• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Erkek bebekler gerçekten çok zor .Siz yazdıkça 8 sene önceki hallerim geliyor gözümün önüne inanin eksiği yok fazlası var.Ama sonrasında meyvelerini toplayacaksınız bunun ( takipleştiğim arkadaşlar bilirler oğlum arkadaş gibi oldu:) kendime hakim olamayıp hırpaladığım anlar bile oldu o dönem o kadar sinirlerim bozulmuştu hala aklima geldikçe içim yanar 😔
Ya boyle zor bebek demek de istemiyorm allahn gucune gider cunku gercekten uslu bebek her goren aman ne uslu sakin yaramaz deme der kimin kucagina gtse oyle durur yatirip biraksam da durur gulumser kendini oyalar sadece uyku neden cozemedm tamam bazi bebekler uykuyu sevmez ama gece bukdr uyanmasi beni perisan etti annelik de yapamiorm boyle ne sutum olur ne onunla oynamaya gucum inan icimden bebekle oynamak gelmio kaliteli zaman geciremiorz ona ayri uzuluyorm uykumu almam lazim nasi cikicam bu sarmaldan bilmiorm. Uyku egitimi veririm diorm ama yattigi yerde uyuttm diye sevinirken 20 dk uyuynca sinir oldm yine.

Napim ya benim en sıcak oda oturma odası yatak odası arkada kalıyor. Çok korktum bir şey olur,üşütür diye. Arada gittim odaya, kaçamaklarim olmadı değil 😀
Bende ondan korktum yatak odam dağa bakıyo fırtınalı resmen gerçi yazın buz gibi oluyo 😂 belki yine üşürsek salona kaçarız 🤭

Ya boyle zor bebek demek de istemiyorm allahn gucune gider cunku gercekten uslu bebek her goren aman ne uslu sakin yaramaz deme der kimin kucagina gtse oyle durur yatirip biraksam da durur gulumser kendini oyalar sadece uyku neden cozemedm tamam bazi bebekler uykuyu sevmez ama gece bukdr uyanmasi beni perisan etti annelik de yapamiorm boyle ne sutum olur ne onunla oynamaya gucum inan icimden bebekle oynamak gelmio kaliteli zaman geciremiorz ona ayri uzuluyorm uykumu almam lazim nasi cikicam bu sarmaldan bilmiorm. Uyku egitimi veririm diorm ama yattigi yerde uyuttm diye sevinirken 20 dk uyuynca sinir oldm yine.
Ben az önce uyuttum diye sevindim , bulaşık makinasının üst kısmını boşaltana kadar uyandı tekrar emdirdim şimdi yine uyudu bu aralar uykularda dengesizlikler var , benim kızım düzenli uyuyordu yazmıştım burda da ne düzen kaldı ne bişey büyüyorlar degisiyorlar bizim onlara ayak uydurmamiz gerekiyor diye düşünüyorum. Dün ilk akşam uyudu 8 gibi 12 de bir uyandı normalde olsa yemek yer uyurdu . 2,5 3 oldu ben hala pış pış 🤦🏻‍♀️ sonra sabahta 6 da şafak operasyonu bu aralar bu şekilde ama düzelecek inşallah

İyi günler hanımlar
Benim kız mayısta 4.ayını bitiricek 2 hafta öncesine kadar sert zeminde yüz üstü kafasını kaldırıyordu şu bikaç gündür kaldırmıyor eşimde sarılık değerini yüksek geçirdi acaba sıkıntı mı var diyor
Normalde kucakta kafasını tutuyor bugün doktoruna sorucam duruma göre götürücem sizde durum nasıl

