• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Birazdan deniyim. Ay bişey değil tedirgin oluyorum daha doktora gitmeye de 20 gün var. Biran önce net duysaydik şu hareketleri
Korkma canım Allah korusun ilk gebelikse zaten baya geç hissediliyor kızımda 18 de anca hissetmiştim ben bunda da sanki daha erken gibi ama bilemiyorum :D

Merhaba herkese. sizlere bir görüş sunmak istiyorum . Mutlaka beni taşlamak bile isteyenler olacaktır :)

Bebeğinizin down sendromu olduğunu öğrendiniz. Gebeliği sonlandırır mıydınız?

Asla diyen arkadaşlara ikinci sorum. YArın birgün sana birşey olduğunda (hani bebek sonradan da hastalanabilir diyorsunuz ya bence aynı mantık) dünyaya getirdiğiniz bebeğinize sizin verebileceğiniz ilgiyi ve geleceği verebilecek birileri var mı?

Bunun kararını nasıl veriyorsunuz. Teşekkür ederim.

Merhaba herkese. sizlere bir görüş sunmak istiyorum . Mutlaka beni taşlamak bile isteyenler olacaktır :)

Asla diyen arkadaşlara ikinci sorum. YArın birgün sana birşey olduğunda (hani bebek sonradan da hastalanabilir diyorsunuz ya bence aynı mantık) dünyaya getirdiğiniz bebeğinize sizin verebileceğiniz ilgiyi ve geleceği verebilecek birileri var mı?

Sonlandirmazdim. En yakin arkadasimin bebeği down sendrmu teşhisi vardi kalbinde sorun vardi doktorlar israrla alalim dediler hayir dedi normal dogumla 24 saat sanci ile dogurdu ve sadece 20 dk nefes aldi bebek arkadasim sarildi sevdi ve vefat etti. Simdi bir mezari var ve insallah cennette annesini bekliyor insallah.
Diger türlüsüne gelirsek suan bebegimiz baska kalitsal hastalığı da olabilir mesela sma gibi ve bunu dogduktan sonra öğreniyoruz, dogduktan sonra bir canı alırmısınız asla mucadele edersiniz buda ayni şey artik o sizin kanınız canınız dünyanız nasil son verilirki....

Günaydın. ..
12 hafta civarı karnımda seğirme hissedip bebek hareketine yormustum o hafta bol bol seğirme yaşamıştım. Fakat 2 haftadır tık yok sanırım ben yanlış algıladım. Sizler hareketleri duymaya devam ediyormusunuz hâlâ?
benim de var ama ara ara 2 3 gun olmuyor ben de telşalanıyorum. tatlı bişey yiyip dinlenme modunda uzanıyorum. bazen olmuyor bazen oluyor mesela gecen 3 gun denedim olmadı. dün oldu.
doktorum da çok erken hissedemezsin dedi inanmadı ama ben eminim gibi. bu haftalarda bazen günlerce uyuyorlar. ondan hissedemiyorsundur canım.

Sonlandirmazdim. En yakin arkadasimin bebeği down sendrmu teşhisi vardi kalbinde sorun vardi doktorlar israrla alalim dediler hayir dedi normal dogumla 24 saat sanci ile dogurdu ve sadece 20 dk nefes aldi bebek arkadasim sarildi sevdi ve vefat etti. Simdi bir mezari var ve insallah cennette annesini bekliyor insallah.
Diger türlüsüne gelirsek suan bebegimiz baska kalitsal hastalığı da olabilir mesela sma gibi ve bunu dogduktan sonra öğreniyoruz, dogduktan sonra bir canı alırmısınız asla mucadele edersiniz buda ayni şey artik o sizin kanınız canınız dünyanız nasil son verilirki....
Sma hastalığı illa sonradan öğrenilmiyor canım…Gebe kalmadan önce sma taşıyıcısı olup olmadığını öğrenebiliyorsun bir kan örneği ile, ben gebe kalmadan önce bu testi yaptırdım…👍🏻 Ben ve eşim o genin taşıyıcısı olmadığımızı öğrendik..

