2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Benimkisi mamayla sınırda alıyor 😬 4.ay kontrolümüze az kaldı en son 4300 dük. 5.5 geleceğini hiç düşünemiyorum niyeyse 😂 tahminim şu an 5 e yaklaşmıştır artık. Benim kız minyon takılıyor. Ultrasonda doktorum hep söylüyordu bazı bebekler minyon olur diye haklı çıktı adam 🥴
Bize de cocuk doktoru 3. Gun gittigimizde biraz minyon bi cocuk olacak demisti. Bas cevresi 33 cikmisti. Bakalim saglikli olsunlarda buyurler kocaman olurlar 😇😃

Şu persentil olayı moralimi bozuyor 😞 kızım 2 hafta erken doğdu 48 cm, 1. Ay 52 cm, 2. Ay 54 cm ölçüldü. Şimdi sanırım 56-57 cm gibi. Aslında 3. Ayda doğumdaki boyundan ortalama 8 cm uzun oluyormuş normal o zaman ama persentil hesabına göre kısa gibi geliyor.
O persentiller bana da tam doğruyu yansıtmıyor gibi geliyor her bebeğin genetiği kendine özgü nasıl persentile sokuyorlar
Birde birkaç farklı persentil görüyorum internette hangisi doğru ki tam olarak

O persentiller bana da tam doğruyu yansıtmıyor gibi geliyor her bebeğin genetiği kendine özgü nasıl persentile sokuyorlar
Birde birkaç farklı persentil görüyorum internette hangisi doğru ki tam olarak
Ben baktığımda çocuğunuz aşırı kilolu, bir uzmana dışın, boyu kısa, kafası küçük bir uzmana danışın diyor. 😂 ikinci çocuk olunca hiç takmıyor insan.

Ek gıda için bundan almayı düşünen varmı
Gereksiz bişeymi acaba kimi çok pratik demiş ilk bebek olunca bilemedim
Buharda pişirip blendır gibide çekiyormuş aynı kabın içinde

Güzel bişeye benziyor ama 3000 buna çok bence 🤷‍♀️ ben genelde cezve içinde az suyla haşlayıp çatalla falan eziyordum. Çok hatırlamıyorum ama hiç böyle bişeye ihtiyaç hissetmedim.

Blender kullanmayın diyor doktorlar çünkü ilerde katı ve pütürlü yiyecekler yemekte zorlanabilirlermiş

Alttan yukarı doğru yapışıklık oluyor canım. Lebial füzyon diye geçiyor. Doktor bana resimini gösterdi netten böyle aratmıştı.

Menenjit aşıları canım.

özele gidiyoruz biz 2000 tlcik ☹️

canım çok geçmiş olsun evde hasta olan var mı? Bugün bi doktor infulenza b salgını başladı dikkat edin diyordu. İnşallah hemencecik iyileşir. Bayramda geliyor ekstra dikkat etmek gerek.
Sağol evde herkes öksürük şeklinde
Yine ciğere inmiş hava verdi
Alerji doktoruna gidin dedi
Ayda iki kez tıkanması normal değil dedi
Büyükten çok çekmiştik kısmet artık inşallah alerji değildir

Bende baktım güzel ama cidden pahalı ya ikea nın buharda pişirme aparatından alıcam ben o şekilde pişirip çatalla ezerim diyorum

Şu persentil olayı moralimi bozuyor 😞 kızım 2 hafta erken doğdu 48 cm, 1. Ay 52 cm, 2. Ay 54 cm ölçüldü. Şimdi sanırım 56-57 cm gibi. Aslında 3. Ayda doğumdaki boyundan ortalama 8 cm uzun oluyormuş normal o zaman ama persentil hesabına göre kısa gibi geliyor.
Persentil ne bilmiyorum doktorumuz hiç bahsetmedi bilmekte istemiyorum önemli değilse 😂 çünkü bildikçe daha çok şeyi kafayı takıyoruz deliricez yakında. Benim kızımda 17 gün önce geldi.47 cm doğdu haliyle. En son kontrolde 53 cm ölçtü doktorumuz. Bir sonraki kontrol 4 ay bitiminde bakalım kaç olmuş çok uzamamıştır yine, biz bu yüzden aldığımız kıyafetleri bile giyemedik çok üzülüyorum.Next in tulumları duruyor askıda 😣😓kış bitti. Hala yenidoğan kıyafetlerini giyebiliyor. İnsan ne alacağını bilemiyor yazlık alıcam 3-6 aylık alayım bari diyorum geriden geliyoruz çünkü.

