- 25 Ocak 2023
- 10.410
- 12.065
- 228
- 32
- Konu Sahibi Afratafrac
-
- #11.841
Test yaptın mu kuzum? Kaç gün var bat a? Kan baktırsan?Anneliğe gidilen her yol mübahtır diyip diyip dişime buz koyuyorum rabbim kimseyi sağlığıyla diş ağrısıyla sınamasın çekilen dişim enfeksiyon yaptıiçtiğim antibiyotik ve ağrı kesici yüzünden ha bire vicdan yapıyorum inşallah hamileyimdir de bu kadar alçıyı boşuna çekmiyorum dur bi iğne yaptırsam rahatlayacağım ama anilerim ihtimaline karşı yapmıyorda
Vurduğunuz gol olsun kuzumYarın akşama adet dönemi bitiş yumurtlama dönemine giriş. Haydi bismillah
Yok 1 hafta var dün gece acile gittim ama yapmadı iğne yapamam dedi parol verdi bi de antibiyotik yazdı bunun sakıncası olmaz dediTest yaptın mu kuzum? Kaç gün var bat a? Kan baktırsan?
Antibiyotik sakıncalı olmaz mıymışYok 1 hafta var dün gece acile gittim ama yapmadı iğne yapamam dedi parol verdi bi de antibiyotik yazdı bunun sakıncası olmaz dedi
Agumentin verdi hamilelikte kullanılıyormuş netten de arattırdım kullanılabiliyormuşAntibiyotik sakıncalı olmaz mıymış
Sat 9 temmuz.Bat 8 AğustosTabi kuzum. Sat ve Bat söylersen eklim.
Ben iki kez tüp bebek yaptırdım hiçbir sorunumuz olmadığı halde çocuk olmuyordu . Tüp bebek denemeleri negatif sonuçlandı ancak sonra doğal yolla hamile kaldım ancak onu da kaybettim . Nasipten öteye gidemeyiz ama mücadeleye devamCanım çok teşekkürler, ben yakın zamanda tüp bebek yaptırdım oda negatif oldu o yüzden pek umudum yok deneyeceğim tabiki ama hayırlısı diyorum
Evet kuzum, son bir teklifle gideceğiz. Biz bunu verebilcez dicez. Bu arada zaten kiranın bir kısmını bankaya yatırıyorduk gerisini elden alıyordu vergi vermemek için. Bundan sonra tamamını yatırcaz.Kuzum Allah kolaylık versin. Aslında suç sizi çıkartamaz o kadar yüksek zamda yapamaz. Orta noktada buluşalım 8 olarak deseniz kabul etmez mi ? Etmiyorsa etmesin resmiyete göre zam yaparsınız daha az alır o zaman.
Bizi moralimizi bozmamayı sen öğrettin. Sen bozarsan olmaz
Akşam arkadaşlarımız geldi buluştuk, kafam dağılsın istediler sağolsunlar. Eve dönerken biraz önce eşime dedim. Aslında herkes rızkı neyle onu yaşıyor. Şükürler olsun. Aç değiliz açıkta değiliz. Bir tık zorlanacağız ama dim dik önümüze bakacağız inşallah.Böyle durumlarda olayın hemen sonrasında olumsuz düşünmen çok normal ama biraz zaman geçince kendine geleceksin, sen çok pozitif birisin, rızkı veren Allah'tır, çok iyi anne olacaksın inşallah, her zaman zorlukla beraber kolaylık vardır, yürek ferahlığı diliyorum
Öyle bebeğim ama dinlemiyorlar ki.Yasal olarak %25 yapabiliyo die biliyorum canım hangi dünyada yaşıyormuş o salak uydurmasın bi taraflarından
Durumuna çok üzüldüm kuzum ev sahiplerini asla haklı bulmuyorum burda savunanı da anlamayacağım çünkü o kadar saçma bir haldeler ki. Bizim ev sahibi biz 2500 oturuyorken 5500e çıkardı ve bize zam yaparken aynen şunu söyledi “bizim ev kentsel dönüşüme girecek biz de ailecek kirası 35 bin olan biryere çıkacağız oranın kirasını da sizlerden aldığımız parayla çıkaracağız zammın altında para kabul etmiyorum çünkü diğer türlü çalışmak zorunda kalacağım “ Lafa bak çalışmak zorunda kalacakmış hadsiz ben de dedim ki o zaman etek taksın altına otursun evde çalışmak zorunda kalacağını düşünen erkek. Biz de kabul ettik çaremiz olmadığı için ama bu devirde gerçekten insaf. Ben nasıl yüzde yüz zam almıyorsam yüzde yüz de kiraya zam gelemez arkadaşım bu kadar basit.Evet kuzum, son bir teklifle gideceğiz. Biz bunu verebilcez dicez. Bu arada zaten kiranın bir kısmını bankaya yatırıyorduk gerisini elden alıyordu vergi vermemek için. Bundan sonra tamamını yatırcaz.
Valla bebeğim yeni kiracı olsa eve girecek kaç para istiyosa istesin versin. HErkes bütçesine göre ev bakar. Ama biz 3 yıldır buradayız. Evi bırak binaya iyi bakıyoruz.Aşırı sessiziz filan. O zaman niye sözleşme yaptık? 1 ay önce 2.300 den 5 bine çıkarttım dedi. 1 ay sonra vazgeçtim 10 bin yaptım dedi. Burada ben adalet göremiyorum.Arkadaşlar bu şekilde düşünmeyin evet ev sahibinin yaptığı çok acımasızca insanlar zaten aldıkları maaşla zor geçiniyorlar birde 10 bin kira ödediğini düşündüğün zaman haklısınız ama ev sahibine de hak vermek lazım biz bütün servetimizi koyduk üstüne kredi çektik 4 milyona ev aldık herşeye rağmen aylık 22 bin kredi ödüyoruz bunu karşılığı da 3000 5000 olamaz haliyle insanlar da bunu kiraya yansıtıyor bu şekilde de düşünün burda assında devlet artık el atmalı iki tarafa da dur demeliydi tabi artık bunun için biraz geç kaldı ev sahibine orta yolu bulmaya çalışın tabi gözünü korkutun mahkemeye vereceğim haklarımı savunacağım diye ama dediğim gibi yinede konuşup orta yolu bulmanız lazım
Hayırlısı bebeğim, nasibin farklı bir ayda saklı demek. Umudunu bozma. Meleğin sana gelecek, bizim sıpaların canı ne zaman isterse o zaman geliyolarCanım valla tatildeydim 19 unda adet oldum
Bebeğim oluyor işte insanı bazen yoran şeyler. Şimdi daha iyiyim. Hiç bir ev sahibi umursamıyor %25'i. Başka yerde otursa gözümü karartırdım da aynı binadayız. Maalesef sağlam sinirler yok bende bunlarla uğraşacak.Canım benim şimdi gördüm bu mesajını. Öncelikle Allah şu fırsatçı insanları bildiği gibi yapsın. Sözleşme var mıydı? Çok anlamam ama ev sahibi en fazla yüzde 25 zam yapamıyor muydu? Haklarımızı iyi bilmemiz lazım. Dava edebilirsin bence. Burada bir tanıdık hatta bugün anlattı. Benzer durum yakınlarının başına gelmiş dava etmiş ve kazanmış. Bence bu şekilde bir araştırın derim. Öyle 2300 olan kiraya kafasına göre 10 bin yapamaz. Nolur canını sıkma inşallah her şeyin bir çözümü var. Seni pozitifliğinle tanıdım burada. Hiç vazgeçme o yönünden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?