- 20 Haziran 2012
- 659
- 561
Amin inşallah sağlıkla kavuşalım yeterki sağ salim doğsunlarÖyle cnm hasta olmasaydım 3 gündür doğum yapmış olacaktım cnm ama kısmet işte göz acip kapayıncaya kadar geçicek bugünlerdeseninkide az kaldı sağlıkla kucagimiza alalım.bebisleri
Gözün aydın allah analı babalı büyütsünSelam kızlar durum güncellemesi yapmaya geldim38+3 te 11.12 de kizim sezeryanla dogdu, 3555 gr 52 cm. Sezeryan öncesi lavman yapılmadı. Spinal anestezi oldum yine, bi ara biraz tansiyonum düştü ama hemen ilac verdiler toparladım. Genel olarak rahattı, sanki ilk sezeryana gore daha kolay gecti gibi geldi bana. Ameliyattan 5 saat sonra ilk kalkış oldu, onun öncesinde sonda takmislardi onu çıkardılar, once kendim dogruldum ve yavaşça kalktim, tabi hemsire ve ablam destek oldu, azar azar arada yürüdüm, bi kac sefer sonrasi kendim kalkıp lavaboya gidebildim. Simdilik iyi gidiyor cok şükür, gaz çıkışı oldu, buyuk tuvalette olursa bugun çıkabiliriz insallah. Sondayı çıkarana kadar hasta bezi takmislardi, sonda sonrasinda kendi ic camasirimi giyip lohusa pedi kullandim, depend diger dogumda hic kullanmamistim, bunda da gerek olmadi. Biraz ayrinti yazdim belki sezeryan olacakların merak ettikleri vardir diye :)
Amin cnm inşallahAmin inşallah sağlıkla kavuşalım yeterki sağ salim doğsunlar
güle güle büyüt canım bebeğini,darısı bize inş.ilk kızımda genel olmuştum,oğlumda spinal oldum daha rahat geçti,hakkımızda hayırlısı olsun,2. kızımda sanırım genel olacağım,göbek fıtığı amleiyatıda olucamSelam kızlar durum güncellemesi yapmaya geldim38+3 te 11.12 de kizim sezeryanla dogdu, 3555 gr 52 cm. Sezeryan öncesi lavman yapılmadı. Spinal anestezi oldum yine, bi ara biraz tansiyonum düştü ama hemen ilac verdiler toparladım. Genel olarak rahattı, sanki ilk sezeryana gore daha kolay gecti gibi geldi bana. Ameliyattan 5 saat sonra ilk kalkış oldu, onun öncesinde sonda takmislardi onu çıkardılar, once kendim dogruldum ve yavaşça kalktim, tabi hemsire ve ablam destek oldu, azar azar arada yürüdüm, bi kac sefer sonrasi kendim kalkıp lavaboya gidebildim. Simdilik iyi gidiyor cok şükür, gaz çıkışı oldu, buyuk tuvalette olursa bugun çıkabiliriz insallah. Sondayı çıkarana kadar hasta bezi takmislardi, sonda sonrasinda kendi ic camasirimi giyip lohusa pedi kullandim, depend diger dogumda hic kullanmamistim, bunda da gerek olmadi. Biraz ayrinti yazdim belki sezeryan olacakların merak ettikleri vardir diye :)
Göbek fıtığı için ayrı doktor girecek dimi ameliyata, aynı sıkıntı bendede var da, ayakta kalamıyorum hiç fırlıyo iyice ve çok ağrıyor en çok o zorladı beni bu gebeliktegüle güle büyüt canım bebeğini,darısı bize inş.ilk kızımda genel olmuştum,oğlumda spinal oldum daha rahat geçti,hakkımızda hayırlısı olsun,2. kızımda sanırım genel olacağım,göbek fıtığı amleiyatıda olucam
evet canım bebek doğduktan sonra,başka doktor girecek,benim şükür ağrım olmadı 1-2 kere olmuştur gebelikte,hamile kalmadan önce daha çok ağrıyordu,sende olacakmısın ,konuştunmuGöbek fıtığı için ayrı doktor girecek dimi ameliyata, aynı sıkıntı bendede var da, ayakta kalamıyorum hiç fırlıyo iyice ve çok ağrıyor en çok o zorladı beni bu gebelikte