Soruna gelecek olursak arkadaşım Z zeyneptugba , çok zor bir soru…Down sendromlu bebekler başka anomalilerle doğuyor zaten genelde , kalpte delik ya da böbrek vs gibi diğer organlarda sorunlar oluyor..Çocuğumun acı çekmesini istemezdim ki her anne baba sağlıklı bir evlat ister, diler.. Türkiye’de hala down sendromlu çocuklara bakış olumlu değil, öcü görmüş gibi bakıyorlar hele akran zorbalığı daha fena… Şarkıcı Özgün’ün oğlu down sendromlu mesela, çok tatlı, videoları falan var babası paylaşıyor, insan nasıl kıyar ki diyorsun…Başa gelmeden bilinmez diyorum, dışarıdan yorum yapmakla olayı yaşamak çok başka şeyler…Allah hiç bir anne babaya böyle bir seçim yaptırmak zorunda bırakmasın 🙏🙏🙏🙏

Merhaba, öncelikle evet çok zor olsa da sonlandırmayı hiç seçenek olarak görmezdim bile. Allahım bana böyle bir sınav nasip ettiyse başım gözüm üstüne der en güzel şekilde bakmaya çalışırdım. Eğer bana birşey olsa eşim bırakmaz kendi bakamasa hiç kimse bakmasa bakıcı tutar gene bakıtırdı çocuğumuza buna eminim. O sebeple bu tarz şeyler düşünmez sadece bol bol dua eder nasibime sahip çıkardım.. Ben hiç bir teste girmedim kızımda da girmemiştim bunda da girmedim Allah korusun varsa da Allah böylesini nasip etmiş benim kanım benim canım oda canımızdan can bizim yavrumuz..

down ya da başka hastalık bu her anne babanın kendi kararı. ama benim için ben böyle bir kararın sonucunun benden ya da başka çocugumdan cıkacagını düşünürüm. vicdanım da yakamı bırakmaz. bu yuzden ikili yaptırmadım ilk kızımda ama ayrıntılıda risk görüldü. down olabilir dendi. biraz agladım sonra kendime geldim. hiçbirşey yaptırmadan doğumu bekledim. kızıma kavustum.

Sma hastalığı illa sonradan öğrenilmiyor canım…Gebe kalmadan önce sma taşıyıcısı olup olmadığını öğrenebiliyorsun bir kan örneği ile, ben gebe kalmadan önce bu testi yaptırdım…👍🏻 Ben ve eşim o genin taşıyıcısı olmadığımızı öğrendik..

Soruna gelecek olursak arkadaşım Z zeyneptugba , çok zor bir soru…Down sendromlu bebekler başka anomalilerle doğuyor zaten genelde , kalpte delik ya da böbrek vs gibi diğer organlarda sorunlar oluyor..Çocuğumun acı çekmesini istemezdim ki her anne baba sağlıklı bir evlat ister, diler.. Türkiye’de hala down sendromlu çocuklara bakış olumlu değil, öcü görmüş gibi bakıyorlar hele akran zorbalığı daha fena… Şarkıcı Özgün’ün oğlu down sendromlu mesela, çok tatlı, videoları falan var babası paylaşıyor, insan nasıl kıyar ki diyorsun…Başa gelmeden bilinmez diyorum, dışarıdan yorum yapmakla olayı yaşamak çok başka şeyler…Allah hiç bir anne babaya böyle bir seçim yaptırmak zorunda bırakmasın 🙏🙏🙏🙏
Masallah ne iyi etmissiniz test yaptırarak ben hamilelikden sonra ogrendim boyle bir test oldugunu malesef bilincli olamadim o konuda.
Down sedromlu komsumun oğlu vae görünüşü dışında hiçbir farklılığı yok cok güzel bir eğitim almış masallahi var.
Ankarada hukuk hocam down sedromlu idi bir cok başarıya imza atiyor. Dediğiniz gibi ülkemizde bakış açısı cok farkli.
Ben etrafımda olanlari görünce galiba bir çekince yasamiyorum. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin insallah.

Masallah ne iyi etmissiniz test yaptırarak ben hamilelikden sonra ogrendim boyle bir test oldugunu malesef bilincli olamadim o konuda.
Down sedromlu komsumun oğlu vae görünüşü dışında hiçbir farklılığı yok cok güzel bir eğitim almış masallahi var.
Ankarada hukuk hocam down sedromlu idi bir cok başarıya imza atiyor. Dediğiniz gibi ülkemizde bakış açısı cok farkli.
Ben etrafımda olanlari görünce galiba bir çekince yasamiyorum. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin insallah.
Canım bana doktorum sma testinin hamileyken de yapılabildiğini söylemişti. Anne kanından bakılan bi testmiş. Ben yaptırmayı düşünüyorum ama henüz testin ayrıntılarını bilmiyorum dr um sadece bilgi amaçlı paylaşmıştı

