• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Ortopediden ziyade fizik tedaviye doktoru+uzmanina gitmenizi oneririm.Cok basit egzersizlerle cozuluyor.Muhtemelen ayaga kalkinca yani iki ayagina da esit agirlik vermeye baslayinca cozulur.Surekli bukulu tutmaktan kas kasiliyor dolayisiyla da kisaliyor.Cok hizli yanit alirsiniz egzersizle bu aylarda.Gecmis olsun
Ortopediye gitmeden fizik tedaviye gidiliyor mu o yönlendiriyor sanıyordum bi düşeyim bu konunun üstüne korkuyorum niye böyle diye bu akşam ciplak ayak bıraktım koltuğa tutundu kalktı iyice inceledim parmak ucunda ve dış kısmına basıyor solu sağı yine tabana arada basıyor arada parmak ucu.kendiliğinden düzelecek normal bi surecsede içim rahat eder hiç olmassa

6 aya giriyoruz artık
Kucağıma alamıyorum oğlumu ağrılarım çok fazla biriki iş yapsam zaten kıpırdayamaz oluyorumhamileliklerim berbat geçiyor ya 😢
Ah kıyamam. Çoğu bitmiş azı kalmış. Biraz daha dayan. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥹

Ortopediye gitmeden fizik tedaviye gidiliyor mu o yönlendiriyor sanıyordum bi düşeyim bu konunun üstüne korkuyorum niye böyle diye bu akşam ciplak ayak bıraktım koltuğa tutundu kalktı iyice inceledim parmak ucunda ve dış kısmına basıyor solu sağı yine tabana arada basıyor arada parmak ucu.kendiliğinden düzelecek normal bi surecsede içim rahat eder hiç olmassa
Evet,fizik tedavi doktoruna gideceksiniz hatta mumkunse pediatri uzmanligi olana gidin.Egzersizler icin doktor fizyoterapiste yonlendirecek.Parmak ustu yurume,yan basma,ayak bukme vs cok yaygin olan durumlar.Gidin gosterin aksi bir durum yoksa zaten soylerler diye dusunuyorum.

Bebeklerinize ne etkinlikler yaptiriyorsunuz bu aralar?
Ben bultakları kullanıyorum. Daha çok ben takıyorum gibii ama olsun. Merakla izliyor. O da alıp bi deniyor. Sonra bulamayıp ağzına götürüyor falan. Bir elliyoruz sadece diyebilirim 😄 kule diziyorum bir de küplerle. O da yıkıyor. Hoşuna gidiyor. Ha bir de kitaplar var malum. Genellikle diş kaşıyıcı olarak kullanıyoruz ama gene de deniyoruz 🥲

Aynısını doktor sordu. Kendi kendine yerlerde gezerek büyüyor dedim 😂 ya hiç bişey yapılmıyor ki. Gözünü burnunu göstereyim diyorum beni ısırıyor. Top atıyorum koşup gelip ayak parmağımı emmeye çalışıyor. Ne hali varsa görsün modundayım. Şu an petekle oynuyor, başka bişey yok çünkü evde 😂

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 63
Kızlar epeydir giremedim iki çocuk 1. Sınıf anneliği felaket haldeyim kafayı yemek üzereyim birine ödev okuma yazma diğerinin huysuzlukları bitik haldeyim.

Birde kızım komando gibi sürünüyor hala 10 aylık asla dizlerinde emeklemeyi tercih etmedi son bir iki haftadir tutunup kalkıyor ve hep parmak ucunda özellikle sol ayağı hiç basmıyor çocuk doktoruna gitmiştik parmak uçlarını kasılı tutuyor emeklemiyor diye sadece tahliller yapmıştı birde muayene ortopediye gidelim mi demiştik gerek yok demişti keşke gitseymişiz bu şekilde bi problem yaşayan var mı
İlk ayağa kalktıklarında parmak uçlarını kullandı benim ikiside zamanla düzeldi halen arada yapıyorlar ama normal mi bilmiyorum anneme göre her bebek ilk ayak ucuna basar

Genelde şarkı dinleyip dans ediyoruz😂 aram sam sama bayılıyor. Head shoulders knees and toes da ben yapıyorum o izleyip gülüyor. Şimdi al ver başladı ama trollüyor bizi, uzatıyor verecekken geri çekip gülüyor. Cırtlı kitaptan sökmeye bayılıyor, henüz takamıyor. Kitaplara bakıyoruz hayvanlar, taşıtlar. Araba sürmeye bayılıyor kızım😂 bir de evdeki oyun parkının altına yapboz mat sermiştim. Karoları çıkarıp kaçmaya çalışıyor yarı açık ceza evdinden. Gün içinde çalıştığımdan çok aktivite yapamıyorum vicdan azabı genelde 😢

