• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Cok üzüldüm ya, çok geçmiş olsun 🙏🏽 doktor ne dedi? Şimdi nasıl bebiş? 🌹🌹
Doktora gitmedik eczacıyla konuştuk telefondan o koydu gönderdi hava aşırı soğuk 2 saat yolculuk orda bekleme süresi gidecek yerde yok dışarda oluyoruz genelde sonra tekrar dönüş 2 saat bu havada daha kötü olsun istemiyorum hastaneye gitmiyorum kolay kolay 😐

Doktora gitmedik eczacıyla konuştuk telefondan o koydu gönderdi hava aşırı soğuk 2 saat yolculuk orda bekleme süresi gidecek yerde yok dışarda oluyoruz genelde sonra tekrar dönüş 2 saat bu havada daha kötü olsun istemiyorum hastaneye gitmiyorum kolay kolay 😐
😥😥😥 zor şartlar, anladım… daha kötü olmasın, doğru diyorsun… İnsallah yarına iyileşir 🙏🏽 bizi de haberdar et lütfen 🌹

Bebeğim yaklaşık 1 saat önce koltuktan düştü bebeyatmazlar var peluş oturak gibi birşey onun içindeydi mutfağa birşey almaya gittim yere düştü hemen aldım yüzünü yıkadım ağladı korktu canı yandı ama sonra sakinleşti mama vericektim sakinleşince mama verdim sonra kucağıma aldım dolaşırken birden fışkırarak kustu sadece alnında bir kızarıklık var buz kompresi yapıyorum keyfi yerinde ama kusması çok korkuttu beni ne yapmalıyım doktora gitmeli miyim beklemeli miyim
Merak ettim bayağı oldu yazalı ne yaptınız doktora gittiniz mi bebeğiniz nasıl?

Hiç kıpırdamıyor ya gözünü açıp kapatıyor
Arada oluyordu son zamanlarda dişten diyordum ama bu sefer baya kötü sanırım iki gün oldu böyle gece gündüz
Geçmiş olsun canım yani arayip sorabileceğin bi doktor da olsa olur ama şartlar zor diyorsan sen daha iyi bilirsin en yakın aile hekimliği de mi çok uzak gündüz en azından sizden sorumlu olan ebeye falan telefon da sorsan

Ya bu aşı sonrası bağırsaklar çokmu çalışıyor günde üç kez veya dört kez kaka yapıyorlar yada dişmi ya tüm sebep sonuç ilişkisi birbirine girmiş

Günaydın
Gece uyumadık zaten kv sağılsun erkenden aradı uyandırdı
Ya bu aşı sonrası bağırsaklar çokmu çalışıyor günde üç kez veya dört kez kaka yapıyorlar yada dişmi ya tüm sebep sonuç ilişkisi birbirine girmiş
Dişten ishal olmaz yazıyor nette ama bence oluyor aşıda yan etki yaptımı bilemiyorum
Bizim aşı kaldı sanırım sağlık ocağıyla bir görüşeyim dedim unuttum yollar kapandı
Üç dört aslında çokmu benim oğlumun rutin 4-5
Benim oğlan yine hasta olmuş ateşler içinde yanıyo:KK43:
Geçmiş olsun inşallah toparlar 🤲🏻
Bal limon nane veriyorum ben öksürüyorsa tereyağı pekmez ısıtıyorum göğsünü zeytin yağlıyorum yemeklerine zeytinyağı koyuyorum bolca okuduğum bir araştırmaya göre zeytinyağı ile beslenen bebeklerde antibiyotik kullanma süresi bir güne kadar düşüyormuş oyüzden bolca veriyorum

Günaydın
Gece uyumadık zaten kv sağılsun erkenden aradı uyandırdı

Dişten ishal olmaz yazıyor nette ama bence oluyor aşıda yan etki yaptımı bilemiyorum
Bizim aşı kaldı sanırım sağlık ocağıyla bir görüşeyim dedim unuttum yollar kapandı
Üç dört aslında çokmu benim oğlumun rutin 4-5

