Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğumdan sonra çok ağlak oldum özellikle bebekler çocuklar konusunda. Sorma onu ben ilk gördüm ağladım, sonra da bu kötü haberi gördüm yine ağladım yürek dayanmıyorSorma canım ben de ilk ay emmediği için hep sağdım sürekli öyle olunca dengesizleşti göğüsler. Sol kurudu resmen sağ ise tıkayacak şekilde akmaya başladı. Dün bir de araziye bırakılan bebeğin son durum haberini gördüm, bakıcı boğazına mama kaçırmış olabilir falan yazmışlardı haber sitesinde. Oturdum ağla ağla. Hem minnacık bebeğe çok üzüldüm hem bu boğaza kaçma tehlikeli bir durum her gün çocuğa yaşatıyorum diye bütün gece ağladım. Anne olmak çok zormuş.
Yok yok terapi gibisin öylesi de zormuşBir sey olmaz kalabaliga alissin bebis.Senin icin zor olur belki ama ileride kolayligini gorursun .Ay koca karilar gibi konusuyorum di mi Kardesimin bebegi oldu 3 ay sonra pandemi patladi derken biz epey süre göremedik yavruyu ,alismasi zaman aldi.Simdi ise baslayacak ama bebe durmuyor anasiz babasiz ne yapacaklar bilmiyorum.
Rahatladım Bende hep gündüz gidiyorum işte normal de insanlara dışarıya alışsın diye. Gündüz de sese alıştırdım tv yi ses olsun diye açıyorum evde de.Haftasonu kv gidicez biz de çocuğum yine ürkücek o kadar gürültü ve kalabalıktan ama alışsa iyi olur aslında. Geçen gittiğimizde gece uykusuna geçmesi her zamankinden daha geç olmuştu ama eve dönünce yiaynı düzen devam etti birkaç kere uykusu şaşınca bir şey olmuyor yani merak etme.
Çok doğru Evde anne mutluysa herkes mutlu oluyor. Gerginse herkes gersin.Ah gülüm nelere alisiyor insan sende alisacaksin elbet ha sana bunu iki cocuklu anne olarak söylüyorum.Tek çocukken bende böyleydim ama simdi gerek yokmus diyorum.2.çocukta felsefem önce ben mutlu olayım ben mutluysam etrafim da mutlu olur.
Cam sildim ama 80 saat sürdü herhalde simdi ramazan gecsin bir abla geliyordu onu cagiracam yine.Şimdilerde eşimle yapiyoruz iki elden,kizim durmuyorsa birimiz iste birimiz kizla ilgili.O dedigin isleri bende yapacam ise baslamadan.Benim ek olarak evde 2 öğrenci var silgi tozu çok kocam bey de okuyor rahat batti ona da sirf can sikintisi seneye mezun neyse ki
Bu arada iftara git
Ona bende çok üzüldüm ya ama mama içerken değil galiba mamadan sonra uykuda olmuş galibaSorma canım ben de ilk ay emmediği için hep sağdım sürekli öyle olunca dengesizleşti göğüsler. Sol kurudu resmen sağ ise tıkayacak şekilde akmaya başladı. Dün bir de araziye bırakılan bebeğin son durum haberini gördüm, bakıcı boğazına mama kaçırmış olabilir falan yazmışlardı haber sitesinde. Oturdum ağla ağla. Hem minnacık bebeğe çok üzüldüm hem bu boğaza kaçma tehlikeli bir durum her gün çocuğa yaşatıyorum diye bütün gece ağladım. Anne olmak çok zormuş.
Sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama yine doktora söylemekte fayda var. Uykuyu çok seviyor olabilir ya da normali budur yani biz de böyle uyuyan bebe yok hava kararıyor uyutuyorum 1,5 saatimi alıyor tabii gece emmeye kalkıyor 1-2 kere. Gündüz uykuları kısa kısa ayakta sallarsam, bebek arabasında uyutmaya başladım 2 gündür. 15 dk- yarım saat süreleri. Bi uyuyor bi kalkıyor oynuyor emiyor gündüz böyle geçiyor. Size maşallahKızlar benim oğlan doğduğundan beri geceleri kendi uyanmaz ben uykusunda emziririm gaz problemi de olmadı şimdi gündüz de çok uyumaya başladı sabah 7 de uyanır Bi saat sabah uyanık sonra geri uyuyor acıkınca uyanıyor geri yatıyor akşam 5gibi uyanıyor Bi kaç saat uyanık duruyor beş gündür falan böyle sizde durum nasıl benimki atak dönemini böyle mi geçiriyor acaba yarın doktora götürcem kontrol için uyuduğu için değil genel kontrol ahh annelik aah uyusa sorun uyumasa sorun şimdi resim atabilsem keşke emdi baygın gibi geri uyudu
Bıraktım ben canım aynen zorlamaya gerek yok.. Iki çocukla zaten hersey o kadar zor ki bazen sinirimden ağlıyorum çaresizlikten.Bade tuttun mu sen bugun
Sütüm azaldi demişsin dün
Eger azaldiysa ısrarcı olmasan
Bende tutuyorum ama pek bi değişiklik olmadi
Normalde sahur yapmazdım onu yapıyorum simdi
Allahim bütün gun açım bebede emiyor kiloda gram degismiyor
Canım normaldede sakin uykucu Bi bebek ti ama şimdi gözünü açamıyor gece aynıydı Emerken bile uyuyor diyorum Bi sıkıntısı olsa uyumaz doktorada soracam belki kızacak hiç bişey den memnun olmazsınız diye uyusa dert uyumasa dert diyecek.Sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama yine doktora söylemekte fayda var. Uykuyu çok seviyor olabilir ya da normali budur yani biz de böyle uyuyan bebe yok hava kararıyor uyutuyorum 1,5 saatimi alıyor tabii gece emmeye kalkıyor 1-2 kere. Gündüz uykuları kısa kısa ayakta sallarsam, bebek arabasında uyutmaya başladım 2 gündür. 15 dk- yarım saat süreleri. Bi uyuyor bi kalkıyor oynuyor emiyor gündüz böyle geçiyor. Size maşallah
Derse desin anayız biz oyun oynatabiliyor musun ya da konuşuyor musun? Gelişimi nasıl mesela? Bizim kız çok konuşmak istiyor agu guguCanım normaldede sakin uykucu Bi bebek ti ama şimdi gözünü açamıyor gece aynıydı Emerken bile uyuyor diyorum Bi sıkıntısı olsa uyumaz doktorada soracam belki kızacak hiç bişey den memnun olmazsınız diye uyusa dert uyumasa dert diyecek.
4 yaşında oluyorlarBoyu kaç cm 110 cm yeterli olur mu? En iri bebek 110 cm e kaç yaşında ulaşıyor. Sizin çocuklarınız var bilirsiniz
Aynen benimde aynı ama ben iyi yiyorum heralde ondan gitmiyorBade tuttun mu sen bugun
Sütüm azaldi demişsin dün
Eger azaldiysa ısrarcı olmasan
Bende tutuyorum ama pek bi değişiklik olmadi
Normalde sahur yapmazdım onu yapıyorum simdi
Allahim bütün gun açım bebede emiyor kiloda gram degismiyor
Niye yaoma dedi diyetisyenBende leslie yapmaya başladim yine diyetisyen yapma dediydi ama mayista iş bası yapacam forma masrafina girmek istemiyorum
Nasıl besleniyorsun ara öğünde ben 11 gibi bidaha acıkıyorumYok canım sütümde azalma olmadı çok şükür ama sağlıklı beslenmeye devam ediyorum iftar ara öğün sahur şeklinde ilerliyorum suyumuda bol içmeye çalışıyorum 4 gün tuttum devam inşallah
Bu yazdıklarının harfi harfine bizde de mevcut. Artık tek kalmak istemiyor memede kavga gürültü hep. Benimkide bu gece ağladı bu saate kadar 4. Kakayı yaptı farklı ne yedim diye düşünüyorumMerhaba kızlar gelemedim bir türlü 2 bebeli hayat zor :) Hayırlı ramazanlar umarım herkes iyidir bebişler nasıl gazlar bitti 2.evrelere geçiş başladı mı sizlerde? Oruç tutan var mı varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim süt azalması falan yaşadınız mı merak ediyorum reglim bitince bende denemek istiyorum.
