- 10 Temmuz 2016
- 296
- 525
- 38
Salamıyoruz annemKizlar çoğumuzun bebesinde olan şu kızarıklıklar bizde de had safhaya ulaşmıştı. Yüzü, saç dipleri falan her yerini sarmıştı yavrumun. Gittiğimiz prof sicaktan olduğunu söyledi. Müslin battaniyeden sadece müslin örtüye geçiş yaptım ve tek kat giydiriyorum iki gündür içim rahat etmese de ve şapkayı da attık gözle görülür biçimde ikinci günde azaldı kızarıklıklar, sivilceler.. hepsi sıcaktan arkadaşlar içiniz rahat etmese de salın bebeleri yaz gelmiş hakikaten
Sadece emziriyorum ve ona rağmen regl oldumSadece emzirince geç oluyor ... mama verdiğiñ de erken oluyor bende öyle olduydu doğumlarda
Ben ilk reglimi ilk bebede 39veya 40.günümde olmuştum canm. Erken değil kişiden kişiye ya da hamilelikler arasında değişiyor. 2. Bebede 6 ay hiç olmadım regl.Kızlar ilk reglinizi oldunuz mu? Benim dün başladı yoğun bir kanamam var. Çok erken değil mi
Hiç özlememişim regl olmayı ya iyiydik hamilelikteBen ilk reglimi ilk bebede 39veya 40.günümde olmuştum canm. Erken değil kişiden kişiye ya da hamilelikler arasında değişiyor. 2. Bebede 6 ay hiç olmadım regl.
Canm 60 cc ile doyuyor mu yoksa istemeye devam mı ediyor. Benm ilk kızım 2700 gram dogdu 5.gün sarılıktan yattı. 90 cc veriyorlardı anca doyuyordu. Belki sütünü tam emip alamıyordur belki sütün düşündüğünden az geliyordur. Sütün doyurmuyorsa eğer günde 4 kere 60 cc az gibi geldi bana. Ama bebeğinin özelliğini doymasını sen daha iyi bilirsin tabi ki. Israrla istiyorsa mamayı ya da memeyi 60 cc diye şartlamasan mı acaba. Benm 2. Bebede sütüm azdı mamayı da reddetti azla yetinerek ve sürekli ağlayarak huysuzlanarak büyüdü60 vereceğiz
3 gün bu şekilde deneyeceğiz, cuma tekrar kontrole çağırdı doktor. Emzirmeye devam edeceğim, cuma günü eğer beklediği kadar kilo almadiysa 8e cikaracakmis. Yine kilo almazsa özel mamaya geçeriz dedi. Ne kadar verirsem vereyim içiyor ona hiç itirazı yok. Doktor nasıl derse öyle yapacağım ama mamayla meme gider mi bilmiyorum, inşallah bırakmaz. Eds aldım internetten, biberonu sadece geceleri verip o gelene kadar kaşıkla mama vermeyi planlıyorumCanm 60 cc ile doyuyor mu yoksa istemeye devam mı ediyor. Benm ilk kızım 2700 gram dogdu 5.gün sarılıktan yattı. 90 cc veriyorlardı anca doyuyordu. Belki sütünü tam emip alamıyordur belki sütün düşündüğünden az geliyordur. Sütün doyurmuyorsa eğer günde 4 kere 60 cc az gibi geldi bana. Ama bebeğinin özelliğini doymasını sen daha iyi bilirsin tabi ki. Israrla istiyorsa mamayı ya da memeyi 60 cc diye şartlamasan mı acaba. Benm 2. Bebede sütüm azdı mamayı da reddetti azla yetinerek ve sürekli ağlayarak huysuzlanarak büyüdü. Büyüyor ama işte hem o hem ben çok zorlandık . Hala da az yer 2.5 yaşında.