Sabaha kdr yine saat basi uyandik en uzun uykum 2 saatti. Kocam da horladi durdu onu da yataktan aticaktm bebek agliyo adam horluyo. Sabah 8de en son uyandi bu cocuk dedm aldi goturdu sagolsn altini degistirmis fln ama hep cigliklari geliyo bebegin ben de guya uyuyorm. Bizim bebegin bi cigligi var neseden mi sikilmadan mi anlamiosn bilmeyen neseden saniyo ama aslnda sikiliyo. Neyse getir artik dedm emzirmemisim meger o da ac ztn sonra emzirirken yine uyuyakaldi ben de baktm orda uyumaya devam edicek cektm memeden yataga yatirdm tabi ki uyandi. agulamaya basladi hic uyumaya niyeti yok gibiydi ben de bir iki pispisladm uyuyacak gibi degil yatagina biraktm kalktm. Esime cattim bi spermle baba oldn bedavadan ebeveynlik dedm bisey yaptign yok dedm o da bana kufretti. Sonra gttm icerde agladm agladm sakinlestm bebek de mizirdanmaya basladi tekrar gectm yanina seve oksaya pispislayarak kucagima almadan uyutabildm. Tam dalabilmis degil ama yaninda bekliyorm. Ne kdr daha boyle uykusuz devam edebilirim bilmiorm.
Annelerin hakkı ödenmiyor işte bu yüzden, o kadar ağlamışsın yıpranmışsın yine gidip Bi şekilde bebişin sakinleştirmeye çalışıyorsun, 7-24 bitmeyen Bi mesai, molalarını o belirliyor, uyku saatini, duşunun zamanını, ne zaman müsade ederlerse, çok zor çok yorucu ama unutuluyor yoksa ikincileri kim yapardı 😂 Allah bize de böyle bi his vermiş işte annelik 🤱 ❤️

Boşuna cennet annelerın ayakları altına verilmemiş bu günler gecici sakın takılma cok gülüp hatırlıcagımız günler tabi suan bize zor gelıyor herkesın derdi farklı o kadar haklısınki bende tek basıma 1cocuklayım eşim sabah 8de gidip aksam 7de gelıyor 2saat bakıyorsa bakıyor onunda 1saatı ben yemek yapıyorum 1saatı temızlık şöyle oturdugumu bılmıuorum tek basıma bakıyorum dıyorum söylenıyorum bana ben bakıyorum ya dedi ne zaman dedın melek uyu ben bakayım yada hangi hafta sonunu feda ettın paso uyuyon ben rahatsız olmasın dıye salona gecıyorum cocuk uyanınca sabahları erken kalkıyor hafta ıcı zaten dıyorum bende kalkıyorum oysaa ama işte geçen en son ben annemlere gıdıcem bi 5ay yokum dedm bana ben ne yıcem dedı bok ye dedım 😂
Ne güzel 2 saat bakıyor 😄 bana robot süpürge aldı evi süpürüyor. Yemek aramıyor kendi yapar ya da dışardan. Ütüsünü de yapıyor. Keşke o kadar bakabilse de ben yapsam 🤣 annemle kardeşlerim yakınımda olduğu içinde onlara güveniyor. Annem 1 ay yok bayramda gidiyor. Kardeşimde üniversite sınavları için trabzona gitmişti gelicek hafta sonu. Diğeri okula gidip geliyor. Onlarında kendi hayatı var sürekli darlamak istemiyorum. Hamile kaldığımdan beri hep temizliğimi yaptılar. Yemeği eşim yaptı yedirdi. Kvde nin işi başından aşkın çağırıyoruz ertesi gün erkenden gidiyor. Alışmam lazım ama alışamıyorum çok duygusallaştım ağlıyorum her şeye. Şimdi bunları yazarken söyleniyordum, çocuk mu bakayım eve mi bakayım sana mı bakayım kendime mi bakayım uyuyayım mı diye. Öptü beni işe gitti. 5 dk verdim duşa girdim bornozla kaldım Ada da kucağımda uyudu 😄

Annelerin hakkı ödenmiyor işte bu yüzden, o kadar ağlamışsın yıpranmışsın yine gidip Bi şekilde bebişin sakinleştirmeye çalışıyorsun, 7-24 bitmeyen Bi mesai, molalarını o belirliyor, uyku saatini, duşunun zamanını, ne zaman müsade ederlerse, çok zor çok yorucu ama unutuluyor yoksa ikincileri kim yapardı 😂 Allah bize de böyle bi his vermiş işte annelik 🤱 ❤️
Unutamam ben bence 🤣

