2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Ekleyememişim görseli 😂 şimdi ekledim canım.
anaaa biz bunun yakınından geçmiyoruz djdjdjd ya biraz da bizim evin düzeni etkili olabilir bu arada. sabah 7de ev gece gibi karanlık, bence çocuk da öyle algılıyor hâlâ gece lambası yanıyor çünkü. 7de üçüncü kez emmeye uyanıyor ve geri uyuyor tekrar, ben de uyuyorum sonra 10 gibi uyanıyoruz. ama bu tabloyu 10dan sonraya kaydırırsak dediğin gibi saatler tutuyor yaklaşık olarak. bizim gece uykusuna geçeli yarım saat oldu şu an mesela. akşam çay içti bizle birlikte fjfjfj

Ya biz bu ara çok hava değişimi olduk ben bursada oturuyorum kaynanamlar Balıkesir Edremitte oturuyorlar oraya gittik torunlarını görsünler diye sanırım orda köy havası üşüttü hava değişimi oldu gibi bide arabaya indi bindi felan derken Bi sıcak Bi soğuk ben ona yoruyorum
benim de aklıma gelen tek şey bebeği evde terletip üşütmüş olmak. çünkü babası sıcaklık konusunda çok pimpirikli. haberim bile olmadan kombiyi yükseltiyor ev cayır cayır yanıyor 🙄 iki gün önce bir baktım yattığı yerde terlemiş yavrum. belki de o zaman üşüttü, teri üstünde soğudu filan 😓 buhar verdim akşam ama bi değişiklik yok şu an. öksürüğü artıyor sanki

Kızlar ev içinde tek alt pijama giydiriyorsunuz değil mi? Bugun benim oğlumun kakası bayağı yeşildi tecrübeli bir arkadaşıma danıştım tek alt pijama ile üşür dedi pijama altından külotlu çorap tarzı bir şey giydir dedi siz nasıl giydiriyorsunuz ?
çok ince olmadığı sürece tek alt giydiriyorum ben. bazı takımları yazlık almışım düşünmeden, onların altına ince bi tayt giydirdiğim oluyordu

Kızlar yeşil kaka durumu yaşayan oldu mu ? Afedersiniz ama bayağı yeşil bir kaka yaptı bebeğim ilk defa sadece anne sütü ile besleniyor böyle durum yaşayan var mı acaba ?
canım bunun için şey okumuştum, ön sütü fazla alıp yağlı süt emmediğinde yeşil olabilirmiş. bizim 2-3 kez olmuştu önemli değildir diye düşündüm

Evet öyle oluyor ya, ben eskiden herşeyini çok düzenli giriyordum ama şimdi gün içinde hep bi hengame var, unutuyorum. Sadece saatlere baktım bizimki 1,5-2 saat uyanık kalıyor. Tablo genelde benzer, HappyKids forumunda görmüştüm koyayım buraya da. Uyutmayı hem emzirerek mi yapıyosun canım yoksa pışpışla filan mı?
benim bebe emerken pek uyumuyor, gece oluyor sadece memede uyuma olayı. gündüz emdikten sonra veya uykusu ne zaman geldiyse ayağıma koyuyorum pışpışlıyorum öyle uyuyor. alıştı galiba ayakta uyumaya

