2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
3 aylık kilosu ne kadar dı

Kızlar bebeğimin yenidoğan banyo havlusu küçük geliyor. Siz ne tercih ediyorsunuz?Bornoz mu, boyundan geçmeli mi, müslin mi? Ben 3-9 ay arası yaz olduğu için burada 6 ay kullanmak istiyorum

Portbebe de var koyunca
Yamuluyor sanki çocuk yamuk duracak içinde bi araba alayım şimdi de büyüyünce de kullanayım diyorum
Ben inglesina electa kullanıyorum ama şuan için anakucağında bebem henüz. Senin bebiş kaç aylık oldu oturabiliyorsa normal kullanabilirsin, oturamazsa yatış halini kullanabilirsin.

Kızlar bebeğimin yenidoğan banyo havlusu küçük geliyor. Siz ne tercih ediyorsunuz?Bornoz mu, boyundan geçmeli mi, müslin mi? Ben 3-9 ay arası yaz olduğu için burada 6 ay kullanmak istiyorum
Kitikate’in banyo havlusunu kullanıyorum bayağı büyük boyutu, içine müslin koyuyorum suyu alıyor, sonra havlu ile kuruluyorum. Ama sen antalya sıcağında daha ince kullanabilirsin. Bornoz için henüz çok bebeler daha hevesim var da 1 yaşından sonra alıcam. Yaz için aklımda müslin panço var aslında deniz tatili için düşünüyorum ama banyo için de olur.

Gece hafif öksürük burun tıkanıklığı bizim bebe de oluyor gündüz okadar yok
4. Ay kilo alımı çok düşük bizde de
çok endişeliyim ama çok normalmiş
Cok dusukten kastin ne kadar?
Burda yazilan az kilolar benim bebegimden 2 kilo fazlaOludukca bi takildim acikcasi
4.ay kontrolunde 5.5 cikti benim bebegim,doktor hep alt sinirda ama normal diyor bana mama verme diyor.Bu ay 600 gr almis

Gunes konusunda da hic mi gunese cikarmiyorsunuz ? ben mesela oglen yururken bacaklarina gunes vuruyor bende özellikle örtmüyorum basil olsa yaz gunesi degil diye ortmeli miyim?

Burda yazilan az kilolar benim bebegimden 2 kilo fazlaOludukca bi takildim acikcasi
4.ay kontrolunde 5.5 cikti benim bebegim,doktor hep alt sinirda ama normal diyor bana mama verme diyor.Bu ay 600 gr almis
Yenidoğduğunda çok zayıf görünüyordu dokunamıyordum cılızlığından korkuyordum
Biraz daha kilo verirse bu bebek ölür diye düşünüyordum çok üzülüyordum
Lohusalıktan heralde şimdi okadar umursamamaya çalışıyorum
Tabi başlarda fazla alıp sonra üçte bir e düşmesi şaşırttı hepimiz aslında önceki ay aldığı kiloya göre karşılaştırıyoruz
Üçüncü dördüncü ay kiloları hep düşük oluyormuş

Benimkisi mamayla sınırda alıyor 4.ay kontrolümüze az kaldı en son 4300 dük. 5.5 geleceğini hiç düşünemiyorum niyeyse tahminim şu an 5 e yaklaşmıştır artık. Benim kız minyon takılıyor. Ultrasonda doktorum hep söylüyordu bazı bebekler minyon olur diye haklı çıktı adam

3 aylık kilosu ne kadar dı
2aylik 4750, 3bucuk aylik 5685 ölçtü hastane

Kirmizimartenicka

Halbuki deniz icin bende müslin panço almıştım daha doğmadan ama aklıma bile gelmedi. Onu kullaniyim da denize bi daha alıyım bari

Kendi içinde iyi seyrediyor demek ki önemli olanda o. Daha 4 ayda belli olmaz bir anda boy kilo atabilir

Gunes konusunda da hic mi gunese cikarmiyorsunuz ? ben mesela oglen yururken bacaklarina gunes vuruyor bende özellikle örtmüyorum basil olsa yaz gunesi degil diye ortmeli miyim?
Ben her gün çıkarıyorum güneş hep var mecbur. Yüzüne geliyor çoğu zaman kapatmaya çalışıyorum

3 aylık ölçülerde en uzun bebiş kac cm acaba, kızım 60cm ama p25 olduğuna göre diger bebislerden kısa

Ben her gün çıkarıyorum güneş hep var mecbur. Yüzüne geliyor çoğu zaman kapatmaya çalışıyorum

Ben puset ortusu kullaniyordum onceden ama artik gunes de vurdukca icerisi nefes alinmaz derecede sicak oluyormus gibi geliyor ondan ortmuyorum tenteyi cekiyorum ama ayaklara bacaklara vuruyor
Dogdugundan beri 3-5 persentil arasinda seyrediyor kilosu.Bu aya kadar 700 gr altinda almadi hic ama anca bu kadar oldu5.ayda 6 kiloyu gecer insallah.tek iyi tarafi 0-3 aylik kiyafetleri resmen eskittik biz herseyi giydirebildim

4.ayda bizde 4900duk.Kesinlikle ac degil eminim ama kilo almiyor.Bana da doktorlar ayni seyi soyluyor bu bebek minyon diyor.Ama biz esimle minyon degiliz ben hep sinifin en uzunlarindandim cocukkenIlerideki vucut yapisi iki yasindaki sonra belli olurmus bebeklikteki kilo ve boy ilerisi icin belirleyici degilmis.

3 aylık ölçülerde en uzun bebiş kac cm acaba, kızım 60cm ama p25 olduğuna göre diger bebislerden kısa

P97 64.5mus kiz cocuklari icin..
25 tanesinden uzun 75 tanesinden kisa kizin iyi bence gayet.Bu arada bu persentil dataseti globaldir belki benim bebek ondan kucuk kaliyordur diyordum.Turk cocuklari datasetiymis

P97 64.5mus kiz cocuklari icin..
25 tanesinden uzun 75 tanesinden kisa kizin iyi bence gayet.Bu arada bu persentil dataseti globaldir belki benim bebek ondan kucuk kaliyordur diyordum.Turk cocuklari datasetiymis
Şu persentil olayı moralimi bozuyor kızım 2 hafta erken doğdu 48 cm, 1. Ay 52 cm, 2. Ay 54 cm ölçüldü. Şimdi sanırım 56-57 cm gibi. Aslında 3. Ayda doğumdaki boyundan ortalama 8 cm uzun oluyormuş normal o zaman ama persentil hesabına göre kısa gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…