Beni de taşlamak isteyenler olucak muhtemelen ama ben samimiyetle cevap vereyim; sonlandırmak isterdim. O şekilde bir hayat yaşamasını istemezdim. Kendi hayatımı da bu duruma adapte edip ölene kadar kahrolmayı kaldıramam gibime geliyor. Allahın verdiği can falan diyen olucak muhtemelen ama her gün bir yaranın kabuğunu koparıp kanatmak gibi geliyor bana bu durum😔

Rabbim kimseyi böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasın zor bir durum gerçekten oğlumda aldırmamı isteyen doktor olmuştu çok zor günler geçirdim kimsenin tavsiyesi ile değil anne babanın oturup birlikte vereceği bir karar ama hepsi rabbimin bize hediyesi çok isteyip sonra sorun çıkınca biz bunu beğenmedik diyip geri göndermek hibi geliyor bana ama dediğim gibi o durumda mantıklı düşünebilmek ve doğru kararı vermek çok zor geliyor insana.

Günaydın kızlar sizce gebelik mi bu ya
Test hatalı değilse canim var gibi benim de ilk boyle cikti gidip beta baktirdigimda 69 çıkmıştı. Adetin bitip yumurtlaman olmustur adetin bittiginde hemen iliski olduysa hayirli olsun hamilesin ins🙏😅

Yazamamisim bile anksiyete yazacaktım gerçekten travma olusturdular bende her şeye de karışırlar faydalarindan cok zararları ay düşünmek istemiyorum inşallah gelemez kimse bu defa
Covid var gelmeyin desen yada tek tek alsan 🤣
Günaydın herkese iyi güzel sağlıklı günler diliyorum ☺️ Prema isimli youtube kanalını ben de daha önce incelemiştim ama mantığım çok almıyor açıkçası ama tercih edene saygı duyarım ☺️ bir de bu kadının ne gibi bir eğitimi var yoksa annelik tecrübesiyle mi bilgi, eğitim vs veriyor biliyormusunuz acaba ?? biraz baktım ama rusça sayfalar çıktı karşıma ☺️
Söylemişti eğitimini ama unuttum açıkcası😁 Eğitimi bebek üstüne değil diye hatırlıyorum. Çok uzun süre bebek istemiş olmamış, doğal yolla hamile kalma sürecinde boş durmamış ne kadar yayın kaynak varsa okumuş. Mantık çerçevesinde değerlendirmeler yapıyor ve gerçekten aşırı mantıklı👍🏻 Modern hayatta var olan zaman kısıtlılığından doğan ticari yönlendirmeleri mantık çerçevesinde yıkıyor desem yeridir. Tüketim toplumu olmaktan kaynaklanan ve evrimsel sürece karşı olan uygulamaları güzel bir eleştiriyle "düzeltiyor" bence. Kapital sistemin anneleri nasıl esiri ettiğini (bu çıkarımı yaptım ben) çok tatlı dille yüzüne çarpıyor insanın. He amaaaa belki ben de beceremem belki uğraşmak istemem belki o olur belki şu olur amacım kimseyi yermek değil😌😁
Prema'nin instagram nicki tam olarak nedir? Prema diye aratinca cikmadi ilgili profil 🤔 cok merak uyandirdi, ben de takip etmek istiyorum ☺️
Youtube da var dicektim bulmuşsun😅

Canım bende oyle olursa ne yaparim ne ederim diye cok kafa yordum aldırırım diye bile düşündüm ama suan hamilelik ilerledikce kıyamam diyorum cidden zor bir karar Allah kimseyi evlaydiyla sınamasın. Kimsenin seni tasliyacagini sanmiyorum ayrica senin hayatın senin kararin kimseyi ildilendirmez

Canım bende oyle olursa ne yaparim ne ederim diye cok kafa yordum aldırırım diye bile düşündüm ama suan hamilelik ilerledikce kıyamam diyorum cidden zor bir karar Allah kimseyi evlaydiyla sınamasın. Kimsenin seni tasliyacagini sanmiyorum ayrica senin hayatın senin kararin kimseyi ildilendirmez
Z zeyneptugba evet bu karar kimseyi ilgilendirmez çünkü eğer böyle bir durumun içindeysen sana akıl verenler olmayacak yanında. Sen, bebeğin ve eşin. Belki eşin de olmayacak yanında. Zor bir karar. İki türlü de ömür boyu maddi-manevi etkileri olacak bir karar. Senin için doğru olanı en iyi sen bilirsin.

Merhaba 👋🏻
Allah kimseyi böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasın. Allah tüm yavruları korusun 🙏🏻 Bence kimse başına gelmeden (Allah korusun) bilemez bunu.. Derler ya hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.
Umarım herşey yolundadır 💜

Back