Kızlar dolaba annesutü atan var mı benden başka?
Sütümü sağıp, e bebekten aldığım saklama kaplarinda 1 saat işyerinde bekletip sonra buzdolabına koyuyorum.
Philips mama ve biberon ısıtıcısinda ısıtıyor annem, 3dakika benmari usulü gibi. o sütü kız içmiyor çok zorlanıyormus.
Benim gelmeme yakın olduğu için üstünden biraz içiyor ben gelince onu bırakıp yeni veriyorum. Şuan icin hadi beni bekliyor ama sonra böyle yetisemem.
Her sütümünde tadına bakıyorum biliyorum hemen hemen. Bunun tadı kötü oluyor. Geniz yakıyor. Rengide koyu oluyor.
Nerede hata yapıyor olabiliriz?

Bir gün öncenin sütü sadece.
Sabahta 8te giderken sağıp süt bırakıyorum. Onu içip uyutuyor annem, tamamını içmediği için saat10a kadar onu içiyor.
11de dolaptan süt ısıtıliyor, 12de ben geliyorum

Kızlar dolaba annesutü atan var mı benden başka?
Sütümü sağıp, e bebekten aldığım saklama kaplarinda 1 saat işyerinde bekletip sonra buzdolabına koyuyorum.
Philips mama ve biberon ısıtıcısinda ısıtıyor annem, 3dakika benmari usulü gibi. o sütü kız içmiyor çok zorlanıyormus.
Benim gelmeme yakın olduğu için üstünden biraz içiyor ben gelince onu bırakıp yeni veriyorum. Şuan icin hadi beni bekliyor ama sonra böyle yetisemem.
Her sütümünde tadına bakıyorum biliyorum hemen hemen. Bunun tadı kötü oluyor. Geniz yakıyor. Rengide koyu oluyor.
Nerede hata yapıyor olabiliriz?

Bir gün öncenin sütü sadece.
Sabahta 8te giderken sağıp süt bırakıyorum. Onu içip uyutuyor annem, tamamını içmediği için saat10a kadar onu içiyor.
11de dolaptan süt ısıtıliyor, 12de ben geliyorum
Canım seninki mamayı da beğenmiyordu değil mi? Damak tadı daha gelişmiş herhalde.
Ben nadiren sağdığımı veriyorum. (Çünkü sağmıyorum). Onu da normal içiyor ama dolaptan sütün kokusu benim de hoşuma gitmiyor. Mamanın da tadı kötü ama içiyor. 🤷‍♀️

Canım seninki mamayı da beğenmiyordu değil mi? Damak tadı daha gelişmiş herhalde.
Ben nadiren sağdığımı veriyorum. (Çünkü sağmıyorum). Onu da normal içiyor ama dolaptan sütün kokusu benim de hoşuma gitmiyor. Mamanın da tadı kötü ama içiyor. 🤷‍♀️
Cok mantıkli geldi,cok üzüldüm. Damaginin beğenmediğini kabul etmiyor gerçekten

Cok mantıkli geldi,cok üzüldüm. Damaginin beğenmediğini kabul etmiyor gerçekten
Gerçekten aşırı aç olsa içer bence. Zaten bir iki ay sonra ek gıdaya geçeceğiz. Bir dahaki doktora gittiğinde söyle istersen. Belki erken başlatır. Bazı kaynaklar 4 ay diyor ya.

X