- 4 Nisan 2018
- 773
- 929
- 36
Ya bende de aynı şey söz konusu ve 35de aldım çalışamaz raporunu ama e devlette gözükmüyor muhasebeci çalışıyor gözüküyorsunuz çalışamıyor diye gösteremiyorum dedi hastanenin raporlama birimini aradım onlar raporda çalışamaz gözüküyor dedi tekrar muhasebeciye döndüm ama hâlâ hiçbir şey halledemediler en son "Hallettim Aslı hanım görüştüm sgk ile doğum sonrasında alacağınız rapor ile birlikte bu raporu da onaylayacağım" dedi ama ne olacak bilmiyorumKizlar 32de aldigim calisir raporu e devlette gozukuyor ama 37de calisamaz raporum gozukmuyor. Sekreter calisir raporu guncelleyip calisamaz yaptigini soyledi. Bi belge verdi onu sirketin muhasebecisine attim ama icim rahat degil. Sizlerin e devlette gozukuyor mu ?
Ben de e devlette gozukmeyince doktorun sekreterine neden gozukmedigini sordum. Ben sisteme isledim isterseniz size belgeyi gondereyim dedi. Gonderdigi belgeyi is yerime attim "izin başlama tarihi yazıyor en azından muhasebeye gönderip bilgi veririm" dedi daha sesi cikmadi.Ya bende de aynı şey söz konusu ve 35de aldım çalışamaz raporunu ama e devlette gözükmüyor muhasebeci çalışıyor gözüküyorsunuz çalışamıyor diye gösteremiyorum dedi hastanenin raporlama birimini aradım onlar raporda çalışamaz gözüküyor dedi tekrar muhasebeciye döndüm ama hâlâ hiçbir şey halledemediler en son "Hallettim Aslı hanım görüştüm sgk ile doğum sonrasında alacağınız rapor ile birlikte bu raporu da onaylayacağım" dedi ama ne olacak bilmiyorum
Canım zaten ilk 3ayda 6saat 1kere ya uyur ya uyumaz. En fazla 4saatte uyanır. Vallahi annelerimz uyuyan çocuk uyandırılmaz der. Onlarda hiç böyle birşey yokmuş. Tıp gelişti ve mertlik bozuldu.Doğum kilosuna 15 gün kontrolümüzde ulaşmıştık. 6 saat aç kalması çok uzun bir zaman dilimi değil mi ya? 3 saat olunca bile emzirme arası tedirgin oluyorum. Acemi annelik çok zormuşsen hiç emzirmek için kaldırmıyor musun canım?
Benimki de bugün 19 günlük. Hala daha 2 saate bir kalkıyorum. Kendisi uyanmazsa diye korkuyorum. Sen emzirmek için kaldırmıyor musun artık canım? Doğum kilosuna ulaştı mı bebeğin peki?
Benimde vardı ama dayanılmaz oldu son 2 haftadır özellikle ağlıcam gece mesela wc kalkıyorum ama dura dura zor açılıyorum adım zor atıyorumCanım o çatı ağrısı bende 30lara gelmeden başladı. Bacakların arasındaki kemiklerde. Özellikle uykudan uyanınca çok ağır oluyor, biraz hareket edince hafifliyor. Ama genel olarak hiç geçmedi.
Evet aynen öyle tarif ettiğin gibiAy sorma canım ya fena haldeyim. Ama bebişin hareketlerine göre değişiyor. Bazen rahatlıyorum sonra birden adım atacak kadar bile kasığımı kımıldatamıyorum sürüklüyorum bacaklarımı. Vajinama acayip bi baskı oluyor sanki 100kg demiri bağlamışlar oraya afedersin. Ama dediğim gibi 24 saat süren bir baskı olmuyor. Yatınca azalıyor çok şükür. Benim bebek iri olduğu içinde öyle oluyor. 4kg üzeri olucak muhtelemen. 2.oğlumda öyleydi.
Doğum kilosuna 15 gün kontrolümüzde ulaşmıştık. 6 saat aç kalması çok uzun bir zaman dilimi değil mi ya? 3 saat olunca bile emzirme arası tedirgin oluyorum. Acemi annelik çok zormuşsen hiç emzirmek için kaldırmıyor musun canım?
Benimki de bugün 19 günlük. Hala daha 2 saate bir kalkıyorum. Kendisi uyanmazsa diye korkuyorum. Sen emzirmek için kaldırmıyor musun artık canım? Doğum kilosuna ulaştı mı bebeğin peki?
Kizlar 32de aldigim calisir raporu e devlette gozukuyor ama 37de calisamaz raporum gozukmuyor. Sekreter calisir raporu guncelleyip calisamaz yaptigini soyledi. Bi belge verdi onu sirketin muhasebecisine attim ama icim rahat degil. Sizlerin e devlette gozukuyor mu ?