Tebrik ederim canim Allah anali babali saglicakla buyutmeyi nasip etsinSelam kızlar durum güncellemesi yapmaya geldim38+3 te 11.12 de kizim sezeryanla dogdu, 3555 gr 52 cm. Sezeryan öncesi lavman yapılmadı. Spinal anestezi oldum yine, bi ara biraz tansiyonum düştü ama hemen ilac verdiler toparladım. Genel olarak rahattı, sanki ilk sezeryana gore daha kolay gecti gibi geldi bana. Ameliyattan 5 saat sonra ilk kalkış oldu, onun öncesinde sonda takmislardi onu çıkardılar, once kendim dogruldum ve yavaşça kalktim, tabi hemsire ve ablam destek oldu, azar azar arada yürüdüm, bi kac sefer sonrasi kendim kalkıp lavaboya gidebildim. Simdilik iyi gidiyor cok şükür, gaz çıkışı oldu, buyuk tuvalette olursa bugun çıkabiliriz insallah. Sondayı çıkarana kadar hasta bezi takmislardi, sonda sonrasinda kendi ic camasirimi giyip lohusa pedi kullandim, depend diger dogumda hic kullanmamistim, bunda da gerek olmadi. Biraz ayrinti yazdim belki sezeryan olacakların merak ettikleri vardir diye :)
Ben almadım, normal hasta bezi var evde 5 tane onları kullanırım diye düşündüm. Eğer ihtiyaç olursa şok ya da migroslarda depend var eşim gider alır.lohusa pedi,depend külot aldınızmı,aldıysanız hangi siteden aldınız kızlar
Valla bende almadım depend lohusa pedi aldim zaten hastahanede hasta bezi veriyorlar diye gerek duymadimBen almadım, normal hasta bezi var evde 5 tane onları kullanırım diye düşündüm. Eğer ihtiyaç olursa şok ya da migroslarda depend var eşim gider alır.
Evet dogurmayan az kisi kaldik.Hayırlısı cnm benim evet az kaldı ya benimde cumartesi günü olacak doğum bi heycan basiyoki anlatamam nisan annelerinin son doğum yapan annelerinden olucaz az kişi kaldık doğum.yapmayan
Amin saol canimGeçmiş olsunmaşallah bebişe de sana da , sevindim öncekine göre kolay geçmesine Analı babalı büyüsün inşallah
İnşallah senin ve bebegin icin hayirli olan sekilde dogum olur canim, sezeryan olursa eger bitter cikolata ve kahveyide unutmaGözünüz aydın tebrik ederim hayırlı ömürleriniz olsun bebeğinizle çok güzel olmuş böyle yazmanız şayet yarın bende kontrole gideceğim bebeğim dönmediyse hemen o gün yada cuma sezeryan olacağım bende benim için iyi oldu anlattıklarıniz
Insallah seninde iyi gecer canimMasAllah cnm cabuk toparlamışsın benimde cumart3si günü olacak doğum 2. Sezeryan olucam bende insAllah cabuk toparlanirim
Amin cok saol canim, darısı tüm bekleyenlereGözün aydın allah analı babalı büyütsün
Senin ki buraz daha komplike olucak, Allah yardimcin olsun şimdiden canim, insallah cabuk toparlarsingüle güle büyüt canım bebeğini,darısı bize inş.ilk kızımda genel olmuştum,oğlumda spinal oldum daha rahat geçti,hakkımızda hayırlısı olsun,2. kızımda sanırım genel olacağım,göbek fıtığı amleiyatıda olucam
Amin insallah, darısı herkesin başınaTebrik ederim canim Allah anali babali saglicakla buyutmeyi nasip etsinguzel cabuk toparlanmissin darisi basima
Bizim de akrabadan geldi canım para vermedim ama ihtiyaç olursa alırız tabi ki.Valla bende almadım depend lohusa pedi aldim zaten hastahanede hasta bezi veriyorlar diye gerek duymadim
Amin cnm insAllahEvet dogurmayan az kisi kaldik.Saglicakla hepimiz kucagimiza alalim insallah
Aynen cnm ben diğer doğumlarımda da kullanmadım repens ilk doğumda ablam 5 6 tane kadar hasta bezi vermişti ikizlerde de kullanmadım hastahane verdi sonra pede geçtim bundada gerek görmedim ama eğer ihtiyacım.olursa alirimBizim de akrabadan geldi canım para vermedim ama ihtiyaç olursa alırız tabi ki.
