- 25 Aralık 2021
- 2.954
- 4.136
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #82.221
Benim kızım arabayı çok severdi bindiği an uyurdu uyumasa bile etrafı izlerdi oyuncaklarıyla oynardı o yüzden 1-2 yaş arası 6 saat rahat yolculuk yapmışlığımız var. Ama şuan oğlum mesela mümkün değil 3 saatlik mesafede bile oto koltuğunda durmuyor çıldırıyor max durma süresi 1 saat.Ben size bir şey soracağım. Özellikle bebekle uzun yol yapanlar cevaplarsa çok sevinirim. Eylul ayına tatil rezervasyonu yapmayı düşünüyoruz. Lakin neyle gideceğimiz konusunda kararsızım. Kendi arabamızla gitsek 12-13 saatlik yol. Çocuk o kadar yolda durur mu, bilmiyorum. Normalde arabaya bindiği gibi uyur. Ama o kadar uzun yolu kestiremiyorum. Aksam 9 da, onun da uyku saatinde yola çıksak diyorum. Sabaha kadar uyuyor o zaten. Ama yol uzun ya, kalkar mı, huysuzluk yapar mı ? Ucakla gidelim desem hem kendi aracınla gitmeye göre 2 kat daha maliyetli olacak. Hem de gittiğim yerde araç kiralamam gerekecek. Ama 1.5 saatte de varış… ne dersiniz hangisi daha doğru olur ?
Benimki seviyor doğum günü için 4 saat yol gittik. Ben uyumusum. Bebek uyanık. Eşim araba kullanmış. Gıkı çıkmamış cocuğun. Ama 12 saatte sıkılıp huysuzlanır mı acaba ? Duran cocuk da olsa huysuzlanma ihtimali var mıdır acaba uzun yolda o korkutuyor beniBenim kızım arabayı çok severdi bindiği an uyurdu uyumasa bile etrafı izlerdi oyuncaklarıyla oynardı o yüzden 1-2 yaş arası 6 saat rahat yolculuk yapmışlığımız var. Ama şuan oğlum mesela mümkün değil 3 saatlik mesafede bile oto koltuğunda durmuyor çıldırıyor max durma süresi 1 saat.
Eğer bebeğin seviyorsa arabayı arabayla gitmek mantıklı en fazla mola verir bi ferahlatır devam edersiniz.
Yorulunca bir miktar huysuzlanabilir ama yönetilmeyecek gibi değildir emin ol. Çünkü ben oğlumla 5-6 saat bile gidebiliyorum huysuzlanıyor kucağıma alıyorum uyutuyorum falan geçiyor bir şekilde. Sizde akşam çıkarsanız dediğin gibi çok daha kolay olur. Biraz kucakta biraz molada geçer gider.Benimki seviyor doğum günü için 4 saat yol gittik. Ben uyumusum. Bebek uyanık. Eşim araba kullanmış. Gıkı çıkmamış cocuğun. Ama 12 saatte sıkılıp huysuzlanır mı acaba ? Duran cocuk da olsa huysuzlanma ihtimali var mıdır acaba uzun yolda o korkutuyor beni
benim kızım istanbul’dan tarsus’a kadar uyumamıştı, uyusun diye gece çıkmıştık da.Benimki seviyor doğum günü için 4 saat yol gittik. Ben uyumusum. Bebek uyanık. Eşim araba kullanmış. Gıkı çıkmamış cocuğun. Ama 12 saatte sıkılıp huysuzlanır mı acaba ? Duran cocuk da olsa huysuzlanma ihtimali var mıdır acaba uzun yolda o korkutuyor beni
Yorulunca bir miktar huysuzlanabilir ama yönetilmeyecek gibi değildir emin ol. Çünkü ben oğlumla 5-6 saat bile gidebiliyorum huysuzlanıyor kucağıma alıyorum uyutuyorum falan geçiyor bir şekilde. Sizde akşam çıkarsanız dediğin gibi çok daha kolay olur. Biraz kucakta biraz molada geçer gider.
