Sütü bırakırsın saklama kabı ile. Normalde bebeğinin bi içim miktarı vardır. Benim 60 ve 90ml mesela.
90ml teklif et bebeğe dersin. Toksa dibinde kalır biraz dolaba geri koyarsınız. Açsa dolaptan birazdan daha verirsiniz. Yeme rutinini bakan kişiye anlatırsan. Kavanoz mamalardan alır fazlaca koyarsın. Pirinç unu, tarhana çorbasi.
Yani ek gidaya başladıysan hazirlayip verirsin artık. Bakan kisiye guvenmek zorundasin malesef. Bebek aç durmuyor zaten.
Sabah annem kızı alınca rutin şöyle konuşuyoruz.
7de kalktı, kakasını yaptı, banyosunu yaptı, süt içmedi, aç.
Ona göre yaklaşık bir bucuk iki saat sonra uyucagina göre anlıyor. Aç dediğim icin mama hazirlayip sunuyor. Kaka yaptığı için kaka beklemiyor. Genelde bir kaka yapar.
Sonra ben 12de alıyorum. O bana söylüyor.
90mama içti, uyudu, yumurta sarısı yedi, kavanoz mama yedi, uyudu, kaka yaptı, 11de uyandi,mamasini az yedi bu da devamı yolda acıkır diye.
Doktora giderken soru listesi hazırlıyorum anneme gösteriyorum, senin tespit ettiğini bir sey var mi diyorum. Mesela sabah gözü kayıyordur vs. Bakıcı ile entegre olunmalı sürekli.
İlk zaman süt ve mama miktarini her içtiğini bana yaziyordu. Bende kaydediyordum. Öyle başlayabilirsiniz. En basta böyle başlayacağınızı sonra değişebileceğini soylersin. Uyudu 90mama içti, uyandı. 60süt içti diye mesaj atar sana.
Bu yorum uzun oldu. Baska merak ettigin bir şey var mi?