Merhaba,
1 nisan da kontrol amaçlı muayeneye gittim hersey yolunda dedi doktor 5 gün sonra tekrar muayene diye ayrıldım odadan koridor da başım dönünce sandalyeye oturdum meyve suyu içtim beni gören doktorum ne oldu gel bir dinlen nst yapalım dedi. Nst takildi muayene yapıldı hafif sancilar çıktı açılma 1-2 cm dediler. Yarım saat sonra sancılar artmaya sıklaşmaya başladı ve 5 cm açılma olmuş dediler ve benim yatisim yapıldı. Sancılar güzel sıklaşırken 4 saat sonra kesildi tam doğururum bugün derken doğum olmadı suni sancı verdiler gece 11.30 a kadar açılma olmadı tüm gece nst ile uyudum.
2. Gün sabah 8.30 suni sanci vermeye başladılar arada nst tüm gün bağlı kaldı arada yürüyüş ve nefes egzersizleri çömelip kalkma hareketleri yapıyorum nişan geldi açılma 7 cm e çıktı ama sancı hissetmiyorum yok olmuyor. Gece yine suni sancı kesildi.
3. Gün gece bebek hareket etmiyordu birkaç saattir hic kipirdamadi hemen dedim gece 3.30 ultrasonla baktık kalbi atıyor ama hareket yok, ben öksürüyorum o zaman hareket edermiş bebekler, doktor da ultrason cihazı ile dürtüyor zorla uyandı ama hareketler azdı. 1 saat sonra suyum da gelmye başladı ama sancılar az pek hissetmiyorum düzenli değil açılma 7 cm den yukarı cikmiyor bugün dogmazsa sezeryana alabilirz diye soylediler tamam dedim . Sonra öğlene doğru sancılar biraz daha hissedilir oldu yatakta bağırmadan nefes egzersizleri ile sakın kalıp bebeğin kanala girmesi için kendimi odakliyordum. 14.30 da geldiler sizi muayene edelim deyip çatala aldılar ve acilmalarim olmuş bebek kanala tam girmiş ama bende tık yok nasıl böyle duruyorsunuz dedi doktor sizin avı eşiğiniz çok güçlü, aslinda şu anda sancılarını çok bebek kqnalda ama bağırıyorsunuz dedi hamile yolasım ve nefes egzersizleri yapıyorum ondan olabilir dedim.
14.49 oğlum normal doğum ile 3 günün sonunda dogdu. 4100 kg 52 cm olarak hayata gözlerini açtı. Hemen kucağıma verdiler inanılmaz güzeldi. Allahim bana tekrar bu duyguları yaşattı
çok şükür.
Ben 3 gün dogumhanede Babamız da kapıda dokuz doğurdu ama mutluluğumuz herseye bedeldi. Şimdi 4 kisilik çok güzel mutlu aile olduk.
Dogumum gibi yazım da uzun oldu.