2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Tam olarak ne yiyor ve emiyor ya da mama aliyorsa hemen pesine mi veriyorsun
Yok muhallebi tarzı gıdaları çorba ya da meyve püreleri yiyor ama katı gıda diline değdiği an kusturuyor kendini. Emiyor lakin yemek öncesi emzirmiyorum.Begendigi şeyleri gayet güzel yiyor sabahları ;hurmalı,pekmezli cevizli bir muhallebi yapıyorum yulafla iki etmeden lapir lupur bitiriyor hanfendi lakin zeytindi ,peynirdi, balıktı ,yumurtaydi artık aklıniza ne gelirse katı gıdaya dair hepsini diline değdiği anda kustuyor hani yutmaya da cabalamıyor geçen gün boncuk makarna vereyim dedim onu biraz zorlasa da kusturmadan kendini yedi beğendi mi ne anlayamadım vallahi

Belki hazır değildir. Ekmek hariç benim oğlum da öyle köfte falan çok beceremiyor. Küçük bir parçayı bir saatte yiyor. Daha verirsem kafasını çeviriyor. Çorba içiyormuş şükür. Bir hafta uğraşma bence. Sonra yine denersin.
Onun önüne koyuyor musun? Kendi alıp yerse belki hoşuma gider.

Önüne koyuyorum oyun oynuyor yemekle , oraya buraya atıyor ağzına götürmüyor evet bu arada köftede vermiştim onu da kusmustu yani çiğneme eylemine geçmiyor bile uğraşmıyor ama yeri gelince çorbada ki arpa şehriyeyi bile çiğneyebilen bir çocuk hani cignemeyi biliyor ama yapmıyor direk midesini bulandırıyor neyse artık zamana bıraktım zaten

Bende açıkçası katı gıdaya bir türlü gecemiyorum diye kafaya takıyorum hani fazla ya da az yemesinde de değilim resmen kendini kusturuyor alıştıramiyorum yani inatçı
merhaba sevdiği sıvı bir şeyle karıştırıp vermeyi denedin mi ben yoğurt ile yumuşatıyordum ve ya ağzına mücver koyduktan sonra ardından yoğurt veriyordum ve öylelikle anlamadan çiğniyordu. Öğürdüğü ve öksürdüğü oluyordu yoğurt kurtarıcım olmuştu. Çorba içinde taneli yiyor mu? Bir de bebekler ekmek türü şeylere bayılıyor seçebileceği katı gıda pankek olabilir patatesli bir gözleme olabilir. Başta benim oğlum da ağzına alıp ımmm yaptığı halde katı diye öksürme numaraları yapıyordu çıkartıyordu pankek ve ekmek hariç

Pankek iki kere yaptım hatta muz seviyor diye muzlu yaptım yemedi çorbaları pütürlü içiyor hatta arpa şehriye tel şehriye falanda katıyorum bazen çorbalarına ama yoğurtla denemedim katı gıdayı mücveri olmadı yoğurtla bir kere daha deneyeyim kabak seviyor çünkü aslında ilk dişi çıktığı andan itibaren yeme konusunda sıkıntılar başladı bizde öncesinde güzel ilerliyorduk midesini bulandırma alışkanlığı kazanması kendini kusturmaya calismasi beni üzüyor bakalım umarım bir geçiş sürecidir

Sabah kahvaltıdan sonra hediye almaya vs gidecektik ama ikimiz de o kadar yorgunduk ki yarına sıkıştıralım deyip evde pinekledik. Kız uyumuşken 1 buçuk saat uyumuşum. Şimdi de ben kalktım eşim yattı nöbetleşe kemiklerimizi dinlendiriyoruz. İlaç gibi geldi valla kızlar, fırsat bulup uyuyun

Ahaha aynı biz. Bazı günler akşama kadar birimiz yatıp diğerimiz kalkıyor.

Bugün doktora dudak bağını sordum. Şu an çok bi anlam ifade etmediğini söyledi. Emmeye etkisi oluyorsa kesmeyi öneriyoruz dedi. Dişlerin ayrılığı konusunda da süt dişleri döküldükten sonra yeniden çıkanlar ayrı olursa o konuda bir işlem yapılır gibi bir şey dedi. Zaten bebek hiç durmadı. Hiç muayene edemedi. Zar zor yani. Sağlık sigortamız bitti. İnşallah iki ay hastalanmaz.

Yok yok hastalanmaz. İptal iptal iptal

Bugun wkk ye baktim 1.6 cok kalin ev 23 derece bwnim kiz bayilir icinde. Kidzee var mi sen de

Bugun wkk ye baktim 1.6 cok kalin ev 23 derece bwnim kiz bayilir icinde. Kidzee var mi sen de
Evet ben 1 tog kidzee almıştım geçen yıl nisan gibi bana ozaman yeterli gibiydi bu sene bu aralar ince geldi 20-21 derecelerde sabaha karşı benimkiler üşüdü ensesi soğuktu saten bu sene yatak odasını kapayıp kullanıyorum benimkilerin burnu sıcakta çok tıkanıyor geçen yıl sürekli açıp yatırıyordum sonradan anladım sıcaktanmış

Bence zorlama, sevdiği yediği şeylerden devam et 1-2 dişi daha çıkınca ve büyüdükçe yer… ya da biraz uzun süre aç kalsın, belki çok aç olmadığı için de yemiyor olabilir…

Tam bedeni mi almistin peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…