Ben az önce uyuttum diye sevindim , bulaşık makinasının üst kısmını boşaltana kadar uyandı tekrar emdirdim şimdi yine uyudu bu aralar uykularda dengesizlikler var , benim kızım düzenli uyuyordu yazmıştım burda da ne düzen kaldı ne bişey büyüyorlar degisiyorlar bizim onlara ayak uydurmamiz gerekiyor diye düşünüyorum. Dün ilk akşam uyudu 8 gibi 12 de bir uyandı normalde olsa yemek yer uyurdu . 2,5 3 oldu ben hala pış pış 🤦🏻‍♀️ sonra sabahta 6 da şafak operasyonu bu aralar bu şekilde ama düzelecek inşallah
Iste benim nerdeyse 1 ay oldu duzelmedi benim de derdim o ya ne zaman duzelecek. Bu aydaki uyku gerilemesi kaliciymis uyku egitimi vermek gerekirmis diyorlar ben de 4 ayimiz dolmak uzere yavas yavas basliym dedm kendi kendine uyutmaya ama cok zor

Deniyimli annelere bir sorum olacak bence bebek ne zaman uyku isterse uyusun yemek isterse yesin oyun isterse oynasın böyle düşünüyorum ama sonrada farklı etkileri olur mu acaba diyorum yani büyüdüğünde disiplinli düzenli Bi hayatı olur mu yoksa kafasına göre mi yaşar acaba hangisi iyi bilemedim herşeyi bebeğe göre ayarlamak mı yoksa saati saatine takip etmek mi🤔

Sabaha kdr yine saat basi uyandik en uzun uykum 2 saatti. Kocam da horladi durdu onu da yataktan aticaktm bebek agliyo adam horluyo. Sabah 8de en son uyandi bu cocuk dedm aldi goturdu sagolsn altini degistirmis fln ama hep cigliklari geliyo bebegin ben de guya uyuyorm. Bizim bebegin bi cigligi var neseden mi sikilmadan mi anlamiosn bilmeyen neseden saniyo ama aslnda sikiliyo. Neyse getir artik dedm emzirmemisim meger o da ac ztn sonra emzirirken yine uyuyakaldi ben de baktm orda uyumaya devam edicek cektm memeden yataga yatirdm tabi ki uyandi. agulamaya basladi hic uyumaya niyeti yok gibiydi ben de bir iki pispisladm uyuyacak gibi degil yatagina biraktm kalktm. Esime cattim bi spermle baba oldn bedavadan ebeveynlik dedm bisey yaptign yok dedm o da bana kufretti. Sonra gttm icerde agladm agladm sakinlestm bebek de mizirdanmaya basladi tekrar gectm yanina seve oksaya pispislayarak kucagima almadan uyutabildm. Tam dalabilmis degil ama yaninda bekliyorm. Ne kdr daha boyle uykusuz devam edebilirim bilmiorm.
Çok üzüldüm gerçekten. Yardımcı olabilecek kimse yok mu yakınlarında? Kocana da Allah akıl fikir versin ne diyeyim yorum yapamıyorum 😕😕

Deniyimli annelere bir sorum olacak bence bebek ne zaman uyku isterse uyusun yemek isterse yesin oyun isterse oynasın böyle düşünüyorum ama sonrada farklı etkileri olur mu acaba diyorum yani büyüdüğünde disiplinli düzenli Bi hayatı olur mu yoksa kafasına göre mi yaşar acaba hangisi iyi bilemedim herşeyi bebeğe göre ayarlamak mı yoksa saati saatine takip etmek mi🤔
Saati saatine takip edemiyorum gündüz ama gece uykusunu aynı saatlerde uyumak istiyor. Gündüz saatli uyutanları hayretle izliyorum. Uykusu gelince uyuyor gelmezse uyanık durursa dursun diyorum. Bazen çok uyuyor bazen az uyuyor gündüz. Yanlış anlaşılmasın meme de ya da kucakta başka türlü uyumuyor bende uykusunu alsın diye bırakmıyorum😄