Kitaplarini cok seviyor, inceleyip bizim anlatmamizi istiyor. Cırtlı kitabı çıkarıyor, takamiyor. Bizde çok hayvan var kedi köpek inek dana vs dışarıda onlara bakmayı, seslerini çıkarmayı çok seviyor. Bazen kuzenlerimin bebeleriyle bir araya gelip her biri kafasına göre takılıyor ama oyun grubu gibi güzel oluyor. Top seviyor, dolabın alt kısmına güvenli magnetleri koyduk onlarla oynamayı seviyor. Her şeyi ağzına götürüyor, atıyor vs. Ben öyle spesifik aktivite yapamıyorum, taktik maktik yok yani. Bam bam bam🙈 sesli kitaplarını oyuncaklarını da seviyor.

İlk ayağa kalktıklarında parmak uçlarını kullandı benim ikiside zamanla düzeldi halen arada yapıyorlar ama normal mi bilmiyorum anneme göre her bebek ilk ayak ucuna basar
Annemde öyle diyor daha basmayı bilmiyor düzelecek öğrendikçe diyor ama işte oğlumun videoları izleyince panikliyorum o hiç parmak ucu yürümemiş. Yürütec hiç kullanmadım o yaparmış diyorlar

Genelde şarkı dinleyip dans ediyoruz😂 aram sam sama bayılıyor. Head shoulders knees and toes da ben yapıyorum o izleyip gülüyor. Şimdi al ver başladı ama trollüyor bizi, uzatıyor verecekken geri çekip gülüyor. Cırtlı kitaptan sökmeye bayılıyor, henüz takamıyor. Kitaplara bakıyoruz hayvanlar, taşıtlar. Araba sürmeye bayılıyor kızım😂 bir de evdeki oyun parkının altına yapboz mat sermiştim. Karoları çıkarıp kaçmaya çalışıyor yarı açık ceza evdinden. Gün içinde çalıştığımdan çok aktivite yapamıyorum vicdan azabı genelde 😢
Ya boşver annen sana ne etkinlik yaptırıyordu? Büyümüş avukat olmuşsun. Yaptırsa ne olacaktın, astronot mu? 😂 zaten onlar bize ihtiyaç duyduklarında tepemize çıkıyorlar. Geri kalan vakitte kendini oyalamayı öğrensin bence. Bak benim kızım hiç oyalanamıyor. Sürekli şimdi ne yapayım diye soruyor.

1000083779.webp
benimki de perdeyi cekmekle mesgul 😃 Cietli kitaplari cok seviyor kitap okuyorum dramatize ederek dinliyor top oynamaya bayiliyor sarj alwtiyle oynuyor elinde oyalaniyor bayagi gunluk disari parklara cikariyorum. Sahile geciyoruz buyuk park var her yasa hitap eden. Guzel oluyor
Etkinlik olarak kucukken yaptiriyordum suan bu aylarda ne olur ki bilemedim. Ben sarki turku ilahi vs soyluyorum degisik degisik cocuk sarkilari tabii. Yuzume nakiyor hosuna gidiyor. Yollarda kedi gorunce izlemeyi seviyor durup izliyoruz vs vs

Eki Görüntüle 3503918 benimki de perdeyi cekmekle mesgul 😃 Cietli kitaplari cok seviyor kitap okuyorum dramatize ederek dinliyor top oynamaya bayiliyor sarj alwtiyle oynuyor elinde oyalaniyor bayagi gunluk disari parklara cikariyorum. Sahile geciyoruz buyuk park var her yasa hitap eden. Guzel oluyor
Etkinlik olarak kucukken yaptiriyordum suan bu aylarda ne olur ki bilemedim. Ben sarki turku ilahi vs soyluyorum degisik degisik cocuk sarkilari tabii. Yuzume nakiyor hosuna gidiyor. Yollarda kedi gorunce izlemeyi seviyor durup izliyoruz vs vs
Park beşiğin alt değiştirme aparatını kaldırıp dolabın üstüne koymuştum indirip bakmak istiyordum acaba alt kademede oğlumu alt değiştirme kısmında bir aylığına çok küçük oldukları zaman yenidoğanı yatırabilir miyim diye yer yatağında yatmaları mümkün değil buz kesiyor yerler sayende görmüş oldum😄