Canım benim sütüm az maalesef. Geçen doktora gittik. Diyo ki 60 cc 3 saat arayla besle, mama-meme-mama şeklinde ya da mama-mama-meme olsun60 vereceğiz
Ohh tabi canım siz kullanın artık o mustelelar daha da değerlidir fiyatlar çok uçtu.Evet keşke dinleseymişim. Fark eder etmez değiştirdim şampuanı,çok şükür 1 hafta içinde geçti cok fazla yayılmadan. Şimdi biz eşimle kullanıyoruz mustelayı, o kadar para verdik boşa gitmesin dedik
Sizin gibi memnun olan vardır ben hiç kullanmadım ama bebeklerde konak yada alerji yaptığını duydum. Yine gozlemleyin bir yan etki olmasin. Masallah bebişine...Kızımın herşeyi mustela, konak olunca da ilk onun konak şampuanını aldık, yüzünde sivilce çıktı yine keza onun bakım kremini aldık. Sanırım kişiden kişiye değişiyor,biz cok memnunuz
Cok erken ya regl olmamak çok rahat ama gelene yapacak birsey yok. Peki birsey soracağım nasıl korunacaksin. Ben Spiral düşünüyorum o da regl olmadan malum takılmıyor isallah hamile falan kalmam. Gerçi daha dikislerim acıyor ve şişlik devam ediyor benim iyilesmem 3 ayı bulacak.Kızlar ilk reglinizi oldunuz mu? Benim dün başladı yoğun bir kanamam var. Çok erken değil mi
Kilosu verdiysen ne mutlu ama göbeğin toplanması 6 ayı bulur yada 1 sene. Hepimiz eski halimizi istiyoruz ama ben balık eti olmayı sevdim.Merhabalar. Sezaryen sonrası göbek ne zaman eski haline dönüyor? Hamilelikten önceki kilomdan 1 kilo fazlayım şu an ama ayva göbeği gibi bir görüntü var. Sarkık değil fakat yumuşak. Aceleci mi davranıyorum bilmiyorum. Eski haline artık dönmesi gerekmez miydi? Eski görüntüsünü istiyorum
Ben de spiral taktırmayı düşünüyorum ama ona rağmen hamile kalan varmış. Reglim bitince doktor kontrolüm var ona da bi danışacağım bakalım ne diyecekCok erken ya regl olmamak çok rahat ama gelene yapacak birsey yok. Peki birsey soracağım nasıl korunacaksin. Ben Spiral düşünüyorum o da regl olmadan malum takılmıyor isallah hamile falan kalmam. Gerçi daha dikislerim acıyor ve şişlik devam ediyor benim iyilesmem 3 ayı bulacak.
Yaa sen sağım yapmıyor musun ? Ben bir kaç gün hariç mama verdiğimde sağım yapıyırdum şimdi sadece akşam veriyorum ama o süreçte 2 kez sağıyorum, yıprandım biraz , sütüm azalmasın hatta artsın diye mama verdiğim zamanlar mutlaka sağdım hatta bazen 2 kez sağdım .. şimdilerde mochi yi aklıma geldikçe emzirince takıyorum.. anne sütü ve mama karıştığında gazı olur midesine etkisi olur demişti dr dikkatli ol canım .. bebek uzun uyuduğunda aldıysan mochi tak işini yap , süt üretimi devam etsin diye ..Canım benim sütüm az maalesef. Geçen doktora gittik. Diyo ki 60 cc 3 saat arayla besle, mama-meme-mama şeklinde ya da mama-mama-meme olsunevet 60 la doyuyor bebeğim ama bazen 3 saat bekleyemiyor bazen de mışıl mışıl uyuyor. Bir de ben 6 saat bekleyip emzirsem zaten az olan süte ne olur!! o yüzden bakıyoruz ben emziriyorum arkasından açlığı devam ediyosa mama veriyoruz. Genelde 60 ama uzun uyuduysa 90 verdiğimizde oluyor. Yani hiç üzülme eğer mama vermen gerekiyorsa bebeğinin durumuna göre ver. Evet emzirmek istiyoruz ama onların sağlığı ve gelişimi daha önemli.
Sağmaya çalıştım diyelim canım, süt çıkmayınca sinir oldum bıraktım. Şimdi beslenme sondası diyolar sanırım, ondan bir de mochi alacağım. Çünkü benim bebe biberonu emdiği gibi emmeye çalışıyor hatta dişliyor resmen. Göğüs uçlarım çok hassas o yüzden. Bi de böyle denemek istiyorum bakalım.Yaa sen sağım yapmıyor musun ? Ben bir kaç gün hariç mama verdiğimde sağım yapıyırdum şimdi sadece akşam veriyorum ama o süreçte 2 kez sağıyorum, yıprandım biraz , sütüm azalmasın hatta artsın diye mama verdiğim zamanlar mutlaka sağdım hatta bazen 2 kez sağdım .. şimdilerde mochi yi aklıma geldikçe emzirince takıyorum.. anne sütü ve mama karıştığında gazı olur midesine etkisi olur demişti dr dikkatli ol canım .. bebek uzun uyuduğunda aldıysan mochi tak işini yap , süt üretimi devam etsin diye ..
Aa evet bize hastaneden vermişlerdi EDS yaptık mama verirken .. ay o sonda ağzına girince çıldırıyordu benim ki alışamadı ona ama zorladık .. biberona alışınca ağzıma hızla mama gelsin diye bekliyordu zaten cenesi küçüktü memeyi boşaltamıyordu .. biberon tam bir sorun .. eds dene bakalım :) ama bence çıkmasa da sağmaya çalış canımSağmaya çalıştım diyelim canım, süt çıkmayınca sinir oldum bıraktım. Şimdi beslenme sondası diyolar sanırım, ondan bir de mochi alacağım. Çünkü benim bebe biberonu emdiği gibi emmeye çalışıyor hatta dişliyor resmen. Göğüs uçlarım çok hassas o yüzden. Bi de böyle denemek istiyorum bakalım.