Canım hiç öyle sözler söyleme boşver annelik gerçekten kutsal bak dün gece uyuyorum sandı kızım gözünü açmış resmen seszce konuşup güldürdü kız tam uyanınca usulca yattı yanıma uyumuş numarası yaptı ya la kalkmamak için 🤦🏻‍♀️ Valla çok daha kötüler var diye kendini insan teselli ediyo boşver yapıcak bir şey yok tamamen yatağını ayırıp rahatsız olmamak için başka yerde yatanlar kadını sütekli bakamıyon niye ağlıyo bu çocuk diyenler var benim kuzenmin 3 çocuğu var 3 ü de babalarının tepesinde böyle ilgili babalar da var ama 😀 yalnız değilsin o saatlerde senin gibi uykusuz biz anneler var unutma

Ayy kızlar hepinizi okudum dertlerimiz aynı. Bazen sizin için üzülüyorum ama bazen de içten içe ohh be yalnız ben değilmişim diyorum 🙈
Benim derdim de oğlanın uykusu ve sürekli kucağımda durması, gündüz uyurken bile kucağımda ve ona rağmen mutsuz sürekli ıghh ıhgg ben artık ataktan geçtim ctesi randevu aldım bakılsın her şeyine idrarına kakasına bir de son zamanlarda sol kulağını çok tutuyor keşiften mi ağrıdan mı bilmiyorum.
Gece de yine saat başı ağlayarak uyandı kiminde emzirdim kiminde kucağımda pışpışlayarak uyuttum, off yatak odasına geçtiğime de pişman oldum tek başıma uyumaya alışmışım 🤣 eşim de deli yatıyor dibime dibime sokuluyor zaten sıcak bi yandan oğlandan uyuyamıyorum bi yandan dürtüyorum ruhu duymuyo elimle ayağımla itekliyorum kaysın kenara diye bu kadar ağır uyku mu olur ya.
Eşlerin destek olmamasından yakınmışsınız, benim eşim sağ olsun her dediğimi yapar, yemektir, temizliktir ütüdür gocunmaz yapar, akşam ben daha sofrayı kaldırmadan oğlanı uyutmaya geçiyorum o sofrayı kaldırır, bulaşıkları yıkar, kızımı uyutur, çayı demler 🤣 ben daha yeni geçerim salona oğlanı uyutup, e böyle her şey hazır görmek insanı mutlu ediyor sonra dizi açarız netflixten ama benim de eşimle anlaşamadığım husus kızıyla olan iletişimi. Şu sıra ona karşı olan iletişimi beğenmiyorum. Ben zaten bebekle uğraşmaktan ona vakit ayıramıyorum bari sen oyna onunla diyorum yoruyor beni sıkılıyorum oyundan diyor. Bi yöne haklı kızımda nasıl bi hayalgücü varsa öyle oyunlar buluyor ki insanı gerçekten çok yoruyor, bi de hep kendisi yönlendirir baba sen şimdi şöyle yap şuraya git şunu söyle gerçekten çok yoruyor insanı ama bunu daha tatlı dille kırmadan söyle diyorum her defasında yeter artık kızım, bitsin oyun, hadi tek başına oyna artık gibi şeyler söylüyo kızım da doymuyo tabi sonu ağlamayla bitiyo her oyunun
Kitap aldım iki tane internetten çocukla iletişim konulu sana hediye aldım dedim eşime verdim 🤣 tamam okicam dedi ama başlamadı daha.
Ayyy ne uzun yazmışım oğlan kucağımda uyumuşken döktüm içimi 😣

Büyüdükçe gündüz uyku saatleri de kısalıyormuş şimdi bir şey yapamıyoruz o zaman ne olacak 🤣

Canım bunlar robot değil ki her bebek aynı değil kimisi 2 saat uyur, kimisi oyuna doymaz ben de bebeğe göre hareket ediyorum, kızımda da öyle yapıyordum şu an 4 buçuk yaşında uyku saati de yemek saati de bellidir, yani zamanla düzen kuruyolar kendileri merak etme 🙂

Back