2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Bayramda herkesle sorun yaşayan tek ben değilmişim. Buna sevindim
Ay bu ne ya herkeste öpme meraki. Öpmeyeyim ben daha çok küçük diyip ellerini öpenler… ayy fıttırmalık gerçekten ben baktım kalabalık duracak gibi değil. Herkeste bebeği öpme, elleme merakı. Kızımı aldık spaya götürdüm yoruldu bir güzel. Dünü hep uyuyarak geçirdi. Karnını doyurdu uyudu, karnını doyurdu uyudu. Uyuyunca, ay her sese kalkıyor diyip bebişi herkesten soyutlamak, korumak kolay oldu. 1 gün 1 gündür ne yapayım

Kızlar bebeğim uyudu kaldı rutini bozuldu. Normalde banyo yapıp uyuması gerekiyordu napcamı bilemedim, bir sıkıntı olur mu ya

Park yataktan normal yatağa geçince de kullanabilir miyiz ki bu yatakları ona göre karar vericem, ölçüsünü kaça kaç aldın, bir de normal yatak alınca ölçüsü kaç oluyor acaba
Biraz geç gördüm bakmadım buraya bizim park yatağımiz 70x110 daha sonra kullanmak için çok uygun olacağını sanmıyorum. Bazı büyüyebilen yatakların küçük ölçüsü bu şekilde 70x110 oluyor diye biliyorum ama 3 4 yaş sonrası kullanım için uygun olur mu bakmak lazım. Ben odasına yatağını Montessori şeklinde almayı düşünüyorum 1 yaş sonrası kullanmak için. O tarz yataklarda Büyük oluyor bayağı 90x 200 falan.

Kızlar bebeğim uyudu kaldı rutini bozuldu. Normalde banyo yapıp uyuması gerekiyordu napcamı bilemedim, bir sıkıntı olur mu ya
Kııız daha ne rutin bozulmalar olacak, bakmışsın 2 saat sonra cin gibi kalkmış, geri uyumuyor, o zaman yaptırırsın banyosunu.
Çocuk yetiştirirken ‘olması lazım’ kelimesini unut. Hatta genel olarak hayatından çıkar. Ben çıkardım, rahat ettim. Demekle olmuyor tabi ama uyar kendini arada.

Emziren anneler benim durup dururken bazen sabah kalktığımda, bazen gece yatarken, ya da akşam yemeği bitene kadar sol göğsümde bir sertlik oluşuyor. Mastit gibi ama sürekli emziriyorum. Yani o sertliği hissetmeden max 1 saat önce emzirmişimdir neden oluyor bu sertlik sizce? Uzun süre emzirince tekrar geçiyor ama yemekten önce emzirdiğim göğsümün 1 saat içinde ağrılı sertleşmesi tuhaf değil mi? Bir de hep aynı taraf.

Bi günden neden sikinti olsun ki?
Rutinler iyi hos duzen sagliyor da bi yerden sonra rutin konusundaki fazla tutuculugun ebeveynler icin de bebekler icin de cok yorucu oldugunu düşünüyorum ben.Artik bebeklerimiz buyuyor kendi tercihleri var bazen uyumak istiyor bazen istemiyor bazen oynamak istiyor bazen istemiyor bazen guluyor bazen agliyor gibi.Biraz da onlarin ritmine ayak uydurmak lazim bazen diye düşünüyorum ben nacizane canim..Hic bisi olmaz yani sen icini rahat tut

Alıştı artık canım memeyi pek emdiğini düşünmüyorum çekiyor gibi borudan direkt

Amac aslinda gigsun uyarilmasi ya birudan icerken bile boru senin göğsüne yapisiksa gogsun uyariliyordur.Ben hep eds ile vermistim mamayi cok gicik ve yorucu bi is biliyorum ama faydasini da gordum ben acikcasi

Amac aslinda gigsun uyarilmasi ya birudan icerken bile boru senin göğsüne yapisiksa gogsun uyariliyordur.Ben hep eds ile vermistim mamayi cok gicik ve yorucu bi is biliyorum ama faydasini da gordum ben acikcasi
Yaklaşık 2 ay oldu canım ebe destekli gidiyorum bırakıyorum diye sordum bırak dedi ebe de. Bakalım neler bekliyor bizi normal vericem artık memeyi

Kızlar hasta olmuşum sanırım burnum akarak boynum tutulmuş şekilde uyandım. Böyle durumlarda bebeğimizi emziriyoruz demi?
Geçmiş olsun. Doktor maske takıp kucağına al diyor ama ben sürdürülebilir bulmadım. Emzirdiğinde sütünden geçen antikorlar bebeği hastalığa karşı güçlendirir. Doğal aşı.

Bir bayram geçirdik ki akıllara zarar herkeste aynıymış durum öpmeyin demekten bıktım elleri sürekli ağzında ellerini ellemeyin öpmeyin demekten yoruldum uyutmaya her getirdiğimde bi ağız mendili ıslatıp el ve yanaklarını sürekli sildim. Birde ben bi kenara bırakıyorum ya görümcem ya kayınvalide ısrarla kucağa alıyor çocuk sürekli kucaklarda yogrulmaktan sürekli kusup durdu hiç kusmayan yavrum.bebeğim artık nasıl yorulmuşsa dün gece 9 buçukta bi uyudu sabah 5 buçuktu uyandı ilk defa böyle bişey başıma geldi hiç emmeden uyanmadan sabah oldu panik oldum uyandırıp emzirecektim eşim bırak uyusun yoruldu kucaklarda cocuk dedi diye ellemedim

Limonlu ballı tarçınlı çay yaptım
Toz zencefilin varsa ondan da kat çayına bir tatlı kaşığı, soğuk algınlığına, kırgınlığa bire bir.
Doktora sordum ben uyandırma dedi, eğer seninki de 3 aylık ve daha büyükse uyandırmana gerek yok 7-8 saat uyuyabiliyorlar, acıkınca kendileri uyanıyor. Sadece aç ve sinirli ve tahammülsüz oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…