2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Merhabalar hanımlar hepinize 2 Mart doğumlu bebeğim sizlere danışmak istedim bugn 23 haftası bitiyor. Pazartesi günü 8.5 kg çıktı kardiyolji kontrolü vardı herkes çok kilolu diyor. Doktorum geçn ay kontrolünde mamayı azalt demişti sütüm az olduğu için mama da veriyorum ama benim kız doymuyor kusana kadar içmek istiyor bazen günde 3 kere 90cc veriyorum bazen 4 kere ,120cc o yüzden kilosu hızlı gidiyor. Haliyle ne dönüyor ne yüzüstü durmak istiyor. Yerde sadece yatıyro hantallaştı çocuk o kadar hareketliydi ki ilk başlarda. Ayak üstüne de henüz basmıyor doktor gevşek biraz dedi. Sizlerin 5.ay kontrolünde boy ve kilosu nasıldı ve bebekler hareketlenmeye başlayınca kilo verdiler mi veya yavaşladı mı

Masallah masallah. Kac kilo dogduguna bagli bu durum. Benim kiz 6ayi doldurunca 8 kiloyu gecti ve hareketli bi brbek degil. Yeni yeni yuvarlaniyo, henuz tam tek basina oturamiyo ama destekli oturabiliyo. Şu halde normal egrideyiz.
Mama doktorun dedigi gibi bebeginize fazla geliyor olabilir, her iki gunde bir 30ml azaltarak biraktirabilirsiniz. Su icirmeyi deneyebilirsiniz az az sebze tadimlari yaptirabilirsiniz mamayi aramasin diye. Dis kaşiyicilar verebilirsiniz mesela surekli agzi mesgul olur. Basta biraz sinirli olur ama zamanla alisir.
Fazla kilo fayda degil zarar verir bir sure sonra.

Benim bebeğim 60.5 cm 5560 gr 40.5 baş tı. Bu ay yüksek ihtimalle 5800 gr oldu. Çok az kilo aldı. Ama çok hareketli ben ona bağlıyorum kucakta da olsa sürekli ayakları oynuyor. Yerde karın üstü bırakıyorum sabit durmak istemediği için ağlıyor. Ama benimki de öyle ayaklarının üstüne basınca dik durmuyor ya ayaklarını kaldırıyor yada yürür gibi yapıyor. Başını belinide öyle tam tutamıyor gibi. Yani başını tutuyor da dönderirken sallandırıyor

5. Ay kontrolü 11 kg, boy 71 bizim doktor bile kiloda sorun gormedi hatta ben ısrarla sorunca geçen ay mamayi azaltmayi dene ama aç kalirsa ağlarsa sakın açlıkla terbiye etme guven duygusunu zedeleme emekleyip yuruyunce elbet verecek dedi boyuna da orantiliysa kafaniza takmayın 8,5 kg cok değil ki

Ben de aynısını düşündüm o kadar ağlıyor ki bu sefer aramızdaki bağı zedeler diye korkuyorum

Ben de aynısını düşündüm o kadar ağlıyor ki bu sefer aramızdaki bağı zedeler diye korkuyorum
Benim kizimin kilosu normal seyirde ama 23-26. Hafta atagi dolayisiyla son haftalarda o kadar cok emmek istiyor ki gogsumde sut birikemiyor. Ben de aglatmamak icin surekli veriyorum tabii.. Simdi sizinkinin de atak donemi gelmis, belki bu donem bitince durulacak yavrucuklar insallah en zorlandigim donem bu oldu, gerek uyku duzensizligi gerek besleme sikligi olarak..

Teşekkür ederim umarım şu atak haftaları bittiğinde güzel bir dönem bizi bekliyordur, benim kız doğduğundan beri atakta canım çıktı artık

Merhaba, ben de şubat anasıyım. Hamilelik, doğum ve sonrası dönemim baya renkli olduğu için böyle bir sayfanın var olabileceğini düşünme lüksüm bile olamadı. Kısa bir zaman önce keşfettim ama hepinizle tanış gibi oldum, sevdim. Bir kaç yüz sayfa okuyabildim, bugünlere vardım şükür. Önceden varlığından haberdar olsaydım, çok iyi olacakmış, benzer durumları ben de yaşadım hemen hemen. Yakın bir zamanda ek gıdaya başlıyoruz. Sadece 2 gün önce biberle tanıştı, damağını kaşıdı filan. Cam rende, kaşık saklama kabı aldım, buhar aparatı vardı oğlumdan kalan. Bir de yumuşak uçlu püre kaşığı aldım netten, keşfetmeyen varsa ısrarla tavsiye ediyorum, çok işime yarayacak gibi, kendi yemesi için. Bir de vakumlu tabak, suluk, mama kaşığı alınacak.

Benim kızçe durduğu yerde 360 derece dönüp her yere yetişebiliyor. Sürekli hareket ediyor elinden gelse emekleyecek ki sanırım çok uzak değil.
Ayaklarıyla yatağı ittirip poposunu kaldırmaya başladı.
O hareketlenip her şeyden sıkılmaya başladıkça ben bayağı yorulmaya başladım fiziksel olarak.
Artık yatağın ortasına bırakayım da 2 dakika işimi halledip geleyim devri kapandı çünkü bir anda bir hamlede düşebilecek noktalara konumlanıyor .
Şimdilik beşikte güvende ama çok uzun sürmez o da aşağı kademeye alınacak gibi duruyor.
Az önce de ağzından peçete çıkardım
Bakalım bizi nasıl günler bekliyor

Yaa hareketlendikce daha zor oluyor diyorlardı gerçekten öyle, bende geçen gün mama sandalyesinde ayağını kaldırdığını gördüm ki arada bırakıyordum tuvalet için falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…