2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Normal kuzum seslerini bulmaya çalışıyorlarmış. Benimki de aynı. Oyun parkının filelerini tırmıklayıp yüzüne yapıştırıyor, dil çıkarıyor. Shining filmindeki Jack Nicholson gibi oluyor (ekli görsel aşağıdadir ) gece de rüyasında yaptığını görüyordur
Ben de kitap delisiyimdir ama kızımla bir oturup kitap okuyamıyorum. Alıp yırtmak ağzına atmak istiyor kaldırdım onları. Ama Nilsibel bana umut verdin
Ben bir ara organik bebek labnesi diye satın almıştım kızım resmen kusucakti sonrada cesaret edemedim denemeye aslında güvenilir bir markanın alıp bende yumurtasina katmak istiyorum
Ben migrostan Ada Organik’in almıştım labnesini. Sade asla ağzına sürmüyor, pancake, haşlanmış yumurta, omlet vs yaparken içine katıyorum.

Eklentiler

• IMG_2130.jpeg
    313,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Bende fileden aldım biraz önce bakalım katicam yumurtasina umarım yer

Baska bir grupta dudak bağı ve dil bağı için 3anne yazdı onlarda da varmış ama doktor 3 yaşına kadar kesmicez konuşmada problem olmazsa demişler. Neden sizinki beklemedi acaba A acep84

Ay ne acili hiç acillik bir durum değil asıl oralar hastalık yuvası zaten çok çok allah korusun zorunda kalmadıkça asla gitmem. Boşuna sisteme de yük biniyor. Serum fizyolojik yapıp burnunu çekmek gerekiyor, banyoda buharlı placak banyo yaptırmak gerekiyor açılır gider bikaç güne. Bizde de oldu 2 hafta önce başka bişey yapmadım kullanmadım.

Yaa, degıstırsınler bakıcısını, bızımkı kısa surede bıle ogrettı bırsuru sey, ramsamsamsa ramsamsamsa sarkısı cıkınca alkıs yapıp dizine vuruyor, onu da ogretmıs.. Cok sukur, ıyı bır ınsan ınsallah boyle de devam ederiz.. O da bana diyor hep, 2 cocuk Buyuttum senın kadar bilgili deıldım diyor, halbukı o kadar cahilim kı cocuk yetıstırme konusunda..

Kızlar oğlum gece saat başı ağlayarak uyanmaya başladı. Çok zor sakinleşiyor. Diş mi bu gündüz neden olmuyor
Geçen haftalarda benim kız da öyleydi gündüz bir şey yok ya da geceye göre daha az mızmız ama gece rüyasında bile ağladı. Dişi çıkınca biraz rahatladık ama üstten 4 dış dört nala geliyormuş yine yavaştan başladı uyanmalar. Diş etleri beyaz mı geliyor mu dişler?

Bitik haldeyim öldüm.gülmekten , valla dogdugundan beri chucky diyoruz biz de bizim kiza

Üst 2 patladı, alt 2 çoktan çıktı. Üstteki 3 ve 4 numaralar kabarmış gibi. Tam da göstermiyo bakamıyorum biliyosun açmıyolar bi türlü. Ama bu kadar sorunnoluyor muydu önceden hatırlamıyorum. Sanırım beyin siliyo zor geceleri hemen yoksa zaten kimse başka çocuk yapmaz

Merhaba
Benim doktorum da 2 bağı hiç söylemedi bana taki ben sorana kadar dudak bağı var dedi. Dediğim gibi cerrah bakınca 2side var dedi.

Ben başta ameliyattan çok çekiniyordum. Çünkü bebek artık hareketli olunca ağzını açıp durmaz genel anestezi yapılacak denildi. Kaç doktora sordum anestezinin etkisi olur mu bebeğe. Sadece ilk bir kaç saat olur zamanla vücuttan atılır çok minik dozda vereceğim dedi anestezi doktoru. Endoskobide verilenden de az. Baya stresliydim nasıl olacak uyanma vs. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. Evet ilk 2 saat çok ağladı kendinde değildi. Ama sonrasında eski haline döndü çok şükür. Anestezi konusu içimi çok sıktığı için ilk ondan başladım.

Genel anestezi olması şu açıdan da iyi çocukta travma olmuyor.