Uçak yolculuğu bana çok daha zor geliyor bavullar uçak gecikmeleri kulak basınçları o sıkışık alanda kısa paslaşmalar falan çok daha yoruluyorum. Hele bide gittiğiniz yerde araba ihtiyacı varsa bence araba yolculuğunu daha az hasarla atlatırsınız:)
Ay evet bagajı var. Kaka problemi de var. Hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Basınç beni bile etkiliyor 3 gun kulaklarım duymuyor peşine. Ağlayarak gidiyorum basınçtan onu unutmuşum bile… araba gene daha mantıklı gibi görünüyor. Teşekkür ederiimA
benim kızım istanbul’dan tarsus’a kadar uyumamıştı, uyusun diye gece çıkmıştık da.
Ama ben yine de uçakta huysuzlansa daha kötü diye düşünüyorum. Bi de kaka yaparsa diye stres yapıyorum. İnsanları rahatsız eder bağırıp falan. Oğlumla daha rahat geçiyor şükür.
Ben istiyorum yaş 40 daha vaktim yok gibi. Bi de bu zor oldu tüp bebek ve 2. Deneme yani kendiliğinden hemen olmaz gibi geliyor zaten. Hayırlısı artıkİnşallah isteyeb herkese versin Allah en uygun zamanda tabibiz zamanlamada biraz sıkıntı yaşadık
Siz hemen istiyormusunuz
Ahahaha ben de aynısını söylüyorum. Memelerim komşunun memesi gibi benden çok uzaktaSüreci hiç bilmiyorum ama gerçekten hiç memnun değilim memelerimden, bambaşka birine ait gibiler
Çok güzel olmuş canım ellerine sağlıkİyi akşamlaar nasıl olmuş aylardır denemelerimin sonucund a ancak bu çıktı yeğenimin odasına
Biz araba yolculuğu yapıyoruz 2-3 ayda bir en geç yolumuz 12 saat sürüyor daha fazla sürüyor hatta bu mola verilmemiş vs haliBen size bir şey soracağım. Özellikle bebekle uzun yol yapanlar cevaplarsa çok sevinirim. Eylul ayına tatil rezervasyonu yapmayı düşünüyoruz. Lakin neyle gideceğimiz konusunda kararsızım. Kendi arabamızla gitsek 12-13 saatlik yol. Çocuk o kadar yolda durur mu, bilmiyorum. Normalde arabaya bindiği gibi uyur. Ama o kadar uzun yolu kestiremiyorum. Aksam 9 da, onun da uyku saatinde yola çıksak diyorum. Sabaha kadar uyuyor o zaten. Ama yol uzun ya, kalkar mı, huysuzluk yapar mı ? Ucakla gidelim desem hem kendi aracınla gitmeye göre 2 kat daha maliyetli olacak. Hem de gittiğim yerde araç kiralamam gerekecek. Ama 1.5 saatte de varış… ne dersiniz hangisi daha doğru olur ?
İkisini de yaptım ikisinin de kendine göre handikapları var. Araba yolculuğunda çok uzun gelirse orta bir yerde konaklama yapıp da devam edebilirsiniz. Biz arabayla 4 aylık, 8 aylık zamanlarında gittik şimdi nasıl olur bilemiyorum. Uçakta da kalkarken ve inerken emzirince basınç sorunu yaşamıyorsun. Emzirmiyorsan da biberon ya da emzik verirsin. Uçak çok maliyetli olacaksa bir de araba kiralanacak diyorsun geze geze giderdim benBen size bir şey soracağım. Özellikle bebekle uzun yol yapanlar cevaplarsa çok sevinirim. Eylul ayına tatil rezervasyonu yapmayı düşünüyoruz. Lakin neyle gideceğimiz konusunda kararsızım. Kendi arabamızla gitsek 12-13 saatlik yol. Çocuk o kadar yolda durur mu, bilmiyorum. Normalde arabaya bindiği gibi uyur. Ama o kadar uzun yolu kestiremiyorum. Aksam 9 da, onun da uyku saatinde yola çıksak diyorum. Sabaha kadar uyuyor o zaten. Ama yol uzun ya, kalkar mı, huysuzluk yapar mı ? Ucakla gidelim desem hem kendi aracınla gitmeye göre 2 kat daha maliyetli olacak. Hem de gittiğim yerde araç kiralamam gerekecek. Ama 1.5 saatte de varış… ne dersiniz hangisi daha doğru olur ?