Başlığı benim göğsüme uygun değil sanırım makinanın. Kardeşim emziriyor onu denedik, tosun gibi yeğenim var ama bir kaşık süt çıkmadı. Ablam da aynı şeyi söylemişti az süt çıkıyor sağınca diye. Bizim aile sağmalık değil sanırımAa evet bize hastaneden vermişlerdi EDS yaptık mama verirken .. ay o sonda ağzına girince çıldırıyordu benim ki alışamadı ona ama zorladık .. biberona alışınca ağzıma hızla mama gelsin diye bekliyordu zaten cenesi küçüktü memeyi boşaltamıyordu .. biberon tam bir sorun .. eds dene bakalım :) ama bence çıkmasa da sağmaya çalış canım
Ben de once emzirip sonra mama veriyorum ama gerçekten çok korkuyorum süt azalacak ya da bebek memeyi bırakacak diye. Eds aldım bugün, bakalım 2-3 güne gelir sanırım. Memeden içsin mamayı en azından diye dusundumCanım benim sütüm az maalesef. Geçen doktora gittik. Diyo ki 60 cc 3 saat arayla besle, mama-meme-mama şeklinde ya da mama-mama-meme olsunevet 60 la doyuyor bebeğim ama bazen 3 saat bekleyemiyor bazen de mışıl mışıl uyuyor. Bir de ben 6 saat bekleyip emzirsem zaten az olan süte ne olur!! o yüzden bakıyoruz ben emziriyorum arkasından açlığı devam ediyosa mama veriyoruz. Genelde 60 ama uzun uyuduysa 90 verdiğimizde oluyor. Yani hiç üzülme eğer mama vermen gerekiyorsa bebeğinin durumuna göre ver. Evet emzirmek istiyoruz ama onların sağlığı ve gelişimi daha önemli.
Mochi o kadar etkili bir şey mi ya, bazı yorumlar kötüydü bana da pek süt çıkmaz gibi gelmişti o yüzden almadım ben. Elektrikli pompa canımı yakıyor, elle sağiyorum çok gerekiyorsaYaa sen sağım yapmıyor musun ? Ben bir kaç gün hariç mama verdiğimde sağım yapıyırdum şimdi sadece akşam veriyorum ama o süreçte 2 kez sağıyorum, yıprandım biraz , sütüm azalmasın hatta artsın diye mama verdiğim zamanlar mutlaka sağdım hatta bazen 2 kez sağdım .. şimdilerde mochi yi aklıma geldikçe emzirince takıyorum.. anne sütü ve mama karıştığında gazı olur midesine etkisi olur demişti dr dikkatli ol canım .. bebek uzun uyuduğunda aldıysan mochi tak işini yap , süt üretimi devam etsin diye ..
Bana da eds denemek mantıklı geliyor. Çok iyi yapmışsın ama gelene kadar da kısmadan mama ver yine de. Birkaç günde çok etkilemez bence sıkma canını.Ben de once emzirip sonra mama veriyorum ama gerçekten çok korkuyorum süt azalacak ya da bebek memeyi bırakacak diye. Eds aldım bugün, bakalım 2-3 güne gelir sanırım. Memeden içsin mamayı en azından diye dusundum
Mochi muazzam bir şey ben 2 tane almadığım için pişmanım. Tak memeye toplasın sütleri zahmetsiz bi şekildeMochi o kadar etkili bir şey mi ya, bazı yorumlar kötüydü bana da pek süt çıkmaz gibi gelmişti o yüzden almadım ben. Elektrikli pompa canımı yakıyor, elle sağiyorum çok gerekiyorsa
Bende başta çok memnundum yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum ama bugün vakumunun eskisi gibi olmadığını farkettim gogsum süt dolu olmasına rağmen o kadar az süt çıkıyor ki. Biraz sıcak suda bekletmistim yıkarken acaba diyorum ondan mı oldu. Sen nasıl steril ediyorsun canım her kullanım sonrası. Eşim gitti bir adet daha aldı eğer bu da böyle olursa verdiğim paraya çok acırım valla.Mochi muazzam bir şey ben 2 tane almadığım için pişmanım. Tak memeye toplasın sütleri zahmetsiz bi şekilde
Bebekler için olan bulaşık deterjanıyla yıkıyorum sonra sterilizatöre koyuyorum her kullanımdan sonra . Herhangi bir problem olmadı bende , acaba sıcak suda uzun süre beklettiysen ondan dolayı mı oldu ? Yani direk memeye temas ettiği için sıcak suyu da yemesi lazım esasında yoksa nasıl steril olacak kiBende başta çok memnundum yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum ama bugün vakumunun eskisi gibi olmadığını farkettim gogsum süt dolu olmasına rağmen o kadar az süt çıkıyor ki. Biraz sıcak suda bekletmistim yıkarken acaba diyorum ondan mı oldu. Sen nasıl steril ediyorsun canım her kullanım sonrası. Eşim gitti bir adet daha aldı eğer bu da böyle olursa verdiğim paraya çok acırım valla.