullandığı tabure, bruno burun çekme şeysi, benim kitaplarım, tencere, kablolar, pamuk poşetinden pamukları çıkartmak, katlanacak çamaşırları dağıtmak, kendi kirli sepeti, kendi bebek çantasını boşaltmak, buzdolabı, bulaşık makinası kapağını kapatmak vs. Bul tak oyuncağını bana yaptırıyor 🤷🏼‍♀️
Bendede sosyal medya yok ne kadar eksik kaldığımdan haberim yok böylece 😅
Bebeğinizin ne kadar oyuncağı var
Birkaç kitap almıştık bizde resimli bir iki de arabası var birde dandik legoları vardı kendi evimdeyken aylarca bunlarla oynadı ama tek tek verdim eline haftada birikide lego çıkarıp oynatıp hemen kaldırdım lego yu çok sevdi takıp çıkardı biz de arada kitap okuyup yazı yazıyorduk hesap bilmem ne ordan yazı yazmayı gördü anneme gelince çok oyuncak olmadığı için kalem kağıt defter veriyorum bir iki arabası var gene başka oyıncak yok sadece bunlarla idare ediyor sürekli kitap okuyor çiziyor bizim okumamızı istiyor etkinlik vs çok seviyor acaba diyorum oyıncağı olmadığı için mecbur mu kaldı çocuk 😂

Bendede sosyal medya yok ne kadar eksik kaldığımdan haberim yok böylece 😅
Bebeğinizin ne kadar oyuncağı var
Birkaç kitap almıştık bizde resimli bir iki de arabası var birde dandik legoları vardı kendi evimdeyken aylarca bunlarla oynadı ama tek tek verdim eline haftada birikide lego çıkarıp oynatıp hemen kaldırdım lego yu çok sevdi takıp çıkardı biz de arada kitap okuyup yazı yazıyorduk hesap bilmem ne ordan yazı yazmayı gördü anneme gelince çok oyuncak olmadığı için kalem kağıt defter veriyorum bir iki arabası var gene başka oyıncak yok sadece bunlarla idare ediyor sürekli kitap okuyor çiziyor bizim okumamızı istiyor etkinlik vs çok seviyor acaba diyorum oyıncağı olmadığı için mecbur mu kaldı çocuk 😂
Oyuncakla oynamıyor zaten. Sesli düğmeli şeyleri seviyor sadece. Onlardan da bıktı. Kap kacak tencere tava en güzeli

En sevdiği şeyleri söyliyeyim; bilimum poşet, su damacanası, yürüme arkadaşı olarak kullandığı tabure, bruno burun çekme şeysi, benim kitaplarım, tencere, kablolar, pamuk poşetinden pamukları çıkartmak, katlanacak çamaşırları dağıtmak, kendi kirli sepeti, kendi bebek çantasını boşaltmak, buzdolabı, bulaşık makinası kapağını kapatmak vs. Bul tak oyuncağını bana yaptırıyor 🤷🏼‍♀️
Ay vallahi öyle. Yok şu etkinlik, bu oyuncak falan yalan harbiden ya. Ev doldu şimdiden oyuncakla. Ver elime 5-6 cuval cok rahat doldururum şu etkinlik bu etkinlik diye aldım durdum hep. Ama uygulama, oynama 0 yani. Saydıklarınla oynuyor benimki de… bence almayanlar, almayın kalsın. Valla boşa gidiyor

Sosyal medyam yok kafam raad ben 🤣
Ay en guzelii 😄

Back