Biz uçakla giderken hiç sorun olmadı kucağımda bakındı uyudu. Dönüşte ortamız boştu mis gibi yatırdım uyuttum bebemi ama arkadaki adam ve çocuğu o kadar gürültü yaptılarki 3.5 saatlik yolculukta helak oldu bebem. Arka koltuktaki çocuğun da suçu yok babası azdırdı çocuğu oyun oynayacak diye çok gürültü yaptılar.Bende ikizlerle uçağa bindim altı aylık ve on aylıkken iki kez zor oldu huysuzlandılar inerken ve kalkarken mama verdim basınçtan değilde kalabalık rahatsız etti benim memleketim 20 saat 1500 km uzaklıkta araçla bebeksiz bile konaklamamıza rağmen bi kez gittim bidaha okadar uzun yolu zorda kalmadıkça gitmem zaten bebeklerle hiç gidemem
Canım benim oğlum 7 aylıktan beri poposunda pişik görmediğim kızarıksız tek bir günü yok. Doktora söylüyorum normal diyor bende yumurtadan şüpheleniyorum ama kesmiyorum bi süre kestim aslında ama anlayamıyorum hep kızaırk her an. Bi arkadaşım weleda markasının pişik kremini önerdi. Bu arada denemediğim hiçbir krem yok. Ara ara sivilceleniyor o dönem travazol kullanıyoruz o geçiyor ama kızarık devam. Weleda yı da 3 gündür sürüyorum gerçekten etkili gibi geldi ama tamamen geçirdi diyemem. Gün içimde kızarıklık yoktu mesela bugün ama nerdeyse her bez değişiminde sürdüm ama yarın olur muhtemelen biz pişikle yaşamaya alıştıkPişik için hamazinc önermiştiniz çok iyi geldi ama kullanmayı bırakınca geri pişik oluyor 3.haftamız nerdeyse hiç geçmedi bi türlü bezinde değişiklik yapmadım yediği bişey yapıyor olabilir mi ya
Ebet en son daha önce vermediğin bişiler olabilir… biraz gün içinde 1 hafta boyunca altını 30 dk günde 2-3 defa acık tutmaya çalış canım, mesela hafif bir kumaş pamuklu bir şey bağla hava alsın…Pişik için hamazinc önermiştiniz çok iyi geldi ama kullanmayı bırakınca geri pişik oluyor 3.haftamız nerdeyse hiç geçmedi bi türlü bezinde değişiklik yapmadım yediği bişey yapıyor olabilir mi ya
Penaten pişik kremi denesene canimCanım benim oğlum 7 aylıktan beri poposunda pişik görmediğim kızarıksız tek bir günü yok. Doktora söylüyorum normal diyor bende yumurtadan şüpheleniyorum ama kesmiyorum bi süre kestim aslında ama anlayamıyorum hep kızaırk her an. Bi arkadaşım weleda markasının pişik kremini önerdi. Bu arada denemediğim hiçbir krem yok. Ara ara sivilceleniyor o dönem travazol kullanıyoruz o geçiyor ama kızarık devam. Weleda yı da 3 gündür sürüyorum gerçekten etkili gibi geldi ama tamamen geçirdi diyemem. Gün içimde kızarıklık yoktu mesela bugün ama nerdeyse her bez değişiminde sürdüm ama yarın olur muhtemelen biz pişikle yaşamaya alıştık
Hahahaha valla dolgu botoks cilt bakımı sonrası insan kendini yenilenmis hissediyorBekarken dahil hep tek çoçuk taraftarı olan ben 36 yaşında kocamın katakullisine gelip iki embriyo transferi olup ikiz doğuran kendini 46 yaşında gibi hisseden benşu sıra estetiğe sardım yüzüm çöktü sanki kendimi botoks araştırırken buluyorum
Daha 25 yasindaysan ikeride belki istersin bebeğinin bebekligini özleyinceAy ben bu kızda bile sezaryen olacağını kesinleşince tüpleri bağlayabilir miyiz hocam diye sormuştum25 yaşındasın daha saçmalama hayatta yapmam dedi doktorcağızım. Düşünün ne kadar istemediğimi