İşlem 15 dk vs sürüyor. Bebek hemen uyanıyor. İlk 2 saat yemek yasak sonra herşey serbest. Tabi ilk 2 gün biraz huysuzluk var sadece. Sonra eski haline dönüyor.
Biz ameliyattan 2 gün sonra kontrole gittik. Bağların olduğu bölgeler beyaz. Gelecek hafta masaj yapmaya başlayacağız.

Kızım sanki ağzını baya rahat oynatıyor ya da bana öyle geliyor. İyi ki yaptık.
Doktorumuz bu bebek 1,5 yaşında konuşmaya başlayacak illa ki yapılmalı. Sesleri çıkarmada zorlanır, pelteklik olabilir. 2 yıl 3 yıl geçse bunlar ile karşılaşıp gelmektense erkenden yapmayı önerdi.

Hayır. İlk gün hastanede patates püresi verilmişti. Onu verdim 2 kaşık yiyip bıraktı. Ama ertesi gün eski düzenine döndü çok şükür. Açıkçası yeme konusunda sıkıntı yaşamadık. İlk bir kaç gün belki sorun olur. Ama biz yaşamadık. Birde kesim şekli de önemli. Ben sormadım ama lazer kesim yapılıyor sanırım kanama vs yok.
Arkadaşınızın bebeğinin iştah durumu
Diş çıkarma dönemi
Kesim şekli bence hep önemli.

Baska bir grupta dudak bağı ve dil bağı için 3anne yazdı onlarda da varmış ama doktor 3 yaşına kadar kesmicez konuşmada problem olmazsa demişler. Neden sizinki beklemedi acaba A acep84
Ben de bilemedim ki. Dişler ayrık çıkmıştı bizim. Tam bunun üzerine instagramda Osman hoca da paylaşım yapmıştı. Dişler ayrık çıkarsa müdahale gerekir. Belki diş ayrıklığına göre karar veriliyor. Bazen dudak bağları ince olup zamanla geçebiliyormuş. Ama bizim dişleri ayıracak kalınlıkta idi.
Kızımın dişleri baya baya ayrık. Keşke izin verse de çekebilsem.

Ahh gelmiş geçmiş olsun inşallah cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim yazdıklarınız içimi rahatlattı.

Ahh gelmiş geçmiş olsun inşallah cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim yazdıklarınız içimi rahatlattı.
İçiniz rahat olsun. Bana da çok farklı fikirler söylendi. Ki ben bana yapılan her fikirden etkilenip kararımı tekrar düşünürüm. Ameliyat konusunda da herkes bişey söyledi. Beklemi söyleyen Bizde de vardı geçer ,Yaptır ,acele etme daha bir sürü şey…
Ama çocuk olunca bu sefer her karardan etkilenmemeyi seçtim. Eşimle konuştuk ve doktorun fikirlerine göre karar verelim dedik. Çok da düşünmeden doktoruma güvendim. İyi ki de bitti diyorum.

Osman hoca tam o dönem bunları paylaşmıştı. Ayrık dişte müdahale öneriyor.

Eklentiler

• IMG_8928.jpeg
    59 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_8919.jpeg
    65,9 KB · Görüntüleme: 25
Oyy maşallah. Doktora alt ilk dişi zor çıkardı 2 hafta sürekli gece ağladı dediğimde sen köpek dişlerini gör asıl onlar daha zor çıkar demişti ki sanırım o noktadasın .

Gerçekten beyin silmese zor, bu kadar çektiriyorlar ama bir gülüşü var

Canım dıslerın fotografı var mı?

..ku yedik desene… Aralık başı işe dönüyorum, kreşe başladı yarım gün şimdiden. Kreşte allah size kolaylık versin dedim, bırakıyorum 10 gibi, oyun oynuyormuş 1 saat, sonra yemek yiyormuş, sonra 2-3 saat uyuyormuş ben bi gidiyorum prens yeni uyanmış dünyayı bana dar etmeye hazır. Evde yarım saat uyusun diye helak oluyorum. Anlamadım ben bu bebekleri

Ne zamandır yoktun. Nasılsın?

backslash Hayalimsin3803 siz de yoksunuz kızlar. İyisinizdir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…