Geçen hafta termale gittik uzun yol tatil nasıl olacak derken inanılmaz iyi gitti herşey odamız çok sıcaktı bebe zaten sıcaktan bayıldı durdu emzirme ve alt değişme dışında hep eşim ilgilendi zaten sağolsun. Tatil dönüşü 4 gün boyunca hiç durmadan ağladı buraya yazmıştım daha önceden kabızlık var kakayı zor yapıyor diye kaka sıvılaştı aynı alerji durumundaki gibi yeşil mukuslu gelmeye başladı düşündüm farklı olarak tükettiğim tek şey Pırasa olmuştu (pırasaya sardım son zamanda resmen aşermiş gibi sabah akşam pırasa yedim) onu kesince herşey normale döndü çok şükür. Şimdide meme reddi mi ne olduğunu anlayamadığım bir durumdayız acıkıyor memeyi alıyor ve başlıyor kendini sıkıp ıkınmaya memeden almaz yada hiç müdehale etmezsem ıkınarak savaşıyor ve çığlık çığlığa ağlamayla son buluyor. Bunu sadece memede yapıyor ama elini tutup popoyada pat pat yaparsam sakinliyor yada ayakta hafif hoplatarak gezersem emiyor ancak. Salya inanılmaz arttı üstü komple ıslanıyor sürekli önlük taksam iyi aslında ama hiç sevmiyorum ve güvenli bulmuyorum bağlandığı için mecburen çıkartıp kurutup geri giydiriyorum temizse sürekli yıkmakla baş edemedim çünkü birde uyanıkken sakince etrafı izleyen bebe gitti sürekli benle ilgilenin diye ağlayan bebe geldi öyle ağlıyor ki bişey oldu diye koşuyorum beni görünce gülmeye başlıyor sıpa iş yaparken pusete koyup karşıma alıyorum sürekli laf atıyorum yoksa asla durmuyor şimdiden çok geveze bu kız
Valla bana kadın geliyor, evi robot süpürüyor. Çamaşırları haftalık yıkayıp eşimle katlıyoruz. Ben yemek yapıyorm düzenli olarak. Bir de sabah evi topluyorum. Bu şekilde düzendeyiz çok zorlamadı.Hic birsey yapamadan gunu tamamlıyorum
Ve cok yorgunum
İslerimi yapamadıkca cok stres oluyorum
Bebegimle vakit gecirmeyi cok seviyorum
Ama ev beni bekledikce daral geliyor
Kesinlikle ev isleri icin bi yardımcıya ihtiyacımız var
Bebem uyudu sadece 3 parca bisi ütüledim oda 40 dk sürdü uyandıkça gelip pışpışladim
O uyudu babada uyudu
Normalde bakardı ama o da as uykuyla cok yorgun sanırım
Sizler ev islerini nasıl yoluna koydunuz
Benimki şu anda böyle ileride huyu değişmezseSabah sabah gözüm açıldı acaba hangimizin bebesi böyle olacak
Evet canım geçer korkmaKızlar göz bebeğinin kenarı kanlanmış biraz parmağını soktu galiba geçer dimi? Ne zaman oldu bilmiyorum emerken farkettim şimdi hafif kırmızılık
Uyanık olduğu zaman avuuu avuuu mart kedisi gibi 2aylık kilosu 6500 dü dün sabah poşet verdim tutup ağzına götürüyordu aldım kucakta tutulmak isterse ayakta tutucaksın yada yada yatacak kendi kendine oynar Bi haftadır çok uykulu ramazanın huzuru mu acabaDerse desin anayız biz oyun oynatabiliyor musun ya da konuşuyor musun? Gelişimi nasıl mesela? Bizim kız çok konuşmak istiyor agu gugu
