- 26 Haziran 2021
- 511
- 1.135
- 29
Selam kızlar bayadır yazamıyorum. Ama yazdıklarınızı okuyorum.
Çok şükür annem 1 ay sonra yoğun bakımdan çıktı. 30 mayısta kalp pili takıldı. 31 mayısta taburcu oldu. O günden beri yanında kalıyorum. Annemin yoğun bakım sürecinde sütüm azaldı ve oğlum mememi istemedi. Zaten mama içiyordu meme az emiyordu. Hepten bıraktı. Şuan sadece mamayla besleniyor ama sağlığı yerinde çok şükür. Rızkı bu kadarmış dedim kendimi yıpratmadım. 1 hafta sonra 3 aylık olacak inşallah. Birbirimize alıştık artık. Uyku ve beslenme konusunda hiç zorlama yapmıyorum. Uykusu gelince de acıkınca da ağlıyor anlıyorum açsa yediriyorum uykusu varsa uyutuyorum. O bana değil ben ona uyuyorum. Damla olarak D vitamini (sağlık ocağının değil doktorunun verdiği) ve maflor+ kullanıyoruz. Bir sıkıntımız yok şimdilik inşallah olmaz. Bu aralar ellerini keşfediyor elleri hep ağzında. Tam sevilmelik oldu yiyesim geliyo baya uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.
Baya alıntı biriktirmişim onlara da cevap vermek istiyorum.
Başka kendi yapmak isteyen varsa diye nasıl yaptığımı da yazayım. Bu benim yapış şeklim daha farklı olan var mıdır bilmiyorum. Ben sütü kaynatıp taşmadan altını kapatıyorum. Sonra parmağımı 10 saniye tuttuğumda yakmayacak sıcaklık kıvamına gelince mayalık yoğurdumu o sütle karıştırıp içine koyuyorum. Güzelce çırpıyorum. Üstünü güzel sarıp 8 saat bekletiyorum. Sonra ağzı açık şekilde buzdolabına koyuyorum eğer suyu varsa çekiyor. Ertesi gün kullanmaya başlıyorum. Eğer mayan güzelse yoğurdun da güzel olur. Yakın olsaydık mayalık yoğurt verirdim
Annelik zor ama güzel bir yolculuk. Hepimize kolay gelsin mis kokulu bebelerinizi öpün bol bol
Çok şükür annem 1 ay sonra yoğun bakımdan çıktı. 30 mayısta kalp pili takıldı. 31 mayısta taburcu oldu. O günden beri yanında kalıyorum. Annemin yoğun bakım sürecinde sütüm azaldı ve oğlum mememi istemedi. Zaten mama içiyordu meme az emiyordu. Hepten bıraktı. Şuan sadece mamayla besleniyor ama sağlığı yerinde çok şükür. Rızkı bu kadarmış dedim kendimi yıpratmadım. 1 hafta sonra 3 aylık olacak inşallah. Birbirimize alıştık artık. Uyku ve beslenme konusunda hiç zorlama yapmıyorum. Uykusu gelince de acıkınca da ağlıyor anlıyorum açsa yediriyorum uykusu varsa uyutuyorum. O bana değil ben ona uyuyorum. Damla olarak D vitamini (sağlık ocağının değil doktorunun verdiği) ve maflor+ kullanıyoruz. Bir sıkıntımız yok şimdilik inşallah olmaz. Bu aralar ellerini keşfediyor elleri hep ağzında. Tam sevilmelik oldu yiyesim geliyo
Baya alıntı biriktirmişim onlara da cevap vermek istiyorum.
Ben doğduğundan beri Sma Optipro 1 kullanıyorum canım. İlk 1 buçuk ay meme+mama olarak gidiyorduk en fazla 2 ölçek içiyordu. Şuan sadece mamayla besleniyor. Gazı da normal düzeyde çok şükür.Kizlar hangi marka mama kullaniyosunuz. En iyisi gaz yapmayani nedir acaba. Ben bi arkadas tavsiyesiyle hipp bio combiotic kullaniyorum. Memnunum ama daha iyisi varsa ona gecebilirim. Fiyati falan hic onemlindegil yeterki yavruma yarasin
Canım biz 7. Gününde yaptırdık iyiki yaptırmışız. 2 günde sıkıntısı geçti. 1 haftada tamamen iyileşti. Şuan onun rahatlığını yaşıyoruz. O yüzden bence mümkün olduğunca erken yaptırmakta fayda var. Özellikle dönmeye ve hareketlenmeye başlamadan.Bir de erkek annesi arkadaşlar sünnet durumlarını ne yaptınız. Bildiklerinizi paylaşabilir misiniz. Önce yeni doğan sünneti yapmaya karar verdik sonra bir doktor vaz geçirdi. 6 aydan sonra yapın diye. Şimdi nasıl olacak nasıl uyuşturulacak. Hangisi daha sağlıklı bilgimiz olsaydı keşke
Bu benim oğlumda da vardı canım. Doktor bize de söylemişti aynısını. Ultrasonda normalde sağ ve sola bakıyorlar ekstra olarak arkasına da baktılar. Derinliğini vs ölçüyorlar sanırım yüzeyselse bir sorun olmuyor. Biz sıkıntı yaşamadık.Kızlar bir de dr dün bebeğin poposunda gamze var dedi sarklar gamze mi neymiş eve gelince baktım gerçekten de var onun için de ultrason istedi duyan ya da başına gelen varmı
Evlenene kadar hep hazır yoğurt yedim. Evlendikten sonra kaynanamın hayvanları var süt satıyor. Bize de veriyordu. Haliyle bende dışardan yoğurt almayı bıraktım. İlk denememde tutturdum o kadar zor değilmiş. Eğer çevrende köyden süt satan güvendiğin biri varsa ondan alabilirsin ya da marketteki günlük sütlerle falan da yapan var sanırım. Ben ilkinde maya olarak komşumdan almıştım ev yoğurdu 2 kaşık kadar. Sonra hep kendi yaptığımdan ayırdım mayayı. Makinelik bir şey yok aslında ama tabi daha pratik olur. Annelikte herşeyin pratikliği seviliyorKızlar ek gidaya kadar şu yoğurt işini çözmek istiyorum, ben ev yoğurdu hiç sevmem daha önce de yapmadım. Dolaptan yoğurt makinesi aldım bugün, gelince denemek istiyorum ama. Yoğurt için sütü market süt kullansak oluyor degil mi? Birde maya yoğurdu için yine market yogurdu olur mu? Yardım edin bu arkadasiniza
Başka kendi yapmak isteyen varsa diye nasıl yaptığımı da yazayım. Bu benim yapış şeklim daha farklı olan var mıdır bilmiyorum. Ben sütü kaynatıp taşmadan altını kapatıyorum. Sonra parmağımı 10 saniye tuttuğumda yakmayacak sıcaklık kıvamına gelince mayalık yoğurdumu o sütle karıştırıp içine koyuyorum. Güzelce çırpıyorum. Üstünü güzel sarıp 8 saat bekletiyorum. Sonra ağzı açık şekilde buzdolabına koyuyorum eğer suyu varsa çekiyor. Ertesi gün kullanmaya başlıyorum. Eğer mayan güzelse yoğurdun da güzel olur. Yakın olsaydık mayalık yoğurt verirdim
Annelik zor ama güzel bir yolculuk. Hepimize kolay gelsin mis kokulu bebelerinizi öpün bol bol