2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Ben kasaptan alıyorum örn 300-500 gr kuzu kıyma, porsiyonluk bölüp atıyorum buzluğa. Ordan biliyorum kaç gr. Hem de yemeklerde kolay oluyor. Sebzelerde de doğrarken fazla doğrayıp porsiyonlayıp atıyorum. İşten gelince kolayıma geliyor
Ayni sekilde yaptim. Kofte ve et seklinde bolum bolum tartmadim yalniz.

Kirmizimartenicka Kirmizimartenicka ben köfte kadar yuvarlak bölüp kaldırdım ama her seferinde onu bitirmiyor. Kimi gün hiç bir şey yemiyor. Kimi gün onu bitirip üstüne daha istiyor. Bi de bu mantıkla hiç mi kıymasız sade sebze yemiycek bu çocuk? Bence çok da şaapmamak lazım. ☺️

Kirmizimartenicka Kirmizimartenicka ben köfte kadar yuvarlak bölüp kaldırdım ama her seferinde onu bitirmiyor. Kimi gün hiç bir şey yemiyor. Kimi gün onu bitirip üstüne daha istiyor. Bi de bu mantıkla hiç mi kıymasız sade sebze yemiycek bu çocuk? Bence çok da şaapmamak lazım. ☺️
Bugün öğlen zeytinyağlı kereviz vardı, akşama da kıymalı tatlı patates yemeği. Kız salçalı etli yemek seviyor, içindeki kebapçı çıkıyor resmen. Konu da eşim bu kız et yiyor mu demesiyle aklıma takıldı. Nerdeyse haftada 5 gün etli bir öğünü var. Ama kocam bey anca fikir beyan etsin.

Bugün öğlen zeytinyağlı kereviz vardı, akşama da kıymalı tatlı patates yemeği. Kız salçalı etli yemek seviyor, içindeki kebapçı çıkıyor resmen. Konu da eşim bu kız et yiyor mu demesiyle aklıma takıldı. Nerdeyse haftada 5 gün etli bir öğünü var. Ama kocam bey anca fikir beyan etsin.
Ay evet kizim da tencere yemegi seviyor ins hep yer severler

Kıza yeni güncelleme: çok yorulduğunda, uykusu geldiğinde pavyonda tarla parası yemiş amcalar gibi sırtını oyun parkı duvarına dayıyor, ayakları uzatıp göbeğini izliyor 😂 foto çekemedim çekince koyucam
Ay benim oğlum da böyle hareketler yapıyor uykusu gelince ahahhaahha yerim yerimmmm 😍😍😍😍

Kızlar sizin bebeler günde kaç gr et yiyor? Ben günde bir öğünü sebze ağırlıklı, bir öğünü et ağırlıklı yapıyorum. Ortalama 25gr ete tekabül ediyor. Doğru mu yapıyorum?
Evet doğru, bizim doktorumuz da genelde öğlen ya da aksam avuç içi kadar yani bebeğin avuç içi kadar et balık vs ekleyin demişti ama her gün et olmuyor, haftada 2-4 kez et 1-2 kez balık veriyorum, diğer günler kemik sulu çorba :)

Hergün bi sorunla geliyorum offf doktorumuz normal demişti ama sünnet sonrası pipisi gömük oğlumun bir yaşında oldu düzelmedi kasık yağları çok demişti zayıflayınca düzelir demişlerdi aranızda böyle sorun duyan oldumu takmaya başladım bu durumu

Hergün bi sorunla geliyorum offf doktorumuz normal demişti ama sünnet sonrası pipisi gömük oğlumun bir yaşında oldu düzelmedi kasık yağları çok demişti zayıflayınca düzelir demişlerdi aranızda böyle sorun duyan oldumu takmaya başladım bu durumu
Pipisi gömük nasıl oluyor bilmiyorum ama benim oğlumunda penis kısmı içeri gömülüyo ben geriye sıyırıp temizliğini yapıyorum bahsettiğiniz böyle bir şeyse bu normal ama farklı bir şeyse bilmiyorum. Yani normal halinde orası düğme gibi duruyo derinin içinde penis kısmı :) arkadaşımın oğlundan biliyorum onunda sünnetten sonra öyleydi şimdi 6 yaşında oğlu gayet normalmiş ama ne zaman düzeldi bilmiyorum
Geçen annem diyor ki bu doktor çok kesmiş çocuğun pipisi kalmamış dedim zamanla büyür merak etme:)