4 yaşında oluyorlar
Aynen benimde aynı ama ben iyi yiyorum heralde ondan gitmiyor
Niye yaoma dedi diyetisyen
Nasıl besleniyorsun ara öğünde ben 11 gibi bidaha acıkıyorum
Bu yazdıklarının harfi harfine bizde de mevcut. Artık tek kalmak istemiyor memede kavga gürültü hep. Benimkide bu gece ağladı bu saate kadar 4. Kakayı yaptı farklı ne yedim diye düşünüyorum
Valla bana kadın geliyor, evi robot süpürüyor. Çamaşırları haftalık yıkayıp eşimle katlıyoruz. Ben yemek yapıyorm düzenli olarak. Bir de sabah evi topluyorum. Bu şekilde düzendeyiz çok zorlamadı.
Benimki şu anda böyle ileride huyu değişmezse
Evet canım geçer korkma
10 tane badem 2 ceviz 2 kuru incir gibi yiyorum sonrasında günde bir maden suyu mineral açısından sütün kalitesini artırırmış onu içiyorum eğer hala daha açsam 1 kase çorba içiyorumNasıl besleniyorsun ara öğünde ben 11 gibi bidaha acıkıyorum
Rotarix yaptırdık biz ama özellikle bu aşı falan gibi söylemedi dr.Kızlar herkes rotarix mi yaptırdı? Bizim doktor rotateq yaptırdı, bugün ilk dozu oldu.
Benim doktor rotayı önermiyorum dedi çünkü bizim alerjimiz bağırsak tepkili kan geliyo kakasından rota mahvediyomuş ondan önermedi ben de yaptırmıcamCanım bizim doğduğundan beri mukuslu üç doktor gezdik normal dediler sürekli çocuğa. Ama hep huzursuzdu. Sonra bir prof bulduk ona götürdük kaka fotosu istedi görür görmez alerji dedi. Kaka testi falan yapıldı. Hala tam olarak alerjisi neye var çözülemedi. Ben doktora gitmeden daha süt ürünlerini kesmiştim kakası değişmedi mesela. Doktor da süt ürünlerinin yanında dana eti ile yumurta ve susamı da kesmemi söyledi. Bizim kızın sütten ziyade yumurtaya alerjisi varmış ama ne olur ne olmaz diye üçüncü aya dek hepsini kestirdi doktor. Özelden bana kaka fotosu atabilirsin az çok bizimkiyle karşılaştırabilirim.
Bu arada geçenlerde biri rota aşısı ile alerji ilişkisini sormuştu, doktor daha ben demeden sıkıntı olabileceğini söyledi. Rotayı 3. Ay muayenesinde yapacak inşallah. O güne dek süt, yumurta, et, susam sakın tüketme dedi.
ooooo robot süpürge, kurutma makinesi var, yemek de pişirebiliyorsun.Günaydın canım
Rahat olacağım diyoruuuuum diyoruuuum olamıyorum
Eskisi gibide yapamıyorum icim icimi yiyor
Evi robot süpürüyor genelde
Çamaşırları kurutma kurutuyor
Baska cocuklarimda oldugu icin yenmektir,temizliktir biraz daha dikkatli olmam gerekiyor
Cok sukur bi sekilde yemegimi yapıyorum
Kızım okuldan gelince oyaliyor biraz
Misal Evin dağınıklığı
Kirli camlar basıyor beni