Geçmiş olsun inşallah toparlar 🤲🏻
Bal limon nane veriyorum ben öksürüyorsa tereyağı pekmez ısıtıyorum göğsünü zeytin yağlıyorum yemeklerine zeytinyağı koyuyorum bolca okuduğum bir araştırmaya göre zeytinyağı ile beslenen bebeklerde antibiyotik kullanma süresi bir güne kadar düşüyormuş oyüzden bolca veriyorum
Ah yese iştah da sıfırlandı mamayı bile içmiyor ağzı acıyor gibi sürekli dili dışarıda her şeyi deniyorum ama:( öksürüğü yok burnu akıyo öğlen randevu aldım doktora götürücem bakalım boğazı mı kötü. Benim oğlum zaten iştahlı bir çocuk değil birde hasta olunca ağzını tamamen kitliyor:(
Sizin öksürüğünüz nasıl oldu?

Bizde salı günü aşı oldu pazartesi kakası hafif yumuşamıştı salıdan beri günde 5-6 kere yapıyordu bugünde ateşlendi burnu akıyo 1 tanede diş çıktı. Pazarteside kakası sulu olduğu için aşıdan olmadığını düşünüyorum ama bilemiyorum bazı çocukların bağırsakları hassas olabiliyor.
Normal günlerde kakası hep serttir ve 1 kere yapar.

Ah yese iştah da sıfırlandı mamayı bile içmiyor ağzı acıyor gibi sürekli dili dışarıda her şeyi deniyorum ama:KK43: öksürüğü yok burnu akıyo öğlen randevu aldım doktora götürücem bakalım boğazı mı kötü. Benim oğlum zaten iştahlı bir çocuk değil birde hasta olunca ağzını tamamen kitliyor:KK43:
Sizin öksürüğünüz nasıl oldu?
Şuan aynı sesi falanda düzelmedi ama gece boyu burnu tıkalıydı sık sık buhar verip açabildik ona çok yardımcı oldu

Benim bebeğim hep 2-3 defa yapıyor çok nadir 1 kere günde 😅😅😅
Normalde iki kez bizimkilerde yapıyordu şimdi dört beş kez olunca günde on kez kaka değişince çok bunaldım 😂
Bizde salı günü aşı oldu pazartesi kakası hafif yumuşamıştı salıdan beri günde 5-6 kere yapıyordu bugünde ateşlendi burnu akıyo 1 tanede diş çıktı. Pazarteside kakası sulu olduğu için aşıdan olmadığını düşünüyorum ama bilemiyorum bazı çocukların bağırsakları hassas olabiliyor.
Normal günlerde kakası hep serttir ve 1 kere yapar.
Diştende şüpheleniyorum ama bilemedim ki ishal gibi değil cıvık sadece

Kızlar sizin bebeler günde kaç gr et yiyor? Ben günde bir öğünü sebze ağırlıklı, bir öğünü et ağırlıklı yapıyorum. Ortalama 25gr ete tekabül ediyor. Doğru mu yapıyorum?
Hic gr hesabı yapmadım ben ya. Bazen çok güzel yiyor, hasta olduğunda mesela hiç yemek yemedi neredeyse. Öğle yemeği et(kırmızı/beyaz), sebze ve karbonhidrat şeklinde bizim. Akşam yemeği bizim yediklerimizden kızıma uygun olanlardan

Bende tartmadim bi deyecegim gr olarak su ara zaten mamaya düştü yemeklerden pek yemiyor
Ben kasaptan alıyorum örn 300-500 gr kuzu kıyma, porsiyonluk bölüp atıyorum buzluğa. Ordan biliyorum kaç gr. Hem de yemeklerde kolay oluyor. Sebzelerde de doğrarken fazla doğrayıp porsiyonlayıp atıyorum. İşten gelince kolayıma geliyor

Back