Kızlar ev içinde tek alt pijama giydiriyorsunuz değil mi? Bugun benim oğlumun kakası bayağı yeşildi tecrübeli bir arkadaşıma danıştım tek alt pijama ile üşür dedi pijama altından külotlu çorap tarzı bir şey giydir dedi siz nasıl giydiriyorsunuz ?
Ya bize de aşı için gittiğimizde sağlık ocağındaki hemşire öyle söyledi, böyle bacakları üşür dedi ama ben giyim konusunda ya çok rahatım ya da doğrusu bu bilmiyorum tek kat giydiriyordum hep. Yani zıbın+patikli alt veya patikli tulum. Dışarı çıkarken de üzerine yelek, içine de kısa kollu zıbın giydiriyodum ama bi bakıyorum millet sarmış sarmalamış çocukları, hemşire de öyle söyleyince dedim heralde ben hormonlardan yanıyorum, çocuk üşümesin diye evde de içine kısa kollu zıbın üstüne patikli tulum giydirmiştim bugün. Öf hangisi doğru ki?
Daha neler yahu evde niye üşüsün pijama ile 😂 zaten evler 21-22 derece en az. Pijama altı külotlu çorap beni bile daraldı şu an uyurken filan rahatsız olur çocuk ya. Ben gece kısa kollu veya askılı zıbın+patikli tulum giydiriyorum. Gündüz de aynı zıbın üstü uzun kollu zıbın+patikli tulum
Bana göre de evlerde üşümeleri imkansız 🤷🏼‍♀️ gece üstüne uyku tulumu da giydiriyor musun?
anaaa biz bunun yakınından geçmiyoruz djdjdjd ya biraz da bizim evin düzeni etkili olabilir bu arada. sabah 7de ev gece gibi karanlık, bence çocuk da öyle algılıyor hâlâ gece lambası yanıyor çünkü. 7de üçüncü kez emmeye uyanıyor ve geri uyuyor tekrar, ben de uyuyorum sonra 10 gibi uyanıyoruz. ama bu tabloyu 10dan sonraya kaydırırsak dediğin gibi saatler tutuyor yaklaşık olarak. bizim gece uykusuna geçeli yarım saat oldu şu an mesela. akşam çay içti bizle birlikte fjfjfj
Hahahaha afiyetler olsun 😂 Ya saatler birebir uymayabilir bence ama aralıklar uymalı diye düşünüyorum. Biz de de kalkış daha geç olabiliyor, yatışı da önceden 11 gibi yapıyorduk ama iki haftadır gece bi düzenimiz olamıyor, acaba yanlış mı yapıyoruz diye 8-9a çekelim dedik ama bu sefer de odanın içinde debeleniyoruz, bakalım 😬 bence her evin düzenine göre uyumlanıyor ya her bebek, illa uymak zorunda değil yani birebir saate.
Bizim de gündüz hemen hemen bu saatlerw yakın ama 10 10 buçuktan önce derin gece uykusuna asla geçmiyo ya erken uyuduysa bile uyanıyo
Evet bizim de bazen kayıyor ama yakın. İşte o gece uykusu bence bebek nasıl iyi uyuyorsa o saatte olmalı ya, illa erken olacak diye bişey yok bence
benim bebe emerken pek uyumuyor, gece oluyor sadece memede uyuma olayı. gündüz emdikten sonra veya uykusu ne zaman geldiyse ayağıma koyuyorum pışpışlıyorum öyle uyuyor. alıştı galiba ayakta uyumaya
Aaa çok iyi, yani sallama desteği memeye göre daha iyi diyorlar ilerideki uyku eğitimi için. En zor destek meme-uyku bağlantısıymış, o da bizde mevcut 😂

Geçmiş olsun hayırlı olsun gözünüz aydın bende dün ultrasona gittim çarpık ayak dediler acaba siz ne yaptınız bebeğiniz için ne gibi bir yol izlediniz
Merhaba cnm hiç üzülme korkulcak bişe değl haftalık alçılama yapılıyo sonda düzeliyor bizim prematüre likten dolayı çok uzadı ama normalde 1aylık her hafta değişen alçılar sonunda geçiyo bide tendon keşişi atıolar en son bize dua et hamilesin emme yutma refleksi de yok benm bebeğimin olsun dıe dua edermisin belki pazarteside ameliyat olcak tendon ameliyatı

Ya bize de aşı için gittiğimizde sağlık ocağındaki hemşire öyle söyledi, böyle bacakları üşür dedi ama ben giyim konusunda ya çok rahatım ya da doğrusu bu bilmiyorum tek kat giydiriyordum hep. Yani zıbın+patikli alt veya patikli tulum. Dışarı çıkarken de üzerine yelek, içine de kısa kollu zıbın giydiriyodum ama bi bakıyorum millet sarmış sarmalamış çocukları, hemşire de öyle söyleyince dedim heralde ben hormonlardan yanıyorum, çocuk üşümesin diye evde de içine kısa kollu zıbın üstüne patikli tulum giydirmiştim bugün. Öf hangisi doğru ki?

Bana göre de evlerde üşümeleri imkansız 🤷🏼‍♀️ gece üstüne uyku tulumu da giydiriyor musun?

Hahahaha afiyetler olsun 😂 Ya saatler birebir uymayabilir bence ama aralıklar uymalı diye düşünüyorum. Biz de de kalkış daha geç olabiliyor, yatışı da önceden 11 gibi yapıyorduk ama iki haftadır gece bi düzenimiz olamıyor, acaba yanlış mı yapıyoruz diye 8-9a çekelim dedik ama bu sefer de odanın içinde debeleniyoruz, bakalım 😬 bence her evin düzenine göre uyumlanıyor ya her bebek, illa uymak zorunda değil yani birebir saate.

Evet bizim de bazen kayıyor ama yakın. İşte o gece uykusu bence bebek nasıl iyi uyuyorsa o saatte olmalı ya, illa erken olacak diye bişey yok bence

Aaa çok iyi, yani sallama desteği memeye göre daha iyi diyorlar ilerideki uyku eğitimi için. En zor destek meme-uyku bağlantısıymış, o da bizde mevcut 😂
Yok biz beraber uyuduğumuz için müslinle belini örtüyorum tek başına uyusa uyku tulumu giydirirdim 1 tog. O sarıp sarmalama işi bana çok yanlış geliyor:/ fazla buluyorum

X