2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Hanımlar bebişleriniz istediği bir şeyi işaret parmağıyla gösteriyor mu off bu annelik delilik gerçekten her şeyi kafaya takıyorum bebeğim 11 aylık sadece meme diyor normal mi işaret parmağını kullanmıyor daha
Alkıs, gel gel, byebye yapıyor. Oyuncak telefonu var ahızelı, onunla alo yapıyor, biz alo dersek hemen kulagına tutuyor, bıseyler anlatıyor.. Pablo(kedimiz) nerede dersem, donup ona bakıyor, ama elıyle gostermıyor henuz, 6 gun sonra benim kız da 11 aylık olacak, aklıma gelen seyler bunlar

Allah razı olsun kızlar valla siz böyle söyleyince içim rahatlıyor benim kızımda alkış bye bye yapıyor ama işte bu takıntılarım yakında bir psikologa gösterim kendimi artık 😅

Ben niye bu kadar kafama takıyorum bir bilsem sanırım sosyal medyadan çok etkileniyorum 😓
Arkadasiminda yazdığı gibi, herkesin zamanı farklı, ben hiç bir şeye takılmıyorum valla, sanki bizim ailelerimiz biz bebekken bunu niye yapmıyor, şunu niye yapmıyor mu diyordu… şimdi ki annelere ve bebeklere çok yük yüklediklerini düşünüyorum, gereksiz…

Alt acmayı kullanıyor musun hala, biz sökeli cok oldu 🤭
Ya aslinda o besik ilk 3 aydan sonra hic kullanilmadi. Naail gelisti durum ben de anlamadim ama suan kizim tek kisilik yatakta yerde uyuyor zaten iki uc kere de dustu yataktan. Yer yatagina gectik. Besik duruyor bos bos icine koyuyorum arada oynasin diye.

Kızlar, bu ara benim bebikonun ilk uykuları biraz uzadı ve ikinci uykuya yatmakta ciddi sıkıntı yaşıyor. Asla uyumak istemiyor. Uyku araları da uzadı, normal vaktinde uyutmak istediğimde kıyametler kopuyor. Gece uykuları da keza öyle, cidden çok zor uyutuyorum. Bugün neredeyse 11 aydır ilk defa 8'de uyandı ki kızım için çok geç bir saat. Bir buçuk gibi ancak uyutabildim. Atak falan mı acaba yoksa tek uykuya geçiş tarzında bir sey mi sizce? Çok erken değil mi öyleyse de?
Yaşları ilerledikçe daha az uykuya ihtiyaç duyuyorlar ve dönem dönem değişiyor düzenleri, galiba dış yüzünden… benim de bebeğim çok nadir gece 1 defa uyanırdı artık haftanın 3-4 günü en az 3-4 defa uyanıyor ve uyumuyor… 1 saate yakın uyutmaya çalışıyoruz… öğlen bazen 1-2 saat bazen hiç uyumuyor… çok değişik bu ara 🥹

Alkıs, gel gel, byebye yapıyor. Oyuncak telefonu var ahızelı, onunla alo yapıyor, biz alo dersek hemen kulagına tutuyor, bıseyler anlatıyor.. Pablo(kedimiz) nerede dersem, donup ona bakıyor, ama elıyle gostermıyor henuz, 6 gun sonra benim kız da 11 aylık olacak, aklıma gelen seyler bunlar
Oğlum bir yalına giriyor ayın birinde ve bunların hiçbirşni yapmıyor
El sallama olayı bile yok yalnışlıkla alkışı keşfetmişti 7 aylıkken sadece o var kız çocuğu ve erkek çocuğu farkı bu sanırım kız bebeklerin algılarının çoğunun en azından erkek bebeklerden açık olduğunu düşünüyorum eve gelenlerde hani bu bişey yapmıyormu diyor yok diyorum öylecene bakıyor 🫢

Ç
Oğlum bir yalına giriyor ayın birinde ve bunların hiçbirşni yapmıyor
El sallama olayı bile yok yalnışlıkla alkışı keşfetmişti 7 aylıkken sadece o var kız çocuğu ve erkek çocuğu farkı bu sanırım kız bebeklerin algılarının çoğunun en azından erkek bebeklerden açık olduğunu düşünüyorum eve gelenlerde hani bu bişey yapmıyormu diyor yok diyorum öylecene bakıyor 🫢
Benimki de öyle. Sadece alkış yapıyor. Yalnız olmadığını bil istedim 🥲

X