Gözün aydın canım çok bol sütlü günleriniz olsunSelam kızlar durum güncellemesi yapmaya geldim38+3 te 11.12 de kizim sezeryanla dogdu, 3555 gr 52 cm. Sezeryan öncesi lavman yapılmadı. Spinal anestezi oldum yine, bi ara biraz tansiyonum düştü ama hemen ilac verdiler toparladım. Genel olarak rahattı, sanki ilk sezeryana gore daha kolay gecti gibi geldi bana. Ameliyattan 5 saat sonra ilk kalkış oldu, onun öncesinde sonda takmislardi onu çıkardılar, once kendim dogruldum ve yavaşça kalktim, tabi hemsire ve ablam destek oldu, azar azar arada yürüdüm, bi kac sefer sonrasi kendim kalkıp lavaboya gidebildim. Simdilik iyi gidiyor cok şükür, gaz çıkışı oldu, buyuk tuvalette olursa bugun çıkabiliriz insallah. Sondayı çıkarana kadar hasta bezi takmislardi, sonda sonrasinda kendi ic camasirimi giyip lohusa pedi kullandim, depend diger dogumda hic kullanmamistim, bunda da gerek olmadi. Biraz ayrinti yazdim belki sezeryan olacakların merak ettikleri vardir diye :)
Ay ben iki doğum yaptım ama şu su gelme olayını hastane dışında yaşamadım öok korkuyorum dışarda bir yerde gelicek diyeCanım gözün aydın darısı başım benimde suyum geldi sancım yok bekliyorum hala dua et ne olur bana
Kıııııızz 4kgyu ağrısız sancısız nasıl doğurdun bacım helal olsun. Ben yerleri tırmalamıştım 2.oğlumda. Gözün aydın olsun. Bol sütlü günleriniz olsun inşallahMerhaba,
1 nisan da kontrol amaçlı muayeneye gittim hersey yolunda dedi doktor 5 gün sonra tekrar muayene diye ayrıldım odadan koridor da başım dönünce sandalyeye oturdum meyve suyu içtim beni gören doktorum ne oldu gel bir dinlen nst yapalım dedi. Nst takildi muayene yapıldı hafif sancilar çıktı açılma 1-2 cm dediler. Yarım saat sonra sancılar artmaya sıklaşmaya başladı ve 5 cm açılma olmuş dediler ve benim yatisim yapıldı. Sancılar güzel sıklaşırken 4 saat sonra kesildi tam doğururum bugün derken doğum olmadı suni sancı verdiler gece 11.30 a kadar açılma olmadı tüm gece nst ile uyudum.
2. Gün sabah 8.30 suni sanci vermeye başladılar arada nst tüm gün bağlı kaldı arada yürüyüş ve nefes egzersizleri çömelip kalkma hareketleri yapıyorum nişan geldi açılma 7 cm e çıktı ama sancı hissetmiyorum yok olmuyor. Gece yine suni sancı kesildi.