Pipisi gömük nasıl oluyor bilmiyorum ama benim oğlumunda penis kısmı içeri gömülüyo ben geriye sıyırıp temizliğini yapıyorum bahsettiğiniz böyle bir şeyse bu normal ama farklı bir şeyse bilmiyorum. Yani normal halinde orası düğme gibi duruyo derinin içinde penis kısmı :) arkadaşımın oğlundan biliyorum onunda sünnetten sonra öyleydi şimdi 6 yaşında oğlu gayet normalmiş ama ne zaman düzeldi bilmiyorum
Geçen annem diyor ki bu doktor çok kesmiş çocuğun pipisi kalmamış dedim zamanla büyür merak etme:)
İşte aynen içine gömülü bahsettiğiniz gibi sünnet sonrası belirginleşti bende geriye bastırıp her alt değiştirmede siliyorum benimde annem kayınvalideme soruyor normal mi diye bizim sülalede tek oğlan oğlum benim erkek kardeşim amcamın halamın yok kuzenlerin çoçuklarıda kız annemde acaba normal mi diyince içime kurt düştü

Bebeğim yaklaşık 1 saat önce koltuktan düştü bebeyatmazlar var peluş oturak gibi birşey onun içindeydi mutfağa birşey almaya gittim yere düştü hemen aldım yüzünü yıkadım ağladı korktu canı yandı ama sonra sakinleşti mama vericektim sakinleşince mama verdim sonra kucağıma aldım dolaşırken birden fışkırarak kustu sadece alnında bir kızarıklık var buz kompresi yapıyorum keyfi yerinde ama kusması çok korkuttu beni ne yapmalıyım doktora gitmeli miyim beklemeli miyim
Bence gitsen iyi olur canım.

Hiç kıpırdamıyor ya gözünü açıp kapatıyor
Arada oluyordu son zamanlarda dişten diyordum ama bu sefer baya kötü sanırım iki gün oldu böyle gece gündüz
Geçmiş olsun canım.
Kızlar sizin bebeler günde kaç gr et yiyor? Ben günde bir öğünü sebze ağırlıklı, bir öğünü et ağırlıklı yapıyorum. Ortalama 25gr ete tekabül ediyor. Doğru mu yapıyorum?
ben hergün et vermiyorum o kadar dikkat etmelimiyiz? Haftada mutlaka balık, tavuk, et gibi yiyor bir kaç gün arayla.

Kızlar birkaç sorum var. Size hangisi uyarsa istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz ☺️
1- şu 1 yaş aşısı mevzusu. Karşıma bir sürü olumsuz yorum çıktı. Aslında yaptırma taraftarıydım ama içime kurtta düştü. Aranızda yaptırmayan var mı?
2- emziren annelerden adet olmayan var mı? Bu ay sanki tamda doğum yaptığım günün 1 sene sonrası WC de peçeteye hafif pembemsi gibi bir şey geldi. Ama yani çok dikkatli bakınca farkedilir. Sonrasında bir şey olmadı. Sadece azıcık adet gibi sancı oldu (o da psikolojik olabilir) siz de durumlar nasıl? Başlayanların nasıl başlamıştı?
3- benim kız da ısırma huyu var. Göbeğimi açıp var gücüyle ısırıyor. Bebişi böyle vahşi olan var mı?
4- bu sıralar bizde de uyku sorunu var. Uyanınca uykuya dalamıyor. İlla yanımda yatacak. Yatağında diken var sanki. Ama o deli ya yatıyor ben deli yatıyorum xl çift kişilik yatağa sığamıyoruz. Yatağına nasıl alıştırıyorsınuz?
5- sizi seviyorum 🥰🥰

Evet doğru, bizim doktorumuz da genelde öğlen ya da aksam avuç içi kadar yani bebeğin avuç içi kadar et balık vs ekleyin demişti ama her gün et olmuyor, haftada 2-4 kez et 1-2 kez balık veriyorum, diğer günler kemik sulu çorba :)
Bizimki hic et yemiyor 🥹

X