2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Ne güzel anlayışlı eşiniz

Canım.biz de bu konuda cok tartisiyoruz.doktora bile söyledim bu durumu.maalesef esim tv cok seviyor,izlemese bile sesi olmali o derece.ben hic acmam aramam da.evde tv varsa sıfır ekran mümkün degil,ütopik oluyor,cocuk sürekli bizimle.sonucta.görmesinin cok sıkıntı olmayacagini süresinin önemli oldgunu düsünüyorum artik ben.ki esim tvyle büyümüs biri ve oldukca zeki.cevremde de cok böyle örnek,dedigin gibi hep bir savunma oluyor bu konuda örneklerle.her seyin uç noktada yasanmasi sakıncali geliyor bana.hic tv izlenmeyen bir ev olsa amenna.cocuk bizimle büyüyor biz ne yaparsak onu yapacak.günde 5-10 dk görmesinin sakincasi olmaz diye düsünüyorum, bu benim düsüncem tabi.biraz rahat birak kendini olan sana olacak yoksa

Sıkıntım var gibi anlamışsın kusum ama yanlış anlamasın ben rahatım zaten, kuralimiz belli. Çevremizdeki herkes her konudaki kuralimiz bilir, ona göre davranır. Biz bu konuda sınırımızı net şekilde en başından çizdik sorun yaşamıyoruz o yüzden ne kendi içimizde ne de çevremizdekilerle. Bence de 5-10 dknin bir zararı yok, biz zaten evde oturup TV açıp izleyen ya da arkada dönsün ses olsun diyen bir çift değiliz öyle bir alışkanlığımız da yok. TV eksikliği vs hiç hissetmiyoruz o yüzden. Hepimiz TV ile büyüdük sonuçta ama bunca doktor, uzman bir şey diyorsa da bir bildikleri vardır.

Ben sana mi cvp vermisim kuzum yok konuyu acan arkadasa yazdim canim,tabii ki vardir bir bildikleri ben acikcasi arastirmadim bilimsel calismalari.bu bilimsel calismalar kac saat ekrana maruz kalanlarda yapildi bu detayi veriyorlar mi? Genelde ekran zararli diye konusuluyor ama muhakkak belli kosullar altindadir zarari diye düsünüyorum,arastirmadigim icin de yorum yapamam.aynen öyle bizim evde tum.gün acilmaz.aksam esim.gelince aciliyor tek o da gec geliyor zaten,bazen uyanik olacagi tutuyor bizim kizın o zamanlar söyleniyorum

Kızlar 9 ay tahlillerinde sorun çıkan var mı bebeğimin kolesterol değerleri yüksek çıktı araya hafta sonu girdi sonuçları doktora gösteremedik inşallah korkulacak bi durum yoktur çok panikledim.

Kızlar 9 ay tahlillerinde sorun çıkan var mı bebeğimin kolesterol değerleri yüksek çıktı araya hafta sonu girdi sonuçları doktora gösteremedik inşallah korkulacak bi durum yoktur çok panikledim.
9.ay da cagirmadi doktor ama neden tahlil oldunuz? Biz hic tahlil olmadik böyle bir sey istemedi doktor

Sadece anne sütü alıyor öyle çok ek gıda seven bi bebek degil sabah kahvaltı akşam yemeği ve birde meyve saati var yanı 3 ana öğüne bile geçmiş değiliz yemiyor diye minimum zeytin yağıyla pişiriyorum herseyini tuz şeker falan hiç yok nasıl kolesterol olur 9 aylık bebekte ya

9.ay da cagirmadi doktor ama neden tahlil oldunuz? Biz hic tahlil olmadik böyle bir sey istemedi doktor
Aile hekimi hemşiremiz çağırdı 9. Ayda rutin tahlillere bakılıyormuş onları baktılar pazartesi çocuk doktoruna göstereceğim sonuçları oğlumda hiç hatırlamıyorum kolestrol falan bakıldığını bebekken

Cok gecmis olsun canim benim nasil.bir sey o,nasil anladiniz

Kizlar günlük menü paylasir misiniz neler hazirliyorsunuz?
Sabah yumurta yoğurt ekmek yedi. Ceviz ezecektim yumurtasına ama kalmamış evde.
Öğlen yayla çorbası.
Bi de muz
Akşam yeyip yemeyeceği belli olmuyor. Çok fazla mama içiyor. Seninki de içiyor mu hala eskisi gibi çok mama?

Bizde 10 gün önce aynı durumdaydık 39.5 larla gece acile gittik hiç bişeyi yokken biranda ateşlendi 10 gün sonra antibiyotik bitince tekrar kontrole mutlaka gidin bazen geçmeyebiliyormuş geçmiş olsun

Mamayi gunde 4 kez falan veriyorum cok vermiyorum artik.aksama bir muhallebi yedirip mamasini icirip uyuturum diye dusundum.biz de kahvalti var da,ögle yemegi yok meyve veriyorum.bir de.duzenli yemek yedirsem diye dusundum artik 2-3 gune bi nebze daha toparlanir ev kiza menu dusunebilrim artik

Mamayi gunde 4 kez falan veriyorum cok vermiyorum artik.aksama bir muhallebi yedirip mamasini icirip uyuturum diye dusundum.biz de kahvalti var da,ögle yemegi yok meyve veriyorum.bir de.duzenli yemek yedirsem diye dusundum artik 2-3 gune bi nebze daha toparlanir ev kiza menu dusunebilrim
Gece atesı cıktı, dusmedı ne yaptıysak, calpol da minimum 37,5 oldu. Sabah goturduk kulagına baktı, oyle gordu canım
Uzüldum neden olurmus acaba,umarim.hemen gecer

Kizlar günlük menü paylasir misiniz neler hazirliyorsunuz?
Sabah bizim fix yulaf+irmik ünlü avokado muzlu chia tohumlu muhallebi tarzı bir şey
Salatalık
Pekmez
Zeytin
Bazen pankek

Öğlen bugün mesela kuzu kıymalı taze fasulye (havuç+patates+soğan+pirinç)

Akşam evde Ece'ye uygun yemek varsa ondan tadımlık
Pirinç unlu kinoa tohumlu bademli muhallebi (bu da fix)

Bizde de aile hekimliği biz değil çocuk doktoru yapacak tahlilleri dedi, doktorda kontrol gününde kan verdik biz de her şey iyi dedi, hiç bilmiyorum kolesterol falan bakılıyor mu

İkindide bir de meyve (bazı günler atladığım da oluyor açıkçası)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…