İnanın bende anlamadım ama bende doktorun sekreteri ile de görüştüm oda gözüküyor dedi sistem değişti galiba az kaldı zaten doğuma o zaman anlarız artıkBen de e devlette gozukmeyince doktorun sekreterine neden gozukmedigini sordum. Ben sisteme isledim isterseniz size belgeyi gondereyim dedi. Gonderdigi belgeyi is yerime attim "izin başlama tarihi yazıyor en azından muhasebeye gönderip bilgi veririm" dedi daha sesi cikmadi.
Insallah sıkıntı yasamayiz ya. Acaba sistem mi degisti, dogum gerceklesince mi gozukecek
Aynen benim de öyle oluyor bazen. Tuvalete uyanınca uç beş adım atınca anca açılıyorum. Belki sende farklı birşeyin belirtisidir, herkeste farklı oluyorBenimde vardı ama dayanılmaz oldu son 2 haftadır özellikle ağlıcam gece mesela wc kalkıyorum ama dura dura zor açılıyorum adım zor atıyorum
Doğumda ne kadar sonra yattı peki ve siz hemen raporu bildirdiniz miBenim calisamaz raporum dogum yapinca e devlette gorundu canim muhasebecimiz dogumdan sonra onaylanacak dedi oylede oldu dogum paramin bile bugune kadarki kismi yatti
Geçti canım doğum kilosunu. 15 günlük kontrolde tartılmıştı en son. Yarın 20 günlük oluyoruz artıkCanim ben 3 saati gecerse uyandiriyorum 1 2 defa 4 saatte oldu uyuyakalmistik annemle
2 saat az ama canim sariliklari gecti uyandirma uyusun
dogum kilosunu coktan gecmistir bence 20 gundur gozle gorulur buyudu yani nerdeyse 1 aylik olacaklar dogum kilosunu gecmistir seninkide
Eskilerin yöntemlerine inanırım canım. Uyandırmadan kendi uyanmasını beklicem bakalım. 4 saati geçerse uyandırayım bakalım nasıl olcakCanım zaten ilk 3ayda 6saat 1kere ya uyur ya uyumaz. En fazla 4saatte uyanır. Vallahi annelerimz uyuyan çocuk uyandırılmaz der. Onlarda hiç böyle birşey yokmuş. Tıp gelişti ve mertlik bozuldu.
Kendi kilosuna gelince sarılık tehlikesi atlatılıyor. Ya acıkır ya kaka yapar, 3-4 saate uyanırlar. Bana 2.çocuğu yapan annelerin önerisiydi, ilkinde acemilik kaldırıp uyku düzenini bozduk pişmanız dediler.
Siz nasıl rahat ediyorsanız öyle deneyin, önemli olan rahat etmeniz.
Benim kızım şuan 3,5 yaşında. 3haftadan sonra zaten dayanamayıp bırakmıştım. 2,3 ay dayanan arkadaşlarım ve kuzenlerimin bebeleri 2yaşına gelene kadar gece uykusunda hep sıkıntı yaşadılar.
34 haftalik izne ayrildim dogumdan 1 hafta sonra o gune kadarki kismi yatti. Dunde 2 haftalik yatti. Muhasebe 2 haftada 1 onaylicam dedi parca parca yatacak yaniDoğumda ne kadar sonra yattı peki ve siz hemen raporu bildirdiniz mi
Benimde suyum da geldi sancım yok hastanedeyim yatış verildi dua et bana kardeşim sağsalim bebeğimi kucağıma alayıKızlar merhaba. Bende 1 Nisanda doğum yaptım. Oğlum 17 gün erken geldi. Doğumum normal oldu. 2720 gr 50 cm doğdu çok şükür iyiyiz. Yavaş yavaş düzenimizi de oturtmaya çalışıyoruz. Bende bugüne kadar 2 saatte bir emzirdim Gece gündüz. Bazen uyandıramadım yarım saat bir saat daha bekledim kendi uyandı. O yüzden artık 3 3 buçuk saate çıkarmayı düşünüyorum emzirme sürelerini en azından geceleri. Zaten kendisi uyanıyor.
Bir avazda kolayca doğur inşallahCanlar suyum geldi ama sancım yok dua edin bana sabaha kadar beklicez yoksa suni sancı verilecek
Kendi sancınla kolay bir doğum olsun inşallahCanlar suyum geldi ama sancım yok dua edin bana sabaha kadar beklicez yoksa suni sancı verilecek
Sleepy kendini cok gelistirdi, ilk kizimda yeni cikmisti almistim ama pek memnun kalmamıştım, prima ile devam etmistim, ikinci kizimda prima ile başladım ama pek hoşuma gitmedi sleepy bio natural cok daha yumuşaktı onunla devam ettim, simdi ki bebisimede onu aldim memnunum. Ama marketlerde bulmak zor, bitmeden internetten almak gerekiyor hepBenimkide uzun uyuyor sarilik kalmadi tabi 19 gun oldu ama bezini degistirmek icin uyandirdigim oluyor. Slepy ile baslamistik gayet iyiydi gecen bulamadik esim babyturco almis berbat otesii yani 2 saatten fazla tutmak istemiyorum yapisiyo derisine