-
- Konu Sahibi sunshine__
- #79.561
Sağlıkları yerinde olsun da tek problemleri bu olsunBenim kızımda olması beni şaşırtmadı çünkü bende de var, dişlerim hafif ayrık ama ben bunun kesilen bir şey olduğunu bilmiyordum. Ama pek çok bebeğinizde olması gerçekten çok ilginç.
Ben bunu hYatımda ilk defa duydum iki üç gün önceBenim kızımda olması beni şaşırtmadı çünkü bende de var, dişlerim hafif ayrık ama ben bunun kesilen bir şey olduğunu bilmiyordum. Ama pek çok bebeğinizde olması gerçekten çok ilginç.
Kiz ben bunun kesilen bir şey olduğunu bile bilmiyordum, dişlerim hafif ayrık bu yüzden ki çok da severim dişlerimi. Olmaması lazımmış demek ki ama kızımınki bendekinden daha belirgin sanki. Burada da cerrah bir tane ilde, randevu kovalicaz biraz.Ben bunu hYatımda ilk defa duydum iki üç gün önce
Geçmiş olsun bu arada canım. Öyle bi girip yazıp çıkıyorum, her şeye yetişemiyorum artık.
Acaba seninkini şimdi kesseler ne olur?
Değil mi? Çok ilginç geldi. Bakalım senin doktorun ne diyecek. Ne zaman gideceksiniz kontrole?Nerdeyse hepimizinkinde dudak bağı olması çok garip değil mi?
Bu arada ben baktım 6 yaşındaki kızımda da var ama dişler ayrık değil, hiç bir konuşma sorunu yok. (Çok konuşmak hariç) oğlanın bariz ayrı ama.
Ben de bu konu gündemde olunca arkadaşım ile konuştum onun da dudak bağı varmış. Dişlerini çekiyormuş ve hep ağrılıymış dişleri. Hep yaptırcam diyip yaptırmıyormuş.Benimde var ben kestiricem, bu ara gündemimde bu olduğu için. Dil bağını bir arkadaş 30 yaşında kestirmis. Çene sıkma gibi problemleri varmış. Bende normal olsun diye kestiricem.
Dudak bağımda var ama epey yukarıda benim dişim ayrık değil. Bu arada süt dişinin ayrık olması tesadüfen iyi olmuş. Süt dişi dökülüp büyük dişler çıkarken o bosluklara ihtiyac oluyormus. Yoksa çarpık çıkabiliyormus.
Konuşmayı daha çok etkileyen engel olan dil bağı sanırım. Umarım o yoktur.Kiz ben bunun kesilen bir şey olduğunu bile bilmiyordum, dişlerim hafif ayrık bu yüzden ki çok da severim dişlerimi. Olmaması lazımmış demek ki ama kızımınki bendekinden daha belirgin sanki. Burada da cerrah bir tane ilde, randevu kovalicaz biraz.
Bence şu an kesmelerinin bir anlamı yok çünkü dişlerim zaten şekillendi, bitti gitti benimki. Çok şükür diksiyonum da iyidir
Teşekkür ederim, ben de öyleyim. Okuyup çıkıyorum çoğu zaman, bir zamansızlık var hastalığın ötesinde.
İyiyim canım sağolasın. Günler yoğunlaştı ama girip okumaya çalışıyorum. Kreşe başladı oğlum ve hemen hasta oldu, daha önce hiç hasta olmamıştı çok korktum ama sonra sakinleştim ve bunun olması gerektiğini falan hatırlattım kendime. Bu kış böyle salya sümük gideriz biz ama ikinci kış rahat oluyor diyorlar sonra. Mental olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi bu süreceNe zamandır yoktun. Nasılsın?
@backslash @Hayalimsin3803 siz de yoksunuz kızlar. İyisinizdir inşallah.
9 ay kontrolüne götürdüğümüzde nedense 15 gün sonra gelin kan tahlili için demişti. 15 gün de oldu ama ne ara gitcez bilmiyorum. Ona sıra gelmiyor bu ara.Değil mi? Çok ilginç geldi. Bakalım senin doktorun ne diyecek. Ne zaman gideceksiniz kontrole?
Hem dil bağı var hem dudak bağı var dişlerimiz henüz çıkmadıDil bağı var mı bilmiyorum ama bizimde dudak bağı var sanırım dişler ayrı çıkınca fark ettim
İnşallah sıkıntısızca atlatırız bu süreci deHem dil bağı var hem dudak bağı var dişlerimiz henüz çıkmadı
Doktor gördü mü canım herhangi bir şey dedi miİnşallah sıkıntısızca atlatırız bu süreci de12 aya kadar 1 diş yeterli sanırım
Ekim sonu 11 ay olcaz beynim döndüDoktora gittik geçen ay başka bir doktora geçiş yaptım dil bağına baktı yokmus dudak bağı da bu dönemlerde çoğu bebekte bu şekilde olabiliyor emmesinde sorun yaratır ciddi bir düzey olursa dedi ama diş doktoru bir görsün onu dedi çok ciddi gibi durmuyor dedi lakin bıngıldağı kapanmış içinizde kapanan var mı 10. Aydayiz Kasım sonu 11 aylık olacağız her ay büyümeyi kontrol edin dedi
Siz söyleyince bende bir kontrol edeyim dedim oğlumdada dudak bağı varNerdeyse hepimizinkinde dudak bağı olması çok garip değil mi?
Bu arada ben baktım 6 yaşındaki kızımda da var ama dişler ayrık değil, hiç bir konuşma sorunu yok. (Çok konuşmak hariç) oğlanın bariz ayrı ama.