Ben akşamları babası ders çalışırken yanına oturup renkleri sayıları sayıyorum sürekli anlatıyorum ne oynadığımızı cırtcırtlı kitaplarla oynuyoruz yerini bulup takamıyor çıkarıyor
Birkaç ilahimiz var sürekli onları dinleyip hareketler yapıyoruz çok dikkatini çekiyor onada yaptırmaya çalışıyorum beceremiyor
En çok tekerlek çevirme etkinliğini seviyor😄akşama kadar tekerlek izleyebiliriz dışardakileri elliyoruz eli simsiyah oluyor evdede sürekli dönderiyor bebek arabasına bindirince sarkıp tekerlek izliyor tekerleğine bakmak istiyor sürekli yere oturup kız bebeği olan arkadaşlarım 😳böyle bakıyor

Ya boşver annen sana ne etkinlik yaptırıyordu? Büyümüş avukat olmuşsun. Yaptırsa ne olacaktın, astronot mu? 😂 zaten onlar bize ihtiyaç duyduklarında tepemize çıkıyorlar. Geri kalan vakitte kendini oyalamayı öğrensin bence. Bak benim kızım hiç oyalanamıyor. Sürekli şimdi ne yapayım diye soruyor.
😂 çok haklısın kuzum. Valla şimdilik kendini oyalayabiliyor ona duaciyim. Umarım böyle gider😅. En azından o orada oynarken biraz iş yapabiliyorum.
Park beşiğin alt değiştirme aparatını kaldırıp dolabın üstüne koymuştum indirip bakmak istiyordum acaba alt kademede oğlumu alt değiştirme kısmında bir aylığına çok küçük oldukları zaman yenidoğanı yatırabilir miyim diye yer yatağında yatmaları mümkün değil buz kesiyor yerler sayende görmüş oldum😄
Sevi bebenin reflü yatağı var biz 6 aya kadar kullandık. Çanta gibi gezdiriyorduk evde kızı. Hatta park yatağında da ona yatırıyorduk
Ben akşamları babası ders çalışırken yanına oturup renkleri sayıları sayıyorum sürekli anlatıyorum ne oynadığımızı cırtcırtlı kitaplarla oynuyoruz yerini bulup takamıyor çıkarıyor
Birkaç ilahimiz var sürekli onları dinleyip hareketler yapıyoruz çok dikkatini çekiyor onada yaptırmaya çalışıyorum beceremiyor
En çok tekerlek çevirme etkinliğini seviyor😄akşama kadar tekerlek izleyebiliriz dışardakileri elliyoruz eli simsiyah oluyor evdede sürekli dönderiyor bebek arabasına bindirince sarkıp tekerlek izliyor tekerleğine bakmak istiyor sürekli yere oturup kız bebeği olan arkadaşlarım 😳böyle bakıyor
Benim kız da taşıtlara hasta. Camdan oturup arabaları, kamyonları, tırları izlemeyi seviyor. Ona oyuncak araba aldığımda kız çocuğu ama falan demişlerdi. Dedim kız seviyor, mühendis olur belkim 😂 kardeşimin kızı da bayılıyordu, 3 yaşında eskalatör demeyi öğrenmişti. biraz büyüsün tamir seti de alıcam pembe 😂 ama öğrenilmiş cinsiyet rolleri de var faraş süpürge bayılıyor. Elektrik süpürgesine hasta ama robot süpürge korkuttu bebemi.

Eklentiler

• IMG_2603.webp
    IMG_2603.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 24
😂 çok haklısın kuzum. Valla şimdilik kendini oyalayabiliyor ona duaciyim. Umarım böyle gider😅. En azından o orada oynarken biraz iş yapabiliyorum.

Sevi bebenin reflü yatağı var biz 6 aya kadar kullandık. Çanta gibi gezdiriyorduk evde kızı. Hatta park yatağında da ona yatırıyorduk

Benim kız da taşıtlara hasta. Camdan oturup arabaları, kamyonları, tırları izlemeyi seviyor. Ona oyuncak araba aldığımda kız çocuğu ama falan demişlerdi. Dedim kız seviyor, mühendis olur belkim 😂 kardeşimin kızı da bayılıyordu, 3 yaşında eskalatör demeyi öğrenmişti. biraz büyüsün tamir seti de alıcam pembe 😂 ama öğrenilmiş cinsiyet rolleri de var faraş süpürge bayılıyor. Elektrik süpürgesine hasta ama robot süpürge korkuttu bebemi.
Hemen bakıyorum bu tarz bişey almam gerek galiba sallama yapmadık oğlumda yeni bir beşik koyacak pek yerde yok

Kirmizimartenicka Kirmizimartenicka ben çok gıcık oluyorum kız çocukları arabayla oynamaz zihniyetine. Araba kullanıyoruz sonuçta. Nil küçükken hiç bebekle oynamazdı. Bir sürü kamyonu falan vardı. Küçük otobüs tayo setleri (çizgi filmi var). Dinozorlarla çok oynardı. 5 yaştan itibaren bebeklerle barbielerle oynamaya başladı.

Back
X