3. Gün gece bebek hareket etmiyordu birkaç saattir hic kipirdamadi hemen dedim gece 3.30 ultrasonla baktık kalbi atıyor ama hareket yok, ben öksürüyorum o zaman hareket edermiş bebekler, doktor da ultrason cihazı ile dürtüyor zorla uyandı ama hareketler azdı. 1 saat sonra suyum da gelmye başladı ama sancılar az pek hissetmiyorum düzenli değil açılma 7 cm den yukarı cikmiyor bugün dogmazsa sezeryana alabilirz diye soylediler tamam dedim . Sonra öğlene doğru sancılar biraz daha hissedilir oldu yatakta bağırmadan nefes egzersizleri ile sakın kalıp bebeğin kanala girmesi için kendimi odakliyordum. 14.30 da geldiler sizi muayene edelim deyip çatala aldılar ve acilmalarim olmuş bebek kanala tam girmiş ama bende tık yok nasıl böyle duruyorsunuz dedi doktor sizin avı eşiğiniz çok güçlü, aslinda şu anda sancılarını çok bebek kqnalda ama bağırıyorsunuz dedi hamile yolasım ve nefes egzersizleri yapıyorum ondan olabilir dedim.
14.49 oğlum normal doğum ile 3 günün sonunda dogdu. 4100 kg 52 cm olarak hayata gözlerini açtı. Hemen kucağıma verdiler inanılmaz güzeldi. Allahim bana tekrar bu duyguları yaşattıçok şükür.
Ben 3 gün dogumhanede Babamız da kapıda dokuz doğurdu ama mutluluğumuz herseye bedeldi. Şimdi 4 kisilik çok güzel mutlu aile olduk.
Dogumum gibi yazım da uzun oldu.
Saol canim, suan henuz bol degil ama bakalim, olur inşallahGözün aydın canım çok bol sütlü günleriniz olsun
Ay ben iki doğum yaptım ama şu su gelme olayını hastane dışında yaşamadım öok korkuyorum dışarda bir yerde gelicek diyeSizin ki nerde geldi acaba. Allah yardımcınız olsun.
Kıııııızz 4kgyu ağrısız sancısız nasıl doğurdun bacım helal olsun. Ben yerleri tırmalamıştım 2.oğlumda. Gözün aydın olsun. Bol sütlü günleriniz olsun inşallah
Ben dip kose temizlemistim. Annem geldi geleli o gunluk temizlik yemek yapiyor. Evde 3 yetiskiniz haliyle pek kirlenmiyorAmin cnm insAllahbende bu 2 3 günde islerimide halledeyim çocuklarımın nevresimlerini falan yıkayacağım ve benim 4. Cocuk olduğu için besigi kurmamıştım bugün onunda örtüsünü falan geçireyim sonrada cumartesi tıpış tıpış gideriz artık hastahaneye
Öyle cnm sürekli temizleme toplama halindeyiz cocuk olunca bende çarşaf falan yikayacam cnm maksat yanimda kalacak kişi rahat etsin zaten oruc en azından ev işiyle çok yorulmasın diye yapicamBen dip kose temizlemistim. Annem geldi geleli o gunluk temizlik yemek yapiyor. Evde 3 yetiskiniz haliyle pek kirlenmiyor
Siz cocuklu annelerin isi daha zor Allah yardimciniz olsun canim
Zor olmuş biraz ama sonu çok güzel bitmiş. Sağlıkla, kolaylıkla büyüsün inşallah. Darısı bana ve bekleyen yoldaşlarıma
Sağol canım sende isallah iyileş de doğumdan sonra rahat ol canım. Ilık süt iç boğazlarım yumusasin.Gözün aydın cnm paşan sağlıkla gelmiş biraz zzolramis annesini ama cok sukurki ikinizde iyisoniz saglikla büyüsün insAllah pasan
Bende anlamadım valla nasıl olduKıııııızz 4kgyu ağrısız sancısız nasıl doğurdun bacım helal olsun. Ben yerleri tırmalamıştım 2.oğlumda. Gözün aydın olsun. Bol sütlü günleriniz olsun inşallah